Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Krzychu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8171 dni

Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 22:58
Witam!!!
Pierwszy raz wypowiadam sie na tym forum. Chce sie dowiedziec o paru sprawach, ktore zastanawiaja mnie w zwiazku z Pogonia od pewnego czasu. Byc moze te tematy byly juz poruszane wczesniej, ale ja jestem na tym forum pierwszy raz, wiec jesli powielam temat to z gory przepraszam.
Interesuje mnie mianowicie aktualna sytuacja z kibicami Pogoni. Jak wiadomo macie teraz wyjatkowo wyskoka frekwencje na trybunach. Jednak doszly mnie sluchu ze ci "prawdziwi i konkretni" kibice Pogoni olali te Pogon Ptaka... Wiec jak to jest??? Komu oni kibicuja??? Ile jest teraz wogole druzyn o nazwie Pogon??? Ja wiem ze jest:
MKS Pogon - 2 liga
Pogon SSA (ta ktora spadla) - 4 liga (o ile sie nie myle)
Pogon Nowa - zalozona przez kibicow (ale nie wiem ktora liga).
Po co wiec kibice zakladali Pogon Nowa, skoro i tak MKS Pogon (2 liga) przyciaga najwieksza ilosc kibicow??? A tak wogole dlaczego pan Ptak przestal angazowac sie w sponsoring Piotrcovii i nagle zamarzyl sobie Szczecin??? I dlaczego nie zmienil Pogoni nazwy na Pogon-Ptak Szczecin (tak robil z klubami ktore dotychczas sponsorowal)??? Czy na MKS jezdza jacys kibice na wyjazdy??? Na forum przeczytalem ze macie jakies problemy ze stworzeniem mlyna, wiec chyba duza czesc konkretnej ekipy kibicuje gdzie indziej...(lub wogole przestali kibicowac - nie wiem). Co z wasza Pogonia Walczaca??? Jest jeszcze strona PW???

Duzo mam tych pytan, ale interesuje mnie jak to jest, a niedawno wrocilem z wakacji, gdzie praktycznie bylem "odciety od swiata", wiec nic nie wiem...;-)
Z gory dzieki za odpowiedz!!!

POZDROWIENIA Z GORNEGO SLASKA !!!

GKS Katowice - Strażnicy Czornego Złota
PSG
Kibic
Na forum od 8189 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:16
oj Krzychu , Krzychu , a cos Ty taki ciekawski??? ;-) Zajmij sie ino swoim Dospelem , czy jak to sie teraz nazywajta...

"idz za glosem serca , pierdol presje rowiesnicza , cwicz to co chcesz , nawet gdy kumple nie cwicza "
M@ZUR
Kibic
Na forum od 8212 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:19
Odpowiedz na twoje pytania zna tylko Krzystof Jarzyna ze Szczecina.
A tak wogle to ciekawy debiut na forum.

God, I'm glad I'm not me.
D@rek
Kibic
Na forum od 8220 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:34
Ta Pogoń co spadła juz nieistnieje!! a nowa gra w 4 lidze i ma sie dobrze. Ludzie chodzą na 2lige bo poprostu niemają gdzie chodzić a z tego co mówił ptak wybrał Szczecin bo jest tu wspaniała atmosfera i dużo ludzi co jak narazie sie sprawdza( Pogoń - ruch 17tyś.)Wiec jest to troszke pokrecone ale nic!!
Przywiązanie do barw, nazwy i godła bierze górę!!
POGOŃ TO MY!!

Młode Wilki
Krzychu
Kibic
Na forum od 8171 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:39
> Ta Pogoń co spadła juz nieistnieje!! a nowa gra w 4 lidze i ma sie dobrze.
> Ludzie chodzą na 2lige bo poprostu niemają gdzie chodzić a z tego co mówił ptak
> wybrał Szczecin bo jest tu wspaniała atmosfera i dużo ludzi co jak narazie sie
> sprawdza( Pogoń - ruch 17tyś.)Wiec jest to troszke pokrecone ale
> nic!!
Przywiązanie do barw, nazwy i godła bierze górę!!
POGOŃ TO MY!!

A czy sa wsrod kibicow Pogoni osoby, ktore olaly Ptaka i jego zespol i chodza np. tylko na Nowa??? A tak wogole to co sie stalo z Piotrcovia???

PSG ---> zauwaz ze ja was nie obrazam, a ty mnie juz zdazyles (piszac dupspel). Chyba od tego jest forum, zeby wymieniac poglady i czegos sie dowiedziec, no nie???

