Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 10:54
to chyba nie do konca plotka i cos jest na rzeczy, bo Radio Szczecin tez dzis rano podalo,ze do SSA wplynela pierwsza oficjalna i konkretna, zlozona na pismie oferta zakupu akcji.
a co do firm to takich, ktore by mogly byc sponsorami druzyny jest bardzo duzo. Tylko zadna normalna firma nie bedzie sie pchala w bagno. Poza tym w normalnym klubie pilkarskim nie jest tak, zeby caly ciezar utrzymania druzyny byl na barkach jednej firmy. Normalna sytuacja jest wtedy kiedy klub utrzymuje sie ze sprzedazy biletow, pamiatek, praw TV, banerow reklamowych, z transferow no i promowania firm w zamian za sponsoring.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 15:52
Jeżeli już ktoś ma przejąć drugoligową Pogoń to mam nadzieję że będą to ci tzw "gastronomicy" i z ludzmi z PN stworzą ciekawy zespół bo po wypowiedzi Matlaka wnioskuje że chyba już jakieś rozmowy się odbyły. Jestem tylko ciekawy kto zagra w tej że drużynie ponieważ trzeba będzie cały skład skompletować od podstaw...
A w II lidze bedzie pare ciekawych spotkań
Rozumiem doświadczenia itd. ale czy musimy być kurwa takimi pesymistami? Oni przynajmniej są ze Szczecina. Ale nie, tutaj też coś komuś jak zawsze nie pasuje.
Poza tym, może się okazać, ze bardziej się dogadają z PN niż myślimy..
Ostatnio edytowany przez: Święty, 14 czerwca 2007, 18:44 [1 raz(y)]
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Jeżeli już ktoś ma przejąć drugoligową Pogoń to mam nadzieję że będą to ci tzw "gastronomicy" i z ludzmi z PN stworzą ciekawy zespół bo po wypowiedzi Matlaka wnioskuje że chyba już jakieś rozmowy się odbyły. Jestem tylko ciekawy kto zagra w tej że drużynie ponieważ trzeba będzie cały skład skompletować od podstaw...
To sobie wierz tym "gastronomikom"...tylko jak ci taki numer wywiną jak antonio to zeby nie bylo placzu i zgrzytania zebami...
Dzis w kronice mowili o tej ofercie zakupu akcji SSA przez tzw. "gastronomikow", byla rowniez krotka rozmowa z Adamczukiem, z materialu wynikalo ze Adamczuk i Pogon Nowa popieraja zakup akcji przez owych "gastronomikow".
Rozumiem doświadczenia itd. ale czy musimy być kurwa takimi pesymistami?
Chcesz się przejechać na czwartym "dobrodzieju" z kolei? Bo ja nie za bardzo...
Oni przynajmniej są ze Szczecina
A nie zastanawiało Cię nigdy dlaczego owi "gastronomicy" nie ujawniają swoich nazwisk itp.? Dla mnie zbyt dużo niejasności jest w tym wszystkim...
PS. Przez przerwę letnią nie wybudujesz drużyny od podstaw na 2 ligę. Czyli spadek do ligi 3 jest raczej nieunikniony. A zaczynając wariantem 4-ligowym wystarczyłoby tylko kilka wzmocnień i po roku jesteśmy ligę wyżej czyli tam gdzie po roku "II ligowa". Na jedno wychodzi ale drugi wariant gwarantuje pełną przejrzystość, pewność że jak właściciel wstanie lewą nogą to nie przeniesie klubu na Grenlandię itp.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez: .Krzysiek, 14 czerwca 2007, 19:48 [1 raz(y)]
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 19:52
Prędzej czy później do PN dobierze sie inna grupa gastronomików, czy tego chcecie czy nie. Piłka bez pieniędzy nie ma racji bytu. Jeśli jarają was spotkania z tuzami pokroju Odrzanki Radziszewo (bez urazy) to prosze bardzo. Ale są też kibice, którzy chętnie zobaczyliby II lige w Szczecinie w normalnym wydaniu. Skoro gastronomicy są ze Szczecina, to trzeba im zawierzyć. Nie są to skur... pokroju Ptaka. Nie jest to też kolejny przeszczep z Wąchocka, tylko zbudowanie drużyny od zera na zdrowych zasadach. Przeciez Rokerom i Deptakom Bogusława nie może odpierdolić bo liczyliby się z dewastacją lokali
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
... Przeciez Rokerom i Deptakom Bogusława nie może odpierdolić bo liczyliby się z dewastacją lokali
Zawiało grozą ale też o tym pomyslałem... dodaj do tego Can Can.
