Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
IP: zapisany
Na forum od 8040 dni

Tereny przy stadionowe NIE dla Pogoni! - 08/09/2004 19:33
nie ma chyba jeszcze na naszym forum takiego aktualnego tematu
o tereny przystadionowe oprócz MKS Pogoń Szczecin SSA starają się inni inwestorzy - jak dla mnie jest to spore zaskoczenie gdyż wcześniej z magistratu o takowym zaintesesowaniu nie było słychać?
z dzisiejszego artykułu z Gazety Wyborczej wynika , że SGI może być konkurentem lub partnerem Pogoni, na pewno zapowiada to ciekawe negocjacje, które mam nadzieję z tego powodu nie będą się przedłużać w nieskończoność
z pewnością z dnia na dzień będą nowe informację, które warto komentować

o to moje pierwsze spostrzeżenie SGI czyli Szczecińska Grupa Inwestycyjna - inaczej Komfort, jak mi się przypomina (może się mylę?) przy okazji budowy Centrum Handlowego Piast lub M3 na łamach prasy informowano o powiązaniach prezydenta Jurczyka z Komfortem??
jeśli to w części prawda to użyje delikatnego słowa "dobre powiązanie" i "czysty przypadek"?

P.S.
Scarface skasowałem twój temat! pisaliśmy go w tym samym czasie, więc zostawiłem mój, prośba - nie uzywaj Caps Locka następnym razem

pzdr

BaTmAn Co.
Kibic
Na forum od 7978 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 19:39
Ja powiem tyle... Kabone chcą zrobić. No i oczywiśćie tor żużlowy na Pogoni..;/ Takie moje zdanie.

BaTmAn Co.
kln
Kibic
Na forum od 7867 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 19:41
lol Nagle znalazlo sie tylu zainteresowanych...

Ka(L)ina
Kibic
Na forum od 7832 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 19:48
gadanie sranie o tym wszystkim, ale jak zawsze skonczy się tylko na gadaniu

Walczyć Pogoń Walczyc...
musi
Kibic
Na forum od 7894 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 20:34
> gadanie sranie o tym wszystkim, ale jak zawsze skonczy się tylko na gadaniu

dokładnie

Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 23:19
jak trzeba było pomóc Pogoni to nie było nikogo a teraz jak zwietrzyli szansę to się nazlatywało sępów na łatwiznę grunty dla Ptaka przynajmniej zyski zostaną w mieście i to w dodatku w naszym klubie

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
seeedzik
Kibic
Na forum od 8086 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 08/09/2004 23:38
> jak trzeba było pomóc Pogoni to nie było nikogo a teraz jak zwietrzyli szansę to się nazlatywało sępów na łatwiznę grunty dla Ptaka przynajmniej zyski zostaną w mieście i to w dodatku w naszym klubie

a co to ptak ze jemu trzeba, walnac przetarg ze 70 % dochodow idzie na Pogon i tyle ,ci co maja dobre pomysly zostana ,spekulanci sie wykrusza i basta :D:D (ehh to nierealne ,ale pomarzyc mozna, Pan tu podplaci i tej pani bombonierke kupi i przpeisy sie ominie ,ehhh)

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Szołn
Kibic
Na forum od 7899 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 09/09/2004 11:16
> o to moje pierwsze spostrzeżenie SGI czyli Szczecińska Grupa Inwestycyjna - inaczej Komfort, jak mi się przypomina (może się mylę?) przy okazji budowy Centrum Handlowego Piast lub M3 na łamach prasy informowano o powiązaniach prezydenta Jurczyka z Komfortem??
> jeśli to w części prawda to użyje delikatnego słowa "dobre powiązanie" i "czysty przypadek"?

