Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> To w koncu jest dobrze czy zle? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Art(h)ur
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8453 dni

To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 21:01
Od jakiegos czasu widze, ze wielu kibicow opanowal jakis zbiorowy trans i stracili kontakt z rzeczywistoscia. Jak zwykle w Polsce, gdy druzyna wygrywa wszystko jest wspaniale, a jak nie wygrywa to wszystko jest zle, a szczegolnie trener. Ale tym razem chyba poziom narzekania przewyzsza wszelkie normy, nawet polska.

Spytam wprost: ilu z Was bylo choc raz w zyciu na meczu czwartoligowym przed tym sezonem? Obawiam sie, ze niewielu (frekwencja na meczach rezerw zawsze byla max 50 osob). Pewnie za to mieliscie jakies wyobrazenie o tym, jak to bedzie w tej 4. lidze. Mam wrazenie, ze niektorzy spodziewali sie, ze bedzie tak samo, jak w lidze mistrzow, tylko z mniejszymi trybunami :-) Niestety, poziom polskiej 4. ligi to wlasnie kopanina, chaos na boisku, nuda, bramki po strasznych bledach przeciwnikow itp. A widze, ze niektorzy maja zal do tej czwartoligowej rzeczywistosci, ze nie zgadza sie z ich wizja. Ze poziom podworkowy? Tak, a niby dlaczego ma byc lepszy w amatorskiej lidze? “Ale Pogon miala byc lepsza od murarzy i piekarzy” I jest lepsza – jest na pierwszym miejscu, najlepszym mozliwym w tej lidze. Jedyna porazka na 15 meczow byla z Blekitnymi, a wiec klubem nieamatorskim. Czy naprawde oczekiwaliscie, ze kazdy mecz beda wygrywac po 10:0 i wszystkie bramki zdobeda po strzalach z woleja w samo okienko z 25 metrow?

Kolejna sprawa – styl. Kiedy strzelali po 7 bramek na mecz, o stylu nikt nie wspominal, ze nie taki, jak mialo byc. Teraz, gdy w dwoch meczach z rzedu nie strzelili bramki stwarzajac mnostwo sytuacji – styl beznadziejny. Nie wyglupiajcie sie! Styl to wlasnie ilosc groznych akcji, a nie ilosc bramek. Problem bylby jakby nie stwarzali sobie sytuacji albo jakby mieli ich mniej od przeciwnikow. Na razie tak nie jest.

Trener – goracy temat, czuje sie, jakbym kibicowal Realowi Madryt, bo tam zdarza sie, ze po 2-3 meczach bez zwyciestwa chca zmiany trenera. Myslalem, ze w Polsce takich oszolomow nie ma, ale okazuje sie, ze sa i to w Szczecinie. Chec zmiany trenera to myslenie magiczne – ze jak przyjdzie nowy to natychmiast ci sami pilkarze zaczna grac 10 razy lepiej niz poprzednio. To tez pojscie na latwizne: latwiej zwolnic jednego trenera niz kilku slabych pilkarzy. Czy o tym, czy trener jest dobry, czy nie decyduje wynik meczu z Astra Ustronie Morskie na wyjezdzie? Ciekawe, co na to Mourinho... :-) Poza tym, argument, ze z lechia tylko “udalo mi sie awansowac” to juz demagogia. W ten sposob mozna opisac kazdego trenera, ktoremu “udalo sie zdobyc mistrostwo albo dwa, ale przez przypadek”. Nie ma jeszcze polowy sezonu, a juz niektorzy wiedza, ze z tym trenerem nie awansujemy. A wiecie moze, jakie beda dokladnie wyniki meczow barazowych? Chetnie bym obstawil u buka – gwarancja wygranej kusi. Zeby nie bylo watpliwosci – niektore sprawy dzieja sie zle, np. imprezowanie niektorych pilkarzykow albo sytuacja, ze musi z lawki wejsc ktos bez formy, bo nie ma innych – przeciez mozna wypozyczyc chociaz do konca rundy jakiegos napastnika z 3. lub 4. ligi, zeby juz nie tracic wiecej punktow przez brak formy naszych napastnikow. Na marginiesie – przyklad Marka Kowala jest dla mnie zadziwiajacy. Gosc jeszcze 2-3 lata temu strzelal sporo bramek w 2. lidze (w slasku), a teraz nie daje rady w 4. Moze terapia szokowa w postaci rezerw i obnizenia pensji? Takimi rzeczami rowniez powinien sie zajmowac trener, ale idzie mu to na razie slabo. Tylko ze wiara w cudotworce nic tu nie da. W dodatku obawiam sie, ze Kuras tym cudotworca wcale nie jest. Jego ostatnia przygoda z odra w. potwierdza, ze jest to niestety trener bez wynikow i to, ze go wszyscy lubimy jest jego jedyna zaleta jako ewentualnego trenera Pogoni. Niestety, sprawdzilem to i nawet w wicemistrzowskim sezonie mial conajwyzej bilans remisowy (8 meczow: 4 zwyciestwa i 4 porazki). W pozostalych sezonach i klubach porazek bylo wiecej niz zwyciestw. Do tego szybkie zwolnienie tuz po awansie z belchatowa, ktory zaraz potem Lenczyk przerobil (niemal bez wzmocnien) w prawie potege jak na polskie warunki. Coz, samym szacunkiem meczow nie da sie wygrywac.

