Ciemność widzę...ja osobiście jestem zwolennikiem 2 ligi ale nie przez gastronomików tylko przez Koźmińskiego...ehh.starzy krętacze.jeszce będzie gorzej niż za Ptaka
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/06/2007 21:54
Mnie też wkurwia wyczytywanie kolejnych newsów kto jeszcze chce przejąć Pogoń. Zaczynamy od 4 ligi, decyzja zapadła i nie wiem po co miasto na siłe szuka jakiegoś dobrego wujka. Nie zyska on akceptacji kibiców, przedłuży agonie tego klubu o kolejny rok czy dwa. Efekt taki że na zakończenie kadencji nasi politycy będą żałować że zamiast mieć klub, który przy pełnym poparciu kibiców - przy niemal pełnym stadionie awansuje do 2 lig, będą mieli klub który będzie sie tułał gdzieś niżej w 3 albo nawet 4 lidze (wariant Wrocławski) bez poparcia kibiców i zrujnowany przez kolejnego dobrodzieja który będzie sie zwijał do odlotu jak obecnie ptak. Naprawde żygać mi sie chce gdy patrze na krótkowzrocznosć co niektórych ludzi. I wielki szacun dla Darka Adamczuka - potrafił odmówić ciepłej posadki u Koźmińskiego, utwierdził mnie tym samym w przekonaniu że nie wszystko i nie każdego można sobie kupić za hajs. Brawo Darek.
Ostatnio edytowany przez: Metyl, 11 czerwca 2007, 22:18 [1 raz(y)]
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 11/06/2007 21:55
a jeszcze do niedawna najpoważniejszym kandydatem był inwestor, ktory chcial przeniesc spolke do innego miasta, oczywiscie nie poznalismy kto to ma byc
teraz nagle ow kandydat zaginal - wychodzi na to ze to byl blef prezesa
z innej beczki pan Antoni ponoc sie nie interesuje Pogonia, jej sprawami, ma niby ludzi, menadzerow, prezesow a tu: Z walki o naszego reprezentanta nie rezygnuje jednak wielki rywal portowego miasta Benfica Lizbona. W weekend z jej szefami spotkał się właściciel Pogoni i karty zawodniczej Kaźmierczaka - Antoni Ptak - za Głosem Szczecińskim.
dziwne, że facet od prawie roku siedzial w Brazylii i udawal, ze go nic nie interesuje a tu nagle negocjuje sprzedaz Kazmierczaka.
tzn wiesz jesli w gre wchodzi sumka okolo 1,5mln euro to raczej kazdy by sie zainteresowal,moze byc tez tak ze przedstawiciele Benfici chca rozmawiac tylko z nim a nie jakims tam pionkiem Miedziakem
Musiał by być skończonym debilem, żeby się tym nie interesować. Przecież za tego Kaźmierczaka sobie ze 2 miasta w Brazylii wykupi - a ilu tam murarzy i handlarzy krawatów znajdzie... o jezu - Panik z Palą będą mieli zabawek na dobre 5 lat.
Nie widze w ogole mozliwosci, zeby okreslenie "gastronomicy" moglo w Szczecinie w jakikolwiek sposob omijac Golemow. To, ze to oni (lub m.in. oni) jest pewne praktycznie na 100%.
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/06/2007 00:49
Konsorcjum zainteresowane jest terenami pod budownictwo mieszkaniowe, działalnością developerską i inwestycjami w porcie. Nasze projekty biznesowe mają zapewnić finansowanie Pogoni....tyle Koźmiński,a ja mam takie wrażenie że ale to już było i wraca jak bumerang. kurde czy nie może przyjśc ktos pokroju Drzymały,altruista,filantrop,który miałby czyste intencje i ambicje sportowe... nie mówcie mi ze tak nie mozna bo czy aby Cupiał przychodząc do upadającej Wisły czegos chciał od klubu czy miasta? mimo że ten człowiek wogóle nie interesuje sie sportem... a jeśli idzie o "gastronomików" to wole sie o tym nie wypowiadać bo te okreslenia były by delikatnie mówiąć..pikantne
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Rozmowy trwają, ale Pogoń jeszcze nie zmieniła właściciela. Najbliżej zakupu od Antoniego Ptaka miejsca w drugiej lidze są dwaj szczecińscy biznesmeni i reprezentująca ich grupa kapitałowa.
