widzialem tez dosc z bliska jak go wsadzali do karetki, z tego co widzialem mial rozwalona twarz i sie nie ruszal o fakt,
jego kolega wszedl do karetki bo chcial z nim jechac do szpitala to logiczne! a ochroniarze w 4-5 wyjeli go jak szmate z karetki!
przesada
gratuluje nosa. ogladajac skroty z meczu ostatniej w lidze polonii widzialem jakas koncepcje i w miare skladne akcje podbramkowe. ze skrotow Pogońi wynikalo ze chaos i brak umiejetnosci. dobrze ze nie dalem sie skusic na ogladanie tego brazylijskiego futbolu na zywo...
pozdrawiam.
ps. czy w Was Forumowicze jest jeszcze wiara w ten zespol?
"Gdy z kolei traciliśmy bramki i nasze szanse na korzystny rezultat zmalały, atmosfera także była budująca."
Rzeczywiscie bylo to widac jak padla bramka na 0:3 i z trybun wyszlo od cholery ludzi. a byla to 83 minuta.
aha i jeszcze cos dla tych co uwazaja ze karny niesluszny. obejzralem sobie klatka po klatce i widac wyraznie ze to zawodnik gosci trafil pilke i odskoczyla ona mu od nogi. nasz zawodnik nie mial wogole z pilka kontaktu tylko trafil w nogi Kikuta.
a ja tak troche z innej beczki...wie ktos moze co z chlopakiem, ktory wczoraj zlecial z plotu? bo wygladalo to nienajlepiej, nie ruszal sie i w ogole...
Widziałem jak go do karetki wsadzali koło sektora 22 i zle to wyglądało, nie przytomny był.
Z tego co widzialem jak spadal i po meczu po sladach, to nie dosc ze spadl to spadl na skrzynke elektryczna zaraz przy plocie. Przy samej
skrzynce bylo troche krwi.
widzialem tez dosc z bliska jak go wsadzali do karetki, z tego co widzialem mial rozwalona twarz i sie nie ruszal o fakt,
jego kolega wszedl do karetki bo chcial z nim jechac do szpitala to logiczne! a ochroniarze w 4-5 wyjeli go jak szmate z karetki!
przesada
Widzialem jak go wnosili do szpitala obok stadionu. Ruszal rekoma wiec przytomny juz byl. Ale ta sama karetka po 5 minutach jechala juz do innego szpitala na sygnale, wiec tam chyba nie dali rady mu pomoc i go przewozili, wiec to raczej cos powaznego, chyba ze ta karetka pozniej juz bez niego jechala.
A moim zdaniem brakowału w tym meczu ewidentnie Claudio Milara
Zdecydowanie Może byłby karny.. albo.. żółta kartka za symulowanie
In every game and con there's always an opponent, and there's always a victim. The trick is to know when you're the latter, so you can become the former.
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 14/03/2006 09:37
CUDZE chwalicie, swego nie znacie wielki transparent z takim napisem w biało-czerwonych barwach pojawił się na płocie stadionu w Szczecinie przed rozpoczęciem meczu Pogoń Amica. Potem w górę powędrowała wielka flaga z godłem, obok powiewały chorągiewki w biało-czerwonych barwach. Co to niby miało oznaczać? Brakowało jeszcze hasła: Polska tylko dla Polaków.
Mniej zorientowanemu mogłoby się wydawać, że szczeciński klub i nasze miasto zostały opanowane przez obce mocarstwo, że polscy piłkarze znaleźli się w jakiejś niewoli. Na stadion przybyło ponad 14 tys. kibiców. Nie przyszli oni manifestować swojego niezadowolenia, tylko chcieli zobaczyć dobry mecz i czekali na zwycięstwo swojej drużyny.
Swojej bez względu na to, jakiej narodowości grają tam piłkarze. Nie zauważyłem, by ofensywne akcje Pogoni nagradzane były gwizdami. Wręcz przeciwnie oczekiwanie na tego pierwszego gola było wyjątkowe. Kiedyś pewna grupa szczecińskich kibiców też próbowała manifestować w sposób patriotyczny swoje niezadowolenie. Ubrani w czarne koszulki z napisem "P", symbolizującym Polskę Walczącą. To miała być Pogoń Walcząca, ale żaden krach na piłkarskim rynku nie może być wykorzystywany do używania narodowych symboli bezpodstawnie.
