Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
.Krzysiek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7766 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 21:06

g napisał:  

Dante napisał:  

malolat_ps napisał:  

... gowno to jestes ty , twoj stary , stara i kogo tam jeszcze masz w rodzinie , wiec nie pierdol smieciu jebany

Taki mądry?Może się zmierzymy?

a skąd ty kurwa synu tyle armii wezmiesz ? :)

Mało to piaskownic jest w Szczecinie? :D

pabl.o
Kibic
Na forum od 8943 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 21:07
Wiecie co???

W tym całym temacie brakuje jednego pytania, bardzo mnie to interesuje bo mam mieszane odczucia, niestety argumenty z kilku stron są bardzo mocne i osobiście mam dylemt kogo poprzeć w sporze PN czy inwestor z zewnątrz. Otórz pytanie moje to:

Jakim podmiotem jest PN, z tego co wiem będzie musiała przekształćić się w SSA??(moze się mylę), w takim razie kto będzie udziałowcem PN SSA?? jaki procent udziałów?? jaki statut?? jaka umowa spółki?? i jak to jest w tej chwili?? jest stowarzyszeniem, ilu członków jest w stowarzyszeniu, ilu członków ze stowarzyszenia będzie w SSA?? kogo proponują na prezesa??

Mam wielką nadzieję że ten post nie będzie początkiem wyładowania kilku osób związanych z PN, oczekuje fachowej odpowiedzi. Nie sądze że to problem z odpowiedzią ale może ona sporej grupie ludzi ułatwić zrozumienie tego sporu. Oczywiśćie jeśli PN zależy na tym abyśmy to zrozumieli ;)

Pozdr

phoenix
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 21:47
Może jakąs akcje zorganizujemy(znaczy sie zorganizowane grupy kibiców) na temat aby zaczac od IV ligi, coś takiego jak było z koszulkami szczecinska albo zadna to jakies logo i haslo i ten kto popiera to to kupi, im wiecej bedzie na miescie ludzi w takich koszulkach to coś to bedzie znaczyc, albo moze jakies naklejki (takie pojedyncze nie cale arkusze)

pozdrawiam ;)

Ostatnio edytowany przez: phoenix, 31 maja 2007, 21:57 [1 raz(y)]

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
U-96
Kibic
Na forum od 8583 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 21:49

Dante napisał:  
Nigdy nie przyjde na PN bo to WASZA głupia inicjatywa zniszczyła Pogoń! Gdyby nie Pogoń Nowa nasza Pogoń byłaby dalej w I lidze!

az mam ochote ci ufundowac "puchar za suchar" - idiota roku juz wyloniony w maju.

Szlugi, wóda, gołe baby !
Halk
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:06
Czy ktos moze wykonac telefon do Kity albo chociaz do Krzystka, zeby ten przedzwonil do Kity i namowil go do zainwestowania w Pogon ?! Gosc chce kupic jakis klub w Polsce i ma szczere intencje, panowie do dziela !

........................MKS mks MkS mks MKS mks MkS................................
edi1
Kibic
Na forum od 6852 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:13

Hulk napisał:  
Czy ktos moze wykonac telefon do Kity albo chociaz do Krzystka, zeby ten przedzwonil do Kity i namowil go do zainwestowania w Pogon ?! Gosc chce kupic jakis klub w Polsce i ma szczere intencje, panowie do dziela !

ty czekaj do kity numer mialem ale zgubilem ale z krzystkiem codziennie o 5:30 gram w golfa na targowisku turzyn wiec wsio zalatwie

nie zadne odmience.... normalne chlopaki....
P.R.O.S.T.O.
"(...) damy rade razem wiec zastanow sie dwa razy zanim zwatpisz, bo Bog o Tobie nie zapomni..."
goral1982
Kibic
Na forum od 7712 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:18

edi1 napisał:  

Hulk napisał:  

ty czekaj do kity numer mialem ale zgubilem ale z krzystkiem codziennie o 5:30 gram w golfa na targowisku turzyn wiec wsio zalatwie

Niech sprawdzi i w ksiazce telefonicznej , powinien byc:) Dzialania niektorych osob sa juz tak zalosne , ze nie patrza na dobro klubu , tylko chca zrobc wszystko , zeby zostala 2 liga . A nie lepiej zebrac sie w grupe i co 2 tygodnie robic wyjazdy grupowe np. do Grodziska . Tam jest 1 liga , beda puxhary , a to jest najwazniejsze. Ewentualnie mozna pojechac do Berlina. Tam zobaczycie gwiazdy swiatowej pilki , a daleko nie jest.