Jednym z tajemniczych biznesmenów, który chce uratować drugoligową Pogoń jest właściciel kilku szczecińskich lokali gastronomiczno-rozrywkowych. Dotychczasowy właściciel Pogoni chce za miejsce w drugiej lidze około 2 milionów złotych.
- Obie strony są już bardzo blisko uzyskania porozumienia i finalizacji - mówi Jan Miedziak, prezes Pogoni. - Oni wstrzymują się z wpłatą pierwszej raty, bo chcą jeszcze spotkać się z przedstawicielami miasta w sprawie ustalenia warunków, na jakich podpiszą umowę o promocji.
Jeżeli do końca tygodnia nie dojdzie do sprzedaży akcji klubu to dotychczasowy właściciel nie wyklucza, że będzie prowadził zespół w drugiej lidze i rozgrywał mecze w Piotrkowie Trybunalskim, Łodzi lub w Bełchatowie, ale już nie pod nazwą Pogoń. W Szczecinie odbudową piłki nożnej w takim przypadku zajmie się Pogoń Nowa, a drużyna rozpocznie występy w nowym sezonie od czwartej ligi uzyskując miejsce w tej klasie rozgrywkowej po obecnym zespole rezerw Pogoni
Rozmowy trwają, ale Pogoń jeszcze nie zmieniła właściciela. Najbliżej zakupu od Antoniego Ptaka miejsca w drugiej lidze są dwaj szczecińscy biznesmeni i reprezentująca ich grupa kapitałowa.
Jednym z tajemniczych biznesmenów, który chce uratować drugoligową Pogoń jest właściciel kilku szczecińskich lokali gastronomiczno-rozrywkowych. Dotychczasowy właściciel Pogoni chce za miejsce w drugiej lidze około 2 milionów złotych.
- Obie strony są już bardzo blisko uzyskania porozumienia i finalizacji - mówi Jan Miedziak, prezes Pogoni. - Oni wstrzymują się z wpłatą pierwszej raty, bo chcą jeszcze spotkać się z przedstawicielami miasta w sprawie ustalenia warunków, na jakich podpiszą umowę o promocji.
Jeżeli do końca tygodnia nie dojdzie do sprzedaży akcji klubu to dotychczasowy właściciel nie wyklucza, że będzie prowadził zespół w drugiej lidze i rozgrywał mecze w Piotrkowie Trybunalskim, Łodzi lub w Bełchatowie, ale już nie pod nazwą Pogoń. W Szczecinie odbudową piłki nożnej w takim przypadku zajmie się Pogoń Nowa, a drużyna rozpocznie występy w nowym sezonie od czwartej ligi uzyskując miejsce w tej klasie rozgrywkowej po obecnym zespole rezerw Pogoni
czy ktoś do cholery wymieni tych gastronomików z imienia i nazwiska?Czy to chodzi o tych facetow, co jezdza wozkami i sprzedaja hot dogi, czy tych, co na stadionie sprzedaja przypalona kielbase z grilla?
czy ktoś do cholery wymieni tych gastronomików z imienia i nazwiska?Czy to chodzi o tych facetow, co jezdza wozkami i sprzedaja hot dogi, czy tych, co na stadionie sprzedaja przypalona kielbase z grilla?
Jeden z nich to właściciel Rockera - dobry kumpel Radka Majdana, to on składał wyjaśnienia razem z ochroną lokalu po tym niby pobiciu dziennikarza Fucktu. Drugi z panów to właściciel składów drzewnych z okolic Barlinka.
Jeden z nich to właściciel Rockera - dobry kumpel Radka Majdana, to on składał wyjaśnienia razem z ochroną lokalu po tym niby pobiciu dziennikarza Fucktu. Drugi z panów to właściciel składów drzewnych z okolic Barlinka.
Sadzac po kwalifikacjach, pierwsza liga za rok pewna jak w szwajcarskim banku... oczywiscie jesli ci panowie faktycznie kupia akcje Pogoni.
