Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> pplk Kupczyk << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
mofo21
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8101 dni

pplk Kupczyk - 16/11/2003 20:56
sluchajcie ! wszyscy z nas slyszeli o smierci polskiego zolnierza w iraku, wszyscy rowniez wiemy ze mieszkal on w szczecinie; nie wszyscy jednak wiedza ze byl on zagorzalym fanem Pogońi, i jak byl w szczecinie to chodzil na wszystkie mecze, nawet na manifestacjach w obronie naszego klubu sie pojawial; w zwiazku z tymnalezy mu sie szacunek ze strony fanatykow dumy pomorza, on byl jednym z nas !!! mam propozycje, moze by tak na meczu z zaglebiem uczcic jego pamiec minuta ciszy ! mozna by ten pomysl podsunac baranowskiemu. Byl to czlowiek naprawde wspanialy. Zginal Polak i fan Pogońi ! oddajmy mu szacunek !!! R.I.P

kontiii
Kibic
Na forum od 8305 dni

Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 21:32
mofo21 zgadzam sie z tobą w 100%.Jeżeli on był fanem Pogońi trzeba uczcic jego śmierć mninutą ciszy

POGOŃ SZCZECIN MKS
Żyleta
Kibic
Na forum od 8141 dni

Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:04
Ja się wstrzymuje od głosu. [Ostatnio edytowane przez Żyleta: 2003-11-16 22:08]

Bo jest paru ludzi... Piraci
CHUDY
Kibic
Na forum od 8130 dni

Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:07
zyleta co ty pierdolisz??!! ja nawet jakby nie byl kibicem to ta minuta ciszy bylaby na miejscu bo byl z naszego miasta!! nie rozumiem cie koles!!!!!!!!! pozdro dla ceibie

:FIREdevil: M I Ł O Ś Ć D O P O G O N I J E S T N A S Z Y M L O S E M , Z W Y C I Ę S T W O N A S Z Ľ N A D Z I E J Ľ :FIREdevil:
Helmut
Moderator*
Na forum od 8281 dni

Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:08
a mi się wydaje że minuta ciszy powinna być... i to wcale nie dlatego że był kibicem Pogoni...

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
Westman
Kibic
Na forum od 8207 dni

Odp: pplk Kupczyk - 16/11/2003 22:13
Zgadzam sie po raz kolejny z helmutem ! (chyba trza bedzie wypic za wspólne zdanie ;))

Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
kawek
Kibic
Na forum od 8181 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 09:20
Dołączam sie do tych którzy twierdza iz powinna byc minuta ciszy nie tylko dlatego ze pplk Kupczyk był kibicem Pogoni ale także mieszkańcem Szczecina

Mick
Kibic
Na forum od 8119 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 12:56
/// Respect for fan - Hiernoma Kupczyka ///

[']

ps.

minuta ciszy musi być [Ostatnio edytowane przez Mick: 2003-11-17 13:23]

Obrazek jpg wstawiony na forum
Mirko
Kibic
Na forum od 8110 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 13:04
zdawało mi się że miał stopień majora

ale posmiertnie zostal awansowany na pplk! minuta ciszy sie mu nalezy, nie dlatego ze byl kibicem Pogoni, lecz dlatego ze byl Polakiem!!!

Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
mofo21
Kibic
Na forum od 8101 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 14:27
wiem, ze nalezy mu sie minuta ciszy nie tylko ze wzgledu na to, ze byl kibicem Pogońi, jednakze mialem nadzieje ze ten fakt szczegolnie przekona was do mojego pomyslu; jesli ktos ma kontakt z jakimis ludzmi w klubie np pawlakiem czy tez chociazby z baranowskim to prosze podsunac ten pomysl

oXide
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 23:24
bez względu na to czy był fanem Pogonii czy nie i czy był ze Szczecina jest to pierwszy znaszych który zginął w Iraku i należy mu się minuta ciszy na wszystkich stadionach w Polsce

"don't mess with the best or you die like a Polar Wrocław" hehe
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: pplk Kupczyk - 17/11/2003 23:58
> nawet jakby nie byl kibicem to ta minuta ciszy
> bylaby na miejscu bo byl z naszego miasta!!

