| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
co dalej??? - 10/11/2002 13:46
jak w temacie, zbliza sie zimowa przerwa w rozgrywkach, co Waszym zdaniem byloby najlepsze dla klubu??
moim zdaniem powinnismy juz dac spokoj wielu pilkarzom, do tego nie robic spektakularnych transferow, powinni wrocic misiurki i kinczele, do tego dobrac kilku glodnych sukcesu pilkarzy, takich ktorzy beda walczyc do upadlego i myslec o tym by budowac zespol z perspektywami
pozdroo
|
niewazne z kim sie spi - wazne zeby sie wyspac!!!!
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 10/11/2002 14:01
Moim zdaniem na dzień dobry powinno sie podziękować takim piłkarzom jak Witkowski,Bielak,Sobczak,Rodriguez.Z wypożyczenia sciągnąć Misiure,Kaczorowskiego,Godrasa,Mysone.Przydało by sie także dokupić 3-4 zawodników prezentujących poziom....1 ligowy.A w meczach dawać szansę właśnie młodym(Żebrowski i wymienieni wyżej) bo jeżeli "starsi i doświadczeni" nie grają zupełnie nic to nasi młodzi wychowankowie będą chociaz próbować.Walki i ambicji napewno im nie zabraknie.
Trzeba wierzyć,że się utrzymamy....
NIGDY NIE SPADNIE, MKS NIGDY NIE SPADNIE !!!!!!
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 10/11/2002 14:32
> Walki i ambicji
> napewno im nie zabraknie.
Tego na pewno, w końcu to ich klub i rozumieją co dla nas, kibiców on znaczy. A nie tak jak ta banda najemników, którzy graja (właściwie to biegają) dla kasy.
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 14:55
co dalej ? wyciagnac konsekwencje z gry. poniewaz wydaje mi sie ze piłkarze przesli obok meczu, skoro tak walczyli z widzewem, a nawet mogli wygrac, a tu nagle w pierwszej polowie z lechem oddają 1 strzal..... mhy........
Walczyć mają ? ale o co ?
potrzeba nowego inwestora, ktory postawi wszystko na nogi a nie bedzie kupywał jakis odrzutkow z innych klubow..
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 19:44
Na początek wypiepszyć Wernera:-D
Następnie takich geniuszy jak:
- Witowski, Rodriguez, Copik, Przybyszewski.
Sobczaka bym jednak jeszcze zatrzymał.
Kupić 3-4 zawodników (2obrońców, pomocnika, napastnika) ale nie kurwa z Partyzanta Wielczka czy Chrupek Potworków Golczewo ale jakiś kopaczy dobrych poziomu Chifona, Pokłada czy Dubieli.
Dać trenerowi wolną rękę w transferach a nie żeby Werner kupował niewiadomo jakie ,, gwiazdy" pokroju Witkowskiego który nawet nie potrafi biegać .
Kaczor, Zebrowski, Misiura, Mysona - ich trzeba wrócić.
Oni napewno dawali by z siebie wszystko bo te kurwy Copiki i nne Przybyszewskie to sa paraliże wtórne. Dobrzy to oni będę w kopaniu ziemniaków na polach.....
NIestety ale jeżeli Leszek G. będzie tylko piepszył, że i tak nie jest źle!! To ja serdecznie dziękuje za takliego prezesa.
Pamiętam jak Werner raz powiedział, ze co z tego, ze do lideraa jest 11pkt?? skoro do ,, bezpiecznej strefy tylko 4". Jezeli tak bedziemy patrzeć to ligi nie utrzymamy.
Pamiętam Bekdasa - zawsze mówił, ze jak będa tereny to będzie kasa i jakoś mu wieżyłem przyszedł Gondor też tak gada i mu siakoś nie wieże nie wiem dla czego...
Poprzedni prezes potrafił zrobić z drużyny czołówkę ligową. I gdyby dostał te pierdolone tereny to w Pogoni graliby teraz zawodnicy pokroju Żurawskiego czy Kosowkiego i walczylibyśmy nie o utrzymanie a o ligę mistrzów. I na mecze nie przychodziłoby po 2-3 tys. ludzi ale po 16-17 jak to było za jego kadencji prezesowania.
