Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 07:06
Za dzisiejszym Przeglądem Sportowym. " Od pażdziernika budżet Pogoni zostanie zmniejszony o pół miliona miesięcznie.-Będzie to dla Nas powolna agonia. Bez tych pieniędzy nie widzę szans na utrzymanie w pierwszej lidze- twierdzi prezes klubu Krzysztof Waszak. Głównym sponsorem klubu jest Centrum Handlowe w Rzgowie pod Łodzią należące do Antoniego Ptaka. Ponad dwa lata temu Centrum podpisało z Pogonią dwie bezterminowe umowy ; dotyczące reklamy oraz wynajmu jednej z hal targowych. Jak się dowiedzieliśmy; kilka dni temu zarząd Centrum Handlowego wypowiedział je Pogoni. -Potwierdzam że zdecydowaliśmy się na taki krok-mówi Edward Indraszczak; główny księgowy Centrum Handlowego i prawa ręka Antoniego Ptaka. Od pażdziernika więc szczeciński klub będzie musiał sobie radzic sam.Wycofanie się z umów to efekt zniecierpliwienia Antoniego Ptaka- Odkąd przejąłem tylko Pogoń;zapowiadałem; że klub nie może utrzymywac się wyłącznie z pieniędzy wygenerowanych pod Lodzią. Obiecałem przywrócic w Szczecinie pierwszą ligę i słowa dotrzymałem.Ale chciałem żeby Pogoń otrzymała możliwośc przeprowadzenia w mieście inwestycji; która po pewnym czasie zaczęłaby byc dochodowa.Wypracowane pieniądze miałyby w całości wspierac budżet klubu. Ze strony miasta wciąż słychac jednak wyłącznie zapewniwnia o chęci współpracy. Konkretów nie ma żadnych- żalił się przed wyjazdem do Brazylii Antoni Ptak."........." Wygląda jednak na to ;że tym razem nie są to wyłącznie grożby właściciela Pogoni. W Szczecinie od dawna krąży plotka; że Antoni Ptak lada chwila połączy siły ze starszym bratem Edwardem; do którego należy Śląsk Wrocław. -Moje plany się nie zmieniły. Wszystkie działania podporządkowane są temu; aby w Szczecinie powstał naprawdę silny klub. Sam nie jestem jednak w stanie tego uczynic- zapewnia A.Ptak." I co Wy na to? To już zaczyna byc nudne. Pierdol..y Zarząd Miasta niech w końcu się określi czy da coś Pogoni czy nie.
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 08:18
żegnaj Pierwsza Ligoooo OOoo ja tam sie nie dziwie Antosiowi jak widać że mnie nie chcą w mieście a ja tam inwestuje kupe kasy to napewno bym tam nie został dłużej. Podziękujmy naszemu wspaniałemu prezydentowi Marianowi Jurczykowi
Co prawda to narazie tylko taka groźba ale miasto i tak go oleje i prędzej czy później Antoś pojedzie do Wrocławia
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 08:28
A ja jakos dziwnie jestem spokojny....Co bedzie to bedzie, a placz, lament i przekrzykiwanie sie kto mial racje jesli chodzi o Ptaka nic nie da(taka wersja wydaje mi sie dosc mozliwa).Nie pierwsza to grozba.Jesli zostanie spelniona(chodzi mi o dalsze nastepstwa czyli calkowite wycofanie sie Ptaka ze Szczecina) to po prostu przyszla juz pora.Trzymanie sie kurczowo sponsora, ktory co chwila wpada w chisterie i stawia warunki nie jest dobrym rozwiazaniem.Z drugiej strony tez nie zalezy mi, zeby Pogon przestala grac w pierwszejj(badz po ewentualnym spadku,drugiej) lidze.Na tych szceblach rozgrywek sa inne emocje jesli chodzi o kibicowanie.Sytuacja jest jednak ciezka, bo Antonii Ptak jest bardzo egocentrycznym czlowiekiem.Kilka razy z nim rozmawialem i jego myslenie jest nastepujace...Rozmawiamy o czyms, a on po 2 zdaniach na temat zaczyna opowiadac jak mu ida intersey w Rzgowie, jak to straszliwie niesprawiedliwe oceniaja go w ŁKSie.I tak praktycznie w kazdym temacie, nie potrafi niestety wczuc sie w sytuacje innych (kibicow), nie potrafi zrozumiec zasad panujacych wsrod innych.Po prostu on wydaje swoje pieniadze i on ma najwiecej racji.I z jednej strony nie mozna sie dziwic, ze dba o swoje finanse.Tyle, ze wiele spraw moznaby bylo inaczej rozwiazac, bez cisnieniowych sytuacji i jakis fochow.I tu kolejna cecha Antoniego Ptaka - czesto dziala impulsywnie i sie obraza ...W sumie wszystko dalobyby sie przeskoczyc gdyby w Klubie byli pozradni doradcy.A po patrzeniu na to z boku stwierdzam, ze kazdy tam kreci na swoja nute.Kazdy prezesik kombinuje jak tu najdluzej sie utzrymac......nie bede pisal wiecej szczegolow, bo po co...ale podam przyklad trzymania sie stolka: pewien prezes (nazwiska nie podam ) majaca z rok temu bardzo slaba juz pozycje w Klubie i byly podchody, zeby go zwolnic 'zastawil' sie trybunami.Caly stadion go popiera i jak go zwolnia to bedzie gruba afera.No niestety nie powiedzial, ze duza czesc ludzi z najwazniejszych grup nie dosc, ze nie zrobilaby nic sobie ze zwolnienia tego pana to jeszcze by sie cieszyla.Wsrod wielu nieco starszych fanatykow jest okreslany nieco przydkim epiitetem i nie wszyscy maja ochote sie z nim witac ...O kim mowa, niech pzostanie tajemnica...
ps.ciekawe czy pan prezes po przeczytaniu tego(a wiemy, ze w klubie sledza kazda ze stron bardzo uwaznie) bedzie krecil kolejna afere...calkiem mozlwie
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 09:30
No i Ptak odleci ze Szczecina.Ma racje.Pakuje kupe kasy a miasto nic.Nasz mędrzec Maryjan Jurczyk nic nie robi dla miasta i dla Pogoni.Miały być tereny,stadion(niech zrobią referendum to znowu naobiecuje).Mam nadzieje że Patak zostanie a jak się nic nie zmieni to pójdzie ze Szczecina i będzie po Pogoni (oby został)
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 10:01
Dzisiaj w Kurierze pisze, ze Marian z planowanych na inwestycje 136 mln zł wydal ledwie 14. Gosc ma znamiona zramolenia psychicznego, skoro kazda zlotowka musi przejsc 20 roznych analiz, na co ma byc wydana i przez jaki czas. Z takim prezydentem dlugo nie pojedziemy A Ptakowi sie nie dziwie. To jest biznesmen. Gdybym widzial, ze miasto ma mnie w dupie, tez bym zakrecil kurek...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 10:30
Trzeba by powiedzieć nareszscie, mam nadzieje ze to prawda bo już osobiście mam dosyć jego pieprzenia i niech jedzie do tego swojego braciszka i bez niego sobie poradzimy.
Co Ty pierdolisz. Przecież pejs mówił po przyjściu do Pogoni,że go inetresuje tu wspaniała atmosfera, że nie ma wymagań etc. Poszukał bym w archiwum ale nie mam czasu.
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 11:01
Ja czegos nie rozumiem ;/ jak np. Drzymale opłacało sie wypromowac Groclin w małym Grodzisku a w Szczecinie nikt konkretny nie moze stworzyc dobrej piłki ?? A panu Antoniemu Podziekujmy On juz pewnie w październiku kupuje sobie jakis klub w Brazylii
Ostatnio edytowany przez: Pio091, 14 września 2005, 11:09 [1 raz(y)]
Gratuluje optymizmu. Poradzimy sobie conajwyzej w III lidze bo nie widzie w Szczecinie mozliwosci ani firm ktore moglyby utrzymac Pogon chocby na poziomie II ligowym...
wierzyles w to? Gdybym wierzyl ze Ptak naprawde zamierza stworzyc druzyne na europejskim poziomie i chce na to wydac caly swoj majatek, w zamian nie chcac nic - wszystko dlatego ze urzekla go atmosfera na Twardowskiego - to bym mu flage uszyl Te jego gadki od poczatku trzeba bylo wlozyc miedzy bajki - kazdy mial cien nadziei, no ale coz - rzeczywistosc jest brutalna.
