Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
spagetti
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8138 dni

*

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 16:55
Mi sie od poczatku wydaje ze gastronomicy chca na nas zarobic,maja jakies tam lokale to ,,otworzyli kolejny biznes,,Nie robiac praktycznie nic beda mieli zyski..I rowniez podtrzymuje slowa Randalla i innych ze Drzymala nie przyszedl by po to zeby klub zniszczyc.Jesli ktorys z nas kocha pilke i ma szmalec jest wlascicielem klubu to jak fajnie bylo by siedziec wsrod 20tys widowni,wcale mu sie nie dziwie ze ma dosc w tym Grodzisku

,,Vi är överallt,,- POGON
spagetti
Kibic
Na forum od 8138 dni

*

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 16:57

kiko napisał:  

Gradus napisał:  
w ktoryms z wywiadow jeden z gastronomikow sie wygadal. Najprawdopodobniej chodzi o to, zeby doprowadzic Pogon do 1 albo 2 ligi i ja potem sprzedac. Dlatego tak konieczna byla ta spolka akcyjna...

Umowa w tej spółce jest zapewne tak skonstruowana, że tak radykalne działanie jak sprzedasz spólki musi być uznana przez wszystkich w RN, niezależnie od tego kto ile ma %. Po to tak długo negocjowali, żeby w żadnym wypadu 2 ludzi nie mogli decydować o sprzedarzy/przeniesieniu spółki.

Nie musza calkowicie sprzedawac.Jezeli kase wykladal by Drzymala a gastro mieli by tylko troszke udzialow to i tak maja darmowy przyplyw gotowki

,,Vi är överallt,,- POGON
Bzyku
Kibic
Na forum od 7889 dni

*

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 17:06
Na razie to dajmy sobie spokój z Drzymałą.

Ledwie co powstała spółka, jeszcze się sezon nie zaczął, a tu znów jakieś plotki, ploteczki.

Drzymała na pewno jednym z bardziej cierpliwych ludzi wykładających kasę w polskiej piłce i może to na przyszłość będzie jakaś opcja. Z drugiej strony tam masowo ściąga tanich kopaczy z bałkanów (poza Ivanowskim, który tani nie był, a słaby jak cała reszta) - słowem to samo co ptak, tylko na mniejszą skalę i z innego targu sprowadza towar.

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 17:38

kiko napisał:  

Gradus napisał:  
w ktoryms z wywiadow jeden z gastronomikow sie wygadal. Najprawdopodobniej chodzi o to, zeby doprowadzic Pogon do 1 albo 2 ligi i ja potem sprzedac. Dlatego tak konieczna byla ta spolka akcyjna...

Umowa w tej spółce jest zapewne tak skonstruowana, że tak radykalne działanie jak sprzedasz spólki musi być uznana przez wszystkich w RN, niezależnie od tego kto ile ma %. Po to tak długo negocjowali, żeby w żadnym wypadu 2 ludzi nie mogli decydować o sprzedarzy/przeniesieniu spółki.

swoich udzialow nie beda mogli sprzedac?

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 17:45
ogolnie wyglada to na wyprowadzanie kasy z budzetu miasta do prywatnych kieszeni... a wszystko w bialych rekawiczkach.

Gastronomicy wykladaja powiedzmy kilkaset tysiecy, miasto daje pare milionow dotacji a potem Gastronomicy sprzedaja swoje akcje za pare milionow... Kasa przelana, wszystko legalne a PO splaca dlugi z kampanii.
Ze strony Pogoni to tez ryzykowne.... Moze odkupi akcje ktos sensowny a moze nie. Znowu mozna trafic na jakiegos Bekdasa albo Ptaka.

nie wiem czy lepiej nie bylo jednak isc swoja droga nawet za cene a-klasy...

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7551 dni

*

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 17:45

seeedzik napisał:  
obecne plotki sklaniaja do ciekawych wnioskow, jak dla mnie to cala sytuacja wyglada tak :
Pogon z gastronomikami awansuje do I ligi (czyli II czy jak to tam nazwac "zaplecze ekstraklasy") wchodzi Drzymala poki co jako sponsor, z poteznym zastrzykiem $ klub dostaje kopa i w cuglach leci do ekstraklasy gdzie zgodnie z zapisami gastronomicy dostaje te 94% akcji, nastepny krok az w oczy kole, sprzedaja te swoje 94% Drzymale i oto mamy znowu jednosobowy zarzad a gastronomicy dostaja co planowali od poczatku czyli kasa misiu kasa bo niezle w te 3-4 lata moga zarobic, grande finale takie moje zdanie i obym sie mylil

