Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Nowy stadion?? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Pszczółek
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8280 dni

**

Nowy stadion?? - 22/10/2003 11:19
Co powiecie na tą wypowiedź Ptaka. Nie wklejam jej tylko link. 90 minut artykuł o stadionie .

Jak dla mnie to raczej nie możliwe, choć mówię - raczej. Wiadomo kesz.... [Ostatnio edytowane przez Pszczółek: 2003-10-22 11:21]

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8202 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 11:39
Nie wiem po co nowy stadion.... Ptak twierdzi, że przeróbka kosztowałaby drożej niż nowy obiekt. Nie wydaje mi się. Wystarczy tylko zamknąć stadion, podwyższyć małą trybunę i styka... Nie potrzebujemy przecież 50-tysięcznego kolosa, który być może nigdy nie byłby wypełniony.
Inna sprawa to oczywiście pieniądze - skąd je wziąć?

--
Kibic
Na forum od 8720 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 11:43
Wedlug mnie ptak powinien dobudowac trybuny i zadaszyc i juz jest europejski kupic tablicei juz jazda !! niewiem po co nowy stadion !!

Steryd
Kibic
Na forum od 8825 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 11:44
Pomarzyc zawsze mozna.
Dla mnie pomysl zupelnie nierealny w obecnej sytuacji miasta. Nie zanosi sie na rychla poprawe stanu kasy w miejskim budzecie. Wszystko wskazuje na to, ze bedzie jeszcze gorzej.

1948
Qcu
Kibic
Na forum od 8411 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 12:17
A ja nie chce nowego stadionu!! Papricana musi byc!! Nie wyobrazam sobie ogldania meczy na innym stadionie...

Yakumo
Kibic
Na forum od 8543 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 12:27
dokladnie Qcu, poza tym co sie tak wszyscy ostatnio zaczeli podniecac stadionem? po kilku
porazkach moze sie on okazac zupelnie wystarczajacy :D
ale remont przyda sie zawsze....

--
Yakumo
'Viva la Revolution'
U-96
Kibic
Na forum od 8585 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 12:29
Pszczółek pozdrów odemnie Jurka (Jurgena hehe ;) ) [to tak zupelnie nie na temat]

A co do tematu to kasy nie ma na wszystko w tym kraju a co dopiero mowic o nowym stadionie !

Szlugi, wóda, gołe baby !
Cinek
Kibic
Na forum od 8156 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 13:06
> A ja nie chce nowego stadionu!! Papricana musi byc!! Nie wyobrazam sobie
> ogldania meczy na innym stadionie...
o tym samym pomyslalem, tez nie chce nowego stadionu, estadio de papricana jest the best, gruntowna modernizacja i mozna grac w LM :)

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8280 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 15:02
> Pszczółek pozdrów odemnie Jurka (Jurgena hehe ;) ) [to tak zupelnie nie na

My sie znamy?? Czemu ja nic o tym nie wiem. Bo poza Jurkiem bratem Bartka to żadnego innego nie znam.

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
U-96
Kibic
Na forum od 8585 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 16:07
Nie, nie znamy sie ale wlasnie chodzi o tego samego Jurka, hehe horrorszoł :D [Ostatnio edytowane przez U-96: 2003-10-22 16:07]

Szlugi, wóda, gołe baby !
RosSi
Kibic
Na forum od 8156 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 16:09
> A ja nie chce nowego stadionu!! Papricana musi byc!! Nie wyobrazam sobie
> ogldania meczy na innym stadionie...

i właśnie w tym rzecz , mnie by było bliżej na tereny aeroklubu , ale zbyt się przywiązałem do papricany , a z drugiej strony modernizacja starego , by kosztowała wiecej niz budowa nowego ... cos mi sie zdaje , że gdy ptak dostanie te tereny to wybuduje sobie na nich centrum handlowe , cwaniaczek potrafi wykolegować jurczyka....

