Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Pierwszy raz << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
verte
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8549 dni

Pierwszy raz - 07/06/2003 11:01
Pomiętacie swój pierwszy raz na POGONI? A potem taki nabardziej niezapomniany mecz? Ja byłem z ojcem, mogłem mieć wtedy jakieś 5-6 lat. Pamiętam flagi i ludzi na siedzących na murku na łuku nad trybunami spiewających coś czego nie rozumiałem. Gdzieś od 3 klasy podstawówki zaczęliśmy sami chodzić na mecze z kolesiami. A najbardziej pamiętam mecz w Chorzowie. To byłjeden z ostatnich dzni wakacji. Wieczorem tak bez planu z kolegą umówililiśmy się że jedziemy. Pogoń była wtedy druga w tabeli a Ruch pierwszy z kompletaem zwycięstw. Wszyscy kupowliśmy remis w ciemno a tam 4-0 dla Pogoni i 3 bramki Marka Leśniaka. Nie było oficjalnej grupy ze Szczecina, ale po meczu na dworcu pojedynczych ludzi spotkało się z 50 i odjeżdżali w różnych kierunkach Polski. Mieliśmy niezłego stracha bo nas wyczaili miejscowi, ale się udało. Od tamtej pory na meczu Ruch nigdy nie było tylu kibiców. Gazety pisały że ok. 25000. Ech, to były czasy.

21:37
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:08
Mój pierwszy mecz na Pogoni to z Górnikiem 0:0 w szczecinie, nie pamietam kiedy to bylo mialem wtedy chyba 6 lat!! A mecz jaki najmilej wspominam to mimo wszystko Pogoń-Legia 1:1(2002), i Lech-Pogoń 14:15 w pucharze Polski.

Hanki
Kibic
Na forum od 8339 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:11
Ja pamiętam, że pierwszy mecz Pogoni, na którym byłem to był mecz z lechem. Miałem wtedy jakieś 9 lat (czy coś koło tego). Przegraliśmy wtedy chyba 4:3 i było sporo ludzi. Mecz, który najbardziej zapadł mi w pamięć, to oczywiście spotkanie z Legią, na którym było około 22 tysięcy kibiców. To było coś!!! Pamiętam, że przyszedłem jakieś 4 godziny przed meczem, a już było kilka tysięcy ludzi i najlepsze miejsca były już pozajmowane. Eh to były czasy......Może za jakiś czas znowu doczekamy się podobnej frekwencji i meczów o stawkę. Pozdro :)

Llibertat per a Catalunya!
KEDZIOR
Kibic
Na forum od 8403 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:17
Co ja bym dal zeby jeszcze raz przezyc mecz z Legią, az mi się łezka zakręca!!

Mrc.
Kibic
Na forum od 8290 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:36
Ja tam pamietam mecz jak byłem gówniarz , jak Marek Leśniak dostawał "złote buty" , a tak wogóle pierwszego swojego meczu Pogoni to nie mam prawa pamiętać bo było to jak jeżdziłem w wózku i ojciec wzioł mnie na sparing i tak to sie zaczeło..........

Pogoń Legia!
ArP
Kibic
Na forum od 8283 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:45
Na pierwszym moim meczu Pogonii, byłem z kolegą z klasy i jego rodzicami, miałem wtedy ok 11 lat, był to mecz Pogoń - ŁkS (1-1), a najlepsze mecze na których byłem to Pogoń-Legia (1-1) nigdy wcześniej nie widziałem takich kolejek przed stadionem, dla kilku tysięcy kibiców zabrakło biletów.
i Pogoń-Lech (4-3) Portowcy prowadzili 3-1, w 90 minucie już był remis 3-3, minute, dwie póżniej gol z karnego dał nam zwycięstwo (mecz bardzo dramatyczny).
[Ostatnio edytowane przez Arturo: 2003-06-07 11:55]

Pogoń Szczecin MKS!
Orło
Kibic
Na forum od 8315 dni

*

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 11:52
Mój pierwszy mecz to było Pogoń-Legia, chyba w 1998. Miałem wtedy 10 lat i poszedłem z kuzynem. Przegraliśmy wtedy 4:2. To był chyba debiut Chi-Fona. W tamtym meczu popisał się pięknym rajdem od środka boiska i zdobył bramkę. Z tego meczu też zapadła mi w pamięci czerwień dla Mięciela i cały stadion krzyczący wypierdalaj! A najlepszy mecz na jakim byłem to chyba Pogoń-Wisła 3:3, emocje były wtedy do samego końca i mecz leciał w TVP. Proponuję także aby każdy napisał także o swoim najgorszym meczu. Ja miałem takie dwa. Jeden ze względu wyniku: Pogoń-Odra 1:7, a drugi ze względu poziomu gry: Pogoń-Ruch Ch. 0:0 było wtedy ok 35 stopni i piłkarze ruszali się jak muchy w smole.

[Ostatnio edytowane przez Orło: 2003-06-07 12:02] [Ostatnio edytowane przez Orło: 2003-06-07 12:03]

Babilon Team
ZDR
Kibic
Na forum od 8394 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 12:15
a moj pierwszy mecz to POGON-RUCH R.wygralismy wtedy 3:2 a najlepszy moj mecz to Pogon_Legia bylo 1:1 i Majdan karnego obronil wtedy to sie cieszylem jak pojeb :] [Ostatnio edytowane przez Michal: 2003-06-07 12:25]

borsuk
Kibic
Na forum od 8955 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 12:16
A moj pierwszy mecz byl z Siarka Tarnobrzeg..o ile sie nie myle bylo wtedy 3:1 dla Pogoni:D A co do meczy ktore przyspozyly mi niezapomnianych emocji to byly z Lechem (4:3) z Legia..widok tych serpentyn na dlugo pozostanie w mojej pamieci..i rowniez z Lechem..nie pamietam zbytnio kiedy to bylo i jaki wynik ale lawki lataly po calym stadionie:)