Antoni Ptak podjął się zadania bardzo ryzykownego. Już dziś wiadomo, że misja utworzenia drużyny z samych Brazylijczyków przynajmniej teraz się nie powiodła. Rolą kibiców i dziennikarzy jest obiektywna i surowa nawet czasem ocena tych działań. Odwoływanie się do narodowych symboli w tym przypadku jest zwykłym nadużyciem i prowincjonalizmem.
Na trybunach stadionu Chelsea angielscy kibice z dumą noszą futrzane czapki bardzo popularne w krajach byłego ZSRR. Identyfikują się przy tym z właścicielem klubu Abramowiczem. Bo sztuką jest branie z zewnątrz tego co dobre, a nie kultywowanie zaściankowości i własnych kompleksów.
Wydaje mi sie ze ten artykul piora pana Parady z Kuriera powinien zostac w jakis sposob skomentowany oficjanie. Wypisywanie takich glupot o jakims wykorzystywaniu symboli narodowych jest dla mnie kompromitacja tego pismaka. Sysmbole w zaden sposob nie zostaly zbeszczeszczone a wrecz przeciwnie ich staranne wykonanie swiadczy jak najlepiej o ich autorach.
Idac dalej tym tokiem rozumowania wszystkie manifestacja itp gdzie uzywane sa flagi narodowe, herby i inne sybole narodowe powinny takze byc potempione przez szanownego redaktora.
Los to się do Nas już uśmiechnął pare lat temu. I gdyby dano szansę Bekdasowi już nie raz bylibyśmy Mistrzami Polski i to z Polskim składem.
Calkowicie sie zgadzam. Bekdas przede wszystkim kochal pilke (troche za duzo wydal jak na 1 sezon), bardzo chcial dogadac sie z miastem, ale z nimi nadzwyczajniej nie da sie porozumiec. Byl wynik sportowy, byly pelne trybuny, ale miasto oczywiscie musialo do czegos sie doczepic. Przy takiej polityce wczesniej czy pozniej pierwsza liga zniknie ze Szczecina. Moze to i dobrze, zaczniemy sami od IV ligi, i nawet jesli powrot nawet do 2 ligi (obecnie znacznie ciekawsza niz pierwsza) trzeba by czekac kilka lat, to warto sie wysilic.
Ostatnio edytowany przez: Steryd, 14 marca 2006, 18:14 [1 raz(y)]
Los to się do Nas już uśmiechnął pare lat temu. I gdyby dano szansę Bekdasowi już nie raz bylibyśmy Mistrzami Polski i to z Polskim składem.
Calkowicie sie zgadzam. Bekdas przede wszystkim kochal pilke (troche za duzo wydal jak na 1 sezon), bardzo chcial dogadac sie z miastem, ale z nimi nadzwyczajniej nie da sie porozumiec. Byl wynik sportowy, byly pelne trybuny, ale miasto oczywiscie musialo do czegos sie doczepic. Przy takiej polityce wczesniej czy pozniej pierwsza liga zniknie ze Szczecina. Moze to i dobrze, zaczniemy sami od IV ligi, i nawet jesli powrot nawet do 2 ligi (obecnie znacznie ciekawsza niz pierwsza) trzeba by czekac kilka lat, to warto sie wysilic.
Problem w tym, ze Bekdas zaciagal to nowe kredyty i sprzedawal fabryki, aby finansowac Pogon. Przeciez Dariusz Gesior podkresla, ze za kebaba bylo tu istne eldorado, ktore trwalo cale 1,5 sezonu.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Na trybunach stadionu Chelsea angielscy kibice z dumą noszą futrzane czapki bardzo popularne w krajach byłego ZSRR. Identyfikują się przy tym z właścicielem klubu Abramowiczem. Bo sztuką jest branie z zewnątrz tego co dobre, a nie kultywowanie zaściankowości i własnych kompleksów.
o kurwa, faktycznie nie ma to jak brac przykladu z zsrr :/ co za tłuk
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 14/03/2006 19:31
Marzenia całkiem, całkiem...
Ale powiedzmy szczerze, sami nie utrzymamy klubu powyżej IV ligi. Potrzebny jest sponsor, a on dając kasę, zyskuje władze i to w jego rękach znajduje się ster...
