Odp: Sparingi przed runda jesienną - 16/02/2013 21:18
Moim zdaniem w ataku na Zagłębie Lubin powinien wyjść albo Frączczak tak jak było to już w paru wcześniejszych meczach w rundzie jesiennej ,albo dać szansę debiutu Neumannowi który dobrze spisywał się w przedsezonowych sparingach za co w nagrodę został zgłoszony do rozgrywek Ekstraklasy w tej rundzie. Zarówno Chałas moim zdaniem jak i Djousse nie pokazali nic w tym sparingu co mogłoby aspirować ich do gry w pierwszej jedenastce na mecz z Miedziowymi.
Jeśli chodzi o parę zdań odnośnie sparingu z Lechem to moim zdaniem obrona grała dość pewnie szczególnie gdy miała za sobą Radka w bramce choć i Pernisowi nic nie można zarzucić bo ani jeden ani drugi nic nie musiał bronić zresztą ich vis-à-vis w drużynie Lecha również mógł iść na grzyby tak więc blok defensywny w meczu z Zagłębiem powinni tworzyć Hricko,Noll,Hernani,Pietruszka.
Pomoc wyglądała dość dobrze ale jeśli chodzi tylko o środkowych pomocników bo skrzydłowi moim zdaniem nic ciekawego nie pokazali i wyglądało to dość słabo.
O ataku napisałem na samym początku. Teraz głównym celem jest utrzymanie to napastnik przydałby się ale nie jest niezbędny bo drużyna znajduje się w środku stawki i powinna sobie poradzić bez snajpera , ale już pod koniec tej rundy trzeba rozejrzeć się za jakimś strzelającym regularnie zawodnikiem grającym na pozycji napastnika.
Chyba najbardziej optymalny skład na mecz z Miedziowymi to taki:
Janukiewicz - Hricko,Noll,Hernani,Pietruszka - Budka lub Frączczak,Edi,Rogalski,Aka,Kolendowicz - Neumann lub Frączczak
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 16/02/2013 22:03
Mam wrażenie, że niektórzy nie oglądali meczu albo oglądali jakiś inny.
Nie rozumiem pochwał dla Donalda. Tak naprawdę każdy jego kontakt z piłką (oprócz kilku zagrań z pierwszej piłki na małej przestrzeni) kończył się stratą. Chałas? Dużo biega, stara się, chce. Ale co z tego? NIC! Ocenę napastników w dzisiejszym meczu potwierdzają słowa Skowronka: "Przed tym meczem najbliżej wyjściowego składu na Zagłębie byli Chałas i Djousse. Po tym spotkaniu szansę całej czwórki są równe".
Nie rozumiem też pochwał dla Nolla. Wielokrotnie spóźniony, nie nadążał za akcjami, większośc internewncji mocno niepewna. No i ten bezmyślny faul na koniec...
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 16/02/2013 22:20
Lemur daj linka do tych słów: "Przed tym meczem najbliżej wyjściowego składu na Zagłębie byli Chałas i Djousse. Po tym spotkaniu szansę całej czwórki są równe".
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 16/02/2013 23:32
Napewno predzeg strzeli Djousse od traore.Dlatego dla mnie kandydatami sa Djousse,Chalas,Neumann bo traore w ogole nie biore pod uwage.Problem jest inny:ta trojka to w zasadzie ten sam poziom.Fakt ze Donalda pilka zawsze szukala,nawet gdy stal gdzies jak kolek)
Mam wrażenie, że niektórzy nie oglądali meczu albo oglądali jakiś inny.
Nie rozumiem pochwał dla Donalda. Tak naprawdę każdy jego kontakt z piłką (oprócz kilku zagrań z pierwszej piłki na małej przestrzeni) kończył się stratą. Chałas? Dużo biega, stara się, chce. Ale co z tego? NIC! Ocenę napastników w dzisiejszym meczu potwierdzają słowa Skowronka: "Przed tym meczem najbliżej wyjściowego składu na Zagłębie byli Chałas i Djousse. Po tym spotkaniu szansę całej czwórki są równe".
