Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 15/06/2007 00:38
Generalnie nie jestem zwolennikiem PN a raczej ich dzialaczy i jestem za tym zeby jednak jakis powazny inwestor odkupil akcje Pogon Saa. od Ptaka,oczywiscie nie pierwszy lepszy inwestor ktory sie trafi z drugiej strony nie ma tlumu chetnych.Moim zadniem powinno to zrobic Miasto tak jak to sie stalo we Wroclawiu,Zabrzu czy ostatnio w Płocku.Miasto powinno przejac Pogon i zachecac firmy z naszego regionu do wspolfinansowania klubu.Wybudowac stadion z kompleksem Uslugowo-Komercyjnym i czesc jego dochodow przeznaczac na Pogon.Z biegiem czasu gdyby Pogon fukcjonowala na takich zasadach pojawily by sie sukcesy sportowe i powazniejsi inwestorzy.
Majac do wyboru Kozminskich czy ,,Gastronomikow'' wolalbym jednak opcje nr.1 Chociazby za przejzystosc i doswiadczenie a nie jakis cicho-ciemnych na plus dla nich ze reprezentuja Szczecin i chcieliby zeby Kowal,Judkowiak i Skorski grali w Pogoni.
Z drugiej strony Waszak tez jest ze Szczecina a wczesniej w polowie lat 80 byl pewnien dzialacz A.Rynkiewicz ktory po zdobyciu wicemistrzostwa Polski w sezonie 86/87 rozsprzedal praktycznie cala druzyne pozyskujac super ochlapusa Chmielewskiego z Floty Swinoujscie w konsenkwencji czego Pogon za dwa lata spadla do II ligi!Zamiast walczyc o czub tabeli!
Do tego nie widomo tak do konca co stalo sie z pieniedzmi za transfery!
Miasto jak zwykle nie angazuje sie w losy Pogoni tylko stoi z boku sparalizowane niemoca przemieszana ze strachem nawet nie raczylo odpowiedziec Kozminskim na ich oferte.Mimo iz chcieli zeby w radzie nadzorczej zasiadali ludzie z PN i Magistratu zeby wszystko bylo przejrzyste i wyraznie mowili ze nie chca nic za darmo tylko chca brac udzial w przetargach.
Skoro Pogon na 90% /tylko czy wierzyc w to co mowi ta gnida Miedziak/ przejmna panowie Kaluzny i Smolny to pewnie maja poparcie PN ciekawe tylko co PN otrzyma w zamian?Prezes Matlak I vice Chlasta II vice Adamczuk no i oczywiscie musi sie znalezc miejsce dla skompromitowanego Waszaka skoro to on decyduje z ramienia Stowarzyszenia MKS o nazwie herbie i barwach.
Ostatnio w radio Szczecin Matlak do spolki z Adamczukiem chwalili sie ze moga miec budzet nawet na II lige jednak nie chcieli podac nazw firm o ile takowe sa.
Osobiscie nie lubie Matlaka za to co wyprawial w Poznaniu mozna grac nawet i w Lechu Poznan ale trzeba umiec sie zachowac On tego nie potrafil! No coz Grzes juz taki jest gdzie by nie gral czy to w Pogoni czy w Lechu wchodzi kibicom do dupy.Charakter typowego karierowicza.
Nie potrafie zrozumiec dlaczego niektorzy bluzgaja Majdana i Dymkowskiego a Matlak jest ok! No litosci!
Chlasta i Pawlak mowia o dumie i honorze a ta sama duma i honor nie przeszkadzaly im pelniac funkcje w PN pobierac kase od Ptaka.
Co do tego czy jest to Pogon czy Piotrkowia to mysle ze kazdy interpretuje to jak chce.Mimo tych wszystkich zawilosci dla mnie wciaz jest to Pogon Szczecin ktorej kibicuje od 1985 roku.Eh jakie to niezapomniane wrazenie jak M.Lesniak po zdobytej bramce rozkladal rece ,,robil samolot'' i biegl w strone kibicow spod zegara rzucajac sie na kraty a wszyscy kibole spod zegra zrywali sie w jego strone.
Szkoda tylko ze dla niektorych z was Pogon jest wtedy gdy sa sukcesy a Piotrkovia gdy przychodza porazki!