A co do wątpliwości poziomu drużyny w II lidze to myślę że gdyby pograli chłopaki co wchodzili z rezerw Kowal, Skórski itd. z Matlakie (jeżeli się dogadają) + może jakiś kończący karierę np. Stolarczyk, Majdan + ktoś ...myślę że by wystarczyło.
(...) Przez przerwę letnią nie wybudujesz drużyny od podstaw na 2 ligę. Czyli spadek do ligi 3 jest raczej nieunikniony. A zaczynając wariantem 4-ligowym wystarczyłoby tylko kilka wzmocnień i po roku jesteśmy ligę wyżej czyli tam gdzie po roku "II ligowa". Na jedno wychodzi ale drugi wariant gwarantuje pełną przejrzystość, pewność że jak właściciel wstanie lewą nogą to nie przeniesie klubu na Grenlandię itp.
Pozdrawiam
na czwartą też nie.. choć i tak to lepsze rozwiązanie niż reanimacja osmieszonej Piotrcovii
ps. "pełna przejrzystość" jakos tak średnio kojarzy mi się z Matlakiem..
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 20:22
A co bardziej przejzyści są Kożmoińscy, "anonimowi" gastronomicy, Tomasz K. czy może jakiś inny tajemniczy inwestor który chce przenieść spółkę do innego miasta którym straszł Miedziak, a może powrót Bekdasa/Gondora?
Co Ci się nie podoba w Matlaku? epizod w Lechu?
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Hehe, nie zabieram glosu w dyskusji co lepsze(na zywo sie ciezko o tym rozmawia, a w necie to koszmar), ale co do Grzeska, to mimo ze mu poniekad 'wybaczylem' i spokojnie z nim rozmawiam, to jednak nie chodzi o "epizod".A raczej sposob przejscia do Leszka i pozniej jego zachowanie sie tam.Stad dla wielu osob jest to nieidealna osoba heheh
To sobie wierz tym "gastronomikom"...tylko jak ci taki numer wywiną jak antonio to zeby nie bylo placzu i zgrzytania zebami...
Rozumiem doświadczenia itd. ale czy musimy być kurwa takimi pesymistami? Oni przynajmniej są ze Szczecina. Ale nie, tutaj też coś komuś jak zawsze nie pasuje.
Poza tym, może się okazać, ze bardziej się dogadają z PN niż myślimy..
Pewnie ze sie dogadaja,powiem wiecej oni juz wiedza jak bedzie to wszystko wygladac,jezeli ptak nie wytnie im numeru,a Matlak czy Majdan juz rozmawiaja z potecjalnymi pilkarzami na druga lige 99%
Pamietajcie, Szczecin jest maly
Odp: Nowy właścicinie sel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 21:18
no dobra, bo ostatnio dociera do mnie za duzo informacji
jak wiemy sa zwolennicy Pogoni w II lidze i zwolennicy Pogoni Nowej w IV lidze
jesli chodzi o Pogoń drugoligową w Szczecinie to wiadomo jedno, Ptak chce sprzedac akcje
jak sie czyta Koźminscy odpadaja na ta chwile, co o nich wiedzielismy? kto to jest Marek Koźmiński i Zbigniew Koźmiński, prasa się rozpisywała jakie mają plany wobec Pogoni, mniej wiecej jacy zawodnicy, plany finansowe zwiazane z utrzymaniem klubu, inwestycje w porcie itd., dla zwyklego kibica wyglada to przyzwoicie, dla innego grona kibiców Kozminski spalil sie m.in. w Gorniku Zabrze
u szczecinskich kibicow nie mial poparcia, miasto tez nie podeszlo do tego powaznie
drugi kandydat: gastronomicy?? nie są to jak spekulowano bracia Golemowie! bodajze dopiero wczoraj w Kurierze Szczecinskim ujawniono nazwisko jednego z nich, Artur Kałużny właściciel Rocker Pubu i kamienicy na Bogusława, druga osoba to Grzegorz Smolny - chyba właściciel firmy budowlanej ze Złocieńca, ponoć jakiegoś tartaku
z jednej strony została zachowana tajemnica w sprawie tych osób, ale z drugiej strony czy nie wyglada to dziwnie, że klub z 60-letnia tradycja, który ma kilkanaście tysięcy kibiców kupuje ktoś kto nie chce, nie może się ujawnić? czemu ma to służyć?