Sprawa awansu – co sie tak uwzieliscie, ze koniecznie musi byc w tym sezonie? Oczywiscie, ze byloby lepiej awansowac w tym sezonie, szczegolnie ze wzgledu na reorganizacje, ale szybko awansowac, zeby potem szybko spasc z powrotem tez nie warto. Tym bardziej, ze w przyszlym sezonie w 3. lidze (oficjalnie – w 2.) bedzie polowe mniej druzyn niz teraz i na pewno bedzie ciezko, wiec bedzie potrzebny naprawde mocny zespol, a nie przypadkowo montowany sklad pare miesiecy temu. Nie robmy z awansu wymogu typu “teraz albo nigdy”! Jak sie nie uda teraz awansowac, to co – zaczniecie krzyczec “gastronomicy won, ptak wroc”? Przestaniecie chodzic na mecze w ramach protestu? Przerzucicie sie na elcha? :-) Chyba celem tego wszystkiego jest budowa silnego klubu, a nie pierwsza liga jak najszybciej za wszelka cene. Jeszcze na wiosne mielismy tu pierwsza lige za wszelka cene i jakos zbyt wiele osob nie chodzilo na mecze.

Sklad – wlasnie, teoretycznie mamy, co chcielismy, “kilku doswiadczonych zawodnikow uzupelnionych utalentowana mlodzieza z regionu”, ale doswiadczeni sa czesto wolni, a mlodzi – nie tak bardzo utalentowani. Zdecydowanie potrzebne sa wzmocnienia, skoro teraz w meczach z czolowka 4. ligi idzie nam ciezko, to znaczy, ze nawet ze sredniakami 3. ligi mielibysmy duze problemy, a przeciez chcemy sie tam conajmniej utrzymac.

Ja tez nie jestem zadowolony z wszystkiego, co dzieje sie w Klubie, ale bez przesady. Trzy tygodnie temu “hurra, mamy lidera, jestesmy najlepsi”, a dzis “ale beznadziejnie graja – nie mamy szans nawet z promieniem opalenica”. Przypomnijcie sobie sytuacje z kadra po meczu z finlandia u siebie. Czy do dzis uwazacie, ze trzeba bylo wtedy zwolnic Beenhakkera, bo jest beznadziejny? Jeden czy dwa slabe mecze to jeszcze nie powod do rozpaczliwych zmian.

PS: Drzymala tez nie jest cudotworca, wiec mam nadzieje, ze nie wierzycie w niego jak w zbawce. Nie mowiac juz o tym, ze przez ostatnie 8 lat mielismy samych "zbawcow" jako wlascicieli i wlasnie przez to jestesmy teraz w 4. lidze.

MKS po życia kres!!!
phoenix
Kibic
Na forum od 6893 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 21:09
taki wyklad by sie przydal, dzieciom neo z v-ki
ale co do trenera to ja marze o Kurasie cały czas,(nie mowie ze obecny trener jest zly )

