| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
kilka urywnych mysli... - 17/11/2002 10:52
heja chlopaki, od dluzszego czasu sledze te strone, no i sledze forum, i nadszedl czas zeby sie w koncu wypowiedziec, w koncu po to to tu jest. zawsze kochałem i bede kochal szczecin, nazywa sie to lokalny patryjotyzm, ale nie tylko. po prostu jest to wpsaniale miasto moim zdaniem. wspaniale miasto reprezentowane przez wspanialy klub, z ktorego barw zawsze bylem dumny, i widzac herb klubu w telewizji, nawet w "golu" mialem dreszczyk na plecach. i takk jest i teraz. pamietam, jak Pogoń grala w II lidze, potem weszlismy do ekstraklasy. spojrzmy na tabele - kazdego sezonu, jakas druzyna spada, inna wchodzi, i tak jest zawsze. zawsze rownierz kibice sa zalamani, zdruzgotani tak jak my teraz. ale zycie toczy sie dalej, taka widocznie jest kolejnosc. nastaly zle czasy dla Pogońi i kazdy sobie zdaje z tego sprawe.....oczywiscie, niszczenie stadionu, i to w dodatku swojego, nie jest zbyt dobrym, no i inteligentnym sposobem rozladowania frustracji.
co mnie wkurza - ludzie. mowie tu o dzialaczach Pogońi, ktorzy mowia ze klub jest dla nich najwazniejszy, a sami mysla tylko zeby zarobic - jasne, nie odkrylem ameryki, ale jak sie siadzie nad tym i pomysli troszke, to naprawde wkurwia! czemu na tym pieprzonym swiecie, pieniadze sa tak wazne, i przez nie czysty sport, z tak pieknymi ideami staje sie czyms chorym, mozna powiedziec zakazonym.
trzeba to uleczyc, jasne...ale jak..? heh, tak duzo pytan mam teraz w glowie, i na wiekszosc nie ma odpowiedzi, no ale sytuacja pokaze, co bedzie z naszym klubem. moze nie wnioslem tu nic nowego, i nic nie odkrylem, ale podzielilem sie swoimi myslami, a chyba o to tu chodzi.
Pogon na Zawsze.
|
Poland (Pogon) uber ales..!
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 17/11/2002 11:24
Pasażer pies pogrzebany jest w tym, że zarówno działacze jak i zawodnicy nie są związani emocjonalnie ani z Pogonią, ani ze Szczecinem,- to zbieranina przyjezdnych chcących zarobić tu pieniądze w mało ważny sposób.
Kiedy Pogoń ostatni raz spadła z ligi, to w Jej szeregach byli Jej wychowankowie którzy mocno się nabiegali aby po roku znów awansować, a późniejszy mecz z Lechem zakończył się wynikiem 4-3 co idealnie wskazuje na gryzienie trawy dla siebie, dla klubu, dla kibiców ! Teraz nie ma tego nawet w 50%-tach.
Prezes Górnika opowiada o tym jak wychował się koło stadionu, prezes Lecha to jego kibic od najmłodszych lat,- przykłady można mnożyć, te kluby nie są wcale w dobrej sytuacji i dobrej kondycji, ale tam inna jest mentalność ludzi odpowiedzialnych za całokształt i to rokuje chociaż minimum zainteresowania.,- jak wakacje panie gondor !
Masz rację, że ktoś spada, ktoś wchodzi, ale teraz to czeka Moją Ukochaną Pogoń, a z tymi działaczami i tymi zawodnikami nie podskoczymy wyżej jak tylko do środka tabeli II ligi i ja osobiście jestem załamany.
Dziękuję również władzom Szczecina za wkład za pracę za zaangażowanie tak w sprawy Pogońi jak i Stoczni, Polmo i rozwoju miasta, przyciąganiu inwestorów (nie liczę supermarketów w których zarabia się 600zł).
Czy wy za wszystko musicie dostać w łapę
Pogoni niedługo nie będzie w Szczecinie,- będzie w moim i waszym sercu
Pogoń to My !
|
A ostatni pierwszymi będą... 
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
|
|
|
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 17/11/2002 12:38
pasażer troche sie rozczuliles ale masz racje. w/g mnie panom z zarzadu klubu nie zalezy na losach klubu choc w najmniejszym stopniu. oni mysla o pieniadzach maja to w genach! a pan werner nie ma o futbolu najmniejszego pojecia bo sprowadzil tu takich zawodnikow ktorzy najprawdopodbniej (zobaczymy zimowe transfery) spuszcza NASZ UKOCHANY KLUB o klase niżej. jestem zdolowany zalamany zdruzgotany postawa ludzi ktorzy obecnie sa odpowiedzialni za piłke nożną w naszym miescie.
|
zakochany w POGONI
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 18/11/2002 13:52
Kochane Śledziki, nie będę wam dokopywał, bo wiadomo w jakiej jesteście sytuacji. Powiem tylko, że spadek to nie jest taka zła rzecz. Lechowi wyszło to tylko na dobre. Odwaliły się ostatecznie od niego wszystkie hieny. Może wam też się uda i pozbędziecie się tych wszystkich Wernerówi Gondorów na zawsze, czego wam życzę.
|
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 18/11/2002 14:25
Drogi Skibo nawet nie wiesz jak nas szczecinian podniosłeś na duchu. Twoja dobroć i zrozumienie jest wprost nie do ogarnięcia. Nie będziesz nam dokopywał. Ale ty jesteś wyrozumiały... tylko czemu udzielasz rad jakbyś wszystkie rozumy pozjadał. Nie sądze, żeby w Poznaniu panowała euforia. Tym bardziej, że zakończycie rundę dużą ilością straconych bramek. Przez takich jak ty, teraz bedę musiał kibicować wisełce, żeby twój lech przegrał tak, żebyście sie wszyscy z rozumem nie połapali.
