Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Polscy sedziowie ... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Luk Luk
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8024 dni

**

Odp: Polscy sedziowie ... - 19/06/2005 19:36

mksbart napisał:  

Luk2 napisał:  

I slowko do klocka - Siedlecki jest perspektywicznym sedzia i jak dla mnie, moze byc uwazany za jednego z lepszych i uczciwych sedziow.

Do tego jako człowiek jest frajerem a wiem co mówię

ja go spotkalem i rozmawialem z nim tylko na examinach na sedziow. szkoda mi goscia bo jak jedzie na nizsze ligi i sie pomyli to jada po nim ostro, ale taka jest nasza rola, jedna pomylka i juz sterty obelg z trybun, ktorych na A. B klasie niemozna nazwac trybunami ;)

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
elo
Kibic
Na forum od 7626 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 21/06/2005 19:05
Wczoraj aresztowano czterech sędziów trzecioligowych! Hurtowo ich wzięli... lol
A na deser zatrzymali prezesa Znicza Pruszków. Podejrzany jest m.in. o napady na TIR-y!

SZOK.

Obrazek jpg wstawiony na forum
stahu
Kibic
Na forum od 8167 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 25/06/2005 10:08
Jan Tomaszewski, przewodniczący Komisji Etyki powiedział: - Z informacji, jakie do nas napływają, wynika, że jeden z trzecioligowców awansował do drugiej ligi nie tylko dzięki dobrej postawie na boisku. Jeżeli te wiadomości znajdą potwierdzenie w faktach i okaże się, że ktoś kręcił, to będę wnioskował za ukaraniem tej drużyny bezwzględną dyskwalifikacją - podkreśla Tomaszewski.

Do II ligi awansowały Śląsk Wrocław, Heko Czermno, Lechia Gdańsk i Drwęca Nowe Miasto Lubawskie. Po wygraniu barażowej rywalizacji ze Szczakowianką Jaworzno do tego grona dołączyła też Polonia Bytom.

Tymczasem według nieoficjalnych informacji "Gazety Wyborczej" degradacja może też dotknąć kluby, które w zakończonym sezonie obroniły drugoligowy byt. Mówi się o Piaście Gliwice.

No to kolejna afera, ja takim kluby bym zdegradował do 4 ligi i kazał płacić wielkie kary finansowe, jakby zdegradowali Piasta to rozumiem że do 1 ligi awansuje Unia a Pogoń utrzyma się w 3 ? Byłby to jedyny plus tej afery, wydaje mi się że te przekręty dotyczą Heka ponieważ było głośno o ustawieniu meczu z Wisłą II

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7820 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 25/06/2005 10:20

stahu napisał:  
... jakby zdegradowali Piasta to rozumiem że do 1 ligi awansuje Unia a Pogoń utrzyma się w 3 ? Byłby to jedyny plus tej afery, wydaje mi się że te przekręty dotyczą Heka ponieważ było głośno o ustawieniu meczu z Wisłą II

Jakby co to Unia do II ligi:)

Ps. Teraz będą same afery:)

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
Kula
Kibic
Na forum od 7823 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 30/06/2005 14:46
Poprosru brechtam z Polskich sędziów..heh nie umieją sędziować...

Polscy Sędziowie To Kurwy Sprzedawczykowie...:P

PS
MKSkibol
Kibic
Na forum od 7516 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 30/06/2005 22:09
W morde jebane kurwy z PZPN!!!!!!fuck

Nieobliczalny użytkownik/Odmowa dostępu !!!!!POGOŃ SZCZECIN
Obrazek gif wstawiony na forum
Rzeznik
*zablokowany
Na forum od 7556 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 12:02
widzieliscie liste na nadchodzący sezon ? ja pierdole znowu ten Werder pieprzony ://

Pogoniara
Kibic
Na forum od 7617 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 12:09
Widać że z Werderem to większa sprawa. Nie tylko on był widocznie przekupiony. PZPN za tak sedziowany mecz powinien go odsunąć do conajwyzej 3-4 ligi!

Cz
Kibic
Na forum od 7801 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 13:52
chyba nie mysleliscie ze Pzpn odsunie Werdera...Jak Listek moze podcinac galaz na ktorej sam siedzi.Pzpn jedyne co umie to dawac zakazy wyjazdowe,wprowadzac mecze bez udzialu publicznosci i czepiac sie o flagi.Te patalachy nic nie robia a jaka kase zbieraja.Mowil ze byly przekrety za czasow Magnata Mariana D.a mi sie wydaje ze tamte to bylo male piwo w porownaniu do tych.

www.sectorshop.net
Berni
*zablokowany
Na forum od 7503 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 15:16
Polscy sędziowie są P......I!!!!Są na poziomie zerowym.Nie umią wogóle jełopy sędziować!!PZPN PZPN J...Ć J...Ć PZPN!!!

crls
Kibic
Na forum od 7790 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 17:53
"Ustawianie" meczów: Zatrzymany były sędzia międzynarodowy

Były sędzia międzynarodowy, obecny obserwator PZPN Aleksander S. i dwóch sędziów ligowych, Zbigniew R. i Hieronim T., zostali zatrzymani przez wrocławską policję w związku ze śledztwem w sprawie "ustawiania" wyników meczów w lidze piłkarskiej.

