LUKAS TRALKA SUPERSTAR - 02/01/2006 13:44
Było paru cieniasów, może więcej niż paru, ale co tam pamiętać beznadzieje sprzed lat! Po co. Z dawniejszych czasów lepiej wspominać legendy klubu, piłkarzy bez których Pogoń nie odnosiłaby sukcesów - a co do słabych to naprawdę liczy się tylko ostatni sezon. A było na co ponarzekać. Przemek Kaźmierczak jeszcze się jakoś broni, bramka wbita Legii to był majstersztyk, uderzyła mu sodówa ale myślę że w Wiśle jeszcze go sprowadzą na ziemię. Milar przy całym swym wkurzającym sposobie gry (aktorstwo!) też zasłużył na względny szacunek - choćby za debiut z Lechem. Dla mnie antypiłkarzem sezonu, którego mam nadzieję już więcej nie ujrzeć w granatowo-bordowej koszulce, jest Łukasz Trałka. Koleżka ma w sobie coś wkur......ego, to już ofiara internautów Rasiak wydaje mi się sympatyczniejszy. Trała nie przykładał się do gry, mało walczył, zamiast biegać truchtał, a do tego jeszcze lekceważył dziennikarzy i kibiców. Można mu przyznać "zaszczytny" tytuł Anty-Portowca Dekady, a w nagrodę wręczyć Dębowego Kołka, niech zrobi z nim co chce :-)
Dzieki fonteli zremisowlaismy z cracovią pozdrawiam
Bo wbił piłke bodajże do pustej bramki,nie pamiętam dokładnieNo niby strzelił tego gola ale według mnie i tak był słaby
Bramka strzelon nakładką dodatkowo Cabaj był faulowany przez bodajże Michalskiego ... ale strzelił i to się liczy ..
Tomasiewicz nie zawsze był taki słaby, może mało kto pamięta, ale na początku lat 90-tych kiedy Pogoń wchodziła do pierwszej ligii był wybrany na bramkarza sezonu wg Przeglądu Sportowego.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 10/04/2007 17:19
Dariusz Fornalak. momi zdaniem to był jeden z najgorszych piłkarzy i do tego sprzedawczyk. Pamietam jak wykonywal rzut karny w meczu z Górnikiem Zabrze. Strzelił w trybuny Pogoń przegrała 0:1.
Po meczu była zadyma... A Pogoń wtedy spadała spadała coraz niżej... bodajze było to za Sabri Begdasa.
2 Piłkarz to Terlecki. totalne beztalencie. i nie tylko w Pogoni.
Proponuje wejść na strone wikipedii. troche informacji o piłkarzach byłych i obecnych Pogoni.
[URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria: Pi%C5%82karze_Pogoni_Szczecin[/URL]
(dobrze przepiscie link jak cos)
Ostatnio edytowany przez: Rch., 10 kwietnia 2007, 17:29 [2 raz(y)]
Obok obecnie grających (oprócz Ediego, Julicego i Polaków) najgorsi byli Silvera, Adriano (jedyne co potrafił robić to machać rękoma do kibiców), Tomasiewicz (ach, ten mecz z Fylkirem :/ ) oraz Kaczorowski - czyli snajper wyborowy(a).
Co do Fornalaka to się z Tobą nie zgodzę. Tak źle to z nim nie było, patrząc na tych biegaczokopaczy, którzy grają teraz to Fornalak przy nich jest wirtuozem
Obok obecnie grających (oprócz Ediego, Julicego i Polaków) najgorsi byli Silvera, Adriano (jedyne co potrafił robić to machać rękoma do kibiców), Tomasiewicz (ach, ten mecz z Fylkirem :/ ) oraz Kaczorowski - czyli snajper wyborowy(a).
Piszesz, że Tomasiewicz jest jednym z najgorszych, oceniasz go po jednym nieszczęsnym występie z Fylkirem. Otóz we wspomnianym ciut wyżej meczu z Górnikiem Zabrze, w którym Fornalak przestrzelil karnego, Majdan przepuścił takiego koszmarka z 40m z rzutu wolnego (było to raczej podanie po ziemii do bramkarza a nie strzal, mimo to Majdan przepuścił piłke między nogami!!!) przy którym wpadla Tomasiewicza wygląda bardzo niewinnie. Wynikałoby z tego, że Majdan jest jeszcze gorszy, a tego przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie powie.
p.s Zapomniałem jeszcze dodać do poprzednio wymienionych zawodników Olega Salenke ale z tego co pamiętam zagrał tylko w jednym meczu. Może gdyby nie nadwaga coś więcej by z niego było...w końcu król strzelców na Mundialu w USA
Co do Fornalaka to się z Tobą nie zgodzę. Tak źle to z nim nie było, patrząc na tych biegaczokopaczy, którzy grają teraz to Fornalak przy nich jest wirtuozem
Pierdolisz od rzeczy. Jak mozna nazwac najgorszym kogos kto zagral raptem pare meczy: silvera, adriano
Tomasiewczi- bronil cala II lige i wywalczylismy awans.
Kaczorowski- najgorszy jakos zaliczyl wystep w mlodziezowce (inny fakt ze mecz byl w Szczecinie).
Można sie spierac kto byl najlepszy a nie najgorszy.
Jaki jest wyznacznik ze ktos byl najgorszy w histroii Jezeli ktos byl slaby to nie gral. W ogole temat z dupy wziety.
