Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 10:06
Selekcja, w biologii proces eliminacji genotypów (przez bezpośrednie wpływanie na fenotypy) o niskiej wartości przystosowawczej (do warunków...
SELEKCJA
‘wybór czegoś przez odrzucanie tych egzemplarzy, które uznaje się za niewłaściwe (zwykle: za gorsze)’: Selekcja jabłek przed odesłaniem na bazar. Selekcja zwierząt do hodowli. Selekcja zawodników do...
selekcja
rz. ż IIa, blm ‘staranny wybór kogoś, czegoś najbardziej odpowiedniego, najlepszego (z grupy podobnych ludzi, zwierząt, rzeczy) przez eliminację’
Selekcja naturalna - to zespół czynników środowiska, faworyzujący zwierzęta posiadające geny wyznaczające cechy dla nich korzystne. Ten rodzaj selekcji głównie występuje wśród zwierząt żyjących na wolności, natomiast zwierzęta gospodarskie także podlegają selekcji naturalnej lecz siła presji na nie jest zmniejszana przez sztuczne środowisko hodowlane, stworzone przez człowieka. Do głównych elementów tej selekcji zaliczamy: walkę o byt i konkurencję o prawo do rozmnażania się (osobnik wyselekcjonowany ma szansę przekazania swoich genów większej liczbie potomstwa
Sztuczna selekcja - proces celowego, dokonywanego przez ludzi wyboru osobników do rozrodu ze względu na daną cechę użytkową. Proces ten jest powszechnie wykorzystywany w hodowli zwierząt
polecam takze program selekcja na tvp2
a powaznie to kiedys tez wiele razy probowano wprowadzic selekcje na mlynie z mniejszym lub wiekszym skutkiem ,i niesprawdzalo sie to, jak na mecz przyjdzie duzo ludzi i bedzie brakowac miejsca a na mlynie bedzie polowa wolna to i tak ludzie wejda bo zaplacili za bilety, mysle ze powinno byc tak ,w pierwszej polowie wchodzi kazdy i "obserwatorzy" patrza kto spiewa a kto nie ,a w drugiej te osoby prosi sie o zmiane sektora
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 12:00
Długo mnie tu nie było... czytam, czytam i nie jestem w stanie
zrozumieć całego tego zamieszania. Dziwi ,mnie to larum podniesione przez "niedocenionych i odrzuconych" młodych kibiców. Czy na stadionie Pogoni dopinguje się tylko pod zegarem? Bzdura, jeżeli ktoś chce tak bardzo kibicować to niech zajmie miejsce obok, w ten sposób więcej sektorów przyłączy się
do dopingu. Selekcja jest jak najbardziej potrzebna, dosyć już
12-15 latków, którzy ledwo trzymają się na nogach. Co z tego, że jest
cały sektor? Skoro doping jest na poziomie ... każdy kto chodzi wie. Nie ilość a jakość, drodzy krzykacze.
Jeżeli chcecie coś udowodnić to udowodnijcie to w sektorach obok. Jeszcze sezon, dwa a wasze miejsce zajmą inni. A wy dojrzalsi, zajmiecie miejsce pod zegarem. Nie ma w tym żadnej dyskryminacji. Takie jest po prostu życie. Wszystko przychodzi z
czasem. Jeżeli komuś zależy na dobrym dopingu nie powinien mieć
problemu ze zrozumieniem. Jeżeli jest inaczej...no cóż...
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 14:40
Moze i selekcja jest potrzebna!! naprawde opadlismy troche w dopingu.... co jest do nadrobienia, ale mam jedno pytanie czy to jest zakaz dla kazdej dziewczyny czy mam szanse wejsc jezeli mnie zobaczycie, pamietacie, znacie ?? czy kazdy z MW stojacy przy wejsciu wie kto ma wchodzic a kto nie a moze przy jednym wejsciu wejde a przy drugim nie ??
jedyny glupi pomysl to selekcja na meczu z Legia... uwazajcie moze jakas Legionistka bedzie chciala zasiasc na naszym piekle
A ja myślę, że najgorsze w tym wszystkim jest to, że wypowiadasz się a nie wiesz o czym piszesz...
MW rządzą wszystkim i to oni stali za taśmami Begerowej jak jeszcze nie wiecie
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 14:46
Z gownianego artykulu juz sie robi afera.. Na poratalu wyborczej widnieje pod tytulem "Kibice Pogoni dyskryminują kobiety". Najgorzej jak dziennikarze z braku laku zaczynaja pisac pierdoly. Brak slow!
A najgorsze jest w tym wszystkim to ze dziewczyny ziomkow z MW albo dobre znajome i tak beda wchodzic na 12 i sie obijac, a selekcja powinna byc ale wiekowa bo co do plci to nic nie zdziala bo zarowno dziewczyny jak i faceci spiewaja albo nie.
POGONI potrzebny doping a nie podzialy!!!!!!!!!!!!
A ja myślę, że najgorsze w tym wszystkim jest to, że wypowiadasz się a nie wiesz o czym piszesz...
pzdr
No właśnie, wszystkiemu winne jest MW...
