Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 12:30
Na forum jest popadanie ze skrajności w skrajność. Po zwycięstwie, spora liczba użytkowników forum mogłaby nosić Mandrysza na rękach, śpiewać piosenki ku jego chwale, stawiać mu pomniki. Piłkarzyki są wtedy gwiazdeczkami, mamy walczaków grających do końca. Z kolei po porażce, gdy noga się powinie - Mandrysz - do wyjebania, 3/4 składu Portowców - do wyjebania, piłkarzyki stają się błaznami, którym brakuje ambicji,honoru. Frekwencja na stadionie się pogarsza ( kibice sukcesu - brak wyników " chuj nie przychodzę, idę do kina" ).
Mniej więcej tak to wygląda.
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 12:38
Przed sezonem mogli powiedzieć że gramy swoje, bez ciśnienia,nawet w głebi ducha myśląc o awansie. Piwo zostało nawarzone i teraz trzeba je powoli wypijać. Ja wierze w ten awans,jestem przekonany że jak już zatrybi to jesteśmy w stanie rozjechać każdego..Progres widać,gdyż np ze Świnoujściem nie stworzyliśmy nic okazji,to z Sandecją było już dużo lepiej.Pozostaje tylko poprawić skuteczność i będzie git!Każdy ma prawo do krytyki bo przecież sensem sportu jest zwycięstwo!jeżeli go nie ma to ludzi nosi i to jest zrozumiałe. Co do januszy vel pikników przecież to też kibic na swój sposób i nie można mówić że lepiej żeby ich nie było,bo jakby nie patrzeć oni też ten klub utrzymują i mają spory udział procentowy we frekwencji, oraz dużo mniejszy ale jednak jest, w dopingu.Także w środe.. "NIEee MAaa NA CO CZEKAĆ PIŁKARZE TRZEBA W PIŁKE GRAĆ.."pozdro
-.- na razie jest slabo,ale jest jeszcze troche kolejek i wszystko jest mozliwe !! teraz jestem pewny ze na MKSie Kluczbork będzie garstka.nawet na pp moze byc malo ludzi bo "awans juz zapewniony,srodek tygodnia" itd -.-
Na forum jest popadanie ze skrajności w skrajność. Po zwycięstwie, spora liczba użytkowników forum mogłaby nosić Mandrysza na rękach, śpiewać piosenki ku jego chwale, stawiać mu pomniki. Piłkarzyki są wtedy gwiazdeczkami, mamy walczaków grających do końca. Z kolei po porażce, gdy noga się powinie - Mandrysz - do wyjebania, 3/4 składu Portowców - do wyjebania, piłkarzyki stają się błaznami, którym brakuje ambicji,honoru. Frekwencja na stadionie się pogarsza ( kibice sukcesu - brak wyników " chuj nie przychodzę, idę do kina" ).
Mniej więcej tak to wygląda.
dokładnie. Wymagania wymaganiami wiadomo że każdy chce dla zespołu jak najlepiej ale bez przesady, że po 3 meczach chce sie robic wielką rewolucje. Nie zapominajcie, że my kibice tez jesteśmy wsparciem dla drużyny i to nie tylko wtedy gdy krzyczymy "Jeszcze jeden" ale też a raczej przede wszystkim! wtedy gdy należy ich zmobilizować i jebnąć z trybun "Walczysz Pogoń walczysz". Gdy sie odwrócicie od Pogoni to cześć ich porażki bedzie też i na waszym koncie więc może kubeł zimnej wody na łeb co niektórym tutaj piszącym sie należy
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Dwa remisy w rozegranych do tej pory meczach. To chyba nie jest jeszcze ta forma, która ma dać Pogoni awans?
- My nie mamy awansować, tylko chcemy awansować, a to jest istotna różnica.
Temat awansu został rozdmuchany przez media i hurraoptymistów po 'udanej' rundzie jesiennej. 'Udanej' ponieważ najważniejsze mecze przegraliśmy, bądź zremisowaliśmy. Nie mamy zespołu na ekstraklasę, co było widać chociażby w spotkaniu z Widzewem. Spójrzmy na to wszystko trzeźwym okiem, potrzebujemy 1-2 sezonów w 1 lidze aby zbudować solidny, zgrany zespół gotowy do awansu i utrzymania w ekstraklasie. Jak do tej pory mówiono, że PP jest sprawą drugoplanową, priorytetem zaś rozgrywki ligowe i walka o awans. Wydaje mi się że czas zmienić zamiary i wszystkie siły rzucić na puchar, ogromna szansa przed Nami.