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
goral1982
Kibic
Na forum od 7711 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 21:52
Jest zle czy dobrze? Jest zle. Widzialem okolo 200 meczow na poziomie 3-5 liga . I czym sie roznily tamte mecze? Tym , ze zespol mial jakis pomysl na gre. Jezeli walczyl o awans gral bardzo ofensywnie , jezeli o utrzymanie to u siebie atak , na wyjazdach obrona czestochowy. Ale zawsze byla koncepcja , ktora sie realizowalo . A Pogon nie ma pomyslu , caly czas pchanie sie srodkiem , gdzie jest najbardziej zageszczona obrona. Jest oczywiste , ze szansa na awans rok po roku jest mala . Ale nie mozemy na tym szczeblu siedziec dluzej niz 1 sezon. To bedzie ogromna strata . Pogon ma niby ogromny budzet jak na 4 lige. To ja sie pytam jak Flota czy Kotwica majace duzo mniejsze budzety byly w stanie sciagajac za darmo po okolo 10 zawodnikow i zbudowac mocny zespol ? A zaden z tych zespolow nie ma takich kontaktow i mozliwosci sprawdzenia rynku jaka ma Pogon . To pokazuje , ze nie jest najlepiej .
Po zespole widac , ze nie jest zgrany . Ale jak to mozliwe , po rozegraniu kilkunastu spotkan o stawke ?
Sredniej klasy trener , bez obozow przygotowawczych jest w stanie w ciagu kilka spotkan zgrac zespol . Tym bardziej , ze jest w zespole kilku bardzo doswiadczonych pilkarzy. Przygotowanie fizyczne tez jest na beznadziejnym poziomie co powinno dziwic , jezeli spojrzymy na rywali z jakimi gra Pogon . Obozow nie bylo , ale przeciez duza czesc kadry trenowala w Szczecinie , mimo , ze nie bylo wiadomo w ktorj lidze zagra Pogon . To oni trenowali czy przychodzili pograc w karty?
Nie dziwie sie Bilinskiemu , ktory nie ma sily biegac. Ale on od kiedy go wyrzucono , gral w pilke na amatorskim poziomie. A reszta kadry , miala niemal normalna przerwe od treningow po sezonie.
Jestesmy na 1 miejscu i utrzymamy je bez wiekszych problemow. Liga jest w tym roku wyjatkowo slaba. Rok temu w lidze rzadzila Flota. Bilans tez mieli nienajlepszy , ale wyraznie odpuscili koncowke sezonu czesto przegrywajac. I oni jakos potrafili wygrac lige bez wysilku , a mieli zmieniony zespol o ile dobrze pamietam w 90 % .
Ale mam obawy co sie moze stac jak trafimy na kogos mocnego w barazach . Kto , wie jak zagram przeciwko napastnikom tej klasy co Kryszalowicz czy Patalan . Tam moze wyjsc klasa trenera. Dobry trener rywala po zobaczeniu 2 czy 3 spotkan bez problemu ustawi zespol tak , ze wylaczy to co mamy najlepsze. A to nie jest wielkim problemem. A Bilinski , Skrzypek wiecznie grac nie beda.
Musimy miec taka przewage przed koncem ligi , zeby pozwolilo to w ostatnich 4-5 kolejkach oszczedzac kluczowych graczy i wykartkowac , zeby byli czysci na baraz.
Przed nami niedlugo przerwa zimowa i mozna bardzo duzo zmienic. Ale wszystko zalezy od tego czy beda zmiany w sztabie szkoleniowym . Jestem przekonany , ze ani Kaczmarek ani tym bardziej Rafalowicz nie sa w stanie wyszukac kilku utalentowanych zawodnikow. Mialem okazje widziec prace Kaczmarka w 2 meczach jakis czas temu i wygladalo identycznie. Doswiadczony zespol (np.Wojciechowski) , ale zadnej koncepcji gry. Taka typowa kopanina , co bylo dziwne patrzac na sklad zespolu .

szczepaneq
Kibic
Na forum od 6734 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 22:23
zgadzam sie z autorem topicu... goral - z wieloma rzeczami sie nie zgadzam, wiecej napisze jutro bo dzis juz nie mam czasu.

A. Strzelba
Kibic
Na forum od 7810 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 22:53

Art(h)ur napisał:  

Kolejna sprawa – styl. Kiedy strzelali po 7 bramek na mecz, o stylu nikt nie wspominal, ze nie taki, jak mialo byc. Teraz, gdy w dwoch meczach z rzedu nie strzelili bramki stwarzajac mnostwo sytuacji – styl beznadziejny. Nie wyglupiajcie sie! Styl to wlasnie ilosc groznych akcji, a nie ilosc bramek. Problem bylby jakby nie stwarzali sobie sytuacji albo jakby mieli ich mniej od przeciwnikow. .

