| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 17:12
Wczoraj w jednym z zajazdów pod Łodzią odbyło się tajne zebranie drugoligowych działaczy. Były dwa powody spotkania
Pierwszy - bojkot Szczakowianki Jaworzno, jeśli Trybunał Arbitrażowy przy PKOl zwróci jej 10 punktów zabranych przez PZPN. Taką karę (oraz degradację do II ligi) związek nałożył na Szczakowiankę po tym, jak uznał, że jej działacze kupili od piłkarzy Świtu Nowy Dwór baraże o I ligę. Klub z Jaworzna odwołuje się od tej decyzji gdzie tylko się da, teraz czeka na ostateczne orzeczenie Trybunału Arbitrażowego przy PKOl.
Po dodaniu 10 pkt. Szczakowianka zostałaby zdecydowanym liderem II ligi. A to nie w smak innym faworytom - Pogoni Szczecin, Cracovii Kraków, GKS Bełchatów, Zagłębiu Lubin i RKS Radomsko. - Nie ukrywam, że te 10 punktów jest bardzo ważne. Jeśli Szczakowianka ich nie dostanie, jej najlepsi piłkarze odejdą i klub będzie miał kłopoty z utrzymaniem - mówi Antoni Ptak, właściciel Pogoni. - Ale jeśli je dostanie, na pewno awansuje. A jest przecież co najmniej pięć innych zespołów, które mają pieniądze i piłkarzy, by grać w ekstraklasie. I wszystkie są wyżej w tabeli do jaworznian - dodaje działacz innego klubu z czołówki II ligi.
Gazeta Wyborcza
|
ONLY POGOŃ SZCZECIN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 18:53
W pełni popieram zdanie klubów. Jeżeli Szczakowianka odzyska 10 punktów, to znaczy że została zdegradowana NIESŁUSZNIE Z WINY PZPN. Powinna więc otrzymać automatyczny, powrotny awans bez potrzeby walki o niego (bo na boisku przecież się utrzymała, ogrywając Świt). A liczba drużyn walczących o awans powinna zwiększyć się o 1, a skoro to niemożliwe, to o 2.
|
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 19:06
wiesz mam wrażenie że nie mal skopiowałę ten tekst z V.pl ale lus, przecież to forum, na którym i tak ostatnio jest dość nudno. peac
nie wiem jakim cudem można zwrócić im punkty, to świadczyło by o PZPN-ie, jacy są nieudolni, i jak łatwo zmienić ich zdanie, co do zebrania przedstawicieli różnych klubów to mysle że mamy spółke
ps. tak ogląadałem piłkarski poker
|
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 19:14
A CH tej szczaakowiance w D może i faktycznie grali najlepiej ale co z teggo. Przecież niebędą im oddawać po pól roku punktów. A jak tak to niech oddadzą w jakiś sposób Matlakowi mecze w których niemógł zagrać...
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 20:31
W sumie pierwsza liga powinna wrócić juz od sezonu 2004/2005 do składu 16-to zespołowego. Wszak szef UEFA i tak chce zrobić by w ligach całej Europy od sezonu 2005/2006 grało właśnie po 16 drużyn. To czemu w Polsce nie wrócic do tego już ?
|
Pozdrawiam.
Mikman
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 21:07
a jak im oddadza to znaczy ze PZPN ma w dupie cala lige ktora juz dawno powinnien oddac PALP-owi w calkowite wladanie i tyle
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 09/12/2003 23:26
tylko w naszym ukochanym kraju moze wydarzyc sie cos tak absurdalnego
w przypadku oddanie punktow za dodatkowym miejscem promujacym awans do ekstraklasy
co nie zmienia faktu ze dalej nie czaje o co tu chodzi
mogli jeszcze troche poczekac i oddac im punkty przed ostatnia kolejka
wtedy bym chyba pierdolnal na plecy z wrazenia
w ogole co to ma znaczyc zeby bo po takim czasie wydawac werdykt
zlodzieje i darmozjady w tym NKO 
moze jeszcze zweryfikuja ostatnie mistrzostwo dla Lecha zdobyte przy zielonym stoliku?
az sie wzburzylem k... jego mać :2up:
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
|
Odp: Bojkot SZCZAKOWIANKI - 10/12/2003 16:22
> Moim zdaniem powinnismy pisac na wszystkich mozliwych forach o tej sytuacji,
> trzeba by bylo napisac cos w stylu "SKANDAL w PZPN". i opisac sytuacje. nie
> tylko my jestesmy tym wkurzeni i zdaje mi sie ze gdyby tak wszyscy pisali i
> wysmiewali sie z PZPN to moglo by sie wiele zmienic..
> s.To tylko pomysl
> jezeli sie nie podoba to nie bierzcie go do serc 
Myślisz, że to coś pomoże. Bo nie wydaje mi się. Jeśli przywróca Szczkowiance punkty to bedzie oznaczać, że PZPN nie jest w stanie rządzić polska piłką i niech lepiej się rozwiąże...
|
Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
|
|
|
|
|
|
- 1
-
|