Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pogoń - Groclin 1:3 << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Ron
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7347 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 16:03

maks napisał:  

grzela07 napisał:  
Klocek ja zawsze myslalem ze doping jest dla pilkarzy a nie dla samej przyjemnosci z dopingowania. Ale robisz jak chcesz.. a jesli Ci sie nie podobaja pilkarze, dzialacze i trenerzy w Pogoni to po co przychodzisz na mecze? skoro idziesz tylko dopingowac to lepiej idz gdzies gdzie ludzie Ci sie podobaja..na siatke czy gdzies..

Pierdolisz farmazony człowieku..

nie większe od Ciebie, internetowy wojowniku...

Na forum od 7672 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 16:25

Ron napisał:  

maks napisał:  

grzela07 napisał:  
Klocek ja zawsze myslalem ze doping jest dla pilkarzy a nie dla samej przyjemnosci z dopingowania. Ale robisz jak chcesz.. a jesli Ci sie nie podobaja pilkarze, dzialacze i trenerzy w Pogoni to po co przychodzisz na mecze? skoro idziesz tylko dopingowac to lepiej idz gdzies gdzie ludzie Ci sie podobaja..na siatke czy gdzies..

Pierdolisz farmazony człowieku..

nie większe od Ciebie, internetowy wojowniku...

No,no....

mundek
Kibic
Na forum od 7818 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 16:53
munku nie bede tych twoich odpowiedzi komentowal bo nie sa nawet na temat, a przypominaja lapanie za slowka i gadke typowa "na przekor". twoja gadaka i kazdy argument opiera sie na stwierdzeniach typu "daj za Ptaka kase". ja chce niektorym osoba pokazac inne wyjscia, mozliwosci i obalic argument ze jak nie bedzie Ptaka to nie bedzie Pogoni. chce tez dac do zrozumienia ze nie jestesmy nia niego skazani. trzeba miec tylko wlodarzy i ludzi, ktorym na Pogoni bedzie zalezalo .Tobie zalezy po rostu na Pogoni w pierwszej lidze, w puchrach a mi na zdrowej, szczecinskiej Pogoni. Tobie sie wydaje ze jestesmy skazani na Ptaka, a mi nie i to nas rozni.
Przypomnij sobie kolego jak zachwalales nowe nabytki, tylko dlatego ze sprawdzales ich metryki na stronkach internetowych. pamietam nawet Twoj tekst: "trzeba sie chyba bedzie zaczac uczuc portugalaskiego" pisany w pochwalnym kontekscie nowych zakupow i jeszce inne.

z innej beczki:
Natomiast z pewnych zrodel wiem, ze jesli prezydenckie wybory wygra pewien kandydat to skoncza sie miejskie doplaty do Pogoni i chyba nawet wszelkie targi z Ptakiem. Pogon Ptaka to nic na co mozna liczyc, lepiej budowac cos od poczatku. Ptak nie dla wszystkich jest bozkiem w ktorego trzeba pielegnowac i wierzyc. To juz temat na szersza dyskusje.

tak wiec wierz sobie w brazylijczykow, budoj nowa druzyne razem z Antkiem, a i z Ciebie bedzie brechtac cala Polska. szkoda ze nie wiesz co prywatnie mowia pilkarze, trenerzy i dzialacze innych druzyn o pomyslach Ptaka... w mediach tego nie powiedza, a tylko z mediow czerpiesz wszystkie swoje info. Zyj nadzieja na lepsze jutro, a obudzisz sie z reka w nocniku, stwierdzajac ze nie ma juz w szczecinie pierwszej ligi i nie warto isc na stadion.
pozdrawiam i amen

ja kocham Pogon
Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 17:28
Wielu ludzi w wyborach i co za tym idzie pożeganiem z Jurczykiem widzi nadzieję dla Szczecina i dla Pogoni..., dla rozwiązana odwiecznego problemu terenów...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
R1
Kibic
Na forum od 8176 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 17:44
Tak dla mojej informacji. Kiedy wypadają nowe wybory?

Poznań, Bydgoszcz..
Sercem zawsze ze Szczecinem!
1973
Kibic
Na forum od 7824 dni

*

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 18:49

KloceK napisał:  
Czy oplaca sie klocic jak pojebani ? Pogon nas jednoczy, a nie na odwrot, prawda ?