RC
Kibic
Na forum od 6838 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:25
Zdecydowanie zarząd Pogoni Szczecin Nowej i IV liga !!! Bezpieczne i pewne rozwiązanie !!! A tak po za tym wszyscy w niedziele na mecz !!

Bukowe
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:27
Wszystkie spekulacje że są inwestorzy, którzy chcą kupić Pogoń Ptaka to durne podkręcanie tematu żeby podbić cenę i zrobić zamęt w głowach kibiców, tak naprawdę nikt nie wyłoży sosu na klub który jest zagrożony degradacją do III ligi ze względu na aferę korupcyjną, a co do Koźmińskich to chcą jedynie zrobić interes w porcie, bo tak naprawdę nie stać ich na utrzymanie zespołu na dobrym poziomie, a jeżeli jacyś Włosi by rzeczywiście byli zainteresowani inwestycją w klub, to wiedzą gdzie jest Szczecin i nie sądzę żeby potrzebowali pośredników w postaci Koźmińskich.

Pozdrawiam KEDZIOR

el_presidente
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 22:41

Cytat:  

Krzystek:
W Szczecinie jest środowisko, które chce działać. To spory kapitał. W tej chwili trzeba to obudować w pewne ramy organizacyjne. Jeżeli pojawiłoby się zagrożenie, że Pogoń SSA upadnie, lub zostanie przeniesiona do innego miasta, wtedy pomysł z Pogonią Nową byłby bardzo dobrym rozwiązaniem. Wtedy należałoby skupić wszelkie siły wokół tego klubu.

Oj chyba nasz prezydent za duzo o PN nie wie -- na pewno nie czyta tego Forum bo tutaj wszyscy zorientowani twierdza ze wszystko jest dopiete na ostatni guzik. Byly jakies konkretne rozmowy prezydent-PN ?

a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
phoenix
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 31/05/2007 23:00

goral1982 napisał:  

edi1 napisał:  

Hulk napisał:  

Niech sprawdzi i w ksiazce telefonicznej , powinien byc:) Dzialania niektorych osob sa juz tak zalosne , ze nie patrza na dobro klubu , tylko chca zrobc wszystko , zeby zostala 2 liga . A nie lepiej zebrac sie w grupe i co 2 tygodnie robic wyjazdy grupowe np. do Grodziska . Tam jest 1 liga , beda puxhary , a to jest najwazniejsze. Ewentualnie mozna pojechac do Berlina. Tam zobaczycie gwiazdy swiatowej pilki , a daleko nie jest.

no normalnie wypowiedz bez kitu smieszna, (a jak ktos chce poszalec to moze do monachium skiknac tam wogole );)lol

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 11:19

pabl.o napisał:  
Wiecie co???

W tym całym temacie brakuje jednego pytania, bardzo mnie to interesuje bo mam mieszane odczucia, niestety argumenty z kilku stron są bardzo mocne i osobiście mam dylemt kogo poprzeć w sporze PN czy inwestor z zewnątrz. Otórz pytanie moje to:

Jakim podmiotem jest PN, z tego co wiem będzie musiała przekształćić się w SSA??(moze się mylę), w takim razie kto będzie udziałowcem PN SSA?? jaki procent udziałów?? jaki statut?? jaka umowa spółki?? i jak to jest w tej chwili?? jest stowarzyszeniem, ilu członków jest w stowarzyszeniu, ilu członków ze stowarzyszenia będzie w SSA?? kogo proponują na prezesa??r

Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze. Na dzień dzisiejszy PN jest Stowarzyszeniem i nie przewidujemy przekształceń w SSA, procentów i udziałów. Nie chcemy też żadnych udziałowców itp - poszukujemy SPONSORÓW nie inwestorów. No i mam nadzieję, że niedługo nie będzie żadnej PN tylko MKS "Pogoń" Szczecin

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 11:38
Rafek a może tak opini publicznej zaproponować możliwość wstąpienia do stowarzyszenia( osoby pełnoletnie) za zobowiązaniem finansowym( np. 100zł miesięcznie ) w zamian za określona promocję poprzez Pogoń. W moim środowiski każdy kibic Pogoni, z którym rozmawiałem gotowy jest rocznie dać na Pogoń 1000zł.Oznacz to, że takich ludzi może bć wiecej. Im Nas bedzie wiecej to będzie spory budżet.Tylko ten mechanizm trzeba opracować i przekazać poprzez media szerokoeij opini publicznej.

