Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Gradus
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 14:59

nick napisał:  
Jęzeli ustawa obowiązuje to dlaczego wszystkim wkoło opowiadane jest to, że Nowa Pogoń Szczecin nie będzie mieć właściciela.(I II liga).

przeciez chyba stowarzyszenie moze byc wlascicielem spolki...

nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:09
Oczywiście stowrzyszenie może być właścicielm spółki akcyjnej. Tylko tu jest mowa,od samego początku o odcięciu się od akcji, udziałów, spółek i innych tego typu tworów. Tu się kłania kodeks spółek handlowych oraz ustawa o stowarzyszeniach. A ja wkoło słysze , że Pogoń będzie opierać się na samych sponsorach, że nie będzie S.A. Czekam na odpowiedź Rafka.

RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:23
ależ Ty masz problemy - wykazałem Ci na aktualnych DWÓCH przykładach, że nie potrzeba być SSA aby grać w I lidze, nie mówiąc o lidze II. Jeśli mnie pamięć nie myli, już w roku 2000 wszystkie kluby miały być SSA, ale PZPN i Ministerstwo samo się z tego wycofywało. Część SSA została utworzona właśnie nie dlatego, że znalazł się właściciel, ale dlatego, że kluby były do tego przymuszane. Jeżeli będziemy zmuszeni do zawiązania SSA, zrobimy wszystko, aby nikt, nigdy nie mógł wyprawiać z zespołem takich cyrków jak ostatnio A. Ptak i poszukiwać będziemy SPONSORÓW, a nie właścicieli. Oczywiście, aby sponsor miał pewność, że jego kasa jest właściwie wydatkowana, już teraz oferujemy takim firmą miejsce np w Zarządzie w celu kontroli przepływów finansowych.

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 8140 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:26
to ja i paru moich znajomych oferujemy składke miesieczna po 100 zł a myśle ze wielu byłoby chetnych na takie skladki mozna uzbierac porzadna sumke rocznie pomylscie nad tym :)

Better dead than red!
nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:37
Widze, że podchdozisz do tego nazbyt emocjonalnie. Emocje na bok. Przytocze przykład sprzed 4 lat. Wtedy też mieliście coś zabepieczyć. Chodzi o siedzibę klubu i nazwę. Jak widać źle to zrobiliście. to jedno. Drugie. To mówcie otwarcie, że trzeba tworzyć S.A. Bo dzieciarnia chodzi po mieście i jest przekonana , że na bazie stowarzyszenia będziemy walczyć w I lidze. Powstała Ekstraklasa S.A. i gwarantuje Ci, że nikt nie dostanie możliwości grać jako stowarzyszenie. Tym bardziej za cztery lata. Trzecie. Aby stworzyć S.A. to trzeba znać pewne przepisy. Tu na razie ba bakier ztym u Was. Jako właściciele w S.A. też będą pewne obowiązki.Szczegóły w KSh. A o te szczegóły chodzi. kłania się wyprowadzenie 1%. Na koniec tej wypowiedzi. To nie ja mam problem. Tylko jeżeli coś sie robi to się robi otwarcie już na starcie bez zbednych problemów. Trzbe być kompetentnym w tym. Jeszcze jedno. Jeżeli Pogoń ma grać o IV ligi to organizacyjnie przygotowana już musi być na I lige. A nie mwedług zasaday jakoś to będzie. O pieniądzach później można myśleć na I ligę