O chłopie, tak swoją drogą to PRAWDZIWY KIBIC NAWET NIE DOPUSZCZA MYŚLI O SPADKU SWOJEJ DRUŻYNY.
|
.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 18/11/2002 14:33
> Kochane Śledziki, nie będę wam dokopywał, bo wiadomo w jakiej jesteście
> sytuacji. Powiem tylko, że spadek to nie jest taka zła rzecz. Lechowi wyszło to
> tylko na dobre. Odwaliły się ostatecznie od niego wszystkie hieny. Może wam też
> się uda i pozbędziecie się tych wszystkich Wernerówi Gondorów na zawsze, czego
> wam życzę.
Skiba jak na pyrę nieźle Dobrze by było ,żeby wielu naszych kibiców dorównywało Ci poziomem.
Widać, że i odwieczni wrogowie potrafią się czasem porozumieć .To budujące , a i życzysz nam dobrze
Pzdr
|
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 18/11/2002 17:36
skiba wam II liga jak sie wydaje wyszła na dobre i dobrze bo Lech tak jak Pogoń powinien znajdować się w I lidze, ale nie zapominaj o takich zespołach jak Warta, Raków, czy ŁKS lub Ruch R.,- katastrofa, więc daruj ale nie wniosłeś nic optymistycznego.
|
A ostatni pierwszymi będą... 
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 18/11/2002 23:53
Jedno co nasowa mi sie w tym temacie to to ze jak POGON kilka lat temu awansowal z 2 ligi to bardziej sie cieszylem , niz z wicemistrzostwa! A czemu ? Proste , bo wtedy to byla prawdziwa POGON , a nie zaciezna armia! Chopaki trawe gryzli bo byli ze szczecina a nie bo kazdy punkt to dodatkowe zlotowki!
POGON to Szczecin , a na miano szczecina trzeba sobie zasluzyc!
|
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 19/11/2002 09:50
> bo wtedy to byla prawdziwa POGON , a nie zaciezna armia! Chopaki trawe gryzli bo
> byli ze szczecina a nie bo kazdy punkt to dodatkowe zlotowki!
Bez przesady . Tak duzo pilkarzy urodzonych w Szczecinie to wtedy nie bylo. Majdan no i kto jeszcze (paru juniorow, ktorzy potem nie pograli)? No ale trzeba przyznac, ze bylo tez troche pilkarzy z szeroko pojetego (az do Gdyni) regionu zachodnio-pomorskiego .
Wiele razy padaly tu stwierdzenia, ze lepiej by bylo gdyby grali nasi juniorzy... A pamietacie jak kiedys na Puchar Polski do Konina pojechali juniorzy? Skonczylo sie chyba na 6:0 oczywiscie dla Aluminium... W dzisiejszych czasach podrozowanie za praca to normalna rzecz wiec czemu pilkarzy mialoby to nie dotyczyc? Oni maja przede wszystkim dobrze wykonywac swoja prace a nie kochac klub, w ktorym graja... Dlatego wlasnie mam pozytywne odczucia co do Olszewskiego. Nie udaje milosci do Pogoni jak Tyraj do Lecha ale stara sie dobrze grac. Wlasnie o to w tym chodzi .
Ostatnio coraz czesciej widze, ze ludzie z nostalgia wspominaja Kaczora... On jest takim drewienkiem, ze nawet w Arce teraz chyba nie gra... . Ale ludzie szybko zapominaja przeszlosc. Dobrze wspominaja komune to i nic dziwnego, ze za Kaczorem tesknia 
Pozdro.
|
|
|
|
|
Odp: kilka urywnych mysli... - 19/11/2002 22:13
Za Kaczorowski tesknimy bo wiemy ze zagralby o 50% lepiej niz wiekszosc pilkarzy z dzisiejszego skladu Pogoni , ale ja pamietam co on wyprawial na boisku , a wcale nie byl taki dobry w meczach ligowych nawet bramek za duzo ie strzelal , ja tam pamietam z 10 bramek ( w calej karierze) . Kiedys w Pogoni nie grali moze sami Szczecinanie , ale za to grali piłkarze z wielkimi ambicjami , a teraz przyszlo paru(nastu) graczy i tylko im kasa w głowie , a ambicji i co najwazniejesze dobrej gry nie widac . Chcialbym bardzo aby Pogon jakims cudem utrzymala sie w lidze , ale po przegranej ze SZCZAKOWIANKA widmo spadku do II ligi znacznie sie zwiekszylo , niestety to sama prawda.A jesli panu gondorowi z glowie zuzel to niech sobie pojedzie do gorzowa albo do bielsko bialej (bez obrazy dla miast) ...
|
Szczecin Moim Miastem Pogoń Moim Życiem !!
|
|
|
- 1
-
|