a jak walczyli z ptakiem o 2 lige niebylo slowa o Drzymale,wiec jak to wytlumaczysz? chcieli 2 lige zeby szybko awansowac do 1 a pozniej szukac sponsora i odsprzedac? hehe coraz smieszniej sie robi,tacy wlasnie jestesmy my polacy-szczecinianie,narodowa cecha-narzekanie,marudzenie,szukanie drugiego dnia i krytykowanie wszystkiego...A czy gastronomicy niemoga zalozyc spolki z Drzymala? powiedzmy 70-Drzymala 20% gastronomicy 10% do podzialu? tylko oczywiscie najgorszy scenariusz....najlepiej kurwa zostyac w tej 4 lidze i pokolei oczerniac i wywalac kazdego kto sie zglosi z pomoca

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
seeedzik
Kibic
Na forum od 8086 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 17:54

Randall McMurphy napisał:  

a jak walczyli z ptakiem o 2 lige niebylo slowa o Drzymale,wiec jak to wytlumaczysz? chcieli 2 lige zeby szybko awansowac do 1 a pozniej szukac sponsora i odsprzedac? hehe coraz smieszniej sie robi,tacy wlasnie jestesmy my polacy-szczecinianie,narodowa cecha-narzekanie,marudzenie,szukanie drugiego dnia i krytykowanie wszystkiego...A czy gastronomicy niemoga zalozyc spolki z Drzymala? powiedzmy 70-Drzymala 20% gastronomicy 10% do podzialu? tylko oczywiscie najgorszy scenariusz....najlepiej kurwa zostyac w tej 4 lidze i pokolei oczerniac i wywalac kazdego kto sie zglosi z pomoca

"jak walczyli z ptakiem o 2 lige" -> ale co to za argument skoro o tej walce to my wiemy tyle co o polityce czyli to co nam mowia poprzez media a jak bylo naprawde sie niedowiemy nigdy, ja nie krytukuje tylko jestem ostrozny, moze powiesz zachowawczy ale jak spojrzysz na najnowsza historie pilki w Szczecinie to jak mozna byc inaczej nastawionym ??

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
kijevo
Kibic
Na forum od 7870 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 18:15

seeedzik napisał:  
obecne plotki sklaniaja do ciekawych wnioskow, jak dla mnie to cala sytuacja wyglada tak :
Pogon z gastronomikami awansuje do I ligi (czyli II czy jak to tam nazwac "zaplecze ekstraklasy") wchodzi Drzymala poki co jako sponsor, z poteznym zastrzykiem $ klub dostaje kopa i w cuglach leci do ekstraklasy gdzie zgodnie z zapisami gastronomicy dostaje te 94% akcji, nastepny krok az w oczy kole, sprzedaja te swoje 94% Drzymale i oto mamy znowu jednosobowy zarzad a gastronomicy dostaja co planowali od poczatku czyli kasa misiu kasa bo niezle w te 3-4 lata moga zarobic, grande finale takie moje zdanie i obym sie mylil

No jasne sami dobrodzieje nam sie trafiali.Masz pecha bo Twoje uzalania na temat 4 ligi nic nie zmienia.Radze zainwestować w C+ skoro tak za nia tesknisz.
Ktoś kiedyś zacytował przemówienie premiera Polski z 1939r. i powinienes sobie zapamietac te słowa.

Minister Beck w Sejmie 05.05.1939 :
"Pokój jest rzeczą cenną i pożądaną. Nasza generacja, skrwawiona w wojnach, na pewno na pokój zasługuje. Ale pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata, ma swoją cenę, wysoką, ale wymierną. My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenna. Tą rzeczą jest honor. "

Popytaj też grodziszczan o Drzymałe to może zmieni Twoja opinie.

jns
Kibic
Na forum od 7730 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 18:28

Tak, gnoimy, narzekamy, marudzimy, krytykujemy, szukamy wszędzie drugiego dna - dla zasady, nie dla tego że się obawiamy kolejnych dobrych wujków, nie.

Ja mam dosyć tego co działo się wokół Pogoni dlatego jestem ostrożny, wolę najpierw by coś zostało przemyślane 10 razy niż się bezsensownie podpalać, bo jest wielki i bogaty inwestor na horyzoncie. Nic na siłę, bo później wyjdzie tak jak wyszło przed kilkoma laty. A jak? Przypominać chyba nie potrzeba.