Ostatnio edytowany przez: nick, 1 czerwca 2007, 15:46 [1 raz(y)]

monter
Kibic
Na forum od 7817 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:49

nick napisał:  
Widze, że podchdozisz do tego nazbyt emocjonalnie. Emocje na bok. Przytocze przykład sprzed 4 lat. Wtedy też mieliście coś zabepieczyć. Chodzi o siedzibę klubu i nazwę. Jak widać źle to zrobiliście. to jedno. Drugie. To mówcie otwarcie, że trzeba tworzyć S.A. Bo dzieciarnia chodzi po mieście i jest przekonana , że na bazie stowarzyszenia będziemy walczyć w I lidze. Powstała Ekstraklasa S.A. i gwarantuje Ci, że nikt nie dostanie możliwości grać jako stowarzyszenie. Tym bardziej za cztery lata. Trzecie. Aby stworzyć S.A. to trzeba znać pewne przepisy. Tu na razie ba bakier ztym u Was. Jako właściciele w S.A. też będą pewne obowiązki.Szczegóły w KRS. A o te szczegóły chodzi. kłania się wyprowadzenie 1%. Na koniec tej wypowiedzi. To nie ja mam problem. Tylko jeżeli coś sie robi to się robi otwarcie już na starcie bez zbednych problemów. Trzbe być kompetentnym w tym. Jeszcze jedno. Jeżeli Pogoń ma grać o IV ligi to organizacyjnie przygotowana już musi być na I lige. A nie mwedług zasaday jakoś to będzie. O pieniądzach później można myśleć na I ligę

Ty z policji, Urzędu Miejskiego, a może ze rzgowa jesteś??
Wiadomo gdzie jest siedziba klubu, taki wyszczekany jesteś, to napisz pismo, stwórz instrukcje i wyślij na adres PN.
Na forum łatwo zaistnieć, w Twoim przypadku tylko narzekaniem i próbami konstruktywnej, przepraszam, raczej upierdliwej krytyki.

MKS Pogoń Szczecin Polska
RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 15:56
Mistrzu, mało wiesz o tym co było 4 lata temu. Zostaliśmy postawieni pod ścianą przez miasto i w ciągu paru godzin musieliśmy podejmować decyzje. Co do zabezpieczeń naszych w SSA, nie masz pojęcia o czym piszesz. Skład akcjonariatu był wówczas zupełnie inny i AP nie miał wówczas takiej władzy i siły, aby przymusowo wykupywać akcje . Ponadto, ten 1% był tylko papierkiem lakmusowym intencji AP i swoją rolę odegrał w sposób wystarczający dla nas. To, że AP zwariuje i rozwali klub, który funkcjonował jak samograj nikomu do głowy nie przyszło.
Na dzień dzisiejszy nikt nie mówi, że będziemy robić SSA, bo wybacz, ale Twoje przekonanie, że tak musi być nie jest dla nas jakimś wyznacznikiem. Wykazałem Ci czarno na białym, że pomimo ustawowych zapisów takich a nie innych w ekstraklasie gra od X lat "Odra" Wodzisław a od niedawna "Widzew" Łódź. Koniec, kropka.O przepisach działania SA nie musisz mnie pouczać, jestem dyrektorem w takiej spółce, w KRSie na Królowej Korony bywam dość często. Więc wyluzuj a o naszą organizację martwić się nie musisz. W ostatniej lidze, organizacyjnie daliśmy radę pierwszej, prowadzonej co prawda dyletancko, ale to nie nasza wina.

100%EG
Metyl
Kibic
Na forum od 6884 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 16:04

nick napisał:  
Widze, że podchdozisz do tego nazbyt emocjonalnie. Emocje na bok. Przytocze przykład sprzed 4 lat. Wtedy też mieliście coś zabepieczyć. Chodzi o siedzibę klubu i nazwę. Jak widać źle to zrobiliście. to jedno. Drugie. To mówcie otwarcie, że trzeba tworzyć S.A. Bo dzieciarnia chodzi po mieście i jest przekonana , że na bazie stowarzyszenia będziemy walczyć w I lidze. Powstała Ekstraklasa S.A. i gwarantuje Ci, że nikt nie dostanie możliwości grać jako stowarzyszenie. Tym bardziej za cztery lata. Trzecie. Aby stworzyć S.A. to trzeba znać pewne przepisy. Tu na razie ba bakier ztym u Was. Jako właściciele w S.A. też będą pewne obowiązki.Szczegóły w KSh. A o te szczegóły chodzi. kłania się wyprowadzenie 1%. Na koniec tej wypowiedzi. To nie ja mam problem. Tylko jeżeli coś sie robi to się robi otwarcie już na starcie bez zbednych problemów. Trzbe być kompetentnym w tym. Jeszcze jedno. Jeżeli Pogoń ma grać o IV ligi to organizacyjnie przygotowana już musi być na I lige. A nie mwedług zasaday jakoś to będzie. O pieniądzach później można myśleć na I ligę