..prawda Klocek ale niestety w obecnej sytuacji to wszystko(Pogonia nie sposob tego nazwac) bardziej nas dzieli niz jednoczy i nie da sie tego ukryc..
ps.Mundek ladnie to ujales..

IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 19:20

Plum napisał:  
Wielu ludzi w wyborach i co za tym idzie pożeganiem z Jurczykiem widzi nadzieję dla Szczecina i dla Pogoni..., dla rozwiązana odwiecznego problemu terenów...

Chyba nie znasz za bardzo Szczecińskich klimatów w polityce więc mozna ci wybaczyć tą wypowiedż. Po odejściu Jurczyka nikt lepszy na jego miejsce nie wejdzie, a wiadomo kto wygra tutaj wybory - albo człowiek lewicy albo ktoś z duetu PO i komitetu Lubińskiej - niestety takie są realia - ci ludzie niezagwaramtują nam i klubowi lepszego jutra, w wszelkich rozrachunkach między klubem a miastem będzie się liczyć koryto i interesy partykularne radnych i prezydenta. Brak w Szczecinie ludzi z ideą zdolnych coś zrobić dla tego miasta, kiedyś takim był prof. Zaremba, ale jego wnukowi daleko do niego; innych poza jedną osobą już niewidze w tym mieście ( jaka to osoba, niebede zdradzał, ale najprawdopodobniej i tak nie wystartuje w wyborach, a jest to znany szczeciński polityk). Jak ktoś już napisał Pogoń to My, działania jakie podejmuje Ptak możemy jak na razie tylko bojkotować, albo się im bezradnie przyglądać i żadne apele "Old Boys" Pogodno ( chociaz bardzo słuszne) tutaj nie pomogą.

FC_PRUSZKOW
Kibic
Na forum od 7563 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 19:35
e my to kurwa mamy pecha jak nie turek,to przyszywany szwed teraz straganiarz z Lodzi heh.chuj z takim zyciem.
ciekawe ile to bedzie trwac. Cala ta nasza pilka to jedne wielkie gowno i nieraz wszystkiego sie odechciewa.Co bedzie jak Ptak odejdzie co z nazwa herbem?
Po wyborach bedzie jeszcze gorzej Ptaka wypierdola i tyle.

muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 19:38

mundek napisał:  
munku nie bede tych twoich odpowiedzi komentowal bo nie sa nawet na temat, a przypominaja lapanie za slowka i gadke typowa "na przekor".

Nie komentuj nikt Ci nie kaze! Jesli nie masz nic do powiedzenia tymbardziej. W przeciwienstwie do Ciebie czytam z uwaga wiec moze Ci sie wydawac ze "lapie za slowka".

mundek napisał:  
twoja gadaka i kazdy argument opiera sie na stwierdzeniach typu "daj za Ptaka kase".

Ja Ci jej nie kaze dawac tylko gdybys ogarnal to co do Ciebie pisze moze bys wpadl na to ze probuje pokazac jak trudno (zwlaszcza w taki miescie jak Szczecin) znalezc pieniadze.

mundek napisał:  
Przypomnij sobie kolego jak zachwalales nowe nabytki, tylko dlatego ze sprawdzales ich metryki na stronkach internetowych. pamietam nawet Twoj tekst: "trzeba sie chyba bedzie zaczac uczuc portugalaskiego" pisany w pochwalnym kontekscie nowych zakupow i jeszce inne.

Rozbrajasz mnie calkowicie! Faktycznie chyba podziekuje za dyskusje skoro nie sam nie wiesz co piszesz!

mundek napisał:  
tak wiec wierz sobie w brazylijczykow, budoj nowa druzyne razem z Antkiem, a i z Ciebie bedzie brechtac cala Polska.

Przypieprzyles sie do tych brazylijczykow jakbym faktycznie chociaz raz w zyciu powiedzial/napisal ze wole ich od polakow. Jesli bys czytal ze zrozumiem to zrozumialbys ze pisze tu tylko o ich wartosci sportowej a nie o tym czy wole jak to niektorzy okreslaja "brazylijska" Pogon od "polskiej". Ja chodze na Pogon szczecinska obojetnie kto w niej gra. Jesli robi to dobrze, jesli wklada w mecz serce to sie ciesze.

mundek napisał:  
szkoda ze nie wiesz co prywatnie mowia pilkarze, trenerzy i dzialacze innych druzyn o pomyslach Ptaka... w mediach tego nie powiedza, a tylko z mediow czerpiesz wszystkie swoje info.