Bo wtedy było widac, ze piłkarze coś grają.
I też nie byli oni ze Szczecinem związani jak dzisiejszy kopacze ale mimo to walczyli i dawali z siebie wszystko. (Węgrzyn, Mielcarski, Brasilia, Wiechowski itd.)
Ale nasze kochane władze zawsze wszystko spierdolą!!! Bo po co ma być dobrze.
Tak samo zjebali Pogoń jak tereny Aeroklubu Szczecińskiego na czym miasto starciło parenaście milionów dolców.!!
Ale tak to chyba musi być, że Polacy są tacy durni....
Troche nie na temat ale nei mogłem się powstrzymać !
I jeszcze jedno:
Gondor ma zapłacić do końca roku (zrobić Bekdasowi prezent gwiazdkowy w 13mln złotych czy coś w tym guście) Sabriemu kase za Pogoń. Tylko, ze on tej kasy nie ma i raczej mieć nie będzie.
Wychodzi więc na to, że Sabri wróci!!. I na nowo będzie toczył bitwę o tereny tym razem z nowymi władzami.!!!!
GONDOR, WERNER - ODPIERDOLCIE SIĘ OD POGONI!!
ŻUEŻEL TO SOBIE ZRÓBCIE W LIPIANACH !!!
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 19:58
JASNY^ SZACUNEK ZA TEKST 
No ale nie dziw się, ze kupują takich zawodników, z Kozich Wólek, wszak na wioskach podstawowym środkiem lokomocji jest stara WSKA. Toz to do teamu żużlowego jak znalazł   
SABRI WRÓĆ !!! 
pzdr.
Powyższy tekst ma charakter rozrywkowy, jako kibic pogodziłem się juz z tym, że wszelkie decyzje i tak zapadają gdzie indziej i żaden z NAS nie ma na nie wpływu. A po ostatniej porażce, każda forma rozluźnienia sytuacji jest mile widziana [Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-08 20:04]
|
.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 20:13
,,Sabri wroc" ? czy aby cos ci sie nie pojebało ? ! juz nie pamietacie co bylo za rzadow bekdasa ? ! czy moze was to nie interesowalo , bylo gorzej niz teraz , no moze tak samo jak teraz , wszystko roztrzygnie sie po przerwie zimowej zobaczymy czy Pogoń bedzie stac na gre w I lidze , a co sam powoli powatpiewam
|
Szczecin Moim Miastem Pogoń Moim Życiem !!
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 23:12
Po pierwsze mi się nic nie pojebało, a po drugie powiedz rob co teraz Ci się podoba. Nie piszę, że Sabri to zbawienie, wiem jak było.
Ale bądż obiektywny, nie walczył byś o swoją kasę, gdyby ktoś cię co chwilę zwodził ??
I jeszcze jedno pewnie nie należałes do osób które krzyczały na stadionie SABRI BEKDAS
A poza tym pisząc SABRI WRÓĆ chciałem pokazać beznadziejność obecnej sytuacji.
pozdrowienia
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 11/11/2002 23:28
No chyba ze tak , nie nie krzyczalem Sabri Bagdas i nie bede krzyczal bo wiem jak bylko za jego kadencji, bylo nawet gorzej niz teraz bo pilkarze nawet kasy nie dostawali i to za kilka miesiecy , teraz chyba dostaja , ale coz zeby zarabiac kase to trzeba grac a prawde powiedziawszy to paru moich kolegow gra lepiej niz niektorzy z druzyny Pogoni, zawodowi pilkarze a chcieliby kase za nic , tu trzeba grac i to otro !! przykladac sie do treningow i grac z ambicja na maxa i jeszcze wiecej wtedy bedzie kasa !!
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 12/11/2002 00:02
Z dwojga złego, jeżeli chodzi o stronę czysto sportową, to jednak uważam, ze Bekdas był OK. Nie zapominaj też, że przestał płacić jak miasto zaczęło odwlekać podpisanie umowy. Tylko, że to nie jest rozwiązanie, tak samo jak raczej Gondor. Inwestorem jak i sponsorem powinien zostać ktoś ze Szczecina, emocjonalnie związany z klubem. Wyobrażasz sobie inna nazwę niż Pogoń?? Bo ja nie.