A nawet gdyby MKS Pogoń po awansie do 2 czy 1 ligi musiała sie przekształcić w SA lub SSA to co to zmienia ? Dalej będzie to ten sam klub tylko że w formie spółki akcyjnej. Po co nam więc te twoje prawnicze kminy? O spółki akcyjne zaczniemy sie martwić gdy przyjdzie na to czas. I zadbają o to odpowiedni ludzie.

Ostatnio edytowany przez: Metyl, 1 czerwca 2007, 16:19 [1 raz(y)]

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 16:26
mnie tylko zastanawia to:

"Zastępca prezydenta Szczecina Tomasz Jarmoliński przyznał, że ta propozycja jest bardzo ciekawa ale władze miasta nie wskażą jednego konkretnego inwestora, któremu udzielą zdecydowanego poparcia w sprawie odbudowy Pogoni."

wyglada na to, ze miasto boi sie postawic sprawy jasno... albo po prostu juz cos jest postanowione ale boja sie tego powiedziec i sciemniaja.

Bzyku
Kibic
Na forum od 7889 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 16:36
RAFek - powinieneś zatrudnić rzecznika forumowego PN, bo sam nie wyrobisz :D

nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 16:56
Z tym papierkiem lakmusowy to Ty teraz tak możesz mówić.Mówisz, że znasz się na przepisach. Pewnie tak jest jak mówisz. Tylko widzisz ja popełniłem mały błąd. Podałem KRS czyli Krajowy Rejstr Sądy zamiast prawidłowego KSH kodeks Spółek Handlowych. Poprawiłem to z resztą. znasz sie na przepisach wieć wiesz , że to w ksh jesr regulacja spóelk handlowych , a w Krs jest procedura rejetracji i zmian w rejetrze.Ty tego nie zauważyłeś. To tyle. Prosze nie nastawiaj tej rozmowy w sposób kontradyktoryjny. po to jest forum aby porozmaiwac na te tematy. jako kibic Pogoni zabrałem głos na ten temat, bo jednemu z forumowiczy napisałeś "Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze. Na dzień dzisiejszy PN jest Stowarzyszeniem i nie przewidujemy przekształceń w SSA, procentów i udziałów. Nie chcemy też żadnych udziałowców itp - poszukujemy SPONSORÓW nie inwestorów. No i mam nadzieję, że niedługo nie będzie żadnej PN tylko MKS "Pogoń" Szczecin" Udowodniłem Ci , że tak nie jest. Obowiązek jest tylko obecnie nie egzekwowany. Ja się o Twoja organizację nie martwie. nie interesuje mnie Twoja organizacja. Natomiast martwie sie o to ,kto chce zając się Pogonią. W tmyp przypadku nie powiedziłes forumowiczowi wszystkiego. To dlaczego w innych wypadkch bedziesz mówic wszystko otwarcie. Nie powiedziałeś bo albo nie chciałeś, albo nie wiedziałeś. Stowarzyszenie jako forma prowadzenia klubu nie sprawdza się w Polsce.no chyba , że na poziomie III ligi. No i Ci sponsorzy. nie wierze, że wyłoża ok 10 mln. złotyc bez mozliwości wglądu w spółke. do tego potrzebnę sa akcje. A na stowrzyszenie nikt Ci takiej kasy nie wyłozy w Szczecinie

monter
Kibic
Na forum od 7817 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 17:23
Skąd ty sie asie wziąłeś?
Z encyklopedii wyskoczyłeś (w sposób kontradyktoryjny oczywiście)??

