Odp: Polscy sedziowie ... - 08/08/2005 20:05
Nie wiem... Nie pamiętam... Chciałbym chcieć ale nie chcę... Źle zrozumiano moje słowa... Sprawdzę to... A we Włoszech to bla bla bla coś tam... W kółko to samo - kurwa ten człowiek nic nie wie o swoim najbliższym otoczeniu!!
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Polscy sedziowie ... - 08/08/2005 20:07
Jak nie może nie wiedzieć czy trzeba być jakimś Sherlockiem , żeby wpaść na to że sędziowie są przekupni i nie widzą ewidentynych fauli , nie dają karetke kiedy trzeba gwiżdza karne z nieba . Własnie o to chodzi , że Listkiewicz jako były sędzia przymykał oko . Udawał , że wszystko gra , moge się zgodzić z faktem , że nie wiedział czy na pewno dany sędzia sprzedał mecz czy sie pomylił w rażacy sposób ale jeśli tak było to wykluczyć z listy sędziów na pierwszoligowe spotkania i nie było by problemu. Co do kupowania i sprzedawania meczy przez konkretne osoby to rzeczywiście mogł o tym nie wiedzieć , jedenak nie próbował w żdane sposób temu zaradzić używając róznych środków jak choćby prowokacje dzięki której aresztowano Fujarczyka
Hm... najgólneij jest tak, że nikt nie widzi innego kandydata, sami prezesi klubów to przyznają...
a ja widze jednego kandydata na prezesa PZPN... Henryk Kasperczak, a poza nim nikt i długo długo nikt.
Odp: Polscy sedziowie ... - 16/08/2005 21:27
Sędzia piłkarski Antoni F. opuścił we wtorek wrocławski areszt. Zadecydowała o tym prowadząca śledztwo w sprawie "ustawiania" wyników meczów w polskiej lidze piłkarskiej wrocławska Prokuratura Okręgowa.
W piątek z aresztu wyszedł również zatrzymany razem z F. obserwator sędziowski Marian D. Obaj 23 maja zostali aresztowani na trzy miesiące.
- Tymczasowe aresztowanie jest ostatecznym środkiem zapobiegawczym. Doszliśmy do wniosku, że dalsze stosowanie aresztu nie jest w tym przypadku konieczne, dlatego obaj panowie wyszli na wolność przed upłynięciem trzymiesięcznego okresu aresztowania - powiedział PAP Robert Tomankiewicz z Prokuratury Okręgowej.
Prokurator dodał, że nie zachodzi już obawa, że Antoni F. i Marian D. będą mataczyć w śledztwie.
W związku z prowadzonym przez policję i Prokuraturę Okręgową we Wrocławiu śledztwem dotyczącym "ustawiania" za pieniądze rezultatów meczów w polskiej lidze piłkarskiej zatrzymano czterech sędziów oraz dwóch obserwatorów. Sędziowie Antoni F. i Krzysztof Z., a także obserwator Marian D. zostali aresztowani. Pozostałych po przesłuchaniach wypuszczono. Wszystkim postawiono zarzuty przyjmowania łapówek oraz udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, zajmującej się "ustawianiem" wyników spotkań w ligowych. Zarzuty korupcyjne postawiono też członkowi zarządu klubu Piast Gliwice, byłemu sędziemu Marcinowi Ż.
...Wiele Serc, Jedno Bicie, Pogoń Szczecin Ponad Życie...
Odp: Polscy sedziowie ... - 17/08/2005 15:03
cala ta sprawa z Dziurowiczem jest pogmatwana bo po co Dziurowicz mialby podkopywac pod soba dolek, bo przeciez on tez mowil o sobie, jak meczyki ustawial ale z drugiej strony moze to jest zemsta za to ze Gieksa zostala zdegradowana, hmm....
###Pogoń Szczecin&Legia Warszawa - na zawsze razem###
Odp: Polscy sedziowie ... (trenerzy też) - 18/08/2005 15:33
Dziś Baniak na temat wypowiedzi na jego temat Dziurowicza powiedział:
"Zastanawiałem się więc nawet nad skierowaniem sprawy do sądu o pomówienie, ale po namyśle stwierdziłem, że nie będę skarżył desperata..."
