HHmm.... ale czy aby Ci zawodnicy typu Amaral, Cleison beda chcielu tu zostac dluzej niz tylko na ta runde(kontrakty wlasnie maja do konca tej rundy...) Ja mam male obawy o to, ale zobaczymy...
Co do meczu... W Poniedzialek o godzinie 17 bedzie powtorka na canal+ sport to zobacze jak to wygladalo.., bo w Lidze + pokazuja tylko skroty i te skroty moga nieodzwierciedlac gry "brazylijskiej" Pogoni.
Mysle, ze z czasem moze byc tylko lepiej... choc
18 Marzec- wyjazd do Zabrza
24 Marzec - u siebie z Wisla
31 Marzec - wyjazd na Legie
Czy ten zespol ma jakiekolwiek szanse na zdobycie chocby punktu w tych 3 meczach
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 12:42
Brr po takim meczu to tylko zimne piwko na obudzenie mecz tak jak i pogoda nic przyjemnego dokładnie tak jak rok temu w Warszawie mróz i 3-0 w plecy chociaż tam to warunki były bardziej ekstremalne. Początek meczu nie zapowiadał się tak tragicznie aż do pierwszej bramki po której zamiast się zmobilizować to grali jak by już byli wypompowani grą .. oprawa ładna + doping dobry, pierwszy mecz przed własna publicznością porażka
Może w Brazylii swoja gra na tyle zasługują ale na pewno nie w pierwszej polskiej lidze po obejrzeniu wczorajszego meczu...
no nic pozostaje nam tylko czekac i patrzec jak dalej to wszystko sie potoczy
Muniek druzyna ma potencjal, tylko jesli Baniak i Panik mieli poczatkowo spore trudnosci z nauczeniem grajacych wtedy Polakow gry w systemie X, a byli to pilkarze z dowsiwadczeniem I i II ligowym i prznosilo to rozne rezultaty, to jakie sa szanse, ze Panik w najbliszym czasie nauczy brazylijczykow grac wedlug europiejskiego stylu, do maja nie daleko czyli koniec ligi.
poza tym chyba nie napisze nic nowego, w lato nalezy sie spodziewac uzupelnien, czyli minimum 5 nowych pilkarzy, 5 odejdzie i znow to samo, nauka gry w Polsce, potem znow zrobi sie zimno, tak nie mozna i nie nalezy budowac druzyny
zaczynam dostrzegac coraz bardziej fakt, ze w Pogoni nie szkoli sie do gry mlodych pilkarzy z Polski i nie uczy się ich tego co wedlug Panika, Stepinskiego jest najlpesze, takie pilkarz jest przyszlosciowy, uczy sie od podstaw, wkomponuje sie w I zespol i wiadomo co potrafi, u nas lepiej sprowadzic 30 kilkuletniego Brazylijczyka i uczyc go jak sie gra w Polsce a za 3 miesiace sie z nim rozstaje, sprowadza nowego....
tak czy inaczej zycze Pogoni sukcesu i tego co prezentowala w Brazylii chocby w meczu z Sao Paulo
z Wisla bedzie ciezka przeprawa
no na to wygląda Amaral to najlepszy zawodnik tego meczu. jako jeden z niewielu probował przyspieszyc w drugiej polowie,brał cieżar gry na siebie, kilka razy skrecil kuchenki az milo bylo popatrzec, problem w tym ze reszta ruszala sie nie za bardzo i nie mial do kogo grac z przodu ani specjalnie na boki, ale ciezko sie dziwic jak zamiast walecznego i dynamicznego Grzelaka wchodzi szczecinskie drewienko Kazimierczak, a nasz najlepszy snajper sparingowy Elton nie bardzo wie jak utrzytmac pilke nie mowiac o wyjsciu do przodu...co do Ediego to faktycznie sam z przodu nie da sobie rady ale nie zagrał meczu na wysokim poziomie,. i kilka sloow na temat Julcimara: jak dla mnie Julcimar to najlepszy zawodnik Pogoni w jesieni (cała runda na przyzwoitym poziomie, sporo bramek dzięki niemu nie wpadło i jak dla mnie widac ze nadaje sie na kapitana bo inteligencja(boiskowa i nie tylko) przewyzsza bardzo wielu kopaczy) a tu na dzień dopry nie łapie sie w składzie? kapitan drużyny nie wchodzi na boisko ? zrozumialbym gdyby mial kontuzje ale on sobie siedzi na laweczce bo bohumil(jak ja go nie lubie) wraz z ptak seniorem uwazaja ze ma lepszych graczy - nieporozumienie...