Póki co pozostaje czekać, bo i tak nic nie pomożesz, tak samo zreszta jak inni piszący na tym forum. My jesteśmy TYLKO KIBICAMI i tego od siebie wymagajmy.
pzdr
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 12/11/2002 16:20
Może ja coś napisze......
Pogonhool słuchaj:
Bekdas nie miał być wogóle sponsorem Pogoni. Miał zakotwiczyć w Poznaniu, Olsztynie czy Łodzi.
Wybrał Szczecin bo jak mówił są tu dobre warunki do futbolu. Zapewne w Poznaniu, Olsztynie czy gdziekolwiek indziej dostałby tereny i na dodatek jeszcze by mu dziękowali, że inwestuje w drużyne, robi coś dla miasta (i dla siebie też ) no ale to już inna bajka...
Przyszedł jednak do Szczecina i tu postanowił ,,wtopić" pare złotych. Bo ja osobiście tego nazwać inaczej nie potrafię.
Przyszedł, była mowa, ze tereny dostanie od zaraz, że już może rozpoczynać budowę. Jednak z tego co pamiętam zmieniły się władze misata i Sabri musiał walić sie z nowymi władzami o te piepszone tereny.
I te zgody już nie wyraziły. Nie czekajcie wyraziły ale, że Bekdas dostanie nie cały teren od razu tylko jakąś tam część. Mu to nie odpowiadało. I sie nie dziwie bo skoro jest umowa, są głosy, że powinno sie tak zrobić to władze powinny się tego trzymać. Ktoś kiedyś wspomniał, że Bekdas nie ma kasy, że jest goły jak śwęty turecki. Wg. mnie to nieprawda. Jakby nie miał kasy to by nie kupił tylu dobrych, znanych zawodników. Można wymienić, że bodajże Bednarz chciał zarabiać jakieś niewyobrażalne pieniądze (nie bedę pisał kwoty bo jej poprostu nie znam ) a Mielcarski, Węgrzyn, Mosór, Skrzypek zawodnikami tanimi nie byli zapewne.
Kupił zawodników, zrobił drużynę która walczyła o mistrzostwo Polski. A jakby dostał ten jebany teren to teraz Pogoń miałaby drużynę, która walczyłaby nie o utrzymanie a o Mistrzostwo Polski.
Ale nie władze wolały nie dać Sabriemu tych terenów bo po co?? Po co zrobić w Szczecinei zespół walczący o najwyższe cele. I wydaje mi się, ze gdyby pokazali, że zależy im na tym by miasto się rozwijało ( bo tak można nazwać inwestycje które miał przeprowadzić SB, nie zapominają o tym, że on sam tez na tym trovhe zarobi ;] ) to na nastepne wybory mieliby większe poparcie.
I nie dziwię się, że Bekdas się wkurzył - bo skoro sa umowy to trzeba się ich trzymać a nie lecieć w chuja.!!
Przestał płacić, zagroził, że wycofa drużynę z rozgrywek, że drużyna przestanie istnieć. Dał niejako Pogoń na sprzedaż. Kto da 20 dużych baniek może Pogon sobie wziąść.
I zgłaszały się firmy. Z tego co pamiętam była nawet firma francuska. Jednak Bekdas sprzedał tereny Les(zkowi) Gondorowi(czowi).
Jak się okazuje do końca roku 2002 LG ma zapłacić panu SB 13mln. złotych za Pogoń.
Czy zapłaci?? bardzo wątpliwe. Ale inaczej.
Przychodzi Gondor. Jaka była pierwsza reakcja - chyba - wszystkich kibiców?? BYł zachwyt, wszyscy się cieszyli, że wkońcu odchodzi ten głupi Bekdas, że przychodzi ktoś nowy ktoś kto poukłada sprawy w Pogoni.
Ale co się okazało?? Z Gondorem przychodzi tez pan Werner (sic!) jak się później okazuje wielka dupa do wszystkiego.
Wyrzuca on Kurasa (sic!!!!!!!!!), Drumlaka, Dymka, Ławe, KAczora, Kinczela, Andruszke wszystkich zawodników związanchy ze Szczecinem. Kto przychdzi na ich miejce??