Rzecznik Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu Leszek Karpina poinformował we wtorek, że zatrzymanym postawiono "zarzuty o charakterze korupcyjnym". Sędziowie mieli przyjąć 7 tys. zł w zamian za "ustawienie" wyniku drugoligowego meczu, który odbył się w ubiegłym sezonie. Wynik miał być korzystny dla gospodarzy spotkania.

Trzej mężczyźni zostali zatrzymani w poniedziałek. Jak powiedział Ryszard Zaremba z biura prasowego dolnośląskiej policji, podejrzani zostali zatrzymani w miejscach zamieszkania na terenie kraju i nie stawiali oporu.

W związku z prowadzonym przez policję i Prokuraturę Okręgową we Wrocławiu śledztwem dotyczącym "ustawiania" za pieniądze wyników meczów w polskiej lidze piłkarskiej, w areszcie przebywa już dwóch sędziów pierwszoligowych Antoni F. i Krzysztof Z. oraz działacz piłkarski Marian D. Wszystkim postawiono zarzuty przyjmowania łapówek oraz udziału w zorganizowanej grupie przestępczej, zajmującej się "ustawianiem" spotkań w polskiej lidze piłkarskiej. Zdaniem prokuratury, podejrzani działali w Krakowie i innych miejscowościach od maja 2004 do maja 2005.

Zarzuty korupcyjne postawiono też członkowi zarządu klubu Piast Gliwice, Marcinowi Ż. Ż. po wpłaceniu 150 tys. zł poręczenia wyszedł w poniedziałek z wrocławskiego aresztu.

/onet.pl/

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
Steryd
Kibic
Na forum od 8823 dni

**

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 18:39
Antoni F. mocno sie rozprul. Coraz wiecej "czarnych owiec".

1948
Cynik
Kibic
Na forum od 7543 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 19:53

Cytat:  

Antoni F. mocno sie rozprul. Coraz wiecej "czarnych owiec"

Z tego co mówią w TV to wszyscy sędziowie, których złapali to się prują!!
Mam tylko taką nadzieję, że złapią przede wszystkich tych, którzy najbardziej mieszają wynikami.
Pozdrawiam wszystkich!

Kocham Pogoń i browar :)
rico
Kibic
Na forum od 7556 dni

*

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 20:22
Ciekawe czy Arka awansuje... hahah

Polskę trzeba nie wywalczyć, ale wypracować.
www.piotrkrzystek.pl - Piotr Krzystek i nowy stadion w Szczecinie
Macias
Kibic
Na forum od 7790 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 05/07/2005 20:40

rico napisał:  

Jak dla mnie sprawa jest oczywista: Arka kupiła sobie awans do I ligi i tyle.Który zespół miał tyle karnych co Arka, w ostatnich minutach gdy wynik był niekorzystny ? Odpowieź brzmi: żaden!. Poprostu klub ma układy w Pomorskim Związku Piłki Nożnej ( to normalne ) i kręci z wynikami, a na dodatek, przekupuje sędziów.Chciałbym spotkać się z Arką w I lidze, ale powinni( oczywiście po udowodnieniu) zostać zdegradowani, bo awansów kupować nie można... Jaka zwała by była, Dragan buduje zespół na I ligę, a tam zonk i lecą do trzeciej, ale by było lol

tomekwoj111
Kibic
Na forum od 7849 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 08/07/2005 10:52
Przyjdzie na nich czas
- Teraz zatrzymany przez prokuraturę zostanie sędzia Zbigniew M. - typują piłkarze, którzy wzięli udział w sondzie "Super Expressu"
Polscy sędziowie idą za kratki jeden po drugim. Prokuratura zapowiada, że to jeszcze nie koniec. Postanowiliśmy sprawdzić, kto zdaniem naszych piłkarzy będzie następny. Wypowiedziało się 35 pierwszoligowców.

Okazuje się, że najmniejsze zaufanie zawodnicy mają do Zbigniewa M., a niewiele większe do Krzysztofa S. Ta dwójka zdecydowanie wyprzedza sędziowski peleton, który może trafić za kratki.

- Taki ciekawski gość z niego, nie wzbudza zaufania - powiedział nam o S. jeden z piłkarzy. Inny wtrącił: - Skręcił nas brutalnie w jednym meczu i tego mu nie zapomnimy.

- Ja z kolei stawiam na starą gwardię, czyli na M. - mówił inny zawodnik, należący do polskiej czołówki. - Trochę lat się w polskiej piłce kręcił, więc wiele zapewne widział i wiele wie. A czasami jak gwizdnął, to aż nie wiadomo było, gdzie spojrzeć.

- M. krzywdził nas niemiłosiernie - potwierdza piłkarz GKS Katowice.