Gradus
Kibic
Na forum od 8546 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 18:33
niektorym brakuje po prostu cierpliwosci... a czasem warto byc cierpliwym i poczekac nawet kilka lat zamiast isc szybko do gory na skroty. Juz nie raz sie przekonalismy, ze mozna wtedy jeszcze szybciej zleciec w dol...

manisz
Kibic
Na forum od 7609 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 20:53
Jeżeli facet rezygnuje z finansowania klubu, zabierania ze sobą piłkarzy i z jednej strony rujnowania go tylko dlatego ze chodzi na mecze garstka (i co z tego?) kibiców, to facet jest co najmniej nieprzewidywalny jak ptaszysko .... co z tego ze ma kase ?

MKS 78
Kibic
Na forum od 7685 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 21:27
narazie okrzepnijmy po tym wszystkim co sie dzialo teraz z Pogonia! po ptaszniku nalezy sie odpoczynek!
ale jestesm pewnienze ci gastronomicy to tylko przykrywka na 10% ktos zanimi stoi, nie mowie ze drzymala ale....
kurwa oni nie maja kasy zeby bawic sie w futbol pare baniek na kontach to za malotym berdziej ze w Polsce to ten interes sie raczej nikomu jeszcze nie zrwocil...

Fanatycy ze stolicy
Muzzy
Kibic
Na forum od 8282 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 22:16
Zmieniając trochę temat:

Pojawiła się kwestia nowej oficjalki. Podobno Pogon zaczela jakies tam rozmowy z Ptakiem na temat wykupienia domeny www.pogonszczecin.pl. Tymczasem gdy wpisalem w pasku adresu najbardziej moim zdaniem logiczny i odpowiedni adres, jaki powinna miec oficjalna strona klubu, czyli www.pogon.szczecin.pl, ku mojemu zdziwieniu wyswietlila sie znajoma strona:) Moze dla was to oczywiste ze redakcja Pogononline ma tez prawa do domeny www.pogon.szczecin.pl, ale szczerze mowiac ja nie wiedzialem:) A moze zamiast z Ptakiem, Pogon powinna umowic sie na kawe z ekipa Pogononline? Co wy na to? Jaki powinien byc adres naszej nowej (mam nadzieje ze juz profesjonalnej) oficjalki?

jns
Kibic
Na forum od 7730 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 22:20
Przed chwilą oglądałem "Magazyn sportowy" na regionalnej w którym gościł m.in. G. Smolny i... mam mocno mieszane uczucia.

Budżet klubu ma podobno wynosić ok. 2 mln złotych. Jednak w dalszym pytaniu czy jeżeli będą potrzebne większe pieniądze na wyższą ligę - czy takowe się znajdą, Smolny nie był wstanie jednoznacznie powiedzieć i wyglądało to mniej więcej tak: "ekhmm...eee... wydaje mi się, że tak". To taka krótka relacja na gorąco.

Na dniach do zespołu ma dołączyć Paweł Skrzypek. I jeszcze taka ciekawostka, Smolny prosił by go i Kałużnego nie nazywać... gastronomikami.

TymoN
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 22:31

seeedzik napisał:  

Nie kurwa.. bo lepiej znowu zostac wyjebanym jak dzieciak. Prosze Cie.

Plum
Kibic
Na forum od 7869 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 23:01

jankos napisał:  
Przed chwilą oglądałem "Magazyn sportowy" na regionalnej w którym gościł m.in. G. Smolny i... mam mocno mieszane uczucia.

Budżet klubu ma podobno wynosić ok. 2 mln złotych. Jednak w dalszym pytaniu czy jeżeli będą potrzebne większe pieniądze na wyższą ligę - czy takowe się znajdą, Smolny nie był wstanie jednoznacznie powiedzieć i wyglądało to mniej więcej tak: "ekhmm...eee... wydaje mi się, że tak". To taka krótka relacja na gorąco.