Gowno mnie obchodzi co mowia prywatnie pilkarze, trenerzy i dzialacze innych druzyn. Nie rozumiem co mnie ma to obchodzic. Moga mowic co im sie podoba. Dla przykladu Burhard przed meczem z Pogonia tez duzo mowil a w meczu nic nie pokazal bo go wylaczyl dziadek Amaral.

mundek napisał:  
Zyj nadzieja na lepsze jutro, a obudzisz sie z reka w nocniku, stwierdzajac ze nie ma juz w szczecinie pierwszej ligi i nie warto isc na stadion.
pozdrawiam i amen

Zdaje sie ze zamin sie pojawiles na tym forum zalozylem taki temat o pomyslach na finansowanie PN. Bylo to w czasie kiedy dogorywala "Pogon Gondora" i rodzila sie PN. Wtedy tez bylem pelen entuziazmu, myslalem ze szczecinskie firmy pomoga inicjatywie, ze przeciez "caly Szczecin kocha Pogon", ze sie zjednoczymy, ze pomoga wladze miasta... A potem czytalem relacje np RAFka lub innych osob zaangazowanych z ktorych jasno wynikalo ze to wszystko mzonki. Od tamtego czasu patrze na te sprawy realnie i z wielkim dystansem. Dlatego zamin zaczniesz mnie oceniac zastanow sie dwa razy co piszesz. Jesli czytasz to co pisze to prosze rob to ze zrozumieniem i nie dopowiadaj rzeczy ktorych nie napisalem. Staram sie wypowiadac tylko w kwestich czysto sportowych bez wchodzenia "w polityke".

Kto nie pije ten donosi....
avelyn
Kibic
Na forum od 8472 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 20:25

Cytat:  
wygra tutaj wybory - albo człowiek lewicy albo ktoś z duetu PO i komitetu Lubińskiej

no ameryki to nie odkryles :)

nie oklamumy sie, miasto moze istniec bez pierwszoligowej pilki- wroclaw i gdansk jakos dobrze sobie radza.
ehh nie dlugo kolejne wybory, znowu nie beda sie mogl spokojnie przejsc bo z kazdej strony falszywe ryje beda mnie nękać

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 21:07

avelyn napisał:  

Cytat:  
wygra tutaj wybory - albo człowiek lewicy albo ktoś z duetu PO i komitetu Lubińskiej

no ameryki to nie odkryles :)

nie oklamumy sie, miasto moze istniec bez pierwszoligowej pilki- wroclaw i gdansk jakos dobrze sobie radza.
ehh nie dlugo kolejne wybory, znowu nie beda sie mogl spokojnie przejsc bo z kazdej strony falszywe ryje beda mnie nękać

No masz racje Ja ameryki tutaj nieodkryłem, ale jak tutaj niektórzy twierdzą ze po odejsciu Jurczyka cos się zmieni to bardzo sie mylą. Trzeba mieć świadomość tego że tak naprawde Jurczyk nigdy własnej polityki nierealizował - ludzie z SLD i byłej UW mieli go w kieszeni - DOWÓD!!! - to chociażby taki ze duża częśc ludzi którzy pracuja w magistracie ( a ta duza cześć była wprowadzona przez Jurczyka) to ludzie powolani na te stanowiska z klucza partyjnego SLD i UW - daleko tez nietrzeba szukać wystarczy przyklad wiceprezydenta ( nieformalnie pasującego klubowi SLD ) Czesnego którego to nazwiska po powołaniu nawet sam Jurczyk nieznał. Jak prezydentem zostanie Lubińska to już nie tylko klub Pogoni to dobije ale i samo miasto. Troche odbiegłem od tematu ale mysle że warto o tym mówić.

Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 17/04/2006 21:28
W mojej wypowiedzi było trcohę przekory i ironii.
Większość niepowodzeń Szczecina, brak inwestycji czy odstraszanie inwestorów przypisywanych jest [w większości słusznie] Jurczykowi.
Obecny prezydent w wyborach nie ma szans.
Nie mówię, że Piechota a tym bardziej Lubińska poprawia sytację, ale zmiana władz może dawać takie nadzieję.
Zastanawia mnie tylko, który kandytat jako pierwszy wykorzytsa Pogoń, obiecując Ptakowi i mieszkańcom złote góry, przed wyborami. A jak jest z realizacją wyborczych obietnic wiemy doskonale.

