Liczba spotkań między Pogonią a Koroną Kielce: 14. Bilans to 7 zwycięstw Pogoni, 5 remisów i 2 wygrane Koroniarzy. W bramkach 27-18 dla Pogoni. Bilans meczów w Szczecinie to 5 zwycięstw Pogoni i 1 remis. W bramkach 18 - 8
Frekwencja na meczach z Koroną od sezonu 12/13
12/13 - 4.570 (111 z Kielc)
13/14 - 5.734 (45 z Kielc)
14/15 - 3.214 (51 z Kielc)
15/16 - 5.142 (109 z Kielc)
Kursy na dziś: 1.80 | 3.30 | 4.45
Jak widać od czasu powrotu o Ekstraklasy frekwencja na meczach z Koroną ani razu nie przekroczyła 6 tysięcy kibiców. Po cichu liczę na 8 tysięcy w piątek, zważywszy na to, że jest to mecz inaugurujący ten sezon w Szczecinie. Powinna być dobra pogoda (około 25 stopni), termin też nie jest najgorszy. Nic tylko brać kumpli i stawić się na stadionie
Ostatni mecz Korona zagrała z Zagłębiem Lubin i przerżnęła 4-0. Mecz meczowi nie równy, aczkolwiek uważam, że jesteśmy zdecydowanym faworytem. Gramy u siebie, a w Koronie jest rozpierdol organizacyjny i jedna z najsłabszych kadrowo drużyna w lidze. Za nami przemawia więc wszystko: statystyki, sytuacja po 1 kolejce, własny stadion. Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo.
Tak więc będę zadowolony po tym meczu jeśli
a) Na meczu będzie ~ 8 tysięcy kibiców
b) Wygramy pewnie
c) Zwoliński wreszcie się odblokuje i zamknie mordy (a raczej klawiatury ) forumowym ekspertom, według których grać powinien Kitano (haha)
Co do składu, to jest jeszcze sporo czasu, ale pierwsze co się nasuwa już dziś to konieczna zmiana w bramce oraz wywalenie Lewandowskiego najlepiej z klubu, ale jeśli się nie uda, to chociaż na ławkę
Odp: Pogoń Szczecin - Korona Kielce (22.07.16, godz. 18.00) - 20/07/2016 19:25
Szykuje się frekwencyjna masakra jeśli chodzi o mecz inaugurujący sezon u nas.
Ale między Bogiem, a prawdą czy to naprawdę aż tak dziwi? Biorąc pod uwagę wszystkie poniższe czynniki:
- piątek 18:00, a więc termin przez wielu już w ciągu ostatnich kilku sezonów mocno szykanowany.
- brak głośnych transferów, no może poza Drygasem, ale o nim wiadomo było od roku - no przecież nie zaliczymy do transferowych bomb Deleva ...
- brak nowego, jakiegokolwiek napastnika, mając w pamięci mecze Zwolińskiego z tamtego sezonu możemy spodziewać się co będzie w ataku.
- rywal bardzo przeciętny zarówno piłkarsko jak i kibicowsko.
- brak jakiejkolwiek reklamy, gdziekolwiek poza internetem - na mieście przez ~2 tygodnie chodzenia, nie widziałem ŻADNEGO plakatu reklamującego mecz ...
- kolejny sezon, który zapowiada się na walkę o 8-mkę i nic poza tym - naprawdę można być tym powoli znudzonym/znużonym.
Czy przeciętny Kowalski, który mecze ogląda odświętnie na taki mecz naprawdę może się wybrać?
Odp: Pogoń Szczecin - Korona Kielce (22.07.16, godz. 18.00) - 20/07/2016 19:55
Nie i nie zanosi się na zmiany u nas. Czasami przyjdzie więcej kibiców na Legie, Lecha, ale inne spotkania to będą najwierniejsi plus ci co chcą. Termin nie jest zły na finał CLJ przyszło dużo osób mimo gorszego terminu. Tu potrzeba czegoś co przyciągnie ludzi na stadion, jakiegoś sukcesu, choćby transferowego!
Odp: Pogoń Szczecin - Korona Kielce (22.07.16, godz. 18.00) - 20/07/2016 20:18
Panowie - nie ma co tu rozkładać frekwencji na czynniki pierwsze. Każdy z nas jest odpowiedzialny za to jak wygląda Młyn i cały stadion. Marketing marketingiem, ale sami sporo możemy zrobić. Skupmy się raczej na tym co możemy, a nie na powodach, bo samo rozmyślanie nic nie da.
Ogarniać znajomych i wbijać na Młyn
W tym temacie możesz przeczytać statystyki dotyczące pojedynku bądź napisać o samym meczu, a w temacie „Występy Pogoni w ekstraklasie” można np.: podać termin meczu.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.