w tamtych meczach powinni strzelic o wiele więcej bramek ale kazdy byl zadowolony bo przeciez to i tak wysoki wynik... a co do Kaczmarka to jest strasznie slabym trenerem max. na 4 lige, szkoda tylko,ze marnuje sie przy Nim paru mlodych, obiecujacych zawodnikow, a On dalej stawia na pseudogwiazdy regionalne... W meczach z takimi drużynami jak Dąb czy Astra, które dobrze tylko przeszkadzają powinno się stawiać na stałe fragmenty lub inne schematyczne sytuacje, które mozna bylo wycwiczyc na treningach i mogłyby przynieść prowadzenie, tymczasem u Nas każdy rzut rożny to zagrożenie ale... dla Nas, bo zazwyczaj kończą sie kontrami! Kaczmarek nie ma ani troche autorytetu wśród zawodników, Nasi "Gwiazdorzy" wogole nie sa zdyscyplinowani, nie potrafi ich opierdolic w szatni, lub podjąc jakiegos konkretnego kroku podczas meczu, w którym wyrażnie nie idzie... robi beznadziejne zmiany i wydaje mi sie, ze wiecej do powiedzenia ma Rafałowicz niz Kaczmarek. Oby udało mu sie awansować w tym roku bo mecze w ustroniui czy barlinku to nie jest szczyt ambicji ani zawodnikow ani Nasz i podejrzewam,ze za rok wiekszosc osob przestanie to juz tak bardzo rajcowac.

Cris
Kibic
Na forum od 7172 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 23:14
Art(h)ur podales przyklad Lenczyka w Belchatowie ktory bez zadnych praktycznie nowych zawodnikow zrobil bardzo dobry zespol wiec u nas tez moze przyjsc trener ktory wstrzasnie druzyna. Kaczmarka chyba ani razu nie widzialem jak wogle sie odzywa z lawki rezerwowych. Trener musi miec jaja jak napisal kolega post wyzej opierdolic ich zeby wkoncu pokazali dla jakiego klubu i o co graja. Moim zdanie Pogon nie moze byc klubem ktory wystepuje w 4lidze. Szczecisnki zespol ciagle sie rozwija, dochodza nowi sponsorzy, wszystko po ptaku zostaje odbudowywane, budzet mamy tez bardzo duzy jak na ta lige. Ilosc kibicow i tradycje mowia same za siebie.

psychopig
Kibic
Na forum od 7340 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 24/10/2007 23:49
Jak dla mnie jest żle.
Ludzi puchy na stadionie. Adamczuk, Matlak, ludzie odpowiedzialni za propagande znikneli.
Wnioskuje,że kasa dawana z miasta zaspokaja wszystkie apetyty. Wyżej wspomnianych. Piłkarzy, a nawet właścicieli(gastronomików), którzy z własnej kieszeni chyba nic , jeszcze nie wydali?

W broszurce PO wydanej przed wyborami ,widziałem wiele inwestycji związanych z naszym miastem. Filharmonia, hala sportowa.
Za chuja nie mogłem się do czytać o naszej Pogoni.

Oj długa droga do tej pierwszej ligi będzie.

kumpel
Kibic
Na forum od 6731 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 10:29
A co wy dobrego widzicie?!Drużyna gra bardzo słabo mimo iż ma dużo łatwiej od konkurentów bo gra wszystkie mecze u siebie,a nadmieniem że wyjazd wygrała tylko jeden.!Nowi właściciele gastronomicy to już całkiem nie porozumienie wielkie bo jeżeli uda sie awansować do nowej 2 ligi to będzie ich pierwszy i ostatni sukces z Pogonią-z wiadomych przyczyn bo reprezentują biedę i dalej tego wózka nie będą wstanie pociągnąć.Jeżeli chodzi o działaczy to tak pięknie pierdolą oni jak to za darmo niby pracują - to niech pokażą na ile miesięcznie wystawiają faktur na zwrot poniesionych kosztów bo przecież na takich warunkach pracują i wpierdalają ludziom kit że niby za darmo!Zresztą nie będę sie na ten temat tu rozpisywał oby zostali na koniec sezonu rozliczeni ze swojej pracy bo na dzień dzisiejszy pierdolą jak to nie jest dobrze a wszyscy widzimy ze nie jest na pewno tak jak miało być bo cuda obiecali przed sezonem a okazuje się ze 4 liga to nie spacerek a i sponsorów żadnych konkretnych nie załatwili a pierdolili że dobijają się drzwiami oknami. Jeżeli chodzi o piłkarzy i ch gre to wszyscy widzimy co prezentują a moim zdaniem nie najlepszy poziom.No ale cóż widać panowie uważali że Julcimar jest goerszy od Walburga skorto nie wzieli go druzyny mimo iż wyrażał chęć gry w Pogoni widać mają szerkokie pojęcie o budowaniu drózyny na przyszłość której podobno celem jest awans co rok o klasę wyżej.Jeżeli chodzi o kibiców to jako jedyni jeszcze w tym klubie trzymają fason.Klub nie robi nic żyeby ludzie zaczęli przychodzić na stadion w większej liczbie bo średnia 2,5 tyś na mecz powinna być zdecydowanie większa tylko nic sie z tym nie robi.No ale miejmy nadzieje że ludzie w marketingu coś z tym zrobią choć wątpie w to szczerze i na mecze zacznie przychodzić więcej ludzi.Nadmieniam również że przydałoby się pobić rekord GKS-u Katowice tj.10 tyś kibiców na meczu 4 ligowym.No ale tu muszą ludzie pracujący w klubie coś z tym zrobić a nie robią nic!!! Takie jest moje zdanie więc nie pierdolcie mi że jest dobrze!