Pan Mikulski spec od Ataku!! kogo sprowadza pan spec?? Najemników wielkie gwiazdy INTERSTEJT CHRZANOWICE czy PORKIPIK BIAŁOGARD.
Ponad 60 zawodników na testach!! Jak nawet mówił pan Jezierski - to niedopuszczlaen i śmieszne.
Na testach byli tacy zawodnicy jak Nguitellin, Bayamba czy nie wiadomo kto jeszcze. Niech ktoś powie?! Zna ich ktoś wie gdzie grali?? Wątpie.
I wydaje mi się, że można było kupić np. 2-3 zawodników, przetestować 9-10. I podpisać nowe umowy ze starymi piłkarzami ( bo taki ich można nazwać ). Bo Drumlak, Dymek, ława, Skrzypek, Mosór, Bednarz podobno chętnei chcieli by zostać.
Ale co zrobił pan Werner?? Powiedział, że są za drodzy, ze z Drumlakiem się nie opłaca podpisać kontraktu bo jest za dobry!!, że łąwa z Dymkiem chcieli za duzo.
A co zrobiono tym teoretycznie beznadziejmym, niepotrzbnym (Piotrowski, Andruszko, Szypowski, Kinczel itd.) W szatnich wywieszono liste zawodników którzy od nowego sezonu mogą sobie szukać nowego pracodawcy....
Dla mnie śmiech na sali. Bo zamiast powiedzieć im, ze buduje się tu młody zespół jak zapewniał Gondor z wernerem to bez słowa ich wypierdzielono. Ale jaki to jest młody zespół skoro kupiono zawodników po 30 ale tuż przed nią?? Pawlak, Romaniuk, Witkowski, Adzem...... itd.
Wg. mnie przyjście Wenera i Gondora było niepotrzebne. Werner coś tam piepszył o tym, że będzie inwestowal w Pogoń ale z tego co widać on tylko jezdzi i szuka owszem nowych talentów ale do ... żużla.
Za Bekdasa było lepiej wtedy aż chciało się przyjśc na stadion a teraz nawet na meczach z lechem jakże prestiżowych i ważnych dla kibiców jest nas .... 7tys. . Za Bekdasa na Radzionkowie było 10tys. a o Wiśle, LEgii czy Poloni nie wspomne.
mikee wątpliwe, żeby ktoś ze Szczecina został prezesem Pogoni. Mi marzy się Pogoń Bosman Szczecin :-D.
Wyobrażasz sobie darmowe piwo na meczach. Ehhh pomażyć zawsze wolno.....
Pozdro 
CHEMY 1 LIGI , PORTOWCY CHCEMY 1 LIGI !!!!!!
WERNER I GONDOR SPIER****Ć DO GLIWIC
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 12/11/2002 16:40
Bekdas nie kupił swego czasu lecha ze względu na nieuregulowane kwestie własności terenów na których jest stadion Lecha.
Pozdrawiam!
|
nARKA!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 12/11/2002 21:38
Po raz kolejny, trudno się z tobą Jasny nie zgodzić.
Ale tak swoją drogą, miasto myśli przyszłościowo za kilka lat wejdziemy do UNII, a tam obywatele bogaci i zwiedzać lubią.
A w Szczecinie w centrum miasta piękny skansen z ówczesnym cudem techniki i darem socjalistycznych władz PRL dla ludności miasta. BASEN ODKRYTY ZE SKOCZNIĄ, wkomponowany w dziko rosnące krzewy, krzaki. Turysta będzie mógł przysiąść na stercie rozwalonych cegieł i popatrzeć na reklamy ZARZĄDU PORTU SZCZECIN -ŚWINOUJŚCIE  
I to się nazywa myślenie i nie będzie nam obcy kapitał odbierał pomników przeszłości.
Jest skansen w Biskupinie miejmy taki sam w Szczecinie 
A co powiecie na Pogoń Żywiec Szczecin [Ostatnio edytowane przez mikee: 2002-11-09 21:38]
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 13/11/2002 16:14
mikee !! Dobre a nawet bardzo :-D
I nie zapomnij, że na dzień dzisiejszy prezydentem jest Jurczyk wiec jakiś pomników też się można spodziewać dal turystów z UNII ??