Nie rozumiem też pochwał dla Nolla. Wielokrotnie spóźniony, nie nadążał za akcjami, większośc internewncji mocno niepewna. No i ten bezmyślny faul na koniec...
To rzeczywiscie inne mecze ogladalismy.Akurat Djusse był widoczny i jako jedyny potrafił w pojedynke wygrac główke z obrońcami.Ja widziałem tez kilka dobrych podań i odciąganie obrońców i robienie miejsca dla wchodzących pomocników.Problem jest jednak inny.Nasza pomoc nie potrafi obsłużyć napastnika takim podaniem które otwiera drogę do strzału tylko wrzuca lagę góra lub podaje wówczas gdy napastnik ma 3 obrońców obok samemu nie wychodząc na pozycje.
Noll dla odmiany zagral bardzo dobrze w odbiorze i powietrzu gdzie Lech jedyne zagrożenie jakie stworzył to były akcje skrzydłami.Faul był w środku pola i na pewno nie na czerwoną w meczu ligowym.Dla odmiany ferowany Frączczak zagrał bardzo słabo notujac cala mase strat wynikajacych z jego technicznych braków.
Lemur daj linka do tych słów: "Przed tym meczem najbliżej wyjściowego składu na Zagłębie byli Chałas i Djousse. Po tym spotkaniu szansę całej czwórki są równe".
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 17/02/2013 00:58
Ciekawe co z Frączczakiem, bo według mnie do pomocy sie nie nadaje. Tylko na atak. O neumannie mozna zapomnoec zeby gral. U nas poki co nie ma tradycji stawiania na mlodych. Sa tylko dla propagandy.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 09/06/2013 17:24
Znamy już plan przygotowań Pogoni Szczecin do nowego sezonu. Piłkarze do treningów powrócą 17 czerwca, a do końca miesiąca trenować będą na własnych obiektach. W planach jest także obóz w Gniewinie.
Plan przygotowań Pogoni:
17-30 czerwca - treningi na własnych obiektach
1-11 lipca - obóz w Gniewinie (sparingi z Lechią Gdańsk, Gryfem Wejherowo, Chojniczanką Chojnice i Arką Gdynia)
12-18 lipca - treningi na własnych obiektach
Ponadto klub wystosował pismo do organizatora rozgrywek, aby mecz w ramach pierwszej kolejki T-Mobile Ekstraklasy Pogoń rozegrała na wyjeździe. Ma to związek ze zjazdem świadków Jehowy zaplanowanym na 19-21 lipca, odbędzie się on na stadionie szczecińskiego klubu.
Dziś doszło do ostatecznego porozumienia pomiędzy Klubami. Spotkanie zostało już zakontraktowane. Na stadionie Portowców zagra I drużyna wielokrotnego mistrza Francji – taki zapis został zawarty w umowie.To będzie wyjątkowe święto dla sympatyków Pogoni. Mecz zostanie połączony z prezentacją pierwszej drużyny oraz obchodami 65-lecia istnienia Klubu.
Olimpique zajął w minionych rozgrywkach Lique 1 trzecie miejsce. W jego składzie grają m.in. Lisandro Lopez, Bafetimbi Gomis czy Yoann Gourcuff. W sezonie 2009/2010 doszedł do półfinału Ligi Mistrzów.
Przypomnijmy, że w kwietniu informowaliśmy o rozpoczęciu współpracy pomiędzy Klubami. Zakontraktowanie pojedynku to efekt wielomiesięcznych starań Zarządu Pogoni Szczecin. Termin 11 lipca był jedynym możliwym w kalendarzu drużyny z Lyonu.
Z każdym dniem Pogoń będzie przekazywała dodatkowe informacje na temat organizacji wydarzenia.
A mnie ciekawią ceny biletów. No i czy te gamonie podpisały jakiś dokument, że musi X zawodników z podstawowej drużyny być.
Przeciez sam podales, ze zagraja z I druzyną OL ---> "Pogoń Szczecin zagra mecz z pierwszą drużyną Olimpique Lyon! Spotkanie odbędzie się w Szczecinie 11 lipca."
Co do cen tez jestem ciekawy choc nie bede mogl byc na meczu :/
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.