MKS Pogoń Szczecin Polska
markzakole
Kibic
Na forum od 7289 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 17:31

nick napisał:  
Z tym papierkiem lakmusowy to Ty teraz tak możesz mówić.Mówisz, że znasz się na przepisach. Pewnie tak jest jak mówisz. Tylko widzisz ja popełniłem mały błąd. Podałem KRS czyli Krajowy Rejstr Sądy zamiast prawidłowego KSH kodeks Spółek Handlowych. Poprawiłem to z resztą. znasz sie na przepisach wieć wiesz , że to w ksh jesr regulacja spóelk handlowych , a w Krs jest procedura rejetracji i zmian w rejetrze.Ty tego nie zauważyłeś. To tyle. Prosze nie nastawiaj tej rozmowy w sposób kontradyktoryjny. po to jest forum aby porozmaiwac na te tematy. jako kibic Pogoni zabrałem głos na ten temat, bo jednemu z forumowiczy napisałeś "Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze. Na dzień dzisiejszy PN jest Stowarzyszeniem i nie przewidujemy przekształceń w SSA, procentów i udziałów. Nie chcemy też żadnych udziałowców itp - poszukujemy SPONSORÓW nie inwestorów. No i mam nadzieję, że niedługo nie będzie żadnej PN tylko MKS "Pogoń" Szczecin" Udowodniłem Ci , że tak nie jest. Obowiązek jest tylko obecnie nie egzekwowany. Ja się o Twoja organizację nie martwie. nie interesuje mnie Twoja organizacja. Natomiast martwie sie o to ,kto chce zając się Pogonią. W tmyp przypadku nie powiedziłes forumowiczowi wszystkiego. To dlaczego w innych wypadkch bedziesz mówic wszystko otwarcie. Nie powiedziałeś bo albo nie chciałeś, albo nie wiedziałeś. Stowarzyszenie jako forma prowadzenia klubu nie sprawdza się w Polsce.no chyba , że na poziomie III ligi. No i Ci sponsorzy. nie wierze, że wyłoża ok 10 mln. złotyc bez mozliwości wglądu w spółke. do tego potrzebnę sa akcje. A na stowrzyszenie nikt Ci takiej kasy nie wyłozy w Szczecinie

Widzę, że masz bardzo krótką pamięć przypomnę, więc co było cztery lata temu, kiedy Kondon zniszczył Pogoń, wtedy postał klub założony przez kibiców Pogoń Nowa, który został zgłoszony do rozgrywek w 4 lidze. Potem pojawił się A. Ptak i przeniósł klub z Piotrkowa stowarzyszenie, MKS dało nazwę i barwy, Pogoń Nowa miejsce dla rezerw w 4 lidze w zamian za to otrzymali po 1% akcji w SSA. Takie są fakty, więc jasno z nich wynika, że gdyby nie Pogoń Nowa nie było by SSA Ptaka.
Przemyśl sobie to wszystko dokładnie zanim zaczniesz wypisywać, że masz nadzieje, że Pogoń Nowa upadnie

http://www.e-turysta.pl
RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 18:03

nick napisał:  
Z tym papierkiem lakmusowy to Ty teraz tak możesz mówić.

Zawsze tak mówiliśmy - wystarczy poszukać w necie, dlaczego mówiliśmy tylko o 1% a nie np o 10%.

Cytat:  
Mówisz, że znasz się na przepisach. Pewnie tak jest jak mówisz. Tylko widzisz ja popełniłem mały błąd. Podałem KRS czyli Krajowy Rejstr Sądy (...)Ty tego nie zauważyłeś.

Nie zauważyłem? Odniosłem się do Twojego wpisu o KRS (nota bene jak już to nie Krajowy Rejestr Sądy tylko Krajowy Rejestr Sądowniczy - podałem nawet ulicę gdzie się znajduje. Wybacz, ale nie jestem w stanie korygować Twoich błędów myślowych...

Cytat:  
bo jednemu z forumowiczy napisałeś "Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze.

