Nasza Pogoń - 13/04/2006 12:37
Postanowiłem zalożyc ten temat,ponieważ ciekaw jestem opinii wiekszosci osób które tak bardzo chcą by w Pogoni grali tylko wychowankowie, jak i również zawodnicy z okręgu zachodniopomorskiego. Wiec kto ma w niej grac? Jacy zawodnicy byliby w stanie zapewnić nam spokojną 1 lige, ewentualnie walke o najwyższe cele, nie chodzi o 3-4 nazwiska ale o całą jedenastke. Ktorzy zawodnicy zasługują na gre i jednocześnie byliby w stanie udżwignąć ciężar gry w 1 lidze i nie przynosić nam wstydu?.Kogo widzielibyśmy w naszej 1-ligowej Pogoni z grajacych obecnie piłkarzy? Bardzo ciekaw jestem tej dyskusji.
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 12:51
Yyy, w sumie to takich grajkow jest b. malo w naszym wojewodztwie. Znam wielu takich i IV czy V ligowych boisk a takze b. duzo z HALPu i mysle ze ta "najlepsza" zbieranina by sie nadawala na II badz III lige ale na I ? No bez przesady. Za 10 lat przy odpowiednich warunkach treningu oraz organizacji - mlodziez moze akurat zapewnic ligowy byt ;o Ale to nawet marzenie
Gdyby cala Polska mialaby takie warunki co Anglia czy Wlochy itd. to mysle ze akurat Polska by byla jedna z najwiekszych futbolowych poteg swiata. I bysmy mieli na koncie przynajmniej jedno mistrzostwo swiata
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 13:04
No nie, ale na ich miejsce nikt godny uwagi nie przyszedł mi do głowy. Zresztą chyba tylko w Athletic Bilbao grają sami Baskowie. jakby jedenastka składała się chociaż z 6 graczy związanych z POGONIĄ byłoby SUPER
Całe życie na MELANŻU!!!! POGOŃ SZCZECIN & LEGIA WARSZAWA
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 17:26
ale sa Portowcami .... a ja jedynie tym sie kieruje. bo co mi ze skurwiela drumlaka, ze sie urodzil w Szczecinie jak ma ten klub w dupie ... eMa
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 17:26
I tutaj właśnie jest zagadka dla tych co tak szumnie mówią że w Pogoni nie ma grających wychowanków czy chłopaków z okręgu. Wskażcie ich! Bardzo trudno? Bo ich poprostu nie ma. Więc cieszmy się tym że coś wogóle mamy; między innymi 1ligę.
Jacy gracze z regionu zrobili ostatnio (10 lat) kariere w Polsce? Mi do glowy przychodzi tylko jeden Arkadiusz Bąk (nie licze Radka Majdanai Stolarczyka). Zdobyl mistrzostwo polski, gral w reprezentacji, byl na mistrzostwach. A gdzie inni, ci pomijani przez Pogon? Dlaczego nie graja w dobrych klubach? Dlaczego nie graja w I ligowych klubach?
Opowiedz jest prosta: nie ma w tym regionie dobrych zachodnikow. Np GKS Katowice zanim zostal zdegradowany do IV ligi przez kilka lat klepiac biede swietnie radzil sobie w I lidze, co roku uzupelniajac sklad zawodnikami w Gornego Slaska. Dlatego dzis znamy takie nazwiska jak Gajtkowski czy Moskala.
Brutalna prawda jest taka ze bez zaciagu (nie wazne skad) nie mamy co liczyc na gre w I lidze i pewnie w II tez nie.
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 17:55
W chwili obecnej wydaje mi się, że nie istnieje możliwość stworzenia z jedenastki ludzi tylko z regionu drużyny która utrzymałaby się w pierwszej...ba! nawet II lidze.
Niestety takie ukłądanie skłądu jest bez sensu, bo to tylko marzenia które nigdy się nie spełnią, a jeśli chcemy mięć dobrą Pogoń walczącą chociaż o środek tabeli w I lidze (z Polakami ofkors, a nie Brazyljaną) - to musimy rozglądać się po całej Polsce a nie tylko po naszym regionie.
Zresztą skończcie to czcze gadanie, bo to co jest teraz to tylko do końca sezonu, później wracają wymagania dotyczące ilości obcokrajowćów i Polaków w drużynie.
O to mi chodzilo zakladajac ten temat! pierwszy raz sie z toba zgadzam pzdr.Dlatego niema co pierd**** zeby w Pogoni grali tylko wychowankowie bo niemamy takich pilkarzy nawet na 2 lige! Mlodziez pokazuje w rezerwach na co ich stac.....Nie to ze bronie tej bandy murzynow,ale denerwuje mnie takie gadanie kazdy by chcial i chcial a jesli trzeba podac fakty i kto mialby grac to ci co sie najbardziej pieli ...milcza.
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 19:10
A wszystko odnosi sie do trenigu, czy tez pracy z mlodzieza... a raczej jej brakiem. Brak szkolek mlodziezowych z prawdziwego zdarzenia. Spojrzmy na przyklad na szkolki Ajaxu, Barcelony czy tez Arsenalu. Tam wiekszosc mlodziezy gra w podstawowych skladach a raczej sa tam probowani.
Trzeba srawiac na mlodziez gdyz ona jest przyszloscia danego klubu. Po chuj siegac po wiekowych, doswiadczonych i niby dobrych zawodnikow jak sie gowno sprawdzaja...
Tak jak jest teraz w Milanie gdzie polowa druzyny to pilkarze w wieku powyzej 30 lat... tylko ze oni mimo wieku graja na wysokim europejskim poziomie. A u nas ? Sprowadzane murzynskie mordy ktore na naszych boiskach okazuja sie pilkarzami ponizej przecietnej krajowej...
Stawiac na mlodziez !!!!
Ostatnio edytowany przez: Mlody_86, 13 kwietnia 2006, 19:29 [2 raz(y)]
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 19:55
Pierw niech Pogoń będzie Polska, a dopiero później Szczecińska. Wszystko stopniowo. A naszych obecnych "Gwiazdorków" wsadzić na statek z kawą i bananami i wysłać do siebie ;]
Dodam jeszcze Sebastiana Mile i Grzegorza Rasiaka, tyle że oni nie grali w Pogoni. Jest pewnie jeszcze kilku graczy z regionu z których możnaby stworzyć dobrą pierwszoligową 11. A byłoby ich jeszcze więcej gdyby szkolenie było na wyższym poziomie. Pozatym trzeba więcej przyglądać się graczom z regionu i już od podstawówki wyłapywać tych najbardziej utalentowanych.
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Odp: Nasza Pogoń - 13/04/2006 20:07
Wiadomo, ze nie zlozysz 11 tylko z wychowankow i pilkarzy z regionu. W kazdym klubie sa pilkarze innych narodowosci i pochodzacy z innych regionow.
Zawsze cieplej na sercu jesli widzisz wychowanka walczacego dla swojego klubu. Dopoki Antonio bedzie w Szczecinie, to nie bedziemy ogladac takich obrazkow.
Z czarnej maki u nas chleba nie bedzie (widac po poziomie gry i wynikach), a to co robi Antonio jest nie do zaakceptowania.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768802789 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.