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/06/2007 13:08
Mógłby mi ktoś zdać relacje co tutaj się działo mniej - więcej przez ostatnie 2 tygodnie, ponieważ byłem za granicą odcięty od neta, telewizji, prasy oraz telefonu komórkowego, a widzę że działo się sporo... Edi w Koronie - szok, nie wiadomo co z Fabiniakiem, Celebanem i Grosickim. Jakaś gastronomia pojawiła się na horyzoncie - czarne chmury...
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Mógłby mi ktoś zdać relacje co tutaj się działo mniej - więcej przez ostatnie 2 tygodnie, ponieważ byłem za granicą odcięty od neta, telewizji, prasy oraz telefonu komórkowego, a widzę że działo się sporo... Edi w Koronie - szok, nie wiadomo co z Fabiniakiem, Celebanem i Grosickim. Jakaś gastronomia pojawiła się na horyzoncie - czarne chmury...
Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 12/06/2007 14:16
Troche nie rozumiem tego histerycznego podejscia niektorych do tych calych "gastronomikow". Oczywiscie, nie wiadomo nawet w tej chwili kto to jest, itp. Ale chyba nie wyobrazacie sobie (bo tak mozna wnioskowac po niektorych wypowiedziach), ze gastronomicy to jacys wlasciciele dwoch budek z kurczakami??!! Wiadomo, ze nie sa to jacys straganiarze z Manhattanu tylko biznesmeni, dysponujacy znacznym kapitalem. Sa to, co wazne, ludzie stad. Na pewno niejeden jest tam zagorzalym kibicem Pogoni. Czy wiec nie lepiej zeby Pogon przejeli szczecinianie, ktorzy wiedza co sie tu dzieje i sa kibicami Pogoni? Lepiej zeby przejal to holding reprezentowany przez Kozminskich, ktorzy jedyne co zrobili w Gorniku to nowe szatnie? Zreszta przejecie klubu przez taka grupe, dla ktorej Pogon jest czyms waznym, na pewno nie oznaczaloby prowadzenia go do pierwszej ligi, bo na ekstraklase pewnie nie byloby pieniedzy. Oznaczaloby to pewnie szukanie powaznego sponsora dla klubu, ktory nie przychodzilby tu na zasadzie robienia łaski ze inwestuje, tylko chcialby sie promowac przez klub. I tego sponsora szukaliby szczecinianie, ktorzy nie mieliby w dupie Pogoni i ktorym nie zalezaloby tylko na gruntach. Troche po prostu razi mnie jakies niezrozumienie sprawy przez niektorych, ktorzy mysla, ze ktos kto moze sobie pozwolic na kupno czegos takiego jak Pogon Szczecin, jest jakims pierwszym lepszym straganiarzem. Gondor niby nie byl "gastronomikiem" tylko "wielkim biznesmenem", ale okazalo sie ze mial pewnie mniej kasy niz wlasciciel pierwszej lepszej budy z kebabami. Ludzie, "gastronomik" to nie koniecznie oznacza "pani bufetowa"!
Oczywiscie nie jestem jakos za przejeciem Pogoni przez te grupe, jak mogloby wynikac z mojej wypowiedzi. Nie jestem tez przeciw. Po prostu trzeba czekac co bedzie dalej. Moze jestem naiwny piszac, ze jakas tajemnicza grupa "gastronomikow" to od razu wierni kibice Pogoni. Ale na pewno jest ten jeden plus, ze tym razem moze nie byloby powtorki z rozrywki pod tytulem "przyjscie do Szczecina kolejnego dobrodzieja". Zobaczymy co bedzie.
Troche nie rozumiem tego histerycznego podejscia niektorych do tych calych "gastronomikow". Oczywiscie, nie wiadomo nawet w tej chwili kto to jest, itp.
wiadomo --- > http://www.rocker.superhost.pl/rockerclub-pl/
czarne chmury...były w sobotę. Była duża ulewa z gradobiciem... O reszcie wiesz (to wynika z Twojego postu)
PS.a tak na serio...od czego masz archiwa wiadomości(?). Myślisz, że ktoś będzie streszczał teraz całe 2 tygodnie? pozdro
Ostatnio edytowany przez: db1948, 12 czerwca 2007, 15:06 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768783894 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.