Podałem stan faktyczny na dzień dzisiejszy i wykładnie prawa obowiązującą na dziś. Ani Ty, ani ja nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że za lat 2 czy 3 przepisy się nie zmienią. Na teraz nie szukamy inwestorów, czy właścicieli, nie zawiązujemy Spółki Akcycjnej, jesteśmy Stowarzyszeniem i jako Stowarzyszeniu zaufał nam np Bosman czy Zina

Cytat:  
Udowodniłem Ci , że tak nie jest.

Ty mi udowodniłeś?? LOL W takim razie dlaczego w OE grają Widzew i Odra? Przeoczyłem coś?

Cytat:  
Stowarzyszenie jako forma prowadzenia klubu nie sprawdza się w Polsce.no chyba , że na poziomie III ligi.

Dla mnie bomba :) A dlaczego to niby w Polsce się nie sprawdza a gdzie indziej tak. Raczej powinieneś napisać - nie sprawdzało, choć przykład tej śmiesznej (bez obrazy dla kibców) Odry Wodzisław temu przeczy. Przetrwali w końcu lata "dzikiego polskiego kapitalizmu" dając sobie radę tam, gdzie wyłożył się np Bekdas czy Gondor i ich SSA.

Cytat:  
No i Ci sponsorzy. nie wierze, że wyłoża ok 10 mln. złotyc bez mozliwości wglądu w spółke. do tego potrzebne są akcje. A na stowarzyszenie nikt Ci takiej kasy nie wyłoży w Szczecinie

Jak widzę, czytasz wybiórczo i o Stowarzyszeniach grających w OE i i tym jak sponsor może kontrolować na co idzie kasa w Stowarzyszeniu.

100%EG
el_presidente
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 19:39

Bzyku napisał:  
RAFek - powinieneś zatrudnić rzecznika forumowego PN, bo sam nie wyrobisz :D

Cholera przydaloby sie! Bo na tym Forum za malo jest wypowiedzi od osob, ktore faktycznie wiedza co sie dzieje i dziac bedzie w PN. Wiec apeluje ponownie o WIECEJ INFORMACJI! Wystarczy ze gowno wiadomo o intencjach Kozminskich -- nasza szczecinska PN powinna byc wyjasniona od A do Z. Dlaczego okazja maja byc wylacznie klotnie jak ta z nickiem?

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Di Day
Kibic
Na forum od 6867 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 19:48
a moze ktos zalozylby nowy temat- "informacje oraz pytania- Pogoń Nowa" czy cos takiego- przeniesc wtedy do 1 tematu posty dotyczace w/w tematu.i wszystko by bylo poukladane i przejrzyste...

Don't ever lose hope....
Jesli ktos Cie poniza to tylko dlatego,bo na to pozwalasz...
1973
Kibic
Na forum od 7824 dni

*

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 21:23

Wytrawny Melanżownik napisał:  
to ja i paru moich znajomych oferujemy składke miesieczna po 100 zł a myśle ze wielu byłoby chetnych na takie skladki mozna uzbierac porzadna sumke rocznie pomylscie nad tym :)

Jestem zdecydowanie za ;)

BNY
Kibic
Na forum od 7819 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 21:54

Pogoniarz73 napisał:  

Wytrawny Melanżownik napisał:  

Jestem zdecydowanie za ;)

i ja tez :)

db1948
Kibic
Na forum od 7554 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 22:05
Widze, że się zaczęły deklaracje...Więc nic innego nie pozostaje mi jak tylko to potwierdzić - JESTEM ZA. Bardzo dobry pomysł :)

el_presidente
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 22:37
Chodzi o luzne dotacje czy jakis rodzaj uczestnictwa w Stowarzyszeniu PN? Minisponsorzy Pogoni byliby gdzies rejestrowani, mieliby jakis udzial w decyzjach Stowarzyszenia?
Bo idea jest baarrdzo dobra tylko wymaga jakiegos sformalizowania -- czas zeby w koncu kibice poczuli sie wspolwlascicelami Klubu w doslownym tego slowa znaczeniu.

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768784550 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.11 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005