Metyl
Kibic
Na forum od 6884 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 11:39

RAFek napisał:  

pabl.o napisał:  
Wiecie co???

Jakim podmiotem jest PN, z tego co wiem będzie musiała przekształćić się w SSA??(moze się mylę), w takim razie kto będzie udziałowcem PN SSA?? jaki procent udziałów?? jaki statut?? jaka umowa spółki?? i jak to jest w tej chwili?? jest stowarzyszeniem, ilu członków jest w stowarzyszeniu, ilu członków ze stowarzyszenia będzie w SSA?? kogo proponują na prezesa??r

Jesteś w błędzie, nie ma obecnie obowiązku bycia Sportową Spółką Akcyjną by grać w OE czy II lidze. Na dzień dzisiejszy PN jest Stowarzyszeniem i nie przewidujemy przekształceń w SSA, procentów i udziałów. Nie chcemy też żadnych udziałowców itp - poszukujemy SPONSORÓW nie inwestorów. No i mam nadzieję, że niedługo nie będzie żadnej PN tylko MKS "Pogoń" Szczecin

100% poparcia. Trzeba uświadomić Koźmińskiego i innych dobrych wujków że w Szczecinie ich czas sie skończył i nigdy już nie oddamy Pogoni w obce łapska żądne interesu naszym kosztem. Sraciliśmy tyle lat że strata kolejnych z Koźmińskim przed którym ostrzegają nas praktycznie wszyscy jest nie do przyjęcia. Oby prezydenci Krzystek i Jarmoliński zrozumieli że działając wbrew kibicom i na siłe szukając inwestora do reanimowania 2 ligowego trupa tracą poparcie kibicowskiego środowiska.

AlterB
Kibic
Na forum od 7733 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 11:44

Majowe City napisał:  

goral1982 napisał:  

edi1 napisał:  

Hulk napisał:  

no normalnie wypowiedz bez kitu smieszna, (a jak ktos chce poszalec to moze do monachium skiknac tam wogole );)lol

a Ty mozesz do Turka do Hamburga... gamon jeden

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 11:50

RAFek napisał:  

a nie daloby sie zrobic czegos w stylu FC United of Manchester? http://fcumfiles.co.uk/
To znaczy byloby cos w rodzaju czlonkowstwa w klubie i kazdy "czlonek" ma jeden glos w glosowaniach... oczywiscie czlonkowstwo wiazaloby sie z odpowiednia skladka :) a "glos" nie moglby byc nikomu przekazany albo sprzedany... To mogloby zwiazac kibicow z klubem i klub z kibicami. Wydaje mi sie, ze to mogloby niezle funkcjonowac...

Metyl
Kibic
Na forum od 6884 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 12:06

Gradus napisał:  

RAFek napisał:  

a nie daloby sie zrobic czegos w stylu FC United of Manchester? http://fcumfiles.co.uk/
To znaczy byloby cos w rodzaju czlonkowstwa w klubie i kazdy "czlonek" ma jeden glos w glosowaniach... oczywiscie czlonkowstwo wiazaloby sie z odpowiednia skladka :) a "glos" nie moglby byc nikomu przekazany albo sprzedany... To mogloby zwiazac kibicow z klubem i klub z kibicami. Wydaje mi sie, ze to mogloby niezle funkcjonowac...

Pomysł wydaje sie nawet fajny :) ale na dzień dzisiejszy sprawa priorytetowa to trwałe związanie Stowarzyszenia MKS z Pogonia Nową bo bez tego to możemy sobie gdybać i snuć różne plany na przyszłość które przekreśli jednym podpisem jakiś "dobroczyńca", obrońca 2 ligi. Na sprawy organizacyjne przyjdzie jeszcze czas. OBY !!!

nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 12:12
Art. 15. 1. W dyscyplinie sportu, w której współzawodnictwo sportowe jest organizowane w formie rozgrywek ligowych, właściwy polski związek sportowy może utworzyć ligę zawodową.
2. W przypadku gdy ponad połowa klubów sportowych biorących udział w rozgrywkach ligowych na najwyższym poziomie rywalizacji działa w formie spółek akcyjnych, polski związek sportowy jest obowiązany utworzyć ligę zawodową.
3. Liga zawodowa jest zarządzana przez odrębną od polskiego związku sportowego osobę prawną działającą w formie spółki z ograniczoną odpowiedzialnością albo spółki akcyjnej.
4. W skład ligi zawodowej w grach zespołowych wchodzą wyłącznie kluby sportowe będące spółkami akcyjnymi.
5. Na wniosek polskiego związku sportowego minister właściwy do spraw kultury fizycznej i sportu wyraża zgodę na czasowy udział w lidze zawodowej, o której mowa w ust. 4, klubów sportowych funkcjonujących w innej niż spółka akcyjna formie prawnej. W takim przypadku minister właściwy do spraw kultury fizycznej i sportu jednocześnie określa termin, w jakim klub sportowy ma obowiązek przekształcić się w spółkę akcyjną. W przypadku bezskutecznego upływu tego terminu wygasa uprawnienie klubu sportowego do udziału w lidze zawodowej.
6. Minister właściwy do spraw kultury fizycznej i sportu może odmówić wyrażenia zgody na czasowy udział w lidze zawodowej, o której mowa w ust. 4, klubów sportowych funkcjonujących w innej niż spółka akcyjna formie prawnej, gdy nie wykonują one, wynikających z ustawy lub właściwych regulaminów, obowiązków wobec polskiego związku sportowego.

Z tego co się orentuję to ustawa o sporcie kwalifikowanym obowiązuje. Jeżeli się mylę to proszę o orzeczenie,które ustawę uchyliło. To pytanko do RAFKA i osób ktÓRE COŚ O TYM WIEDZĄ

RAFek
Kibic
Na forum od 8883 dni

**

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 14:27
Jako odpowiedź:
1. Pełna nazwa: Stowarzyszenie Widzew Łódź Rok założenia: 1910 Adres:Al. Marszałka J. Piłsudskiego 138,
92-230 Łódź
2. MIEJSKI KLUB SPORTOWY "ODRA" WODZISŁAW ŚLĄSKI ul. Bogumińska 8 44-300 Wodzisław Śląski

Jak widzisz, kluby nie muszą być SSA. Walnie przyczynił się do tego Antoni Ptak i Mirosław S. ;) Tylko S. bo teraz czeka na wyrok ;)

To nasza generacja, to MY - 30 letni
100%EG
nick
Kibic
Na forum od 7212 dni

Odp: Nowy właściciel/właściciele Pogoni ? - 01/06/2007 14:49
Odpowiedź dla mnie niewystarczająca. Tym bardziej od kogoś kto stara się zróbić klub od podstaw na czystych jawnych zasadach. Jak przytoczyłem powyżej Minister sportu czasowo pozwala grać innym podmiotom niż S.A. Jak wiesz zapewne Odraw Wodziałsaw właśnie przekształca się w S.A. bo musi. Widzew też będzie musiał. Nie można bazować na takich przykładach. Nassz klub ma być czysty od niedorozumień i dziwnych zasad. Dlatego pytam się czy ustawa o sporcie kwlifikowany obowiązuje. Pytam Ciebie bo wymagam tego od Ciebie. Jesteś człowiekiem , który stara się coś zbudować. Dlaetego w przpisach prawa (sport kwalifikowany) Ty i ludzie z Tobą związani musicie poruszać się niczym ryba w wodzie. Nie wspomne o innych przepisach prawa. Jęzeli ustawa obowiązuje to dlaczego wszystkim wkoło opowiadane jest to, że Nowa Pogoń Szczecin nie będzie mieć właściciela.(I II liga). wiadmomo przecież, że za cztery lata takie kluby jak Odra czy Widzew będą S.A. Moje sugestie mam nadziej rozwiejesz tym, że otrzymam rzetelna odpowiedź na moje pytanie. Niew mozemy opierać sie na złych przykładach. Jestem Kibicem Pogoni , Ona jest w moim sercu od zawsze. Pogonia musza kierować ludzie kompetentni. Dlatego oczekuje kompetentnej odpowiedzi. Nie upieram się, że mam racje. Oczekuje od Ciebie tego, że wyprowadzisz mnie z błędu.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 26  - 27  - 28  - 29  - 30  - 31  - 32  - 33  - 34  - 35  - 36  - 37  - 38  - 39  - 40  - 41  - 42  - 43  - 44  - 45  - 46  - 47  - 48  - 49  - 50  - 51  - 52  - 53  - 54  - 55  - 56  - 57  - 58  - 59  - 60  - 61  - 62  - 63  - 64  - 65  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768779244 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005