- Moim zdaniem, teraz znów zamkną kogoś z drugiej ligi. Jeśli jednak mam wybierać z pierwszej, to stawiam na B. (pseudonim Borsuk - przyp. red.). Zupełnie nie wzbudza zaufania - słyszymy później.

- A moim zdaniem P. (pseudonim Paskuda - przyp. red.) jest taki "śliski". Poza tym M., czyli "Mały", traktuje piłkarzy jak śmieci - opowiada kolejny zawodnik.

- Mirosław R. nas zawsze skręca - informuje o swoim faworycie następny gracz.

Im najbardziej nie ufają polscy piłkarze:
1. Zbigniew M.

2. Krzysztof S.

3. Marcin B.

4. Mirosław R.

5. Tomasz P.

6. Grzegorz G.

Jan Tomaszewski
(przewodniczący komisji etyki PZPN):
- Taki ranking, w którym bierze udział ponad 30 piłkarzy, dla mnie jest bardzo wiarygodny. Nawet lepszy niż badanie wykrywaczem kłamstw. Bo maszynę można oszukać, a tylu piłkarzy już nie. Zawodnicy najlepiej czują, kto ich robi w konia, mają intuicję. I wcale nie dziwi mnie, że głosy rozłożyły się na tak wielu arbitrów. Ja też żadnemu nie ufam.

Pogon to my!!
Macias
Kibic
Na forum od 7790 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 08/07/2005 10:57
No to czyli nie ufają:
Ad.1 Zbysiowi Marczykowi :)
Ad.2 Krzysztofowi Słupikowi
Ad.3 Marcinowi Borskiemu
Ad.4 Mirosławowi Ryszce
Ad.5 Tomaszowi Pacudzie
Ad.6 Grzegorzowi Gilewskiemu

Jeśli ich wyróżnili to pewnie jest w tym coś na rzeczy i Tomaszewski i spółka będą to badać.
Pierwszą Ligę będzie sędziować 20 sędziów, z czego małe wyjątki są czyste, albo nawet i nikt :)

Luk Luk
Kibic
Na forum od 8024 dni

**

Odp: Polscy sedziowie ... - 08/07/2005 11:46

Macias napisał:  

rico napisał:  

Jak dla mnie sprawa jest oczywista: Arka kupiła sobie awans do I ligi i tyle.Który zespół miał tyle karnych co Arka, w ostatnich minutach gdy wynik był niekorzystny ? Odpowieź brzmi: żaden!. Poprostu klub ma układy w Pomorskim Związku Piłki Nożnej ( to normalne ) i kręci z wynikami, a na dodatek, przekupuje sędziów.Chciałbym spotkać się z Arką w I lidze, ale powinni( oczywiście po udowodnieniu) zostać zdegradowani, bo awansów kupować nie można... Jaka zwała by była, Dragan buduje zespół na I ligę, a tam zonk i lecą do trzeciej, ale by było lol

Tylko ze po tej Kolejce z Mławą (bo to o ten mecz jest najwiecej podejrzen ze zostal kupiony) zebral sie zarzad PZPN, uczestniczyl w tym posiedzeniu podobno i Michal L. , prezes PZPN, gdzie analizowano zapis wideo, po czym stwierzono ze ten karny Arce sie nalezal za zagranie reka w polu karnym Arki zawodnika gosci. Nie chce tu wcale bronic Arki Gdynia ale zeby cos komus udowadniac trzeba miec niezbite dowody, a jak narazie ich nie ma. A gdybac to sobie mozemy w kolko.

Chcialbym tu tez nawiazac do wypowiedzi Berniego i jeszcze ktoregos z uzytkownikow, na temat tego ze sedziowie niepotrafia sedziowac. Otoz to niechodzi o to ze nieumieja, bo jednak kiedys zaczynali i sie uczyli. Problem twi w tym ze czesc z nich moze jest juz wypalonych. Najlepszym wyjsciem byloby poowlne badz szybsze zastepowanie ich mlodymi perspektywicznymi sedziami, ktorzy jak na dzien dzisiejszy nie maja zadnych ukladow i nie maja szans przebicia sie wyzej, aby zaprezentowac swoje umiejetnosci. I niewierze ze zmieni sie to w przeciagu najblizszych dziesieciu lat.

pozdro.

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
77
Kibic
Na forum od 7768 dni

Odp: Polscy sedziowie ... - 10/07/2005 12:02
http://sport.onet.pl/1127876,wiadomosci.html
Ciekawe kolejne propozycje Tomaszewskiego.
Arka - 3. liga,
GKS K. lub Widzew - 1. liga.
Istny burdel przed sezonem! Ale jak będą dowody to nie ma co nikogo oszczędzać. Choć na mecz z Arką przyszłoby więcej ludzi niż na Widzew lub Giekse.

christoph
Kibic
Na forum od 8584 dni

**

Odp: Polscy sedziowie ... - 10/07/2005 15:46
Wisła - Pogoń i wyczyny Werdera

Dziękuję :)
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768792597 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005