Jednak poważny problem stanowi wybór pomiędzy IV ligą i bezsprzeczną kontynuacją tradycji i historii, a sponsorem, który zapewni ligowy byt, a wiązać się będzie z przeniesieniem innego klubu i utratą tradycji…?
Tradycji ani historii nie da się kupić
Pierwszą rzeczą, która nasuwa się z perspektywy kibica, jest zachowanie tradycji…
Zadajmy sobie pytanie jak wyglądałaby dzisiaj Pogoń, jeśli Ptak nie zdecydował się zainwestować w Szczecinie, a Pogoń Nowa zaczynałaby od IV ligi?
W której lidze gralibyśmy dzisiaj…?
Po przeniesieniu Piotrcovi do Szczecina, mówiono, ze kibice nie będą przychodzić na Piotrcovię, jednak ten twór przyjął się i został zaakceptowany. Dlaczego? Jednym z czynników było to, że były sukcesy.
Nagle po trzech latach podnoszą się głosy, ze to nie jest już Pogoń Szczecin. Nie jest, nie jest od 3 lat, odkąd to Bekdas, Gondor i … władze miasta Szczecina doprowadzili do upadłości.
Po pierwszym meczu, możemy sądzić, że sukcesów nie będzie i krytycznych głosów będzie coraz więcej. (Inaczej było by gdyby sukcesy było- wtedy zwolenników by przebyło.)
Jeśli porażek będzie więcej… Pogoń na tym zyska, zyska prawdziwych kibiców. Nie będzie „wożenia” się po szkołach szalami Pogoni, na młynie nie będzie 10-12 latków, którzy przychodzą tylko żeby się pokazać, bo to jest modne.
„Dumni po zwycięstwie i wierni po porażce” tacy kibice są najbardziej wartościowi. Oczywiście, że na Pogoń Nową w IV lidze przychodziliby głownie tylko tacy fanatycy. I pod tym względem jest to plus.
Ja, nie potrafię odpowiedz na pytanie, jak byłoby lepiej dla Pogoni, jakby inaczej potoczyła się historia…
Nie potrafię, bo pokochać Pogoń dane mi było dopiero po tych wydarzeniach. Nie znam innej Pogoni, sprzed czasów Bekdasa, Gondora.
Jednak nie jestem ślepo zapatrzony w Ptaka, i rozumiem pokolenie 25-30 latków, którzy znają Pogoń dłużej i lepiej ode mnie, ale nie rozumiem też ludzi, którzy odbierają nam Pogoń, mówiąc, że to nie to.
Nic już nie zmienimy, mamy taką Pogoń, nie ma alternatywy. Może jestem w błędzie, ale może mi się wydawać, że skoro 3 lata temu Pogoń została zaakceptowana, to nie utraciła tradycji i historii, kontynuacja tych ważnych rzeczy to nie wpis w rejestrze spółek itd.
Druga kwestia to zawodnicy, przywiązanie dla klubu zawodników już nie istnieje, gra się tak gdzie dają więcej kasy, i to dla niej grają piłkarze, grają w imię kasy. Tak już jest.
A to, że w składzie nie będzie Polaków, trudno, będą się angażować, będzie ok. Czy Polacy utożsamialiby się z klubem, czy Kaźmierczak może utożsamiać się z klubem? Piłkarzy naprawdę oddanych klubowi jest niewielu, dla mnie są to na pewno Moskalewicz i Bugaj.
Jeśli zamiast 20 Brazylijczyków, kupiono by 20 Polaków, z I ligowych klubów, czy ta zbieranina była by lepsza? Nie biorę pod uwagę umiejętności, tylko to czy oddają serca dla klubu. W czym taki Amaral jest gorszy od Frankowskiego, moim zdaniem to czy odda się serca za klub nie zależy od narodowości.
Będą sukcesy, będą kibice.
Przykład Chelsea i Bayernu…
Taka jest moja opinia, może trochę chaotyczna,
Dajmy szansę…
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Po pierwszym meczu, możemy sądzić, że sukcesów nie będzie i krytycznych głosów będzie coraz więcej.