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
muniek
Kibic
Na forum od 8341 dni

*

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 12:52
Pierwszy raz powiadacie... Hmmm brzmi nie zle :) Ale tak powaznie to byl to mecz pucharu UEFA z Hellas Verona. Mialem wtedy chyba z 7 lat. Pamietam jedynie kilka rzeczy z tego meczu... np jak moj ojcie bluzgal na Cyzio :) To byla Pogon i wspaniale mecze. A co do niezapomnianego meczu to byl taki chyba w 1993 kiedy Pogon byla liderem i grala drugim zdaje sie, Gornikiem. Pamietam same slawy w Gorniku z Waldochem i Klakiem na czele. 20 tys na stadionie, wspanialy doping a Pogon przegrala 1:2. Pamietam jak gornicy byli w szoku ze po przegranym meczu publika ryczla : dziekujemy, dziekujemy!!! Tak sie bawi MKS!

Kto nie pije ten donosi....
U-96
Kibic
Na forum od 8584 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 13:04
Pierwszy raz na Pogoni bylem w roku 1997, mecz w PP Pogon (2 liga) - Amica 4:0.
Najlepszy mecz to Slask Wroclaw - Pogon 0:4, najgorszy Gornik - Pogon 9:0

Szlugi, wóda, gołe baby !
tomcraft
Kibic
Na forum od 8397 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 13:05
Pogon-Legia chyba 94 -wznowienie zgody

schranz
Yakumo
Kibic
Na forum od 8542 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 13:06
hehe, dobre...

no wiec Pogon-Widzew tylko ze roku nie pamietam, ale gral jeszcze w Widzewie
Smolarek :), pozniej byla przerwa do meczu Pogon-Baltyk 2:0 (II liga, bramki - jak dobrze pamietam
Adamczuk i Szubert, ale roku tez nie pamietam)

najbardziej niezapomnianey mecz, hmm... chyba Pogon-Lech w pucharze, przegrywamy 0:1, pozniej
Kuras strzalem rozpaczy na 1:1 a w karnych Miazek strzela w okienko i wygralismy, wtedy myslalem
ze strace glos :)

--
Yakumo
'Viva la Revolution'
JP
Kibic
Na forum od 8358 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 13:25
Mój pierwszy mecz... Chyba 1997 lub 1998, zwykły ligowy mecz z ŁKSem 0:0. Jedyne co pamiętam to sporo ludzi na trybunach i młodziutkiego Batate wybijającego piątki :) [Ostatnio edytowane przez Hilek1: 2003-06-07 13:35]

MW'03
Stary
Kibic
Na forum od 8868 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 13:51
Ja bylem na meczu po raz pierwszy chyba w sezonie 86/87 i byl to mecz na szczycie z Gornikiem Zabrze. Caly dzien lalo niemilosiernie, a w trakcie meczu wszyscy siedzieli w takich foliowych plaszczach, ktore mozna bylo kupic w kiosku. Przyznam, ze z samego meczu juz niewiele pamietam, bo ludzie tak czesto podrywali sie z miejsc, ze sporymi fragmentami nie wiedzialem co sie dzieje. Pogon wygrala wtedy 3-1, a w koncowce pilka trafila w spojenie i nie wiele brakowalo bysmy odniesli zwyciestwo za 3 punkty (jak sobie dobrze przypominam to wina za to, ze pilka nie wpadla wtedy do bramki obwinilem Bogu ducha winnego sedziego :)))
Mialem wtedy 7 lat, a na stadion zabral mnie dziadek.

borsuk
Kibic
Na forum od 8955 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 14:05
Heh...mnie rowniez na pierwszy mecz zabral..niestety juz S.P. dziadek:D

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
Mayday
Kibic
Na forum od 8639 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 14:09
a ja na meczu pierwszy raz byłem w wieku 3 lat.Nie pamietam nic z tego meczu ale to oczywieste:D

Życie nie składa się z oddychania...Tylko z chwil które zapierają dech w piersiach
Sadu
Kibic
Na forum od 8394 dni

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 14:16
Wiem ze najwczesniejszy mecz jaki pamietam to taki na ktorym bylem z wujkiem, mielismy rowery, wiec byl inny regulamin ze na stadion rowerkami sobie wjechalismy :) no i byly lawki. Pierwszego meczu nie pamietam (bylem za mlody)

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
christoph
Kibic
Na forum od 8585 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 14:22
Dokładnie pierwszego meczu nie pamiętam...ale było to w sezonie 92/93.
Z najlepszych to w pamięci zapadł mi mecz z Lechem z 95 r. przegrywaliśmy już 0:2 ale najpierw Dymek, w 90' Stolarczyk, a zwycięską w doliczonym strzela niezapomniany Andrzej Rycak...no i oczywiście mecze z przed dwóch lat przy pełnych trybunach...i jeszcze w drugiej lidze przy ulewnym deszczu i kałużach na boisku, z 0:2 na 4:2 z Dyskobolią...to były czasy, kiedy powrócą???

Dziękuję :)
TomY
Kibic
Na forum od 8511 dni

**

Odp: Pierwszy raz - 07/06/2003 14:26
Mój pierwszy mecz to Pogoń - Widzew Sezon 97/98. Zaczynałem wtedy studia w Szcz i tak sie zaczeło!
Pierwszy mecz po awansie z 2 ligi!
Pamietam ze wtedy Widzew nie dostał sie do Ligi Mistrzów! A u nas krzyczano:
Liga Mistrzów ! Liga Mistrzów Taki h.. !!!

- 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768861412 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005