Winni? to Twoje zdanie na temat selekcji czy tylko ironia bo dokladnie nie zrozumialem Twojego postu..Plus za selekcje,która wkoncu nastapila i oby chlopaki jej sie trzymali jak najdluzej..
Jebać wszystkich,ktorzy sa przeciwko selekcji..
Pzdr..
A najgorsze jest w tym wszystkim to ze dziewczyny ziomkow z MW albo dobre znajome i tak beda wchodzic na 12 i sie obijac, a selekcja powinna byc ale wiekowa bo co do plci to nic nie zdziala bo zarowno dziewczyny jak i faceci spiewaja albo nie.
POGONI potrzebny doping a nie podzialy!!!!!!!!!!!!
pzdr
No właśnie, wszystkiemu winne jest MW...
Winni? to Twoje zdanie na temat selekcji czy tylko ironia bo dokladnie nie zrozumialem Twojego postu..Plus za selekcje,która wkoncu nastapila i oby chlopaki jej sie trzymali jak najdluzej..
Jebać wszystkich,ktorzy sa przeciwko selekcji..
Pzdr..
Ironia
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Selekcja jak najbardziej na + , dziwi mnie postawa krzykaczy - " dlaczego właśnie tak " ?
Przecież na każdym sektorze można usiąść i dopingować Pogoń .
Co 12 i 11 to jakiś specjal jest ? Chcą sie wyróżniać że chodzą na 12 i są "trendi i cool " ?
http://www.legialive.pl/news.php?id=19765
jak to widzą Legioniści ..
Widać że mają takie same zdanie co ci u nas za niewpuszczecnie.Bluzgi,wjazd na MW(z tego co waidomo nie oni to robili).Ale jest opcja że zbuntowwani "kibice" Pogoni zajeli stronę Legii.
"Nie lepiej wywalać z sektora na zbity pysk tych co nie dopingują? Wpuścić zawsze moożna , najwyżej później sie wyjebie..." <----Takie moje jest zdanie.
"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
Widać że mają takie same zdanie co ci u nas za niewpuszczecnie.Bluzgi,wjazd na MW(z tego co waidomo nie oni to robili).Ale jest opcja że zbuntowwani "kibice" Pogoni zajeli stronę Legii.
"Nie lepiej wywalać z sektora na zbity pysk tych co nie dopingują? Wpuścić zawsze moożna , najwyżej później sie wyjebie..." <----Takie moje jest zdanie.
Twoje zdanie jest takie bo jesteś za młody i póki co nie możesz wejść... Jakbyś miał te powiedzmy 17 - 18 lat to Twoje zdanie byłoby inne...
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Twoje zdanie jest takie bo jesteś za młody i póki co nie możesz wejść... Jakbyś miał te powiedzmy 17 - 18 lat to Twoje zdanie byłoby inne...
No niestety kolego mem nie udało Ci się, bo kolega Pinki do tych "młodszych" nie należy... tzn liczba 15 przy nicku nie oznacza jego wieku...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 17:14
Prawda Plumie masz świętą rację .Czyli z tego co rozumiem mam myśleć jak inni czyli selekcja jest dobra.Ja nie mówię że jest zła tylko inny sposób przeprowadzenia jej.
"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
Prawda Plumie masz świętą rację .Czyli z tego co rozumiem mam myśleć jak inni czyli selekcja jest dobra.Ja nie mówię że jest zła tylko inny sposób przeprowadzenia jej.
A to przepraszam, moja teoria co do Twojego zdania legła w gruzach hehe Co nie zmienia faktu, że moje zdanie jest jakie jest (czyli troche inne) i go zmieniać nie mam zamiaru. Pozdrawiam...
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 18:08
a ja wam mowie ta selekcja nic nie da tylko pogorsza ,pozatym juz widac skutki wojna miedzy fankami kobietami a fanami facetami jakies bluzgania sie itp.. przestanie przychodzic mniej wiernych kibiców na naszą ukochaną POGOŃ , a powinniscie zachęcac szczecinian by bylo ich wiecej na stadionie przy ul.Twardowskiego .Co z tego ze chcecie dobrze jak to niewychodzi.. nawet legionisci tą akcje krytykują. A najlepiej gdyby znow SANDAŁ ogarniał piekiełko to by było zajebiscie i atmosfera by powrocila i znow byli bysmy najlepszymi kibicami w POLSCE ,tak jak kiedyś =D' chwalono nas za super doping ,a co piekiełka duzo osob tam lubi chodzi bo tam zawsze była atmosfera nie to co na innych sektorach.. pozdro '
Odp: Selekcja na Pogoni ... - 28/09/2006 18:16
ręcę opadają jak czytam takie coś jak wierna fanka
tak tak za czasów Sandała byliśmy najlepsi ale chyba w Polsacie
przecież wy nawet nie wiecie o czym piszecie
Sandała nie ma i nie będzie więc po jaki ch... piszecie o nim do wszystkich pokrzywdzonych selekcją
pokażcie co potraficie np na 13 sektorze!!!
Pogoń może byc z was dumna
w czym problem aby śpiewać, bawić się zagrzewać do boju z innych sektorów niż 11 i 12?!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768793626 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.