Na miescie jest tłok w tramwaju jest tłok kibice na Pogoń jada....
czy to ten sam Artur Kałużny grający niegdyś na obronie we Flocie i Chemiku Police?
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
chyba nie, tym ostatnim zdaniem chciałem po prostu pokazać, że ludzie, którzy kupią Pogoń są na tyle nieznani, że nie ma o nich raczej wzmianki w internecie, no chyba, że coś jest więc proszę wrzucać
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 15/06/2007 07:58
Filus dzieki za informacje
Wiesz moze cos blizej o Stowarzyszeniu MKS bo oprocz ogolnikow ze dysponuje nazwa herbem barwami i ze jego prezesem jest Waszak nic wiecej mi nie wiadomo.
miasto nie jest od prowadzenia klubow pilkarskich... no i jesli juz to dlaczego tylko pilkarskich? A co z koszykowka, co z pilka reczna, co z siatkowka, itp. itd. Miasto moze pomagac przez stwarzanie odpowiednich warunkow... stadiony, boiska, hale sportowe, baseny itd albo jakies dofinansowanie sportu mlodziezowego.
a co za roznica? Kozminscy juz pokazali co potrafia w Zabrzu i w Zielonej Gorze. Poczytaj sobie opinie kibicow Gornika....
a skad wiesz, ze byla jakakolwiek oferta od Kozminskich dla miasta? Dlaczego tak latwo lykasz to co Ci podaja Kozminscy? A teksty, ze nic sie nie chce za darmo od miasta to juz slyszalem wczesniej... np. od Ptaka...
co za bzdury... nie mowili nic o 2 lidze tylko o 4 jesli beda grali wspolnie ze stowarzyszeniem MKS Pogon.
a co on takiego robil w tym Poznaniu? Ostatnio duzo tutaj wypowiedzi o calowaniu koziolkow ale jakos nigdy tego nie widzialem...
nie zauwazylem, zeby ktos specjalnie bluzgal na Dymkowskiego. A co do Majdana to sie troszke zeszmacil swoimi wypowiedziami.
A Matlak biega za darmo po B-klasowych boiskach i pomaga ratowac Pogon. Dzieki temu, ze on z Adamczukiem sie do PN dolaczyli to latwiej bylo o sponsorow. Wyobrazasz sobie Majdana, ktory za darmo poswieca sie caly rok dla jakiejs wyzszej sprawy??
chyba jednak nie za bardzo ogarniasz sytuacje... Wiesz co w tej chwili ma wspolnego SSA z Pogonia zalozona w 1948 roku? Tylko to, ze od stowarzyszenia MKS Pogon dostala prawo do uzywania barw, herbu i nazwy. Poza tym nie ma ta spolka ze Szczecinem nic wspolnego... Ptak sie juz o to postaral i zrecznie pozbyl sie udzialowcow majacych cos wspolnego z Pogonia...
Kilka lat temu sygnały ostrzegawcze przesyłał ŁKS, teraz ostrzega nas Górnik, ile razy jeszcze trzeba aby jakiś cymbał rozwalił Pogoń, byście zrozumieli że takim inwestorom jak oni zależy na terenach? Chcecie żebyśmy ponownie stracili kilka lat, narażeni na fochy właścicieli?
A poza tym skąd wiesz, że ci "gastronomicy" będą chcieli aby w Pogoni grali młodzi szczecinianie? Skoro na ten moment, nikt nie zna ich planów.
... od kiedy to waszak jest ze Szczecina... może mnie troszkę oswiecisz,no chyba że przez tyle lat żyłem w takiej półhibernacji iż tego typu informacje wyparowały mi ze łba
Prawnicy właściciela Pogoni Antoniego Ptaka analizują ofertę kupna akcji szczecińskiego klubu, jaka wpłynęła od dwóch biznesmenów.
Zainteresowani Pogonią i miejscem w drugiej lidze są Artur Kałużny i Grzegorz Smolny, przedsiębiorcy działający w branży gastronomiczno-rozrywkowej oraz budowlano-transportowej.