Mecz z Fylkirem podałem tylko jako przykład i jego chyba najważniejszy błąd. A jak zapewne obaj wiemy mniej udanych występów miał w swojej karierze o wiele więcej.
p.s Zapomniałem jeszcze dodać do poprzednio wymienionych zawodników Olega Salenke ale z tego co pamiętam zagrał tylko w jednym meczu. Może gdyby nie nadwaga coś więcej by z niego było...w końcu król strzelców na Mundialu w USA
pozdro
Właśnie ja zaznaczył Siemper Fidelis (na zawsze wierny w CIA służyłeś ) Tomasiewicz w barwach Pogoni w sezonie 91/92 wywalczył awans do pierwszej ligi i został wybrany przez Przegląd Sportowy do jedenastki sezonu w drugiej lidze, więc musisz przyznać, że coś jednak wybronił i miał całą masę udanych występów.
Pierdolisz od rzeczy. Jak mozna nazwac najgorszym kogos kto zagral raptem pare meczy: silvera, adriano
Tomasiewczi- bronil cala II lige i wywalczylismy awans.
Kaczorowski- najgorszy jakos zaliczyl wystep w mlodziezowce (inny fakt ze mecz byl w Szczecinie).
Można sie spierac kto byl najlepszy a nie najgorszy.
Jaki jest wyznacznik ze ktos byl najgorszy w histroii Jezeli ktos byl slaby to nie gral.
W ogole temat z dupy wziety.
Każdy piłkarz ma swoje wzoty i upadki. Ja ,Tomasiewicza zapamietałem jako przecietnego bramkarza. Moze dlatego, ze widziałem jego gre juz tylko u schyłku kariery. ogolnie bramkarzów cięzko jest ocenić. Czasem zagra wspaniały mecz a czasmi jego gra to kompletne dno...
Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 11/04/2007 08:49
Oleg Salenko - tłusty gwiazdor,który poruszał się z gracją i zwinnością ciężarnej hipopotamicy - cierpienie z tym wysiłkiem związane miał wręcz wymalowane na twarzy.
Bazował na sukcesie z 1994 roku i jeździł do każdego klubu chcącego dać kilka groszy niczym jakiś wędrowny żebrak. Spędził tu pół roku, a zagrał raptem jakieś 25 minut - i dobrze, że tylko tyle, bo dalsza obecność na boisku groziła zawałem serca.
Stanowił raczej ciekawostkę przyrodniczą i atrakcję turystyczną
Choć w polskiej lidze nie ma obecnie piłkarza, który na MŚ dokonał by tego co on, to w momencie, w którym u nas grał był jak Związek Sowiecki po rozpadzie - cień dawnej potęgi.
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 11 kwietnia 2007, 18:56 [2 raz(y)]
Oleg Salenko - tłusty gwiazdor,który poruszał się z gracją i zwinnością ciężarnej hipopotamicy - cierpienie z tym wysiłkiem związane miał wręcz wymalowane na twarzy.
Bazował na sukcesie z 1994 roku i jeździł do każdego klubu chcącego dać kilka groszy niczym jakiś wędrowny żebrak. Spędził tu pół roku, a zagrał raptem jakieś 25 minut - i dobrze, że tylko tyle, bo dalsza obecność na boisku groziła zawałem serca.
Stanowił raczej ciekawostkę przyrodniczą i atrakcję turystyczną
Choć w polskiej lidze nie ma obecnie piłkarza, który na MŚ dokonał by tego co on, to w momencie, w którym u nas grał był jak Związek Sowiecki po rozpadzie - cień dawnej potęgi.
Heh pamietam ten mecz (Stomil) wszedł ok.70 miniut i po 3 podaniach połowa stadionu miał go dośc...
Nocko dla mnie był dośc słabym grajkiem...
Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 15/04/2007 00:25
Pamiętam, jak rzeczony Rodríguez znalazł się w bardzo dogodnej sytuacji do strzelenia bramki, ale nie strzelał na siłę, a zdecydował się na techniczne rozwiązanie. Jego strzał ledwo doleciał do linii bramkowej, a i tak trafił obok słupka.
Prawdą jest to, o czym już ktoś tutaj napisał - praktycznie niemożliwe jest rozstrzygnięcie, kto był najlepszym piłkarzem Pogoni w historii, tak samo, jak nie da się wskazać najkrótszej rzeki na świecie. Można mówić o piłkarzach przereklamowanych i tutaj jak ulał pasuje Kaźmierczak, z którego media robiły czołową postać ligi po przeciętnych występach.
Jest i druga strona medalu. Wiem, że duża część kibiców Pogoni narzekała na grę Cláudio Milara i nie bardzo rozumiem, co było tego powodem; jakby nie patrzeć, należał do czołowych strzelców klubu.
Jeżeli już musiałbym oddać glos w temacie, na pewno padłby na zawodnika Pogoni, który uciekł sobie kilka metrów z boiska, gdy ŁKS strzelał gola na inaugrację obecnego sezonu. Kto to był?
Odp: Najgorsi piłkarze w historii Pogoni - 16/11/2007 23:28
[cytat=Rychu]Dariusz Fornalak. momi zdaniem to był jeden z najgorszych piłkarzy i do tego sprzedawczyk. Pamietam jak wykonywal rzut karny w meczu z Górnikiem Zabrze. Strzelił w trybuny Pogoń przegrała 0:1.
Po meczu była zadyma... A Pogoń wtedy spadała spadała coraz niżej... bodajze było to za Sabri Begdasa.
Tak w tym meczu Majdan puscil szmate z wolnego, w koncowce byl karny i Fornalak dal popis, ponad 10 metrow nad bramka To faktycznie trzeba umiec
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768766043 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.