Pożyjemy , zobaczymy...
[Ostatnio edytowane przez kopan: 2003-10-22 16:36]

JP
Kibic
Na forum od 8360 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 16:23
Najlepsza lokalizacją byłby żużel za stadionem. Nowy stadion nie musiałby być on duży - jak na nasze polskie i szczecińskie warunki wystarczy 20, gora 25 tys. miejsc. Cały zadaszony, nowoczesny, w Holandii takie się buduje :)

Obecny obiekt wg. mnie nie nadaje się do modernizacji - wyszłoby za drogo. Generalny remont byłby o wiele droższy niż budowa wyżej opisanego stadionu. Podwyższenie trybuny niskiej to ogromne koszta, zamknięcie stadionu nie jest możliwe, gdyż aby zamknąć takim samym łukiem jak przeciwna trybuna trzebaby zniszczyć boisko treningowe. Po zamknięciu podkowy trybuną taką jak w Anglii (zaraz za bramką) stadion wyglądałby jak mój wczorajszy naleśnik :) Do tego jeszcze schody - jeden bardziej krzywy od drugiego. Generalny remont murawy - jak się stanie na samym dole to nie widać drugiego końca boiska :) No i oczywiście zegar, szatnie, dokończyć dach, chodnik wokół trybun, lepsze drogi wyjścia ze stadionu, brakujące krzesełka, renowacja płotów... Nadal bardziej się opłaca??? :)

Oczywiście taki obiekt szybko by się zwrócił - mogłyby być na nim koncerty, różne imprezy... Muzeum Pogoni, restauracja z widokiem na boisko gdzie vipy wcinając kolacyjkę oglądają zmagania naszych kopaczy... ach, rozmarzyłem się :)

MW'03
Petar
Kibic
Na forum od 8208 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 16:32
Pomys bardzo dobry, miejsce na nowy stadion tez (teren Aeroklubu). Pieniadze, wcale by nie musialo wykladac miasto, ostatnio slyszalem ze Niemcy proponuja wylozenie pewnej kwoty na budowe nowych stadionow w wojewodztwach lezacych przy granicy polsko-niemieckiej, to raz, a po drogie tak jak pisalo w tym artykule to jakos czesc moze wylozycz miedzynarodowy zwiazek pilki noznej, a po trzecie to pomysl Ptaka wiec on tez swoje dolozy / ale mowiac szczerze to i ja w to nie wierze. [Ostatnio edytowane przez PIWO: 2003-10-22 16:36]

Boberek
Kibic
Na forum od 8280 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 16:58
> Najlepsza lokalizacją byłby żużel za stadionem. Nowy stadion nie musiałby być on
> duży - jak na nasze polskie i szczecińskie warunki wystarczy 20, gora 25 tys.
> miejsc. Cały zadaszony, nowoczesny, w Holandii takie się buduje :)

Obecny
> obiekt wg. mnie nie nadaje się do modernizacji - wyszłoby za drogo. Generalny
> remont byłby o wiele droższy niż budowa wyżej opisanego stadionu. Podwyższenie
> trybuny niskiej to ogromne koszta, zamknięcie stadionu nie jest możliwe, gdyż
> aby zamknąć takim samym łukiem jak przeciwna trybuna trzebaby zniszczyć boisko
> treningowe. Po zamknięciu podkowy trybuną taką jak w Anglii (zaraz za bramką)
> stadion wyglądałby jak mój wczorajszy naleśnik :) Do tego jeszcze schody - jeden
> bardziej krzywy od drugiego. Generalny remont murawy - jak się stanie na samym
> dole to nie widać drugiego końca boiska :) No i oczywiście zegar, szatnie,
> dokończyć dach, chodnik wokół trybun, lepsze drogi wyjścia ze stadionu,
> brakujące krzesełka, renowacja płotów... Nadal bardziej się opłaca???
> :)