Na dniach do zespołu ma dołączyć Paweł Skrzypek. I jeszcze taka ciekawostka, Smolny prosił by go i Kałużnego nie nazywać... gastronomikami.

hmmm... G. Smolny nie jest delikatnie mówiąć postacią zbyt medialną... złośliwi powiedzieliby że, zwyczajnie nie grzeszy elokwencją... Nie chcą być nazywani gastronomikami... trudno taka nazwa już do nich przylgneła, choć do Smolnego faktycznie nie pasi

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7551 dni

*

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 23:32
Smieszne to jest,wystarczy dac Drzymale odpowiedni % akcji i zabezpieczyc je odpowiednio, do tego kilka lub choc jedna osoba w zarzadzie i Drzymala nie jest w stanie SAM podjac jakichkolwiek decyzji, i NIEMA PRAWA byc powtorki tego co sie dzialo z Ptakiem,trzeba tylko pomyslec a nie marudzic ze znowu przyjdzie brzydki zly Pan i nam wszystko zabierze powtarzam po raz kolejny ``gastronomicy`` nie sa w stanie utrzymac klubu na 1 ligowym poziomie,teraz ok niech beda bylem za nimi od poczatku ale za kilka lat bo mam taka nadzieje ze co roku bedzie awans,nie sa w stanie sami utrzymac klubu,dlatego wlasnie wtedy przydalby sie Drzymala i jak pisalem wyzej,odpowiedni % akcji zabezpieczyc je w zarzadzie odpowiednie osoby i niema prawa powtorzyc sie nie takdawna historia,nie kazdy inwestor mmusi byc bee

p.s Tymon-skoro oddaje sie wszystko Ptakowi bez jakichkolwiek zabezpieczen trudno nie byc wyjebanym,mysle ze sporo ludzi juz zmadrzalo i takie pochopne dzialanie juz nie mialo by miejsca...

Just have a little faith:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
BS
Kibic
Na forum od 7114 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 29/07/2007 23:54
Drzymała jak najbardziej ale tylko w spółce .

TymoN
Kibic
Na forum od 7592 dni

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 30/07/2007 01:51

Smieszne to jest,wystarczy dac Drzymale odpowiedni % akcji i zabezpieczyc je odpowiednio, do tego kilka lub choc jedna osoba w zarzadzie i Drzymala nie jest w stanie SAM podjac jakichkolwiek decyzji, i NIEMA PRAWA byc powtorki tego co sie dzialo z Ptakiem,trzeba tylko pomyslec a nie marudzic ze znowu przyjdzie brzydki zly Pan i nam wszystko zabierze powtarzam po raz kolejny ``gastronomicy`` nie sa w stanie utrzymac klubu na 1 ligowym poziomie,teraz ok niech beda bylem za nimi od poczatku ale za kilka lat bo mam taka nadzieje ze co roku bedzie awans,nie sa w stanie sami utrzymac klubu,dlatego wlasnie wtedy przydalby sie Drzymala i jak pisalem wyzej,odpowiedni % akcji zabezpieczyc je w zarzadzie odpowiednie osoby i niema prawa powtorzyc sie nie takdawna historia,nie kazdy inwestor mmusi byc bee

p.s Tymon-skoro oddaje sie wszystko Ptakowi bez jakichkolwiek zabezpieczen trudno nie byc wyjebanym,mysle ze sporo ludzi juz zmadrzalo i takie pochopne dzialanie juz nie mialo by miejsca...

Just have a little faith:]

Gastronomicy sami mowią, ze nie mają hajsu na 1 lige.. jak przyjdzie czas, to chcą przyciągnąc sponsorow. Ze niby takie kontakty mają? Watpie. Trzeba im patrzec na rece.. przez caly czas.
A co do Drzymaly - nawet nie wiemy jakie on ma zamiary. Na razie jest dobrze tak jak jest.. o to walczylismy ostatnimi czasy i nie ma co wybiegac w przyszlosc.

Stary
Kibic
Na forum od 8867 dni

**

Odp: Jedyna słuszna droga - Pogoń IV-ligowa - 30/07/2007 08:57
Slusznie Randall. To, ze "Gastronomicy" kupili klub by w przyszlosci sprzedac akcje z zyskiem jest truizmem. Nie ma w tym nic zdroznego, zwlaszcza ze przy okazji robienia interesu moga przysluzyc sie miastu i regionowi. Sami przyznaja sie do tego, ze samodzielnie nie beda w stanie utrzymac klubu na poziomie pierwszoligowym (a i jak sadze na poziomie drugiej ligi moga pojawic sie problemy). Tak wiec temat inwestora strategicznego z prawdziwego zdarzenia ("Gastronomicy" sa jedynie rozwiazaniem tymczasowym) powroci najdalej za 2-3 lata, czy to sie komus podoba czy nie.

Co do Drzymaly, to z cala pewnoscia nie jest to facet pokroju "nielota", aczkolwiek tez trzeba z nim ostroznie bo ma zapedy na hegemona :)

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768779299 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005