Po wnioskach i poprawkach projekt umowy kupna-sprzedaży akcji klubu zostanie odesłany do Szczecina. Jeżeli zostanie zaakceptowany to obie strony przystąpią do finalizacji transakcji. W przypadku braku zgody rozmowy będą kontynuowane, jednak Antoni Ptak nie wyklucza dalszego prowadzenia klubu w drugiej lidze, ale już nie pod szyldem Pogoń i nie w Szczecinie.
W Zielonej Gorze miejscowa Lechia ma ogromne problemy finansowe. Najpierw wydymali ich Kozminscy , a teraz dobic ich bedzie chcial klan ptakow. Dla dobra mieszkancow Zielonej Gory i dla dobra calej naszej pilki , lepiej bedzie gdy kupia spolke "gastronomicy" , a nieloty raz na zawsze znikna z naszej pilki . Ale czy to kupno bedzie dobre dla Pogoni , to juz nie wiem
RAFek jak bedziesz na forum to daj info czy PN rozmawia z "gastronomikami" i czy jest mozliwosc wspolnego dzialania jesli kupia SSA. Ludzie beda mieli jakis poglad na sprawe i cokolwiek bedzie jasne w tych ciemnych czasach.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 15/06/2007 16:52
coraz mniej podobają mi się posunięcia "gastronomików" . Do jednej z firm zadzwonili z propozycją sponsoringu klubu (parę milionów złotych rocznie!!!!!!) oferując w zamian nawet zmianę nazwy klubu... Zostali odpuleni z klucza - powód?? - niewiarygodni partnerzy biznesowi
coraz mniej podobają mi się posunięcia "gastronomików" . Do jednej z firm zadzwonili z propozycją sponsoringu klubu (parę milionów złotych rocznie!!!!!!) oferując w zamian nawet zmianę nazwy klubu... Zostali odpuleni z klucza - powód?? - niewiarygodni partnerzy biznesowi
Chodzi ci o znana na naszym lokalnym rynku firme komputerowa ??
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 15/06/2007 17:32
Do Rzgowa wpłynęła w środę wieczorem oficjalna oferta kupna miejsca Pogoni w drugiej lidze.
Została złożona przez dwóch szczecińskich biznesmenów działających w branży gastronomiczno-rozrywkowej. W czwartek ofertę będą analizować prawnicy dotychczasowego właściciela. Dopiero po ich opinii będą prowadzone dalsze rozmowy dotyczące ewentualnego sfinalizowania transakcji. Niewykluczone jednak, że do sprzedaży akcji klubu i miejsca w drugiej lidze nie dojdzie. Antoni Ptak nie wyklucza bowiem, że w oparciu o młodych brazylijskich piłkarzy stworzy zespół, który grać będzie w drugiej lidze. Taka drużyna nie będzie się jednak nazywać Pogoń i rozgrywać spotkań w Szczecinie. Swoje ligowe pojedynki będzie mogła natomiast organizować w Piotrkowie Trybunalskim, Łodzi lub Bełchatowie.
W takim przypadku odbudową ligowego futbolu w Szczecinie zajmie się Pogoń Nowa rozpoczynając nowy sezon od rozgrywek piłkarskich w czwartej lidze./dwp/
Źródło: Radio Szczecin
Jedyna sluszna droga, Pogon czwartoligowa!!!
z piotrkowa przyszłaś do piotrkowa wrócisz, a potem miejmy nadzieje ze ptakowi sie to nie spodoba i sprzeda ten "klub" i wyniesie sie raz na zawsze z polskiego srodowiska pilkarskiego
takie jest moje zdanie
pozdro ;D
Ostatnio edytowany przez: phoenix, 15 czerwca 2007, 19:08 [1 raz(y)]
Nie pytam o wiarygodnosc tego co napisales, bo Twoja osoba zawsze dla mnie taka byla.
Mowiac o zmianie nazwy masz na mysli dodanie czlonu z nazwa sponsora do nazwy klubu, jak np. swego czasu Legia Daewoo?
Ostatnio edytowany przez: Steryd, 15 czerwca 2007, 19:46 [1 raz(y)]
Nie pytam o wiarygodnosc tego co napisales, bo Twoja osoba zawsze dla mnie taka byla.
Mowiac o zmianie nazwy masz na mysli dodanie czlonu z nazwa sponsora do nazwy klubu, jak np. swego czasu Legia Daewoo?