bardzo dużo ludzi mnie pyta co to za ludzie. odpowiedz jest jedna - nie wiem. byc może mają te 2 miliony na zakup akcji, ale co dalej? jakie sa plany, kto bedzie grał w Pogoni, kto będzie trenerem, jaki bedzie budzet klubu, skad bede czerpac zyski na utrzymanie klubu, co chca od miasta? pytam tych zwolennikow co chca Pogoni w II lidze..
jedno jest pewne, nie tak powinno to wygladac, wszystko powinno byc jasne juz od kilku dni, a jutro ma byc ponoc ostateczny termin. co chca osiagnac zwolennicy drugiej ligi? byc moze ciekawe pojedynki z dobrymi zespolami i szybki awans do Orange Ekstraklasy? to sie pytam a jak ma sie to udac jesli na ta chwile nic nie wiadomo?
kolejny temat to Pogoń Nowa
a to nie pasuje Darek Adamczuk, a to Grzesiek Matlak, a to Rafał Chlasta, a co to za poziom B klasy, jezdzenie po wioskach, brak kasy itd.
optymisci podaja przyklady Lechii Gdańsk, czy GKS-Katowice - tam sie udalo i idzie w dobrym kierunku
pesymisci mowia, ze sie nie uda, ze za kilka, kilkanascie lat Pogon zniknie z pikarskiej mapy Polski
jedno wiem Szczecin to specyficzne miasto, ktos powie wiocha z tramwajami i nic sie przez lata nie zmieni
Pogon Nowa ma tez liczne grono zwolennikow co widac po frekwencji na meczach, ktora ostatnio byla podobna do tej z pierwszej ligi. powtorze do tej z pierwszej ligi.
na koniec tematu zeby nie przedłużać wpisałem w google nazwiska dwóch kupców akcji Pogoni. polecam zobaczeć efekty!!
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 14/06/2007 21:41
Większość każdy wie co Grzesiek tam robił (to miałem na myśli pisząc o epizodzie), ale chyba właśnie większość mu to wybaczyła i wypominanie mu teraz, w takim momnecie takich rzeczy to czysta złośliwość. Wiadomo, że nie powinien tego robić no ale, teraz przypomina mi to takie szukanie dziur i czegoś do czego można się przyczepić w PN. Zresztą swoją działalnoscią w PN zrobił całkiem sporo dla szczecińskiej piłki.
Pogoń Nowa ma np. tą ogromną zaletę że, jest plan co dalej, jest pewność, że nikt nie przeniesie spółki czy znowu nie zrobi z klubu pośmiewiska...
Co zrobią z klubem "gastronomicy/właściciele tartaku" nadal nie wiadomo... co zrobili by Koźmińscy takźe nie więc...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Jestem zdecydowanym zwolennikiem Pogoni Nowej, zaczęcia od podstaw - od IV ligi. Jednak nawet jakbym chciał się przekonać do potencjalnych kupców naszego klubu (mowa o gastronomikach, bo wygląda na to, że tylko oni są chętni), to za cholerę nie dają ku temu podstaw.
Dla mnie jest to zachowanie conajmniej idiotyczne, które na stracie mnie do nich zraża. Po cichu próbują kupić akcje, nie podając absolutnie nic! Zero deklaracji, wizji klubu, wymagań, oczekiwań. Nikt nie ma pojęcia o tym całym zamieszaniu. Sytuacja jest po prostu żenująca.
Od samego początku jest to mało przejrzyste, a w zasadzie w ogóle, w przeciwieństwie do PN która sprawę stawia jasno i konkretnie. A co najważniejsze te gwarancje są gwarancjami samych kibiców, a nie tajemniczych gastronomików, tak bardzo tajemniczych że nie potrafiących podać swoich danych osobowych...
Karty i tak rozda Krzystek. Ma jeden mocny argument - stadion. Zawsze może PN zaproponować kwotę dzierżawy 50 tyś miesięcznie a SSA złotówkę, no nie
MIasto jest za druga liga.Wcale nie zamierza utrudniac w kwestii stadionu.
Krzystek nie musi nic proponowac Nowej, bo poki nie przestanie istniec/nie zostanie przeniesiona SSA to 4 liga dla Nowej nie istenieje.Wszystko w rekach Ptaka.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768779272 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.