Ostatnio edytowany przez: kumpel, 25 października 2007, 12:46 [1 raz(y)]

Bo blanty mnie nie trują, jak nigdy mnie nie truły, tu mi skrusz to jaramy...
kumpel
Kibic
Na forum od 6731 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 10:50
Zapomniałem jeszcze o trenerze napisać, krótko mówiąć frajer i trzeba go wyjebać jak najszybciej:)

Bo blanty mnie nie trują, jak nigdy mnie nie truły, tu mi skrusz to jaramy...
BS
Kibic
Na forum od 7113 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 11:27
Kaczmarek jest niewątpliwie słabym trenerem. Na pewno nie można go winic za to że niektóre pseudo gwiazdeczki nie potrafią z metra wpakować piłki do siatki ale za sam styl gry już tak !
Wystarczy spojrzeć na beznadziejnie egzekwowane rzuty rożne a przede wszystkim na absolutny brak jakiej kolwiek myśli w akcjach ofensywnych ! Każda akcja jest w stylu " pchamy się środkiem do bramki " , myślę że przez te kilka miesięcy można było wyuczyć gwiazdeczki jakiś schematów. Kaczmarek nie ma żadnego autorytetu , nie potrafi opierdolić niektórych żelbojów.
Kuras ? W pożądku , ale o wiele lepszym od niego trenerem jest Pietrzak i to właśnie on powinien objąć u nas posadę trenera zwłaszcza że sam wyraził na to ochotę .
Jednakże prosze pamiętać że do rundy jesiennej przystąpilismy na troche " wariackich papierach " , wszystko powinno sie wykrystalizować w przerwie zimowej .

szczepaneq
Kibic
Na forum od 6734 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 13:49
źle to by było jakbyśmy byli w środku tabeli a kibice byliby skłoceni z włodarzami... A jest zupełnie odwrotnie, jesteśmy liderami i juz raczej zostaniemy do końca rundy, rundy teoretycznie gorszej dla nas, bo jest to dopiero poczatek i zawodnicy ta runde musieli przeznaczyc na zgrywanie, a przy tym udalo sie zgromadzic na tyle pkt ze mamy lidera. Sytuacja miedzy kibicami a dzialaczami takze jest klarowna, jest podpisana umowa, wszystko jest ok. Ponadto zauważcie te sprawy ktore zostaly "zalatwione": mamy kilku fajnych sponsorow m.in. Asprod, jest nawiazana współpraca z Portem, jest nawiazana wspolpraca z Pogonią 04, jest podpisana umowa z miastem i jest zrobiona masa innych rzeczy ktore pochlaniaja czas i pieniadze. Wiec nie mowcie ze gastronomicy nic kompletnie nie robia i nie dokladaja nic do tego interesu, ale nie oczekujcie tez ze beda tyle wydawac ze na tym zbankrutuja. Podjeli sie odbudowania Dumy Pomorza i chwala im za to, jakos nikt z Was sie do tego nie kwapił, najwazniejsze, aby byl awans. A zatrudnienie osoby ds. marketingu tylko świadczy o tym ze Gastronomikom zalezy na innych sprawach, m.in kibicach. Jestem pewien że wkońcu pojawią się jakieś inicjatywy, dajmy jeszcze miesiąc, kilka miesiecy na to.