Kolego CHUDY. Gdyby urządzać minutę ciszy na cześć każdego zmarłego szczecinianina, to by czasu na rozegranie meczu nie starczyło ;)

A tak całkiem serio. Minutę ciszy organizuje się tylko w wyjątkowych przypadkach. Wydaje mi się, choć jestem ateistą i mogę być w błędzie, że nadużywanie tego zwyczaju może spowodować zatarcie samej idei...
Kupczyk zginął, trudno się mówi. Jest to śmierć jedna z wielu... Tak samo jak tego dzieciaka potrąconego przez półciężarówkę...

Zakończę może staropolskim przysłowiem: "Co za dużo, to i świnia nie zje" ;)

Westman
Kibic
Na forum od 8207 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 10:34
To Ty Shawn chyba jestes głupi.... Szkoda mi ciebie chłopie.
Co za dużo to nie zdrowo - chyba za dużo internetu masz.

Bez pozdrowień

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 14:26
Chłopcze, kto tu jest głupi... Ja swoje przekonania uzasadniłem, u Ciebie jakoś tego nie widzę. A właściwie widzę - powinno być tak, bo tak...
Wysuń jakąś argumentację to możemy pogadać. Ale za bardzo w to nie wierzę, czytając Twoje dotychczasowe posty na tym forum - wskazujące na całkowity brak jakichkolwiek własnych poglądów ("po raz kolejny zgadzam się z XXX" - oto Twój standardowy pogląd :biglaugh: ). A jak się nie ma poglądów, to nie ma o czym gadać...
A tym bardziej nie ma o czym gadać, jeśli nie pojmuje się idei jakiegoś zjawiska.

Nie ma kogo pozdrawiać, więc również bez pozdrowień.

Mirko
Kibic
Na forum od 8110 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 14:47
666 shawn 666 - ciekawe jak by twoj stary zginol myslal bys w ten sposob....

minuta ciszy sie absolutnie nalezy bez 2 zdan ! jak ci brakuje argumentow to jestes przyglupi ....

Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 15:35
O proszę, kolejny "mondry huopczyk" się odezwał... Mnie brakuje argumentów, a to dobre :)

Co ma do rzeczy mój stary? :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:

F G
Kibic
Na forum od 8175 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 15:45
Westam daj buziaka Helmutowi za to ze wspolne zdanie macie.
A co do ciebie Shawn to nie do konca sie z toba zgadzam ale wazne ze masz swoje zdanie. Moim zdaniem mozna by bylo uczcic jakos jego pamiec przez to ze byl kibicem Pogoni, a nie przez to ze byl ze Szczecina.Pozdrawiam

Westman
Kibic
Na forum od 8207 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 16:06
Filip gdybys nie zauwazyl? bo zapewne tak jest (po co czytac forum dokladnie) - na koncu zdania bylo : ;) - zinterpretuj to jak chcesz.

A teraz ty szołn 666 :)

- Zginal mieszkaniec Szczecina, kibic Pogoni, czlowiek, pierwszy Polak w Iraku

Skoro dla ciebie to ,,malo" to na serio nie ma o czym gadac.

"Kupczyk zginął, trudno się mówi. Jest to śmierć jedna z wielu..." - oz ty w kurwe !, trudno sie mówi?? Trudno sie mówi jak sie nie wygra w totka czy dostanie w szkole zla ocene. Smierc jest tragedia - jesli tego nie rozumiesz to trudno....

