| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
W obronie... - 06/09/2002 22:49
...Wernera.Tak,nie pomyliłem się.To nie jego wina że ma tak niewdzięczną funkcję.On wykonuje polecenia Gondora-jest taka tarczą.Wszystko idzie na niego,a on tylko jest "słowami" Lesa.Fakt,faktem że czasmi mówi rzeczy które są niezrozumiałe,ale może za dużo pije?? Ja im wierzę.A wiara czyni cuda!! Ludzie więcej optymizmu. Oni nie są aż tak głupi,aby spuścić NASZ klub do drugiej ligi. To są biznesmeni którzy chcą wyciągnać kasę,która racjonalnie wykorzystaja na potrzeby klubu.Tak jak na zachodzie... Ja tam narazie jestem cierpliwy i WY też bądżcie...
POZDRAWIAM
|
Tam gdzie POGOŃ tam i ja!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 13:27
Luk co do jednego to masz rację,- to są biznesmeni i podam Ci jedną z koncepcji:
Sprawa rozbija się o lukratywne tereny ( z tego powodu zawitał i odszedł p. Bekdas )
Klub w tym układzie jest na drugim miejscu, coś jakby narzędzie do dalszej pracy
I teraz tak,- dobry zespół, wyniki, puchary, transmisje, kibice, sponsorzy, pieniądze. Kiepski zespół w I lidze,- drodzy piłkarze i nic ponadto. Średni zespół w II lidze,- małe koszty, małe wynagrodzenia, kibiców akurat tyle ile na kiepskich występach w I lidze.
Wnioski? Skupiając się na Wernerze i Mikulskim zapomnieliśmy o WŁADZACH MIASTA! To właśnie oni powinni jasno zdeklarować poparcie dla naszego zespołu, określić I-szo ligowe warunki do spełnienia, a dopiero potem dzielić i rozdawać.
Bekdas nie dostał nic chociaż spełnił swoją część umowy,
oby Gondor nie dostał wszystkiego nie wywiązując się praktycznie z niczego.
Na zawsze wierny Portowcom
|
A ostatni pierwszymi będą... 
A Pogoń w sercu mym na zawsze... :red:
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 14:37
Popieram Luk'a !!! Wierutrną bzdurą jest twierdzenie, że Gondor z Wernrem chcą, aby Pogonka grała w drugiej lidze. To nie będzie się opłacać, bo przez Pogoń pan Gondor chce reklamować swoją firmę i to, co za kilka lat powstanie w Szczecinie. Obecnie reklama nie jest zbyt dobra, bo nie ma na to warunków finansowych. Jasne mógłby sciągnąć do Szczecina, za wielką kasę, podbrożnych, bednarzy i narobić 32 mln. zł. długu. Nie tędy jednak droga !!! Przypomnijcie sobie Amicę. Oni na poczatku też nie kupowali drogich piłkarzy. I co ? Powiem jedno : Kryszałowicz, Dawidowski, Zieńczuki itp. ...
|
w żyłach...
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 14:40
Druga sprawa.
Utrzymanie drużyny w drugiej lidze kosztuje troszkę mniej. Ale wpływy z tytułu reklam, praw telewizyjnych, biletów itp. są tak niskie, że i tak wychodzi drożej !!!!!!!!! Poza tym Gondor, o ile wiem, musi utrzymać Pogoń na pierwszoligowym poziomie.
|
w żyłach...
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 14:47
Trzecia sprawa - pan Wernerm.
Jego największym błędem są nieszczęsne wypowiedzi o Majdanie, Ławie i Kaczorze, Mosórze, Arsenalu( ))) ) itp. Człowiek ten jednak pracuje dla Pogoni i, jak zapewnia Les Gondor, robi wszystko, aby w klubie było jak najlepiej. To on załatwił Majdanowi kontrakt w Grecji ! I to dwa razy ! A że nie chciał oddać Majdanowi karty za darmo - a dlaczego Pogoń miałaby się pozbyc go bez odstępnego ?!!! Sprawa Majdana nie zakończyła się jeszcze i, jak powiedział Gondor, klub musi zainkasować za niego chociaż 100 tys $.
|
w żyłach...