Shivan
Kibic
Na forum od 8545 dni

**

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:49

A
> czy sa wsrod kibicow Pogoni osoby, ktore olaly Ptaka i jego zespol i chodza np.
> tylko na Nowa??? A tak wogole to co sie stalo z Piotrcovia???

tak sa, choc jest coraz mniej, zblizaja sie mecze z Arka i Craxa a taka atrakcje, niewielu by chcialo ominac. Pogon Nowa zostala zalorzona zanim sie pojawil Ptak, co z Piotrkovia? nie wiem pytaj na forum Piotrkovii.
Pozdro

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
Lu Dex
Kibic
Na forum od 8423 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:49
Sa kibice ktorzy olali Ptak i MKS Ptaka i chodza na mecze z czystej pasji pilkarskiej.Piotrcovia pierwotnie zostlaa przeniesioan do Szczecina ale dalej ta druzyna istnieje tylko ze w 4 lidze.A co do Nowej.To sa kibice co chodza na 2 i 4 lige i sa tacy co tlko na Nowa chodza.Ale niestety Nowa nie ma sie tak dobrze jak by tego oczekiwali kibice.Tak to sie ma.PeacE!!

Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
Krzychu
Kibic
Na forum od 8171 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 08/09/2003 23:56
> Sa kibice ktorzy olali Ptak i MKS Ptaka i chodza na mecze z czystej pasji
> pilkarskiej.Piotrcovia pierwotnie zostlaa przeniesioan do Szczecina ale dalej ta
> druzyna istnieje tylko ze w 4 lidze.A co do Nowej.To sa kibice co chodza na 2 i
> 4 lige i sa tacy co tlko na Nowa chodza.Ale niestety Nowa nie ma sie tak dobrze
> jak by tego oczekiwali kibice.Tak to sie ma.PeacE!!

A kto wogole gra w tej Nowej??? Kibice, czy mlodziez z bylej Pogoni, czy kto??? I wlasnie co sie stalo z mlodzieza ktora trenowala w szkolkach pilkarskich przy starej Pogoni??? Aha, a jakie sa mniej-wiecej frekwencje kibicowna Pogoni Nowej???
I jeszcze jedno pytanie - czy oby dwie te druzyny graja na glownym stadionie Pogoni???

PSG
Kibic
Na forum od 8189 dni

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 09/09/2003 00:47
dobra , dobra Krzychu nie badz juz taki obrazalski :D pytaj o co tylko chcesz... mi poprostu nie chce sie tego wszystkiego tlumaczyc ... widze jednak ze jest paru chlopakow ze Szczecina , ktorzy z checia opowiedza Ci o naszej sytuacji...
a tak swoja droga to chujowo macie z tym dospelem ... powodzenia w walce o klub i barwy ... nie mozecie dopuscic zeby jakis smieszny sponsor nagle zmienial sobie nazwe...
Pozdro!

"idz za glosem serca , pierdol presje rowiesnicza , cwicz to co chcesz , nawet gdy kumple nie cwicza "
ch.
Kibic
Na forum od 8476 dni

**

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 09/09/2003 06:31
czytaj tu

borsuk
Kibic
Na forum od 8956 dni

**

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 09/09/2003 07:47
"A czy sa wsrod kibicow Pogoni osoby, ktore olaly Ptaka i jego zespol i chodza np. tylko na Nowa??? A tak wogole to co sie stalo z Piotrcovia???"

Chociaz jest ich zdecydowana mniejszosc i jak juz napisal ktos w jakims wczesniejszym poscie..te osoby sa na "wymarciu":) ale sa..np. ja

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8366 dni

**

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 09/09/2003 09:11
z forum Ruchu Ch. ;):

Kibice po katastrofie jakim była Pogoń Gondora zakładają własny klub: "Pogoń Szczecin Nowa" i walczą w PZPN i Zachodniopomorskim Związku Piłki Nożnej o prawo gry od razu w IV lidze - przewidujac bankructwo Gondora - co stało się faktem, My mamy IV ligę Gondor nie przystępuje do rozgrywek II i IV ligii.

W tzw międzyczsaie Gondor próbował wałka - proponuje Ptakowi spółkę, on wniesie nazwę,tradycję, barwy i herb - a Ptak niezadłużony klub i kasę (Piotrcovia), dzielą udziały 50%-50% i grają sobie dalej.

Wykrywamy ten przekręt, robimy zadymę w mediach, Urzędzie Miasta itp i Ptak odstępuje od takiego zamiaru, proponując podpisanie umowy Pogoni Nowej (kibicom) i Stowarzyszeniu MKS Pogoń Szczecin, będącym właścicielem tych elementów które chciał zagrabić Gondor.