Chętnie zobaczyłbym w meczu z Zagłębiem S. atak składający się z Mikiego i Klatta. Ten pierwszy potrzebuje ogrania, drugi natomiast odblokowania, a nie widzę lepszej okazji ku temu niż spotkanie w którym mamy wypracowaną sporą przewagę bramkową. W lidze nie możemy pozwolić sobie na jakiekolwiek eksperymenty... Pzdr.
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
Wydaje mi się, że wypada przypomnieć fragmentu wywiadu z Mandryszem przeprowadzonego przed meczem w Sosnowcu:
Dwa remisy w rozegranych do tej pory meczach. To chyba nie jest jeszcze ta forma, która ma dać Pogoni awans?
- My nie mamy awansować, tylko chcemy awansować, a to jest istotna różnica.
Temat awansu został rozdmuchany przez media i hurraoptymistów po 'udanej' rundzie jesiennej. 'Udanej' ponieważ najważniejsze mecze przegraliśmy, bądź zremisowaliśmy. Nie mamy zespołu na ekstraklasę, co było widać chociażby w spotkaniu z Widzewem. Spójrzmy na to wszystko trzeźwym okiem, potrzebujemy 1-2 sezonów w 1 lidze aby zbudować solidny, zgrany zespół gotowy do awansu i utrzymania w ekstraklasie. Jak do tej pory mówiono, że PP jest sprawą drugoplanową, priorytetem zaś rozgrywki ligowe i walka o awans. Wydaje mi się że czas zmienić zamiary i wszystkie siły rzucić na puchar, ogromna szansa przed Nami.
Chętnie zobaczyłbym w meczu z Zagłębiem S. atak składający się z Mikiego i Klatta. Ten pierwszy potrzebuje ogrania, drugi natomiast odblokowania, a nie widzę lepszej okazji ku temu niż spotkanie w którym mamy wypracowaną sporą przewagę bramkową. W lidze nie możemy pozwolić sobie na jakiekolwiek eksperymenty... Pzdr.
na widzew nie ma bata w całej tej lidze,a z kim poza łksem zawiedliśmy? bo sobie nie przypominam. a walke o awans nie zapowiadali optymisci tylko piłkarze,trener i co najważniejsze włodarze klubu. czyli najbardziej kompetentni ludzie nomen omen.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 13:20
A z kim poza ŁKS'em i Widzewem rywalizujemy bezpośrednio o awans? Przypominam, że obydwa mecze rozegraliśmy u siebie, teraz czeka Nas nie lada wyzwanie w Łodzi... Owszem, wygraliśmy w Zabrzu, ale nie wydaje mi się abyśmy byli zdolni powtórzyć ten wynik w Szczecinie.
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
A z kim poza ŁKS'em i Widzewem rywalizujemy bezpośrednio o awans? Przypominam, że obydwa mecze rozegraliśmy u siebie, teraz czeka Nas nie lada wyzwanie w Łodzi... Owszem, wygraliśmy w Zabrzu, ale nie wydaje mi się abyśmy byli zdolni powtórzyć ten wynik w Szczecinie.
dziwnie podchodzisz do tego-poważnie. ale jak juz to w tamtej rundzie nie mówiło sie głosno o awannsie. dopiero po rundzie jesiennej. a głównymi i pewnymi awansu miały byc górnik i widzew. i jesli mam wybierac to wole aby awansował łks-za to co im zrobił pzpn.
to co tu zrobił klat ja będąc włodarzem juz dzis bym radykalnie podszedł do sprawy rozwiązał kontrakt i podziekował tej pyrze za sabotowanie gry zespołu. jestem przekonany ze klatt bedzie gorszym niewypałem niz bojarski.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 13:38
W swoim pierwszym poście na ten temat napisałem, iż sprawa awansu została rozdmuchana po rundzie jesiennej, więc w czym problem? Do sprawy podchodzę realnie, na tą chwilę nie mamy czego szukać w ekstraklasie.
to co tu zrobił klat ja będąc włodarzem juz dzis bym radykalnie podszedł do sprawy rozwiązał kontrakt i podziekował tej pyrze za sabotowanie gry zespołu. jestem przekonany ze klatt bedzie gorszym niewypałem niz bojarski.