Też słyszałem o tym że owi panowi to może być burdel gorszy niż kozmińscy. Już mieli pomysły aby zrobić coś ala Legia Daewoo, no i na dodatek kurewsko śmierdzą polityką... Jeśli tak to po ''znajomości'' dostaną Pogoń a miasto zniszczy Nową... Jak dla mnie 4 liga to najlepsze rozwiązanie.
''...A jesli ktoś nasz Polski dom zapali
to każdy z nas gotowym musi być,
bo lepiej byśmy stojąc umierali
niż mieli klęcząc, na kolanach żyć.''
Chodzi ci o znana na naszym lokalnym rynku firme komputerowa ??
chodzi bardziej o lokalna działalność usługowo - handlową
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 15/06/2007 21:03
Gradus
pilka reczna, co z siatkowka, itp. itd. Miasto moze pomagac przez stwarzanie odpowiednich warunkow... stadiony, boiska, hale sportowe, baseny itd albo jakies dofinansowanie sportu mlodziezowego.
Nadal bede sie upieral przy tym ze Miasto powinno pomoc Pogoni bo Pogon to nerwalgiczny klub nie tylko Szczecina ale calego Pomorza Zachodniego.W Zabrzu Miasto odkupilo akcje Gornika stworzylo korzystny klimat i sciagnelo inwestora w postaci firmy Allianz drugiej co do wielkosci firmy ubezpieczeniowej w Polsce.Czy tak nie moze byc w Szczecinie!?Wzorcowy przyklad jak zareagowac w sytuacji w jakiej znajduje sie Pogon. Owszem Miasto powinno rowniez wspierac inne dyscypliny sportu ale czy to robi?Kiedys mielismy w I lidze koszykowke,siatkowke,pilke reczna a teraz?Mamy zenska druzyne w I lidze Pilki Noznej.Czy miasto wybudowalo stadiony,boiska,hale sportowe,i baseny czy hipermarkety.
Nie wiem czy sluchales wypowiedzi Prezesa Zachodniopomorskie Okregu Pilki Noznej.Kiedy Listkiewicz przyjechal do Szczecina zeby miedzyinnymi spotkac sie z Prezydentem Jurczykiem i omowic ewentulna kandydature Szczecina do organizacji Euro 2012 Marian olal to spotkanie i sie na nim nie pojawil!Tego goscia powinni wsadzic na pal.
Gradus
a co za roznica? Kozminscy juz pokazali co potrafia w Zabrzu i w Zielonej Gorze. Poczytaj sobie opinie kibicow Gornika....
Tak czytalem wypowiedzi kibicow Gornika ale tez Kozminskich.Przejeli klub z 10 mln dlugiem z czego splacili 5 mln Gornik zajmowal bezpieczne pozycje w srodku tabeli.Nie widzieli sensu dalszego prowadzenia Gornika gdyz miasto nie chcialo z nimi wspolpracowac.To sa fakty!Dlaczego nie chcialo wspolpracowac tego nie wiem z.Bekdasowi wladze Szczecina tez byly nieprzychylne dlaczego tego tez nie wiem.W kazdym badz razie Kozminscy nie pchali sie do objecia Pogoni za wszelka cene.
Gradus
a skad wiesz, ze byla jakakolwiek oferta od Kozminskich dla miasta? Dlaczego tak latwo lykasz to co Ci podaja Kozminscy? A teksty, ze nic sie nie chce za darmo od miasta to juz slyszalem wczesniej... np. od Ptaka...
Dlatego poniewaz nakreslili plan dzialania i podali do publicznej wiadomosci i to co mowia ma sens.Konsorcjum zainteresowane jest terenami pod budownictwo mieszkaniowe, działalnością developerską i inwestycjami w porcie. Nasze projekty biznesowe mają zapewnić finansowanie Pogoni. Nasza propozycja poszła jeszcze dalej. Chcielibyśmy, aby miasto było udziałowcem w klubie. Żeby była przejrzystość i miasto wiedziało co dzieje się w Pogoni.
Moge tez zadac Ci pytanie dlaczego mam wierzyc Matlakowi i Adamczukowi ze zaczynajac od IV ligi za dwa lata bedzie w Szczecinie II liga.