Szczerze mówiąc, nie przypominam sobie żadnej informacji na temat rzekomych powiązań Jurczyka z Komfortem.
Tak trochę z innej beczki - o ile mnie pamięć nie myli, nie tak dawno przerabialiśmy sprawę zagospodarowania gruntów po Gontynce. I w tym kontekście, jako potencjalnych inwestorów, wymieniano właśnie SGI oraz CR Group (które to również rozważa złożenie oferty na grunty przystadionowe). Tamta sprawa upadła, czy ci inwestorzy "siedzą" na dwóch terenach jednocześnie?
Anyway, jeżeli możliwa jest kooperacja Ptaka z jakimś innym inwestorem, to czemu nie - tylko się cieszyć. Oby tylko do akcji nie wkroczyli waleczni działkowicze i/lub organizacje pseudoekologiczne.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
kubek
Kibic
Na forum od 7895 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 09/09/2004 17:04
> > jak trzeba było pomóc Pogoni to nie było nikogo a teraz jak zwietrzyli szansę to się nazlatywało sępów na łatwiznę grunty dla Ptaka przynajmniej zyski zostaną w mieście i to w dodatku w naszym klubie
>
> a co to ptak ze jemu trzeba, walnac przetarg ze 70 % dochodow idzie na Pogon i tyle ,ci co maja dobre pomysly zostana ,spekulanci sie wykrusza i basta :D:D (ehh to nierealne ,ale pomarzyc mozna, Pan tu podplaci i tej pani bombonierke kupi i przpeisy sie ominie ,ehhh)
>
> no wlasni

POGON MKS
ARO
Kibic
Na forum od 7975 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 09/09/2004 17:11
Ja jestem zwolennikiem teori spiskowej i uważam, że jak ktoś się uprze kupić te tereny to zrobi to niezależnie jaka opcja polityczna rządzi.

mem
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 12:21
"...Według wstępnych wyliczeń Pogoń dostałaby ok. 800 tys. zł na szkolenia dzieci i młodzieży. W zamian około 1 tys. osób mogłoby grać w piłkę nożna. Do tego jakieś 2 mln zł w ramach reklamy miasta. Na koszulkach drużyny pojawiłoby się logo Szczecina.
- Jest to zupełnie nowa propozycja - mówi Antoni Ptak. - Nie wiem, czy kwota 2,8 mln zł starczy, ale można ją przemyśleć. Być może w takiej sytuacji niepotrzebne byłyby grunty. Ja też mogę coś do klubu dokładać.
Na utrzymanie drużyny potrzeba od 10 do 12 mln zł rocznie. Około 40 proc. tek kwoty to dochody ze sprzedaży biletów i Canal+.
Ziemia przy stadionie Pogoni, według wstępnych szacunków warta jest 40 mln zł. W przetargu kwota mogłaby być jeszcze wyższa. Pieniądze uzyskane z jej sprzedaży zapewniłyby miastu dotacje dla Pogoni na co najmniej kilkanaście lat." - -----------> Hmm jest to tylko fragment ale nie wiem co mam o tym myśleć. Miasto sprzeda tereny a potem 40 mln się rozpłynie i nie będzie wiadomo co się stało z taką kasą. Bo jakoś nie wierze żeby miasto potem naprawde dbało o Pogoń...

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8040 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 12:50
mi ten pomysł się jakoś nie podoba, co po sprzedaży gruntów za 40 mln??
co dalej??? czy jest chętny na te tereny??? co będzie na tych terenach ??? market, obiekty rekreacyjno sportowe, domy ???? kto, za co i ile zainwestuje ??

mógłbym tak pisać i pisać, a tak na marginesie to miasto już dawno dawno temu powinno dawać na szkolenie młodzieży i na reklamowanie miasta Szczecina i to żadna nowość , którą odkryła Platforma Obywatelska, ciekawe gdzie ten pan był wcześniej ?

kawałek:
Politycy przekonują, że inwestor, który kupił Legię nie chce od władz Warszawy żadnej ziemi - sponsor Legii grupa ITI panowie politycy zajmuję się zupełnie czym innym więc po co im tereny
Legia z tego co wiem modernizuje swój stadion na Łazienkowskiej za pieniądza miasta Warszawy a nowy stadion powstanie też za pieniądze miasta i PZPN i jeśli już w części z ITI

Ciupiał, który ma Wisłę, zamierza jeszcze modernizować stadion - za czyje pieniądze jest ta modernizacja ??? Telefoniki i Ery ?? czy miasta Krakowa ??