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Sampaio
Kibic
Na forum od 8140 dni

*

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 00:00
A tak na marginesie, czy wiadomo co obecnie porabia były pomagier boskiego Mariana - Pan Mirosław Cz.?

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
avelyn
Kibic
Na forum od 8472 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 00:43
bodajze siedzi na lawie oskarzonych :)

Cytat:  
Troche odbiegłem od tematu ale mysle że warto o tym mówić.

wiez, najgorsze jest w tym wszyskim, ze nie ma na horyzoncie tak na prawde dobrego regionalnego polityka, ktory bylby zwiazany z miatem i oprocz checi mial jakis prawdziwy pomysl na rozwoj naszego regionu. Zaremba sie zupelnie nie nadaje, na debaci ena US zauwazylem zupelny brak charyzmy, a Chruszcz chyba do konca nie wiedzial co tak na prawde mowi :P
poraz kolejny bedzie trzeba wybrac mniejsze zlo. piechota ma kontakty i doswiadczenie, ale przysluzy sie to mu czy nam?

ehh dziwi mnie ze zachodniopomorskie ma jedna z najwiekszych (o ile ni ejest na pierwszym miejscu) liczbe zarejestrowancych przedsiebiorstw co sie zupelnie nie przeklada na poziom naszego wojewodztwa....:/

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 01:21

avelyn napisał:  
bodajze siedzi na lawie oskarzonych :)

Cytat:  
Troche odbiegłem od tematu ale mysle że warto o tym mówić.

wiez, najgorsze jest w tym wszyskim, ze nie ma na horyzoncie tak na prawde dobrego regionalnego polityka, ktory bylby zwiazany z miatem i oprocz checi mial jakis prawdziwy pomysl na rozwoj naszego regionu. Zaremba sie zupelnie nie nadaje, na debaci ena US zauwazylem zupelny brak charyzmy, a Chruszcz chyba do konca nie wiedzial co tak na prawde mowi :P
poraz kolejny bedzie trzeba wybrac mniejsze zlo. piechota ma kontakty i doswiadczenie, ale przysluzy sie to mu czy nam?

ehh dziwi mnie ze zachodniopomorskie ma jedna z najwiekszych (o ile ni ejest na pierwszym miejscu) liczbe zarejestrowancych przedsiebiorstw co sie zupelnie nie przeklada na poziom naszego wojewodztwa....:/

He he właśnie tutaj wymieniłeś osobe którą miałem na myśli mówiąc o wyborach prezydenckich jako jednego z tych kandydatów którzy się moim zdaniem nadają, fakt ( i z tym się zgodze) że może czasami sie mota w wypowiedziach (- chociaż moim zdaniem to co napisaleś to jest troche przerysowana sytuacja bo też byłem na tej debacie -) to jednak ma idee która moze pomóc temu miastu, po drugie jest architektem z wykształcenia o ile sie niemyle i jego firma jest jedna z najlepiej prosperujących na zachodnim pomorzu jak nie w Polsce - mysle i wiem że ma umiejetność przyciągania inwestorów, po trzecie sam jest kibicem piłkarskim i to raczej nie takim na pokaz - zreszta co ja będę tutaj mówił i tak wiadomo o co chodzi, poprostu czlowiek poza układami jak dla mnie i przedewszystkim energiczny oraz kreatywny. Chodzi mi oczywiscie o Chruszcza, ale wątpie żeby wystartował w tych wyborach. w ogóle się wywiązała ciekawa dyskusja na pewno wiele razy wałkowana na tym forum, ale warta odświerzenia bo jak ktoś już napisał tutaj wybory tuz tuż.

LeOnik
Kibic
Na forum od 8955 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 09:12
Zawsze bylem za T. Lubinska i to na Nia glosowalem. Ona jest konkretna i mam nadzieje ze tez wierzytelna.. "idealny kandydat" na prezytenta miasta Szczecin ! Poprostu zaluje ze Jurczyk zostal prezydentem na nie Lubinska.. ( pewnie przekrety Jurczyka mialy w tym ogromny wplyw ) - tak czy siak.. mam nadzieje ze sie doczekam prawdziwej Pogoni - ktora zacznie ogarniac cala futbolowa Polske - niewazne czy z Ptakiem czy bez.. ale z wiekszoscioma Polakami w skladzie !