I w sumie mu sie nie dziwie - nie stac go by samodzielnie zbudowac druzyne taka jak Cupial w Wisle, czy Drzymala w Grodzisku. I tak szanuje to co robi - tyle ze Ptak nie pasuje mi jako czlowiek. te ejgo obrazanie sie, ciagle zmiany decyzji, klamstwa -nie ma watpliwosci ze albo doradcy obrabiaja mu tylek a dziennikarze przekrecaja wywiady, albo jest to bardzo dwulicowy czlowiek. Nie wierze ze Ptak zbuduje super druzyne, gdyz on wg mnie tego nie potrafi. Cala jego polityka kadrowa jest bledna - dobrze bylo tylko na poczatku - gdy budowal druzyne w oparciu o swoje mlode talenty z Lodzi oraz starych Pogońiarzy - to mialo sens i moglo z tego cos wyjsc. Niestety jego proznosc, oraz po czesci sytuacja finansowa sprawila ze nie dokupil do tych graczy paru ligowych gwiazd - z ktorymi Pogon moglaby teraz grac w pucharach. Zamiast tego rozpoczela sie polityka sprowadzanai masowo brazylijczykow - co ejst droga do nikad.
Z drugiej trony jest to ambitny czlowiek, ktory byc moze jesli dostanie pieniadze od miasta osiagnie jakis sukces - ale i tak zawsze ebdzie to mniejszy sukces niz moglby byc gdyby Ptak byl innym czlowiekiem i mial innych doradcow. Ale to chyba i tak lepsze niz 2 czy 3 liga - wiec nie ma o czym mowic. Co do wlodarzy miejskich - nie robia oni nic w tym miescie i to jest straszne. Ale akurat polityka wobec Pogoni nie ejst taka najgorsza - przynajmniej udaja ze cos robia. dlatego neich Ptak nie narzeka - bo terenow wokol stadionowych z darmo w prywatne uzytkowanie nie dostanie - przeicez on na klub wylozyl ze swoich pieniedzy gora 10-15 mln zl -to duzo ale nie tyle by zyczyc sobie pol centrum Szczecina. Faktem jednak ejst ze miasto musi bardziej wspomagac Pogon. Ale do tego musza przyjsc nowi ludzie, a z tym moze byc trudno skoro sondaz prezydencki zrobiony na deptaku Boguslawa znow wygral komuch.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
- przeicez on na klub wylozyl ze swoich pieniedzy gora 10-15 mln zl -
On wydał jakiś hajs w Szczecinie?
Proszę Cię. Przecierz jedyne jego wydatki to utrzymanie zawodników, których nawet jak by był w najmniejszej pipiduwie by musiał opłacać. Stadion friko, wpływy z biletów, C+, opłaty targowiskowe etc. Koszty dla niego nie są duże.
Jeśli tyle wydał to chyba na wycieczki Davida i bezsensowne transfery pseudo gwaizdek
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 11:51
Jest kilka rzeczy ktore wykluczaja sie:np.Pan Antoni mowi ze nie ma pieniedzy na dalsze funkcjonowanie Pogoni,zle to ujal ma pieniadze,ale nie chce sam finansowac Pogoni.Pan Antoni mowi ze bardzo duzo pieniedzy wklada w Pogoń a mi sie wydaje ze wklada pieniadze ale wcale nie jest to duza kwota,jezeli podliczymy:wplywy z biletow(frekwencja jest zanizana-kazdy kto spojrzy na fotki z meczu z Gornikiem gdzie napisali ze bylo 6tys i porowna z fotkami np z Rks Radmosko zobaczy roznice),reklam ktorych jest coraz wiecej i nie chodzi tylko o reklamy na trykotach pilkarzy ale tez o reklamy wokol murawy,ktorych przybywa.Wplyw od sponsorow,pieniadze z oplat targowych czy wkoncu pamiatki klubowe.Nie ma co sie dziwic ze Pan Antoni irytuje sie zaisitniala sytuacja,ze nie ma wiekszej pomocy od miasta nawet w kwestii zagospodarowania terenow ale nie moge sie oprzec wrazeniu ze najchetniej spakowalby manatki i wrocil do Lodzi.Tylko na jego nieszczescie w Widzewie jest Boniek a na Łksie jest spalony.Co do upadku Pogoni, wiadomo ze nikt nie chcialby takiego rozwiazania ale nieraz wychodzi na dobre klubowi a przede wszytkim kibicom co mozna zauwazyc na przykladzie Górnika Konin czy Lechii Gdańsk o ile awans do wyzszej klasy rozrywkowej jest coroczny...