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 14:50
Proponuję więc wszystkim troszkę poczekać z sądami i linczowaniem Wernera. Jak przyjdą wyniki, to już nikt nie będzie Wernerowi nic wypominać. Skąd to wiem ? A pamiętacie sprawę Miklasa na LEGI ?
|
w żyłach...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 15:28
byłoby dobrze, gdyby tak się stało, bo wyzwiska w stronę Wernera nie pomogą piłkarzom. Wątpie jednak, żeby tak się stało. W Polsce winnego się szuka zawsze po najniższej lini oporu, bez zagłębiania się w sedno sprawy.
|
w żyłach...
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 15:48
moze i nie chca spuscic Pogoni do drugiej ligi,ale pozbywanie sie takich pilkarzy jak Dymkowski,Lawa,Kaczorowski to kompletna bzdura.Gondor powtarza,ze chce zbudowac perspyktywiczna druzyne.a czy tacy pilkarze jak Lawa,Misiura,Andruszko(!!) nie sa przyszlosciowi?nie sadze,aby rodriguezy,saranovice,adzemy,witkowskie,romaniuki,sobczaki,pawlaki i inne pokemony stanowily trzon perspektywicznej druzyny.niestety Pogon oddala kilku pilarzy niemal za darmo,a ci ktorzy przyszli nie dorastaja im do piet.swoja droga niektorzy ze starej Pogoni (Dubiela,Bilinski) tez zapomnieli jak sie gra w pilke.z taka gra i takim skladem nawet Alex Ferguson nie pomoze.dobrze ze Mikulskiego wywalili-szkoda ze zapomnieli o Galuszce.nie wiem co ten czlowiek robi w pierwszoligowym klubie.
|
1948
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 19:51
Według mnie trzon drużyny powinni stanowić wychowankowie naszej drużyny któży są emocjonalnie związani i z POGONIĄ i ze Szczecinem a nie armia najemników z których większość nawet na drugą ligę się nie nadają!!!!!!!!!!!!!!
|
Pogoń & Legia
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 07/09/2002 22:04
Nie no oczywiście.Werner mi płaci za to abym pisał takie rzeczy. Naprawdę na meczu z KSZO zamias zdzierać gardła na niego,przeznaczmy siły na doping.Mimo że chłopakom nie wychodzi bądżmy w końcu normalni a nie banda chłopków roztropków.DOPING ludzie,DOPING PRZEDEWSZYSTKIM!!
|
Tam gdzie POGOŃ tam i ja!!!
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 08/09/2002 07:01
Ficiu zagłęb się w literaturę (lub życie) dotyczące interesów lub polityki, a przestanie być dla Ciebie niedorzeczna nawet wiadomość o zamianie Twardowskiego na pole marchewek (jeśli tylko ktoś będzie widział w tym jakąś wymierną ukrytą korzyść).
A poważnie, są to tylko moje wyssane z palca dywagacje, gdyż kłóci mi się jakoś dobry interes Pogoni z jednoczesnym działaniem na jej szkodę (wszyscy wiemy o czym mowa); i tak jak Ty ufam do końca i wierzę w odwrócenie złej passy.
Pozdro
|
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 09/09/2002 16:03
Trudna sprawa z tym Wernerem i spółką. Ja osobiscie nie ufam temu człowiekowi, po przeczytaniu kilkudziesieciu wywiadów z nim uwarzam go za błazna, klauna, pajaca itp.Człowiek ten nie ma pojecia o prowadzeniu klubu( albo udaje,ze nie ma), jest hamski i beszczelny do granic możliwości. Wierzę w Pogoń a nie w niego. Co do Bilińskiego i Dubieli : " Z kim przestajesz, taki sie stajesz"!
|
"CSWD" i to się nie zmieni....
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 19/09/2002 00:14
Sorry, ale musiałem wrócić do tego postu po tym jak pan Jezierski ujawnił iż gondorowi, wernerowi i spółce nie zależy na utrzymaniu Pogoni w I lidze !
Tym samym potwierdził tylko to, co sami widzieliśmy nie od dzisiaj !
Nie wiem jak was, ale mnie krew zalewa ( nie pierwszy raz zresztą ) !
|
|
|
|
|
Odp: W obronie... - 19/09/2002 11:35
ja nie wiem jak tak mozna mowic... jak mozna stac za kims kto nic sobie nie robi z b.trudnej zeby nie mowic beznadziejnej sytuacji Klubu no pewnie co tam wernera obchodzi czy Pogoń bedzie grac w I czy W II lidze swoja dzialke odwali a kase i tak dostanie od Gondora a moze jakas premie jeszcze?
|
All for PoGoN
|
|
|
- 1
-
|