Patrze na te 2 sytuacje pierwsze Klatta i po prostu nie wierzę, to już tak przez nas ganiony w poprzedniej rundzie Dziuba chyba którąś z nich by wykorzystał.
Co do innych sytuacji to Moskalewicz w 65 minucie też powinien się zdecydowanie lepiej zachować.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 21 marca 2010, 14:13 [2 raz(y)]
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 14:08
Nie no, ta druga sytuacja Klatta, brak mi słów. Strzelić w ten sposób to najgorszy junior Pogoni chociaż by w bramkarza trafił.
Klatt na ławkę, Lebedyński od 1 minuty.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 14:15
Nie chce wchodzic w role obroncy bo też uwazam juz od meczu z Flotą, ze miejsce w pierwszym skaldzie powinien miec Miki a nie Klatt. Ale fakt faktem,ze trzeba miec umiejetnoscizeby znalezc sie w dobrej sytuacji, a poki co brakuje skutecznosci. Wkocn usie obdblokuje i zacznie strzelac tego jestem pewien. Powinien wchodzic w drugiej polowie z ławki za Mikiego i wtedy probowac na podmeczonym przeciwniku cos działać.
Nie chce wchodzic w role obroncy bo też uwazam juz od meczu z Flotą, ze miejsce w pierwszym skaldzie powinien miec Miki a nie Klatt. Ale fakt faktem,ze trzeba miec umiejetnoscizeby znalezc sie w dobrej sytuacji, a poki co brakuje skutecznosci. Wkocn usie obdblokuje i zacznie strzelac tego jestem pewien. Powinien wchodzic w drugiej polowie z ławki za Mikiego i wtedy probowac na podmeczonym przeciwniku cos działać.
rozbraja mnie ta "pewność" ze sie odblokuje. a potem zgrzytanie zębami bedzie ze stało sie inaczej
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 14:25
Obie sytuacje Klatta to jakieś wielkie nieporozumienie. Mieć 10 sekund na decyzję i:
- kiwać się z bramkarzem
- strzelić jak ostatni laps od niechcenia obok bramki
to potrafią tylko napastnicy z Polski.
Miki na boisko!
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 14:38
Ja mysle, ze jak Klatt wbijew gola to juz potem poleca mu blyskawicznie nastepne. Zbyt bardzo chcial wbnic gola nie wyszlo a teraz jeszcze bardziej sie przez to spina i wychodzi to tak jak wychodzi... Z przypadku tyle goli w tamtej rundzie nie strzelil.
Po sparingach sie nim podniecaliscie a teraz po 3 meczach juz "wypierdalac"...
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 14:41
Nikt nie mówi "wypierdalać". Niech się przełamie ale np. w rezerwach, a w pierwszym składzie powinniśmy ogrywać utalentowanego wychowanka, który już udowodnił, że ma dar do strzelania fajnych i ważnych bramek. Klatt gra na mocny kredyt, podejrzewam, że jeszcze 1 taki mecz i może zacząć grzać ławę.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Nikt nie mówi "wypierdalać". Niech się przełamie ale np. w rezerwach, a w pierwszym składzie powinniśmy ogrywać utalentowanego wychowanka, który już udowodnił, że ma dar do strzelania fajnych i ważnych bramek. Klatt gra na mocny kredyt, podejrzewam, że jeszcze 1 taki mecz i może zacząć grzać ławę.
Tylko czy starczy cierpliwości by zniesc kolejne zmarnowane szanse i ewentualną strate punktów? Obwiam sie że nie. Dlatego podzielam zdanie- Klatt na ławke.
Wyzej ktoś napisał że podniecano sie Klattem w sparringach-niby w których? Nie przypominam sobie by-poza jednym meczem strzelił jakiegos gola.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/03/2010 15:07
Klatt zalatwil nam ten mecz. Z 2 takich sytuacji choc 1 trzeba strzelic. Nikt by wtedy nie ganil go za ta druga nie wykorzystana, bo najlepszym sie zdarza nie trafic w lepszych sytuacjach. Inaczej by sie gralo i miminum remis bysmy przywiezli z Nowego Sacza. Ale jak sie kolejny raz wykancza akcje w coraz gorszy sposob, to powinno sie usiasc na lawce w kolejnym meczu. Bojarski tez niech lepiej nie gra, bo ta druzyna w zaden sposob nie przypomina tej z jesieni.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.