Już wiem Jurczyk postawi pomnik samemu sobie za życia  kulary:
No i może jeszcze jakieś dwa, trzy pomniki na cześć pana Gondora z napisem złotymi literami - Dobroczyńca miasta Szczecina :-D albo filantrop ;]
I jeszcze na temat Basenu : 
Nie wiem co Tobie się w nim nie podoba wg. mnie jest bardzo ładnie zrobiony. Wielkie krzaki zasłaniają widoczność dla wszystkich ludzi z zewnątrz czyli ludzie wewnątrz mogą bez ogródek opalać badź kąpać się .. nago No ale nie piszmy o takich rzeczach bo nas jeszcze wyrzucą z tego forum  
I nie może być żadna tam Warka Strong, Żywiec.
Ma być poprostu: POGOŃ DĘBOWE MOCNE SZCZECIN 
Pozdro mikee !
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 13/11/2002 17:17
Jasny: Bekdas nic w Szczecinie nie wtopil. Jesli dostanie te 13 mln. od Gondora to bedzie to najlepszy interes jaki kiedykolwiek zrobil.
Nic Ci to nie mowi, ze niejaki Vahap Toy to jego super kumpel??
Na poczatku jak miasto zgodzilo sie dac tereny Bekdasowi to on powiedzial, ze nawet jak by nie dostal zadnych terenow to by nie odszedl bo kocha Pogon. Przez 3 pierwsze miesiace swojego panowania placil pieniadze a potem to juz tylko klamal jak z nut, ciagle zwiekszal zadania i zawieszal zawieszone finansowanie... A jeszcze jedno. Skad sie wziely te wielkie dlugi? Ja tez moge stworzyc "wielka" druzyne na kredyt. Tylko co potem?? Wlasnie teraz miedzy innymi odczuwamy skutki rzadow Bekdasa. Ten klub (podobnie jak ZSRR - kolos na glinianych nogach) musial sie kiedys zawalic..
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 13/11/2002 21:00
Jasny ja nie jestem Pogonhool a co do tego co napisałes ... to ja to wszystko wiem !! po co zes to pisal ? uwazam ze za czasow Bekdasa bylo bardzo zle a teraz jest nieznacznie lepiej .
PS. Werner obnizyl pensje piłkarzom o 40%
wg to zajebisty pomysl !! (naprawde nie nabijam sie ) tylko trzeba bylo je obnizyc wczesniej , teraz beda mieli jakis pretekst zeby grac z ambicja i wola walki i nie gadajcie mi tutaj rzeczy w stylu ze ma rodzine na utrzymaniu itp itd jesli nie umie grac w pilke to niech sobie znajdzie inny zawod !!
|
|
|
|
|
Odp: co dalej??? - 13/11/2002 22:39
niech ci będzie rob ![:]](grafika/emoticons/krzywy.gif)
NIe wiem czy nabijasz się czy bez kitu tak myślisz ale obniżnie płacy o 40% przy zarobkach rzędu 2tys. miesięcznie praktycznie pokazuje, że Pogon nie ma kasy.
I nie pierdol mi, że rto jest oszczędzanie myślenia na przyszłośc. Pogoń nie ma kasy i mieć jej nie będzie.
Wg. mnie Werner mówiąc o wielich porządkach zapomniał, że jak powyrzuca wszystkich ,, niewygodnych" z dużymi kontraktami to na ich miejsce przyjdzie ktoś nowy ktoś komu np. 700 złotych miesięcznie nie wystarcza do życia. Nie mówie, ze piłkarze są święci powinni zarabiać po 150tys. miesiećznie.
I jak obniżą płące to wątpie, zeby to był pretekst do ambitniejszej walki.
I za czasów Bekdasa wcale nie było ,,bardzo źle" bo wg. mnie było dobrze do pewnego momentu. Do momentu kiedy Bekdas upomniał się o tereny zapsiane w umowię z miastem.
Dalej już znasz......
PS
Na v.pl byłęś chyba .... pogognhool'em i tak cie zapamiętyałem a nie zaden tam rob !!!
pzdr.!!
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|