Amika od lat wspomaga drużynę - bo za plecami ma fabrykę gospdarstwa domowego, panowie politycy najpierw była fabryka potem sponsorowanie Amiki Wronki, wystarczy prześledzić kiedy i jak Wronki awansowały do I ligi

inwestor Dyskobolii jeszcze drogę wybudował - a co miał zrobić?? drużyna z aspiracjami na grę w europejskich pucharach miałaby mięć drogę dojazdową na stadion jak wiejska droga na żużlu i piachu

Panie Nitras szukaj pan inwestora w te grunty za 40 mln, czekam!!

L.
Kibic
Na forum od 8035 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 14:48
jak to przeczytalem to wydaje mi sie ze to jest lepszy pomysl. Sprzedanie komus gruntow za 40mln. zl dalo by Pogoni ....uuuu.. i jeszcze wiecej. Ale nie znam sie na tym i wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazanie bedzie to najlepsze:D:D rozawiazanie , oczywicie dla Pogoni:D:D

MW'03
mem
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 15:43
lissek ale widzisz może i by to wyszło na dobre Pogoni tylko jaką mamy pewnoś, że ta kasa pójdzie na klub, a nie do prywatnej kieszeni jakiegoś urzędasa. Znać się może na polityce itd nie znam ale jak dla mnie to wszystko złodzieje i nic więcej ;]

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
kln
Kibic
Na forum od 7867 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 18:24
Między innymi stadion Pogoni będzie zabezpieczeniem bankowego kredytu dla gminnego Zakładu Wodociągów i Kanalizacji.
Przed kilkoma dniami wybuchł konflikt pomiędzy szczecińskimi kupcami a prezydentem Marianem Jurczykiem (na zdjęciu). Prezydent zgodził się, aby zabezpieczeniem dla bankowego kredytu udzielanego należącej do miasta spółce, Zakładowi Wodociągów i Kanalizacji, były m.in. targowiska Turzyn, Kilińskiego, Pogodno i Rostocka. Kupcy bali się, że gdy będą kłopoty ze spłatą pożyczki, stracą oni swoje miejsca pracy. Ostatecznie jednak prezydent zmienił zdanie.
Pod bankowy zastaw oprócz planowanych wcześniej kąpielisk Dąbie i Głębokie oraz Teatru Letniego pójdą stadion Pogoni oraz Śnieżna Górka, czyli tereny w Podjuchach, w które pierwotnie chciał inwestować właściciel Pogoni, Antoni Ptak.

