|
|
Pogon z nowym logo? - 10/01/2002 15:18
Zly zart-pomyslalem dzisiaj rano sprawdzajac wiadomosci na internecie. To nie moze byc prawda ze moj ukochany klub, klub z taka tradycja i takim dorobkiem zostanie niedopuszczony do rozgrywek przez dupka ktory w dodatku nawet nie jest Polakiem. Jak mozna do tego dopuscic, gdzie sa wladze miasta, gdzie sa protesy ze strony smutnych panow z PZPNu? Nie znam statusu Polskiego Zwiazku Pilki Noznej ale wydaje mi sie ze sa oni zobowiazani do obrony polskich klubow przed takimi zajsciami jakie obecnie maja miejsce w Szczecinie. Nie lubie nikogo bezpodstawnie oskarzac ale brak jakiejkolwiek reakcji ze strony rzeczonych podmiotow nasuwa mi smutna mysl ze moze ow wlodarze otrzymuja okreslone profity (oczywiscie w walucie tureckiej) z tego zeby ten cholerny turecki pajac zniszczyl Pogon. Ten klub, herb i barwy to duma i tradycja regionu; wielu ludzi (tak jak i ja) dorastalo w klimacie szczecinskiego klubu, dla wielu jest wazna i znaczaca czesc zycia, nie pozwolmy zeby jakis pseudo-przedsiebiorca
rodem z Turcji zaprzepascil to wszystko ze wzgledu na swoje wybujale fantazje finansowe. Juz raz, w roku panskim 1683 pod Wiedniem, wytlumaczylismy Turkom ze wqrwianie Polakow nie prowadzi do nieczego dobrego, ale widac zapomnieli ta lekcje. Pozdr all.
Timothey McVeigh
P.S. do redakcji - oddajci mi moj "nick" - obecny mi sie nie podoba.
|
"...nieważne jak wąską przechodzę bramą,
nieważne po drodze zakręty jak ostre, zostałem władcą własnej wiary, samotnie prowadzę swą duszę wyniosłą."
|
|