Turecki biznesmen źle, polski biznesmen źle, szczecińscy biznesmeni źle, to kogo wy chcecie? Dajmy po prostu troche czasu, przeciez to minęło dopiero kilka miesiecy, a wy juz rozliczacie.

Co do trenera to pewnie nie jest on trenerem najwyzszej klasy. Ale mimo niepowodzenia w pierwszych meczach sezonu potrafil podbudowac zespol i wygrywac 10 meczy z rzędu, wiec nie jest z nim chyba tak źle. Pozatym kadra zepsołu nie jest jakaś znakomita. Nasze byłe rezerwy, które sobie nie bardzo radziły w jeszcze niższej lidze + kilku byłych niezłych zawodników niedawno grających w ligach amatorskich + Kowal, Parzy i inni ktorzy niby cos potrafia ale chyba IV liga ich za bardzo nie motywuje do lepszej gry. Ale mamy I miejsce i jestem prawie ze pewien ze runda wiosenna bedzie jeszcze lepsza i wygramy ta lige z duza przewaga, wygramy baraze i znajdziemy sie w nowej II lidze :)

Troche wiecej optymizmu... [;

Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 17:09
Optymizm czy pesymizm - Kaczmarek jest do wymiany. Dałbym mu czas max. do końca rundy - dłużej nie ma sensu. Drużyna nie ma własnego stylu. Brakuje pomysłu na grę, a to już nie tylko wina piłkarzy, bo od taktyki jest trener. Kaczmarek nie zawsze wystawia najlepszych piłkarzy - jeśli jakiś nie jest w formie, a można go zastąpić lepszym zawodnikiem -czemu nie? Nie potrafi też wydobyć z piłkarzy 100% ich możliwości(albo i więcej), z doświadczenia wiem, że trener musi w tym pomóc. Wystarczyłoby więcej dyscypliny - gwiazdka baluje - do rezerw. Z tego, co słyszałem, to Kaczmarek nie potrafi czasem huknąć, zmobilizować np. w przerwie meczu. Trener musi mieć charakter i charyzmę (nie chodzi mi o jakiegoś krzykacza, ale o rozważnego człowieka). KACZMAREK OUT. Jeśli nie zwolnią go w tej przerwie zimowej, to zrobią to po sezonie... A na dodatek zmarnują kupę czasu...

P. S.
grzela07
Kibic
Na forum od 7255 dni

*

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 17:40
Jestem za zwolnieniem Kaczmarka po tej rundzie ale nie za opcja Kurasa mimo ze mam do niego duzy szacunek. Ja byłbym za opcja grajacego trenera Pawła Skrzypka. Gra po profesorsku a we Flocie pokazał ze jest dobrym, obiecujacym trenerem.

Sz.
Kibic
Na forum od 7442 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 17:51
A i jeszcze apropo Kurasa - też nie widzę Go na stanowisku trenera, powinien się gdzieś za granicą podszkolić, np. tak jak Trzeciak. A w Polsce jest paru wolnych, zdolnych trenerów...

P. S.
szczepaneq
Kibic
Na forum od 6734 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 18:26
Tez w sumie nie mowie ze zmiana trenera na lepszego by sie nie przydała, ale nie widze takiej koniecznej konieczności [;

Święty
Kibic
Na forum od 7483 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 19:58

Nirvaq napisał:  
A i jeszcze apropo Kurasa - też nie widzę Go na stanowisku trenera, powinien się gdzieś za granicą podszkolić, np. tak jak Trzeciak. A w Polsce jest paru wolnych, zdolnych trenerów...

Nie pierdzielić się, Michniewicza brać :D:D

Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
phoenix
Kibic
Na forum od 6893 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 25/10/2007 20:15

Kevin_007 napisał:  

Nirvaq napisał:  

Nie pierdzielić się, Michniewicza brać :D:D

Ferguson miał odejsc z M.U po seoznie 06/07 :D :)