Oczywiście taki obiekt szybko by się zwrócił - mogłyby być na nim
> koncerty, różne imprezy... Muzeum Pogoni, restauracja z widokiem na boisko gdzie
> vipy wcinając kolacyjkę oglądają zmagania naszych kopaczy... ach, rozmarzyłem
> się :)

Dokladnie 100% racji tylko ze od pomyslu do realizacji daleka droga......cos ostatnio jest duzo pomyslow na stadiony np.kielce.warszawa,krakow.ciekawe ile z nich wypali,moze to juz przygotowania do mistrzostw europy :) . niestety tak sie dzieje ze nowe stadiony budowane sa na obrzezach miast zdalkea od centrum i wydajem i sie ze mimo calego szacunku do Papricany jesli mialby powstac nowy stadion to teren aeroklubu bylby dobry ,wystarczyl by stadion na okolo 40 tys ludzi z zamyikanym dachem i podgrzewana murawa! ach te marzenia.............myle ze byla by to perspektywa roku 2010.

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
dr Pavlo
Kibic
Na forum od 8267 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 17:01
odnowienie stadionu w zupełności wystarczy!

Na zawsze Pogoń
//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8202 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 17:09
Bardzo interesującą wypowiedź wyczytałem w komentarzach do news'a na v.pl'ce:
Cytuję:
(...)Drugie powazne "ale" to lokalizacja. Tereny po dawnym lotnisku zupelnie sie do tego nienadaja. Tereny te leza ponizej poziomu Regalicy, bodajze o 40 cm co powoduje ze podloze jest tu bardzo miekie, co bylo przyczyna ze zrezygnowano z rozbudowy lotniska cywilnego. Doszloby do tego ze stadion w calosci lub czesciowo zaczolby sie zapadac w bagniste podloze. Wystarczy popytac dzialkowiczow z okolic aerokluby, jaki maja problem z zapadajacymi sie altankami. Jak juz marzy sie nam XXI wiek, to co stoi na przeszkodzie aby rozbudowac i unowoczesnic istniejacy obiekt przy Twardowskiego?

Autor - zeb.
No cóż, jeżeli to prawda (mówię o strukturze podłoża), to nie ma o czym mówić... Utwardzenie gruntu kosztowałoby wielokrotnie więcej niż sam stadion, nie wspominając o czasie....

Pozdrawiam

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8157 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 17:09
Dobry pomysł ale Boberek ?? 40 tyś mjesce bez przesady nie chce zeby polowa byla zapelniona polowa nie ale mniejsz z tym na nowy stadion przychodzilo by pewno wjec ludzi poniewaz byl by on zrobon tez pod bezpiecznstwo kibicow wjec moze 30 tyś by sie udalo do tego jeszcze ME z Ukraina to by Nasze Państwo musialo by ćoś dać (chcociaz w ta watpie) a jak juz by byl te Stadion to nawet jesli Ptak by odszedl to mamy Stadion ;) ale pewnie niechiał by już wtedy odchodzić ale.....

Z daleka nie będzie widać.
Pszczółek
Kibic
Na forum od 8280 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 17:28
> Nie, nie znamy sie ale wlasnie chodzi o tego samego Jurka, hehe horrorszoł
> :D

hehe. Dobrze wiedzieć. Koledzy moich kolegów, są moimi kolegami. piwo [Ostatnio edytowane przez Pszczółek: 2003-10-22 17:32]

Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
brodaONE
Kibic
Na forum od 8536 dni

**

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 17:39
KOCHAM PAPRICANE!!!

pzdr.

KMT
Kibic
Na forum od 8131 dni

Odp: Nowy stadion?? - 22/10/2003 18:13
Wg mnie wystarczyło by tylko zadaszenie na całej długisci stadionu,bo zadaszenie tylko 2 sektorow to nie był zarewelacyjlny pomysł :)

Bądz dumny z tego kim jesteś...
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768957367 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005