Gradus
co za bzdury... nie mowili nic o 2 lidze tylko o 4 jesli beda grali wspolnie ze stowarzyszeniem MKS Pogon
Mamy sponsorow musze sie pochwalic ze mamy budzet juz na IV lige 1,5 ml zl mamy budzet juz na III lige i mamy budzet juz na II lige! Mamy czas dwa lata zeby przygotowac sobie budzet na pierwsza lige.To jest fragment wypowiedzi Matlaka dla Radia Szczecin 2007.06.01 Pt.,,Pogon Nowa odbuduje szczecinska pilke ''Sprawdz sobie jak nie wierzysz.
Gradus
a co on takiego robil w tym Poznaniu? Ostatnio duzo tutaj wypowiedzi o calowaniu koziolkow ale jakos nigdy tego nie widzialem...
Matlak w jesiennej rundzie rozgrywek był, przynajmniej w początkowej fazie rundy jesiennej, podstawowym zawodnikiem Lecha. W całej rundzie rozegrał 12 spotkań. Jego absencja w kadrze Pogoni budzi jeszcze większe zdziwienie, jeżeli dodamy, że w sprawach finansowych doszedł do porozumienia z Dariuszem Dzięgielewskim, wiceprezesem SSA Pogoń.
Chciałem pomóc Pogoni, bo przecież mieszkam w Szczecinie i ten klub zawsze był mi bliski - mówi Grzegorz Matlak. - Sprawy finansowe były kwestią drugorzędną, a nawet trzeciorzędną. Zdawałem sobie sprawę z tego, że być może nie otrzymam nawet tych skromnych pieniędzy, za jakie zgodziłem się grać w Pogoni.
Podczas spotkania z Radą Klubu Matlak dowiedział się, że nie jest potrzebny Pogoni. Jednym z koronnych argumentów przeciwko jego grze w portowej jedenastce był fakt, że poprzednio występował w Lechu. Na domiar złego, po zdobyciu bramki całował... koziołki - symbol Poznania, który umieszczony został na koszulkach Lecha.
Zródło Głos Szczecinski 6-02-2003
Tak ze widzisz nie chcieli Grzesia nawet za pol darmo moze teraz ma jakis uraz do Pogoni?
Gradus
nie zauwazylem, zeby ktos specjalnie bluzgal na Dymkowskiego. A co do Majdana to sie troszke zeszmacil swoimi wypowiedziami.
A ja zauwazylem ze bluzgaja R.Dymkowskiego na ktorego nikt nie powinnien powiedziec zlego slowa.To jest dla mnie portowiec przez duze P.Mial propozycje gry w Lechu Poznan i to zdaje sie jedyna mimo tego tam nie poszedl.
Majdan chyba jeszcze nie zdazyl nic powiedziec a juz na pierwszym meczu w Szczecinie przez jakis debili byly rozprowadzane ulotki obrazajace Radka!
Wiem ze z prawnego punktu widzenia tamta Pogon zalozona w 1948r. nie istnieje ale ja jestem kibicem a nie prawikiem i nie mam problemu z tym zeby indetyfikowac sie z obecna Pogonia Szczecin chociazby z tego wzgledu ze grali w niej wychowankowie Majdan,Celeban,Grosicki,Kowal,Skorski.i Judkowiak.Chlopaku jak masz taki problem to moze kibicuj Stali Stocznia.Pozatym jezeli Pogon zacznie od II czy IV ligi to i tak nie ma dla Ciebie znaczenia bo to i tak nie bedzie Pogon!No chyba ze Matlak powie ze teraz jest to Pogon ta prawdziwa Pogon jeszcze bardziej szczecinska niz ta z 1948 roku bo ja zalozyl Sp Florian Krygier ktory urodzil sie poza Szczecinem a ja przeciez urodzilem sie w Grodzie Gryfa!
Czasy dobrych wojkow skonczyly sie wraz z upadkiem komuny w 1989 r. kiedy to Zarzad Portu Szczecin- Swinoujscie zaprzestal sponsorowania druzyny.Miasto do tego zabralo Pogoni jedyny dochod jaki mieli z gieldy samochodowej i nie zrobilo nic przez tyle lat dla MKS Pogoni Szczecin to chociaz teraz mogli by cos zrobic.
To raczej Ty nie za bardzo ogarniasz sytuacje.Pozdrawiam.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779233 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.