No comment
Odp: Polscy sedziowie ... - 18/08/2005 16:43
Mamy już kolejny dowód ze w Polsce sprawiedliwosci nie ma!!! Skoro wystawili go na podpuche frajer dal sie złapac to niech teraz cierpi. Ale oczywiscie prokuratura stwiedziła, ze nie ma potrzeby trzymac pana Antoniego F. bo i tak nie ucieknie im. Ludzi którzy uradną cos to siedza po 2 miechy do wyjaśnienia sprawy. Totalny idiotyzm, NO COMMENT
Odp: Polscy sedziowie ... - 20/08/2005 13:24
Nie przejmował bym się tym tak bardzo . A propos sędziów to w meczu z Amica będzie gwizdał Borski dość fartowny dla nas sędzia , z tego co pamietam nie przeszkadzał Pogoni grze więć licze , że będzie dobrze
Odp: Polscy sedziowie ... - 31/08/2005 10:23
Na podstawie prokuratorskiego "postanowienia o zażądaniu wydania rzeczy" specjalna grupa policji weszła wczoraj do siedziby PZPN w Warszawie i zabezpieczyła dokumenty licencyjne: Wisły Kraków, Groclinu, Amiki, Lecha, Widzewa, Polonii, Odry, Górnika Zabrze, Wisły Płock, GKS Katowice i Zagłębia – pisze Gazeta Wyborcza.
Wrocławscy policjanci prowadzący śledztwo w sprawie korupcji w polskim futbolu weszli do siedziby związku, gdy obradowało Prezydium PZPN. - Nie było żadnego przeszukania, nikt tu nie wywracał żadnych dokumentów ani nie wyrywał zamków z szaf - denerwuje się wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator.
- Zresztą ja niewiele wiem, gdyż dopiero po południu przyszedłem do pracy i czekam na spotkanie z prezesem Listkiewiczem. I niech pan teraz do niego nie dzwoni, bo znów będzie pan rozmawiał pół godziny, a ja tutaj czekam, aby się z nim spotkać - narzekał Kolator.
Michał Listkiewicz stwierdził krótko: Potwierdzam, że ekipa policji złożyła nam wizytę i zażądała wydania pewnych dokumentów licencyjnych, ale o szczegóły proszę się zwrócić do sekretarza związku pana Kręciny, gdyż on zajmuje się tymi sprawami i wydawał odpowiednie dokumenty policjantom - mówił prezes Listkiewicz.
Odp: Polscy sedziowie ... - 28/09/2005 22:08
i znowu robi się afera z polskiego sedziowania. Dotyczy sie to sędziego w meczu Legia - Polonia kiedy to został podyktowany "kontrowersyjny" rzut karny. Sędzia otrzymał niską note od obserwatora i co wiąze sie z tym został odsuniętny od sędziowania na 4 mecze oraz skierowany na testy ...
Napaścią na arbitra zakończył się mecz szczecińskiej klasy A pomiędzy Dąbrovią II Chlebowo a Orkanem Dalewo.
Do 87. minuty spotkania utrzymywał się bezbramkowy remis. Wówczas za faul na napastniku gospodarzy sędzia podyktował rzut karny na korzyść Dąbrovii. Z tą decyzją nie zgadzali się goście. Jeden z piłkarzy Orkana podbiegł do sędziego, naubliżał mu, a następnie... zaczął go dusić. Arbitrowi z pomocą ruszyli miejscowi piłkarze i działacze. Krewki zawodnik otrzymał następnie czerwoną kartkę.
niezle jaja. ja tez niestety mialem stycznosc z druzyna gosci ale na szczescie mnie nie duszono.
-------------------------------------------------------------------------------------- V liga: Pseudokibice zaatakowali Listkiewicza
Tomasz Listkiewicz, sędzia piłkarski i syn prezesa PZPN, z trudem uniknął pobicia przez pseudokibiców Hutnika Warszawa - czytamy w "Życiu Warszawy".
W sobotę w meczu Mazowieckiej Ligi Seniorów (V liga) Olimpia Warszawa wygrała z Hutnikiem 2:1. Decydującą bramkę zdobyła z rzutu karnego, a "Listek" pokazał też trzy czerwone kartki: dwie gościom i jedną gospodarzom.
– Kiedy czekaliśmy we trzech, aż zawodnicy Olimpii zejdą z boiska, w naszą stronę ruszyło ok. 30-40 osób z trybuny zajmowanej przez kibiców Hutnika – opowiada Tomasz Listkiewicz. – Zablokowali nam drogę ucieczki do szatni. Mogliśmy tylko uciekać po boisku. Napastnicy w większości byli pijani, więc udawało nam się ich powoli gubić. Paru złapało mnie za koszulkę, ale się wyszarpnąłem, asystent dostał lekko w plecy chorągiewką, którą mu wcześniej wyrwano. Kiedy nas w końcu złapali, to byli tak zmęczeni, że... odeszli. O co im chodziło? Pewnie o sędziowanie, choć ja nie mam sobie nic do zarzucenia. O ojca chyba też, bo już od początku coś tam krzyczeli – dodaje arbiter.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768792674 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.