| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Gondor ma w planach Hipermarket... - 27/09/2002 12:45
Jak informuje dzisiejszy Kurier Szczecinski 10 Wrzesnia br. na terenie Fabryki Mechanizmów Samochodowych Polmo w Szczecine odbyła się konferencja prasowa na której zjawił sie szef firmy Svenska Group Les Gondor zapoznał dziennikarzy i radnych z planem budowy Hipermarketu oraz obiektó rekreacyjnych.Jednym słowem likwidujemy fabrykę i budujemy hipermarket. powiedział na spotkaniu Les Gondor.
zródło infor. Kurier Szczecinski.
Prosze o komentarz......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gondor ma w planach Hipermarket... - 27/09/2002 20:26
przez przypadek skasowalem artykul (przepraszam autora postu )
link do artykulu: http://www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1036106.html
|
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Gondor ma w planach Hipermarket... - 02/10/2002 08:52
Szczecin może stracić Pogoń
Les Gondor, po czterech miesiącach od tranasakcji z Sabri Bekdasem zrezygnował wczoraj z prowadzenia Sportowej Spółki Akcyjnej Pogoń. Tym samym klub ponownie stał się własnością poprzedniego właściciela.
- Wczoraj złożyłem moje akcje Pogoni do depozytu - oświadczył Les Gondor prezes SSA Pogoń. - Poinformowałem prawników Sabri Bekdasa, że nie będę spłacał dalszej części należności za spółkę. Decyzję podjąłem po poniedziałkowych obradach Rady Miasta, podczas których zrobiono ze mnie złodzieja. Mimo, że dwukrotnie prosiłem o głos nie wpuszczono mnie na mównicę.
Przypomnijmy, że komisja budownictwa wycofała projekt uchwały dotyczący wybudowania na terenie szczecińskiej fabryki Polmo centrum handlowo-rekreacyjnego.
- Gdy dowiedział się o tym szwedzki inwestor, który planował przeprowadzić inwestycję na terenie Polmo, a w przyszłości również wokół stadionu Pogoni, natychmiast wycofał się z interesu - dodał Gondor.- W ten sposób Szczecin stracił setki miejsc pracy, a ludzie miejsce do godnego wypoczynku. Natomiast Pogoń pieniądze z części wpływów, które miał w przyszłości przynosić obiekt.
Prezes SSA Pogoń twierdzi, że zainwestował dotychczas w morski klub 6.5 mln złotych, wydając pieniądze głównie na akcje spółki. Umowa z Sabri Bekdasem dotycząca sprzedaży udziałów opiewała na 13 mln zł. Miały one zostać przelane na konto tureckiego właściciela w kilku ratach. Wczoraj upłynął termin przelania kolejnych 4 mln zł.
- Gdybym to zrobił utopiłbym następne pieniądze. Te 6,5 mln złotych, które już przekazałem Bekdasowi, są dla mnie nie do odzyskania. W Szczecinie nie ma klimatu do robienia interesów. Wycofuję się z Pogoni i niech inni się martwią co się będzie działo z klubem - zakomunikował swoją decyzję Les Gondor.
Umowa pomiędzy Bekdasem a Gondorem zawierała punkt mówiący, że w przypadku wycofania się Gondora klub ponownie staje się własnością biznesmena rodem znad Bosforu. Bekdas ma nieograniczone prawa do Pogoni.
Wtajemniczeni mówią, że po nieudanej przygodzie z Pogonią Bekdas na pewno nie wróci do Szczecina. W rozmowie z Gondorem zapowiedział, że przeniesie zespół w miejsce gdzie obecnie prowadzi interesy, czyli do... Tomaszowa Mazowieckiego.
Sabri Bekdas był wczoraj nieuchwytny. Przebywa na urlopie w Stanach Zjedoczonych.
Tymczasem Gondor od wczoraj próbuje odzyskać zainwestowane pieniądze. Ponoć bliski realizacji jest już transfer do innego klubu Ferdinanda Chi-Fona.
|
Nie dyskutuj z debilem !
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
|
|
|
|
|
|
- 1
-
|