No coz... Temat slusznosci szkolenia wlasnych pilkarzy nie podlega dyskusji. Jednak na ta chwile mozemy o tym zapomniec i staram sie uzporzadkowac sobie fakty ktore mamy obecnie. Zgadzam sie ze mozemy miec sytuacje ciaglej selekcji i aklimatyzacji. Moze kiedys Antoni wpadnie na to samo.
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 13:14
Ptak mówił ze teraz edi bedzie jednym z najgorszych bo takich zawodników świetnych ściągnłą a edi dalej jest jednym z najlepszych hahhahaha(własnie sa urywki meczu na canale+)
Bardzo ucieszyła mnie reakcja kibiców Pogoni, gdy publiczność doceniała brawami zagrania Brazylijczyków. Gdy z kolei traciliśmy bramki i nasze szanse na korzystny rezultat znacznie zmalały, atmosfera na trybunach także była bardzo budująca, nie słychać było krytykanctwa, co świadczy o sportowym "wyrobieniu" i znajomości piłki nożnej przez fanów tej dyscypliny sportu w Szczecinie.
Nie było słychać krytykanctwa, bo nic nie był słychac. Doping dobry do jakiejś 30 minuty, potem juz zmęcznie, i zimno dało się we znaki. Po dwóch starconych bramkach, to juz tragedia. Potem były jakieś zrywy, kiedy Pogoń stwarzała zagrożenie, bądz działo się coś ciekawego.
Co do rzucania snieżkami w ochronę to nic nie mam, ale kiedy próbują pomóc, badź co bądz naszemu kibicowi? To już z lekka dziwne.
Dobrym pomysłem było rozpalenie w przerwie malego ogniska z gazet, ciepełka trcohę dawało, koksowniki by się jakieś przydały, bo co niektórzy przesadzili z trunkami na rozgrzewę i można było usłyszeć ciekawe komentarze,typu "jeb.... canal+"
Nie wiem jeszcze jaka to flaga, była "wieszana" na płocie przez całą drugą połowę, ale na pewno ci co mają wiedzieć to wiedza
Na plus, dla piłkarzy, że jednak podziękowali za doping...
Następny mecz u siebie z Wisłą;
pewnie przyjdzie podobna ilość kibiców, ale to zalezy od wyniku w meczu wyjazdowym. Częśc pewnie przyjdzie popatrzeć na Wisełkę.
Jeszcze jedna uwaga co gry samych piłkarzy.
NIe podobało mi się ustawienie, jakieś dziwne. Graliśmy bardzo szeroko, piłka kilka razy bardzo fajnie zmieniła stronę, ogólnie rozgrywanie akcji [przynajmniej na początku] było całkiem cłąkiem ,ale brakowało wykończenia. Kiedy atak szedł skrzydłami brakowało kogoś w srodku żeby to ładnie wykończył...
Co do Polaków, to Grzelak, nie grał źle, za to Kaźmierczak zaprezetował się gorzej, praktycznie nic nie pokazał.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 14:31
Ciesze sie ze wszystkie wypowiedzi na forum sa bardziej lub mniej stonowane ,nie ma hura krytyki na pilkarzy no moze na trenera ale to osobny temat,ale jednoczesnie boje sie co bedzie jezeli przegramy kolejne dwa mecze,zrobi sie niewesolo(tabela),bo ile mozne bedzie czekac na wygrany mecz,i ciagle mowic o zimnie, stanie boisk.Osobiscie mam spore obawy,ale kurde niedopuszczam takich mysli do siebie ze nie bedzie lepiej
pozdro
no co Wy nie było, aż tak źle mimo wszysto bardziej sprawiedliwym wynikiem było by 0:1
usuwajac nasz button na swojej stronei glonwej moglbys nas o tym poinformowac, pewno trawalo to kilak tyg ze go nie bylo, u nas dopiero wczoraj sie znikl twoj...