Przedstawiamy nasze warunku umowy - m.in. Ptak nie może zmienić nazwy drużyny, dodać do niej nazwy sponsora i zmienić siedziby Spółki bez zgody 100% kapitału założycielskiego. My i Stow. MKS otrzymujemy 1% akcji nowej SSA miejsce w Zarządzie Spółki (viceprezes) i w Radzie Nadzorczej. My wnosimy do SSA IV lige jako rezerwy.

Gdyby ewentualnie Ptak chciał się wyprowadzić ze Szczecina (sprzedać zawodników etc) lub pierwsza drużyna zamiast awansu spadła do ligii III, musi nam oddać niezadłużony klub piłkarski grający w minimum IV lidze.
To tylko najważniejsze fakty - bez całej politycznej otoczki, nacisków, nagonki prasowej na nas itp

To czy my - jako kibice z "Pogoni Walczącej" i "Pogoni Szczecin Nowej" podjeliśmy słuszną decyzję zweryfikuje zycie i wyniki osiąniete przez nową Pogoń.

Na razie chyba jakoś idzie - vide te 17 000 na meczu z Wami czy 10 000 na Groclinie.
Tak jak już było podane w watku - na razie nie ma jeszcze odpwiedniej atmosfery wyjazdowej - część ekipy chodzi i jeździ na ligę IV - której patronujemy. Ale już niedługo chyba się to zmieni.

Najważniejsze, ze MY kibice - swoim uporem i walką o nasz klub nie dopuściliśmy do sytuacji, że Szczecin pozostałby bez piłki wogóle - a tak się to wszystko mogło skończyć...

i dalej w temacie fuzji :

Harpo napisał:
Widze, ze troche odbiegamy od tematu, ale przy okazji prosze mi wytlumaczyc, jak to jest: wg przepisow po fuzji 2 klubow "nowy" klub moze grac, ale....w lidze nizej !? A tymczasem Pogon/Piotrkovia gra w tej klasie, w ktorej sie polaczyli.....

bo tu nie było żadnej fuzji - PZPN sam sobie ukręcił bata wymuszając na klubach pare lat temu przekształcenie Stowarzyszeń kultury fizycznej w Sportowe Spółki Akcyjne - a te działają w oparciu o Kodeks Spółek Prawa Handlowego, który ...jest nadrzędny nad przepisami PZPNu (Stowarzyszenia - zresztą).

Nie było więc żadnej fuzji.

SSA Piotrcovia przyjęła nowych udziałowców (Teda Dąbrowskiego (byłe Radomsko) Mirka Stasiaka (aktualnie także Stasiak Opoczno - choć być może udziały odsprzeda Ptakowi albo komuś z rodziny), kibicowską "POGOŃ Szczecin Nową" i Stowarzysznie MKS Pogoń Szczecin)
Powstała nowa SSA, która przyjęła nazwę "Morski Klub Sportowy Pogoń Szczecin" SSA (Spółka Gondora nazywała się SSA "Pogoń" - nawet bez Szczecin) a siedzibę spółki zmieniono z Piotrkowa na Szczecin.

PZPN nie miał tu nic do gadania -no, prawie nic - przepisy o fuzji dotyczą bowiemjak już pisałem Stowarzyszeń...

W temacie gondorowskiej POgoni - nie przystąpiła do rozgrywek ani II ani IV ligii

Pogoń to My
m@niac!
Kibic
Na forum od 8256 dni

*

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 11/09/2003 20:44
Wszystko pieknie ale...
"Poinformowany" - nie wklejaj tak duzych skopiowanych wypowiedzi!! Poprostu daj link do niej, bedzie to duzo bardziej estetycznie wygladac i nie bedzie zasmiecalo forum.

Obrazek gif wstawiony na forum
Poinformowany
Kibic
Na forum od 8366 dni

**

Odp: Kibice Pogoni - jak to z nimi naprawde jest??? - 12/09/2003 09:45
> Wszystko pieknie ale...
"Poinformowany" - nie wklejaj tak duzych skopiowanych
> wypowiedzi!! Poprostu daj link do niej, bedzie to duzo bardziej estetycznie
> wygladac i nie bedzie zasmiecalo forum.

nie osłabiaj się koleś - kto i czym tu zaśmieca forum - ja merytorycznym wpisem - jak zaznaczyłem z innego forum, czy ty swoim głupawym tekstem.

Mój post był odpowiedzią na zadane pytania - myśl - to nie boli

Pogoń to My
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768993353 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005