Radni Pogodna napisali do prezydenta Mariana Jurczyka list w sprawie planowanych w okolicach stadionu Pogoni inwestycji Antoniego Ptaka czy też innego podmiotu, który nabyłby prawa do gruntów. Dziennikarka Gazety Wyborczej, Kinga Konieczny, przeprowadziła na ten temat rozmowę z przewodniczącym rady osiedla Pogodno, Wincentym Grelą.
Dlaczego napisaliście do prezydenta?
Wincenty Grela, przewodniczący rady osiedla Pogodno: - Niestety zauważyliśmy, że kiedy jest coś nieistotnego dla dzielnicy, miasto nas pyta o opinię, przesyła pisma, ale kiedy sprawa jest dla dzielnicy ważna, tak jak zagospodarowanie terenów wokół stadionu, tej praktyki nie stosuje. Wiadomo, że problemem Pogodna jest zagęszczenie, ciasna zabudowa, a w nowych inwestycjach nie przewidziano miejsc parkingowych, dlatego niepokoją nas informacje, które docierają na temat tego, co miałoby powstać na terenach przy Pogoni. Jednak jeszcze większe obawy budzi fakt, że nie trafiły do nas żadne dokumenty na ten temat.
Miasto nie pytało rady osiedla o opinię?
- Nie, a mieszkańcy do nas przychodzą, pytają, chcieliby wiedzieć, co powstanie w dzielnicy, bo nie ulega przecież wątpliwości, że w sprawach dotyczących planowania zabudowy dzielnicy mieszkańcy osiedla powinni brać czynny udział.
Jakie jest zdanie rady na temat zagospodarowania terenów wokół stadionu?
- Nie jesteśmy przeciwni zabudowie tych terenów, ale to musi być robione z głową, koncepcja musi być całościowa. A nie ma pewności, że tak właśnie jest w przypadku pana Ptaka. Chcemy wiedzieć, jakie warunki miasto stawia inwestorowi, jakie klauzule chroniące mieszkańców dzielnicy będą towarzyszyły umowie. Boję się, że może się okazać, że zabudowa przygotowana jest pod potrzeby inwestora. Nasze stanowisko w tej sprawie wyraziliśmy w liście do prezydenta. Będziemy stanowczo bronić interesów mieszkańców Pogodna.

Źródło: http://www.pogon.v.pl/

Oho... juz sie zaczyna...

RosSi
Kibic
Na forum od 8154 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 21:00
a co sądzicie o tej
koncepcji zagospodarowania terenów wokół stadionu ?

Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 21:09
Pieprzyć to jeden temat mi wyjebaliście drugi zablowaliście a teraz znowu wyrzuciliście nawet nie dając szansy przeżycia na forum więc pytam się czy to jest strona kibiców czy administratorów a dopiero co tak bardzo wypinaliście się na ptaka zarzucając mu cenzurę!!!!!

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Cobra_S
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8040 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 10/09/2004 21:28
> Pieprzyć to jeden temat mi wyjebaliście drugi zablowaliście a teraz znowu wyrzuciliście nawet nie dając szansy przeżycia na forum więc pytam się czy to jest strona kibiców czy administratorów a dopiero co tak bardzo wypinaliście się na ptaka zarzucając mu cenzurę!!!!!

wypowiadaj się w tematach, które już istnieją, a nie za każdym razem Twoja wypowiedź to nowy temat!! - tyle z moje strony
nie myl słowa cenzura z robieniem śmietnika na forum, a ostatnio to niestety robisz!
jak nie jaki MASELLKO
pierwsze słyszę, że któryś z administratorów wspominał coś o ptaku zarzucając mu cenzure co miałoby oddźwięk na działanie naszego forum, chyba nie ta strona i nie te forum?

mem
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 11/09/2004 14:50
> a co sądzicie o tej
> koncepcji zagospodarowania terenów wokół stadionu ?

Mi się podoba na pierwszy rzut oka... Tylko szkoda, że za wiele to tam nie widać. Przydałoby sie to powiększyć troche...

Scarface
Kibic
Na forum od 7819 dni

*

Odp: Tereny przystadionowe dla Pogoni! - 21/09/2004 23:16
No i temat gruntów wraca jak bumerang od sam nie wiem ilu już lat, pomysł dofinansowania klubu jest jak najbardziej dobry ale pod warunkiem że bedzie to tylko na krótko gdyz jak po następnych wyborach zmieni się układ rządzący to mogą dojść do wniosku że nia ma sensu dawać kasy na klub i jeszcze mogą zażądać zwrotu gotówki (w naszej polityce wszystko możliwe) dlatego trzeba dać klubowi MOŻLIWOŚĆ SAMOFINANSOWANIA przecież niczego innego nie potrzebuje jak w Nikosiu trzeba rybakowi dać wódkę tzn. wędkę:D

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768832101 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005