Gutowski zaliczyl asyste, ale moim zdaniem w jego grze bylo za duzo chaosu. Lewandowski...wiecej go bylo z przodu niz z tylu a i tak irytowal ciaglym wstrzymywaniem akcji. Fakt, ze dojechalem pare minut po rozpoczeciu meczu ale co zagranie Murayamy to praktycznie strata albo nic z tego nie wynikalo, z pewnoscia nie powiedzialbym, ze wygladal bardzo dobrze, ale to moja subiektywna ocena. Z tymi mlodymi to bym powiedzial, ze ani na plus ani na minus.
Poza tym jak pisalem wczesniej, ciezko ocenic druga polowe, bo wiecej tam bylo kopaniny i zaczepek niz dobrej gry.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 19/01/2013 11:54
JEZU! Traore strzela bramkę ! koniec świata. dobić bo tylko dobił ale to niewiarygodne dokonanie jeżeli chodzi o ustawienie 3 obrońcami i 2 napadziorów(jeżeli można ich tak nazywać) to pewnie Skowronek testuje ustawianie w razie jakiegoś niekorzystnego wyniku i gdy trzeba odrabiać a czasu już mało. fajny pomysł
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 19/01/2013 12:58
Przed rozpoczeciem obecnego sezonu mial miejsce podobny sparing tylko ze w Szczecinie i z Kotwica Kolobrzeg. Traore wydawal sie pewnym egzekutorem, idealnym partnerem dla wybieganego Djousse. Jak sie skonczylo kazdy widzi...
skład: Dusan Pernis 65
Julien Tadrowski
Hernani 46
Emil Noll
Maksymilian Rogalski
Bartosz Ława
Takafumi Akahoshi
Robert Kolendowicz 73
Adrian Budka 73
Tomasz Chałas
Norbert Neumann 46
ŁAWKA REZERWOWYCH
Donald Djousse 46
Sebastian Rudol 46
Rafał Gutowski 73
Szymon Kapelusz 73
Krystian Rudnicki 65
Ostatnio edytowany przez: ManeS, 19 stycznia 2013, 18:19 [2 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 19/01/2013 23:10
To się asy popisali z Błękitnymi dostać baty Lewy obrońca jest niezbędny bo znowu Skowronek wystawił Nolla na tej pozycji a on raczej tam grał kiepsko do tej pory.
Tadrowski to chyba furory na prawej obronie też nie zrobi zresztą sam powiedział że lepiej się czuje na stoperze. No i znowu jest chyba problem z prawą obroną bo zostaje tylko Hricko.
Na koniec uważam że dalej Pogoń nie ma napastnika bo Chałas to taki Djousse - czyli robi szum , stwarza jakieś zagrożenie pod bramką ale jest szalenie nieskuteczny.
Dzisiaj Pogoń grała dwa mecze trójką obrońców widać spodobała się chyba trenerowi taktyka zespołu Wigan gdzie był na stażu. O ile w meczu z Bałtykiem te ustawienie było pozytywne bo i rywal mniej wymagający i z niższej klasy niż Błęktni , o tyle w meczu z stargardzianami ta taktyka raczej się nie obroniła i należałoby chyba powrócić do ustawienia z 4 obrońcami.
Nie wiem bo meczu nie oglądałem ale możnaby się bliżej przyjrzeć strzelcowi 2 bramek dla Błękitnych Michałowi Magnuskiemu gość w tym sezonie strzelił już 8 bramek dla swojej drużyny a jest nominalnym pomocnikiem.
Edit. No z tym Magnuskim to masz rację kiko nie widziałem gościa na żywo tylko zasugerowałem się suchymi statystykami a co do gry obronnej to obrońcy musieli zagrać słabo skoro stracili aż 3 bramki z 3 ligowcem to pewnie tu z Nollem się nie pomyliłem wiedząc że gość potrafi grać dobrze tylko na stoperze.
Ostatnio edytowany przez: zach-pom, 19 stycznia 2013, 23:35 [1 raz(y)]
Jak możesz wyciągać takie wnioski nie oglądając meczu?
Grając trzema obrońcami Noll nie mógł grać na boku obrony. Za te sektory w takiej taktyce w dużej mierze odpowiadają boczni pomocnicy.
Ostatnio edytowany przez: kiko, 19 stycznia 2013, 23:38 [1 raz(y)]
Dla mnie mogą w sparingach przegrywać nawet z Truskawą Nakielno,aby w lidze wygrywali. To są tylko sparingi i trener próbuje wszystkich wariantów,więc wynik mało mni tu obchodzi..
zamiast gadać o zasadach lepiej ich przestrzegać..
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 20/01/2013 16:12
Akcja Błękitnych na 1:2 niczego sobie. Dziura założona Nollowi, 5 prostych podań spod własnej bramki i piłka w siatce. Nasi podczas tej akcji strasznie nieporadni...
Oby Skowronek wyciągał dobre wnioski z tych wszystkich sparingów
I tyle w temacie. Pisać, by pisać. Skończ człowieku, żeby wyciągać wnioski po 2 sparingac... Można ocenić zawodników, ich grę w takich meczach kontrolnych, ale zbyt pochopnych wniosków nie należy wyciągać. Poza tym skoro się tak dobrze orientujesz, to chyba wiesz, że Błękitni zawsze sie spinają na nas.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.