I wiem jeszcze jedno ale rowniez wiem ze spotkam sie ze wszelakim krytykiem na moja osobe - a wiec wielu z Was forumowicze badz kibice Pogoni - glosowaliscie tez na tych "startujacych w wyborach" ludzi ktorzy byli zwiazani z Pogonia ( Pogon Walczaca ) - gdybyscie glosowali wylacznie na konkretna osobe z konkretnym doswiadczeniem z wylacznym mysleniem na Szczecin - mysle ze Lubinska moze pokonalaby te wybory a Pogon mielibysmy zupelnie inna - pamietajcie - to tylko i wylacznie moje mysli a nie potwierdzenia wiec takze bez zadnych "atakow".

Ostatnio edytowany przez: LeOnik, 18 kwietnia 2006, 09:18 [1 raz(y)]

Veni, vidi, vici
U84%
RM
adas|MKS
Kibic
Na forum od 8294 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 09:44
Niestety mamy brazylijska druzyne... ja jestem za jednym zwyczajem brazylijskich kibicow w tym naszym wpadku bp np po przegranym meczu kibice tamtesi czaja sie na swoich zawodnikow albo jak opowiadal Milar, ze z szatni czasem wychodzil o 1 w nocy, gdyz wczesniej nie mozna bylo poniewaz kibice "czekali" :D taka presje mozna wywolac na naszych...;] poczuja sie jak u siebie :) pozdrawiam

Jestem paprykarzem i się tego nie wstydzę!!
Bzyku
Kibic
Na forum od 7889 dni

*

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 10:48
dziś w kurierze przytoczono okrzyk jednego z kibiców w kierunku A.Ptaka

"Ściągnij sobie 20 chińczyków, to po takim meczu przynajmniej popełnią seppuku" 1 miejsce

P.S. Pomińmy już to, że to japończycy a nie chińczycy popełniają/li seppuku ;)

dzm
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 13:16

kurier (mij) napisał:  
Nastepny punkt repertuaru to przyspiewka: "Po kij wy gracie,jak wy kibicow nie macie" .Nie wiadomo tylko,do ktorej z druzyn to sie odnosilo,a ponadto slowo "kij" bylo bardzo niewyrazne.

hihi

Obrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forum
Dla pewnego swego i chcącego nic trudnego...

Obrazek jpg wstawiony na forum
IS
Kibic
Na forum od 7361 dni

Odp: Pogoń - Groclin 1:3 - 18/04/2006 15:29

LeOnik napisał:  
Zawsze bylem za T. Lubinska i to na Nia glosowalem. Ona jest konkretna i mam nadzieje ze tez wierzytelna.. "idealny kandydat" na prezytenta miasta Szczecin ! Poprostu zaluje ze Jurczyk zostal prezydentem na nie Lubinska.. ( pewnie przekrety Jurczyka mialy w tym ogromny wplyw ) - tak czy siak.. mam nadzieje ze sie doczekam prawdziwej Pogoni - ktora zacznie ogarniac cala futbolowa Polske - niewazne czy z Ptakiem czy bez.. ale z wiekszoscioma Polakami w skladzie !

I wiem jeszcze jedno ale rowniez wiem ze spotkam sie ze wszelakim krytykiem na moja osobe - a wiec wielu z Was forumowicze badz kibice Pogoni - glosowaliscie tez na tych "startujacych w wyborach" ludzi ktorzy byli zwiazani z Pogonia ( Pogon Walczaca ) - gdybyscie glosowali wylacznie na konkretna osobe z konkretnym doswiadczeniem z wylacznym mysleniem na Szczecin - mysle ze Lubinska moze pokonalaby te wybory a Pogon mielibysmy zupelnie inna - pamietajcie - to tylko i wylacznie moje mysli a nie potwierdzenia wiec takze bez zadnych "atakow".

Hehe ona jest tak konkretna tak samo jak twoja osoba udzielająca się na tym forum hihi "mysle ze Lubinska moze pokonalaby te wybory a Pogon mielibysmy zupelnie inna" hihi Chyba więcej już nie musze komentować hihi

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768802749 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005