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 15:28
W skrócie:
1/typowa gra brazylijska- dużo szumu i efekciarstwa a mało efektów,
2/Panik nie był, nie jest i nigdy nie będzie dobrym trenerem- co on dotychczas w ogóle osiągnął?
3/niezłe wyszkolenie większości piłkarzy ale czy ktoś będzie to w stanie pukładać?
4/Grzelak jeden z lepszych (czemu zmieniony?), Kaźmierczak jak zwykle przeszedł obok meczu
5/po obejrzeniu skrótów w Canal+, spalony Ediego ewidentny, druga bramka dla Amiki kontrowersyjna, karny dla Amiki był na 100% (nasz obrońca najpierw powalił napastnika kopem w jego lewą nogę a później trafił w piłkę).
Plus meczu:OPRAWA- uznanie dla MW. Zrobiona z pomysłem i czytelnym przesłaniem a nie tylko dla samego efektu, żeby było ładnie. Bardzo inteligentne. Brawo
Minus:zachowanie śmieci rodzaju ludzkiego, którzy rzucali śnieżkami w ludzi z pogotowia ratunkowego udzielającemu pomocy leżącemu człowiekowi. Krzyczeć "zostaw kibica" to potrafi cały sektor a ogarnąć debili rzucających śnieżkami nie można?
1 bramka) błąd obrony, nie upilnowany Wasilewski
2 bramka) Matheus nie najlepiej się zachował, Neneca mógł wyciągnąć
3 bramka) karny był jak najbardziej
Czuje, że może być dobrze - muszą się tylko lepiej zgrać, bo tego widać wyraźnie, że brakuje.
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 16:50
a tak z innej beczki - teraz mi sie przypomnialo - S. ladnie sie wczoraj "pomylil" z wystukiwaniem rytmu
"Nic sie nie stalo hej S. nic sie nei stalo"
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 17:19
a tak z boku:
"- W całej mojej trenerskiej karierze nie przegrałem nigdy różnicą trzech bramek. Dzisiejsza porażka to czarny punkt w mej trenerskiej histori"i – mówił po zakończeniu spotkania trener Pogoni Szczecin Bohumil Panik.
az chce mi sie powiedziec: k**wa, a na meczu Legia: Pogoń 3:0, to moze ja bylem trenerem. zalosna wypowiedz, chyba ze zostala przekrecona przez kogos. Ale na pewno nie przez ekipe Pogononline bo gdzies na jakims portalu widzialem ta wypowiedz Panika. Facet ma krotka pamiec, a moze liczy na nasza skleroze?
Odp: Pogoń - Amica 0:3 - 12/03/2006 17:22
Ja również z innej beczki. To co się działo przed wejściem na stadion od strony Witkiewicza to horror. Czy naprawde musi się wydarzyć jakaś tragedia żeby ktoś wkońcu przejrzał na oczy? Dlaczego przychodząc 30 minut przed meczem człowiek musi cisnąć się w tłumie i walczyć o wejście na stadion? Oszczedności organizatora?
po obejrzeniu na spokojnie bramek moge stwierdzić że;
1 bramka) błąd obrony, nie upilnowany Wasilewski
2 bramka) Matheus nie najlepiej się zachował, Neneca mógł wyciągnąć
3 bramka) karny był jak najbardziej
Czuje, że może być dobrze - muszą się tylko lepiej zgrać, bo tego widać wyraźnie, że brakuje.
technicznie sa bardzo dobrzy szczegolnie Amaral lecz jako druzyna nie stanowia zgranej paczki:/ mysle ze zmeczu na mecz bedzie coraz lepiej oby nie bylo za pozno...
a tak z boku:
"- W całej mojej trenerskiej karierze nie przegrałem nigdy różnicą trzech bramek. Dzisiejsza porażka to czarny punkt w mej trenerskiej histori"i – mówił po zakończeniu spotkania trener Pogoni Szczecin Bohumil Panik.
az chce mi sie powiedziec: k**wa, a na meczu Legia: Pogoń 3:0, to moze ja bylem trenerem. zalosna wypowiedz, chyba ze zostala przekrecona przez kogos. Ale na pewno nie przez ekipe Pogononline bo gdzies na jakims portalu widzialem ta wypowiedz Panika. Facet ma krotka pamiec, a moze liczy na nasza skleroze?
dokladnie tak powiedzial.
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768810922 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.