Nie zgodze sie ... napisalbym Po pierwszym meczu mozna spodziewac sie sukcesow .. dlaczego ? dlatego ze dopiero placa frycowe ... a technike i zaangazowanie (u 90%0 widze .. brakuje tylko tych 10% ... zmianic Cruza czy Daniela jak kto woli i zbudowac obrone z Julcimara + 2-3 polakow .. to bedzie to ..
pomoc,napad - brazyli obrona - polska .. jesli tak sie stanie nastepny sezon bedzie nasz .. a jesli nie .....
to brazylijska obrona bedzie musiala sie wykazac .. o innych sie nie martwie bo w miare uplywu czasu bedzie coraz lepiej i moge Ci powiedziec to juz teraz, dzisiaj ...
Jeśli porażek będzie więcej…
I w tej rundzie bedzie wiecej ..w tej rundzie na 10meczy stawiam 10pkt. a w nastepnymsezonie na 30meczy - 75pkt minimum .. taka moja opinia ...
Pogoń na tym zyska, zyska prawdziwych kibiców. Nie będzie „wożenia” się po szkołach szalami Pogoni, na młynie nie będzie 10-12 latków, którzy przychodzą tylko żeby się pokazać, bo to jest modne.
i to mnie naprawde zabolalo ... twierdzisz ze ja majac 14lat nie moge byc wiernym fanem Pogoni ? ... twierdzisz ze nie moglem zaczerpnac "tego czegos" od wujka,ojca wogle z rodziny ? ...
twierdzisz, ze zakladam szalik Pogoni aby czuc sie "fajnym" oraz pojade od czasu do czasu na wyjazd uciekajac z domu zeby pochwalic sie kolega, ze bylem tam i tam ? .. no i czy myslisz ze na sektor oznaczony cyframi "1" "2" chodze tylko poto zeby powiedziec tu i tam ze ejstem "super fajny" .. otoz nie ...
teraz powiem jak ja to widze :
Mam 14lat, nie duzo ale swoje juz wiem ( ) i duzo sie od zycia nauczylem jak na moj wiek ... (od starszych kolegow...) wiem tez ze "to cos" mam w genach i jak dlugo to pozostanie to zalezy odemnie ...
Szalik Pogoni za kazdym razem kiedy zakladam czuje, ze nie jest to zwykly szal tylko szal ktorego nigdy nie oddam za darmo, ani nie sprzedam ... to samo chodz juz troche mniej czuje zakladajac szal Legii ...
"Uciekam" z domu jadac na wyjazd (narazie bardzo malo ale niedlugo powinno sie poprawic tez bedzie malo ale wiecej..) nie poto aby poopowiadac kumplom tylko poto aby dopingowac moj zespol i "byc zawze tam gdzie nasza Pogon gra, na dobre i na zle" mowiac na dobre i na zle nie mowie to zucajac slowa na wiatr tylko mowie to z przekonaniem, ze nawet jesli Pogon bedzie w IV lidze bede na nia chodzil ...a jezeli kolega zapyta sie "jak bylo" odpowiem "bylo trzeba jechac" "fajnie" "zwiedzialem stadion" "kto byl ten wie .." czsami mi sie cos wymsknie, ale nigdy nie za duzo ...
jest to moja opinia i pisalem... poprostu, to co czuje ..
mam nadzieje ze niektorzy zrozumia mnie i moja opinie ..
Pozdrawiam i nadal popieram Plum twoj post, oprocz tego co wymienilem .. 3maj sie
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 14/03/2006 20:34
KloceK,
Nie mówię ze mając 14 lat nie może być kibicem, mówię o większości dzieci które pojawiają się na młynie, bo taka jest moda, o 12 letnich, wytapetowanych dziewczynkach, mówie, o "wożeniu" się szalkiem Pogoni, bo równiez jest to modne, spotkałem się z takimi przypadkami... Ja w wieku 14 lat nie chodziłem jeszcze na Pogoń, więc nie wiem jak to wygłada z takiej perspektywy, ale na pewno po co 12 latej pojawia isę na młynie? Nie mówię ze wszyscy tacy są...ale 12 to za mało, można chodzić na mecze, ale z bratem, ojcem i zasiadać na zwykłym sektorze. Tym bardziej jak większość tych dzieci jest napruta,
Mówię, że porażek będzie więcej, bo po tym sezonie, nie będziemy na szczycie tabeli...
Nie będzie sukcesów, bo budowanie drużyny trwa dłuzej niż 2 miesiące, bo nie zmienia się ternera tuż przed pierwszym meczem... mam prawo tak myślec, obym się mylił.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768810921 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.