"Tak samo jak tego dzieciaka potrąconego przez półciężarówkę..." - Tu za duzo bylo powiedziane w tym temacie, nie chce mi sie mówic. Powiem jedynie, ze normalna koleja rzeczy jest smierc naturalna - wiadomo chyba o co chodzi? A przejechanie przez samochód, zabójstwo i inne podobne - to juz tragedia.
Dalej mówisz, ze minuta ciszy na kazdym meczu zatraci idee? Nie sadze, tym bardziej, ze nie za kazdego ,,robi" sie minute ciszy. Ale dla kibica Pogoni - uwazam, ze slusznie.
W przypadku Grzesia i Kupczyka uwazam, ze idea sluszna i szlachetna. Jesli nie rozumiesz trudno...

Ja zawsze powtarzam innych? zgadzam sie zawsze ? nie sadze. Jak ktos ma sluszne zdanie w jakiejs sprawie to dlaczego mam sie z nim nie zgodzic?
Ty akurat wg mnie racji nie masz. I gdzie argumenty bo widze tylko jeden ,, Minuta ciszy zatraci swa idee" - skoro dla ciebie to super argument to bezsensu prowadzic z toba rozmowe. O ile mozna nazwac to rozmowa.
Ja uwazam i uwazac bede dalej, ze minuta sie nalezy.

A Ty Filip_Mks - udzielac sie nie musisz - na marginesie

Helmut
Moderator*
Na forum od 8281 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 16:08
> Westam daj buziaka Helmutowi za to ze wspolne zdanie macie.

po raz: od helmuta to wy sie odpierdolcie ;)
po dwa: wypić trzeba piwo

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: pplk Kupczyk - 18/11/2003 17:03
No, łestman ;) , już lepiej. To przypomina argumentację.
A więc jedziem z koksem:
1.
> "Zginal mieszkaniec Szczecina, kibic Pogoni, czlowiek, pierwszy Polak w Iraku" - skoro dla
> ciebie to ,,malo" to na serio nie ma o czym gadac.

Gdzie powiedziałem, że to mało?
Ilu "mieszkańców Szczecina, kibiców Pogoni" zginęło i ilu jeszcze zginie? Czy naprawdę trzeba dla każdego organizować minutę ciszy?
A to, że był pierwszym Polakiem który zginął w Iraku, nie jest żadnym argumentem. A może nawet wręcz przeciwnie, ale nie chcę prowadzić tu politycznych wywodów.

2.
> Trudno sie mówi jak sie nie wygra w totka czy dostanie w szkole zla ocene. Smierc jest tragedia - jesli tego nie rozumiesz to
> trudno....

Ano właśnie. I w tym momencie, nieświadomie, przyznałeś mi rację i "odkryłeś" całe podłoże mojej wypowiedzi :) KAŻDA śmierć jest tragedią. A upamiętniamy minutą ciszy człowieka tylko za to, że zginął w sposób nienaturalny i zostało to nagłośnione...

3.
"(...)nie za kazdego ,,robi" sie minute ciszy. Ale dla kibica Pogoni - uwazam, ze slusznie."
Wypada powtórzyć pytanie - ilu jeszcze "szczecinian, kibiców, ludzi" umrze?

4.
> "Minuta ciszy zatraci swa idee" - skoro dla ciebie to super argument to bezsensu prowadzic z toba rozmowe. O ile
> mozna nazwac to rozmowa.

To tylko jeden z argumentów. Być może jesteś bezideowcem, więc napiszę to trochę inaczej. Minuta ciszy powinna być WYJĄTKOWYM upamiętnieniem zasłużonej osoby. Wyjątkowym, bo organizowanym tylko w wyjątkowych przypadkach. Śmierć Kupczyka i tego chłopaka naprawdę nie była czymś wyjątkowym. O to tylko się rozchodzi.

5.
"A Ty Filip_Mks - udzielac sie nie musisz - na marginesie"

Zabronisz mu? Ma takie same prawo do wypowiedzi jak ja i Ty.

I po szóste, najważniejsze:
Nie jestem PRZECIWKO minucie ciszy dla Kupczyka, nie mam zamiaru też protestować. A mam wrażenie - choć ciągle wydaje mi się to absurdalne - że, kolego łestman, zrozumiałeś to całkiem inaczej.

Pozdro.

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768937962 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005