P.S. zapomnialem o wplywach od sponsora ekstraklasy
Proszę Cię. Przecierz jedyne jego wydatki to utrzymanie zawodników, których nawet jak by był w najmniejszej pipiduwie by musiał opłacać. Stadion friko, wpływy z biletów, C+, opłaty targowiskowe etc. Koszty dla niego nie są duże.
Jeśli tyle wydał to chyba na wycieczki Davida i bezsensowne transfery pseudo gwaizdek
Zupelny brak wyobrazni. Myslisz ze funcjonowanie klubu to tylko wyplaty dla zawodnikow? A obozy przygotowawcze? A organizacja meczow - ochrona itp? Mecze wyjazdowe, administracja, wytaminy i odrzywki dla pilkarzy i szereg innych rzeczy ktore KOSZTUJA! Masz pomysl skad wziac kase na to?
Zupelny brak wyobrazni. Myslisz ze funcjonowanie klubu to tylko wyplaty dla zawodnikow? A obozy przygotowawcze? A organizacja meczow - ochrona itp? Mecze wyjazdowe, administracja, wytaminy i odrzywki dla pilkarzy i szereg innych rzeczy ktore KOSZTUJA! Masz pomysl skad wziac kase na to?
to juz jego 3 rok tutaj, mysle ze i tak gorna granice ( 15 mln ) przekroczy
to sie tak wydaje ludziom co sie nagrali w menadzery ze hajs idzie na transfery i kontrakty tylko, a to troche inaczej wyglada niz wyglada....
dlatego Ptak ciska sie o kazdego grosza zle wydawanego przez miasto ( afera z Mosir-em ) i tez dlatego Ptak tu nie KUPUJE pilkarzy bo wtedy definityfnie by sie przeliczyl...
no coz takie zycie byl Bekdas, Gordon i byc moze juz niedlugo bedziemy mowic " byl Ptak " , w tym miescie jest chory klimat i urzedasy kazdemu robia ogromne problemy nie tylko jezeli chodzi o Pogon ,
[cytat=Ekipant][cytat=ManU] - przeicez on na klub wylozyl ze innych rzeczy ktore KOSZTUJA! Masz pomysl skad wziac kase na to?
ziomus nie badz tego taki pewny..chyba wymienilem Ci skad te wplywy na to!a zobacz ile pieniedzy wydanych na smieszne transfery Brazylijczykow z 10 ligi?? a Kowal dobry zawodnik od razu zostal wypozyczony do slaska i podejrzewam ze wychowanek klubu mniej by kosztowal jak jakis brazylijczyk nie umiejacy grac!
Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
Odp: Zmniejszony budżet Pogoni. - 14/09/2005 13:21
Jak Ptak odleci to znowu będzie manifestacja i po co to komu tylko pobliske drechy sie rozerwą troszke, a tak na poważnie to do Ptaka nic nie mam jeśli chodzi o tą sprawe bo wina jest tylko w naszym Szczecińskiem rządzie jednym słowem nie chcą Pogoni i mają ją w dupie chodzi tylko o kawałek jebanej ziemi na jakiś market kktóry z pewnością utrzymał by Pogoń ale coż skończy się jak zawsze, chociasz jak to się mówi ''do trzech razy sztuka''.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768832092 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.