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
anathema
Kibic
Na forum od 7188 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 26/10/2007 00:04
tak sobie to wszystko czytam i co widze? Pogoń 4-ligowa powoli przestaje sie podobać. Podejrzewam że to zło konieczne wiekszości nie pasowało tylko bali sie lub nie chcieli tego głośno powiadać. Wnioskuje że wszyscy liczyli żę po 15 kolejkach wszyscy mysleli że Pogon bedzie prowadzić z przynajmniej 10 punktową przewagą nad nastepnym zespołem,wszystkich będzie młóić aż miło. No coż,wypadało by sie zgodzić,ale nie do końca. Druzyna budowana naprędce,ludzie oraz trener brani z łapanki. Budżet budżetem choć jak nie zostanie określona jawna działalność finansowa klubu to średnio w niego wierze. Troche martwi mnie odejście w cień Matlaka i Adamczuka,pionierów Pogoni Nowej. Ktoś kiedyś napomniał o rzekomym konflikcie tego pierwszego z właścicielami widmo i wolałbym aby to wyjaśniono jak najwczesniej,bo z tego co sie orientuje wszystkie ruchy miałby być podawane do opini publicznej. Teraz kwestia trenerów:Kaczmarek-jako piłkarz aolidny rzemieślnik,jako trener musze to napisać ale mierny-póki co. Nie ma autorytetu i cech wolicjonalnych o aspektach taktyczno-praktycznych nie bede pisał bo to truizm. Rafałowicz-ponoc to on wiedzie prym-taka opcja nieoficjalna,wszak o tym już sie trąbi od jakiegoś czasu,napisze tak-w każdej plotce jest krzta prawdy,skoro gość sieje ferment,a i szkoleniowo żadnej z niego korzyści również bym podziekował. Kto na ich miejsce? Są ludzie którzy mają Pogon w sercu,a wcale nie muszą skoro kosztować a i warsztat trenerski mają o niego lepszy vide Miązek-to tylko propozycja. Jeśli idzie o prowadzenie klubu-niby wszystko jak należy,ale czy tak jest naprawde? Czas chyba Panów "włascicieli" powoli zacząć mobilizować do wiekszego zaangażowania sie w klub-wszak póki co mam wrażenie że władze przejął w nim niejaki Kotkowski-o tym panu nie bede pisał,bo niewarto,powiem tylko tyle że należy uważnie patrzeć mu na ręce. Na koniec mała konkluzja-obawiam sie i mam ku temu podstawy że jakby cos potoczyło sie nie tak,z brakiem awansu włącznie to los Pogoni sportowo-podkreślam to,bo kibicowsko napewno nie,bedzie przesądzony na długie lata. I teraz pytanie do wtajemniczonych-kogo za to sie wtedy rozliczy? Miasto? Trenerów? Piłkarzy? To barzo poważne pytanie,ale wydaje sie że odpowiedzi nie będzie żadnej... I tylko my na tym możemy wyjśc najgorzej-kibice

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
dary
Kibic
Na forum od 8612 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 26/10/2007 09:04
Na razie pod względem piłkarskim jest wg. mnie średnio. 4 ligę wygramy, ale martwią mnie baraże. Można trafić na Bałtyk Gdynia , GKS Tychy/Ruch Radzionków czy nawet Zawiszę i Polonię Świdnica (14 meczy bez straty punktu!). Na większość z tych drużyn magia nazwy Pogoń niestety nie podziała...
Kaczmarek oczywiście do wymiany na np. Zenona Burzawę. Do tego niezbędne jest "żądło" np. Jackiewicz z Kotwicy albo Dziuba z Floty. W grę mogłoby też wchodzić wypożyczenie na rundę wiosenną Gajdy z Błękitnych. Brakuje też "walczaka", który pociągnąłby grę w trudnych momentach - tu przydałby się kolejny zawodnik z Floty - Niewiada lub Matlak w pełni sił.

POGOŃ TO MY !
goral1982
Kibic
Na forum od 7711 dni

Odp: To w koncu jest dobrze czy zle? - 26/10/2007 10:00

dary napisał:  
Do tego niezbędne jest "żądło" np. Jackiewicz z Kotwicy . .

Jackiewicz jest nie do wyjecia. Wczoraj w kolobrzeskiej kablowce byl z nim wywiad i juz ma propozycje z 1 i 2 ligi . Ma checi sprobowac zagrac wyzej .Po tej rundzie albo sezonie odejdzie z Kotwicy. Dziube slyszalem jakis czas temu na tvp3 i tez cos mowil o 2 lidze. Szkoda , zwlaszcza Jackiewicz by sie przydal . Ktos podobny do niego albo do Dziuby jest pilnie potrzebny.

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768770596 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005