| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Zuzel na Twardowskiego!!!!!!!!!:( - 08/11/2002 13:45
Fragment wywiadu z wice-prezesem SSA POGON:
Do czasu, gdy stadion przy ul. Twardowskiego nie zostanie zmodernizowany nasi żużlowcy startować będą na stadionie Pergo w Gorzowie.
zrodlo glos szczecinski
Przydalaby sie flaga z przescieradla "Nie chcemy zuzla na Twardowskiego"
|
Wszystkie drogi prowadzą na Pogoń
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zuzel na Twardowskiego!!!!!!!!!:( - 08/11/2002 15:56
Wczerwcu pisałem że gondorowski przyszedł Do POGONI zeby stworzyc w Szczecinie druzyne zuzlowa i doprowadzic do upadku ewentualnie spadku do 2 ligi druzyne piłkarską.
Wszystko idzie w tym kierunku
Najpierw pozbyto sie piłkarzy zwiazanych z Pogonia na dobre i złe,zwiazanych z regionem a przedewszystko z drużyną.
Pozbyto sie Trenera.
Gondorowski zatruidnił ludzi majacych w d-pie druzyne piłkarską.
Mineło 5 miesiecy, wszystko co pisałem staie sie faktem.
POGOŃ Szczecin żużlowa.
Nazwa POGOŃ Szczecin BYŁA,JEST,BĘDZIE klubem piłkarskim.
gondorowski nie ma prawa pomiatać tak zaszczytną nazwą i z tradycjami od 1948 roku POGOŃ Szczecin.
|
ted
|
|
|
|
Odp: Zuzel na Twardowskiego!!!!!!!!!:( - 08/11/2002 16:39
Najpierw pozbyto sie piłkarzy
> zwiazanych z Pogonia na dobre i złe,zwiazanych z regionem a przedewszystko z
> drużyną.
Przesadziles troche z tym przywiazaniem... Przywiazani to moze oni byli ale do kasy. 
> POGOŃ Szczecin żużlowa.
Nazwa POGOŃ Szczecin BYŁA,JEST,BĘDZIE klubem
> piłkarskim.
W Pogoni oprocz pilki noznej jest jeszcze sekcja zeglarska a jeszcze nie tak dawno temu byla koszykowka, pilka reczna mezczyzn i kobiet, boks i pare innych.
Wiec jesli nie odbedzie sie to kosztem druzyny pilkarskiej to ja nie mam nic przeciwko zuzlowi. No jest jeszcze druga sprawa - nie podobaloby mi sie tez,gdyby druzyna zuzlowa powstala poprzez przeniesienie druzyny Pergo z Gorzowa.
gondorowski nie ma prawa pomiatać tak zaszczytną nazwą i z
> tradycjami od 1948 roku POGOŃ Szczecin.
Pogon nie od razu sie nazywala Pogon
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Zuzel na Twardowskiego!!!!!!!!!:( - 22/11/2002 10:54
Zbliża się koniec rundy, a tu zamiast o ewentualnych wzmocnieniach piłkarskiej Pogoni czytam coś takiego:
Źródło Głos Szczeciński
Les Gondor, prezes Sportowej spółki Akcyjnej Pogoń najwyraźniej tęskni za żużlem. Wczoraj brał udział w walnym żużlowego klubu Stal Pergo Gorzów.
- Mam już nawet listę z nazwiskami żużlowców, którzy od marca startować będą w barwach Pogoni. Nie ma na niej braci Gollobów, to raczej młodzi chłopcy - twierdzi szef szczecińskiego klubu.
To nie pomyłka. Jak już informowaliśmy Pogoń Szczecin zgłoszona została do II-ligowych rozgrywek. Początkowo szczecińscy żużlowcy startować będą w... Gorzowie.
- Przebudowa stadionu Pogoni dla potrzeb żużlowych wcale nie wymaga dużych inwestycji - twierdzi Gondor. - Problemem jest tylko fakt, że pod zegarem boisko jest nieco węższe niż po przeciwnej stronie. Boisko piłkarskie trzeba będzie nieco odsunąć od łuku, czyli cofnąć w stronę ul. Twardowskiego. Wówczas trybuny gdzie znajduje się łuk trzeba będzie nieco tylko zaokrąglić. Nie będzie potrzeby poszerzania boiska po bokach, tak więc na pewno zabierzemy istniejących już miejsc - Gondor snuje żużlowe plany.
Szef piłkarskiego - było nie było - klubu twierdzi, że przebudowa stadionu pod kątem żużla, rozpocznie się po przekazaniu Pogoni terenów wokół stadionu. Dopiero wówczas klub pozyska inwestorów, którzy zainwestują w niego gotówkę.
Coś do powiedzenia kwestii żużla na stadionie przy ul. Twardowskiego powinien mieć chyba jednak również architekt miasta. A przy podejmowaniu decyzji najprościej sięgnąć po zdrowy rozsądek. Żużel w spokojnej, willowej dzielnicy, jaką jest Pogodno, to delikatnie rzecz ujmując, chyba lekkie nieporozumienie..
Po przeczytaniu czegoś takiego, odechciewa się wszystkiego. Panie Prezesie Szczecin to miasto o ponad 50 letnich tradycjach piłkarskich. Nie chcę zadnego "czarnego sportu" na stadionie na który przychodzę już tyle lat. Przebudowa stadionu przecież to kpina. Wybudujcie sobie nowy stadion, za pieniądze tych inwestorów, którzy czekają tylko na podpisanie umów 
Jakie to wszystko jest chore. Podpiszą umowy Pogoń i tak się przestanie liczyc bo jakiś żużel jest ważniejszy, nie podpiszą Pogoń spadnie bo nie będzie inwestora
I co jest lepsze
|
.:: POGOŃ .: 1948 :. SZCZECIN ::.
|
|
|
|
|
|
- 1
-
|