Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 09/04/2016 22:03
Chciałoby się napisać ,że ten wybryk z sektorówką to jakaś prowokacja ,robota jakiegoś kreta ,ale niestety nie da się.Potrzeba pilnie doktora od zaraz nie ma na co czekac az samo się wyzdrowieje.
Głupota jest sprawą prywatną jednak jej skutki są społeczne.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 09/04/2016 22:21
Doping bardzo słaby jak na taką ilość osób. Młyn zawalił tak samo jak wszystkie inne sektory. Sytuacja z sektorówką to prawdziwy dramat, na moje oko była wciągana poprawnie aż do "PO", następnie zrobił się problem z rozwinięciem i w konsekwencji wciągnięto resztę złą stroną. Sytuacji nie widziałem, bo byłem pod sektorówką na młynie, jednak tak to wygląda na podstawie zdjęcia.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 09/04/2016 23:00
Mieszane uczucia..z jednej strony miło było po tylu latach zobaczyc znowu nabity stadion, z drugiej strony za ilością w ogóle nie poszła jakość. Kryzys kibicowski niestety u nas widać od dłuższego czasu, ale teraz potwierdziło się to kolejny raz. Bilety za strefę 1 i 3 rozeszły się szybko, podczas kiedy te dwie trybuny były pełne, łuk był zapełniony w 30%. Tylko ranga rywala sprawiła, że ludzie mimo wszytko tam zasiedli. Co do dopingu i akcji z sektorówką wszystko zostało już napisane, ja to podsumuje jednym słowem..WSTYD. Naprawdę musimy być bardzo nisko kibicowsko skoro sektorówa na własnym stadionie rozwijana jest do góry nogami. Szkoda tym bardziej, że pod wzgledem organizacji klubu jest zupełnie inaczej, idzie w dobrym kierunku, piłkarze mimo tej fali remisów grają dobrze i przede wszystkim jesteśmy na pudle.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 09/04/2016 23:38
Mleko się rozlało. Trzeba teraz robić oprawy tylko na sektorach 10-13. Lepiej skromniej ale nad wszystkim panować. Reszta stadionu chce oglądać mecz więc zawsze im będzie to przeszkadzać. Oprawy muszą być na poziomie, ale same się nie zrobią. Trzeba rąk do pracy. Biadoleniem w necie nic nie zdzialamy.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 00:31
sorry ale bylo duzo dobrych ludzi z identyfikatorami i wygladalo ze temat ogarniety wiec za wszystko obwiniac januszy nie mozna.do tego po wszystkim dobre 30min sektorowke trzymalismy w rekach na koronie a przy wc stali organizatorzy i dyskutowali,wiadomo krzywda nam sie nie stala.ale swiadczy to tez o tym ze sporo do poprawy ,i zeby nie bylo sporo przypadkowychych typow dzwigalo
.tak samo po wszystkim,wrocila sektorowka na gore trzymalismy ja dobre pol godziny
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 01:59
już chyba dostaliśmy wszystkie odpowiedzi, dlaczego nie ma starszych na młynie. po prostu nie ma organizacji. To nie jest tak, że "jak chcesz to się wykaż i pokaż jak Ty umiesz lepiej". Sektorówka wchodziła drugi raz w swojej historii, dlaczego nie wyszło? Dlaczego wyszła kiedyś sektorówka "ostatni taki stadion w kraju"? Też mogła wyjść do góry dupą. Brak osób ogarniających u góry co ciągnąć na dół. Czy potrzeba na to odpowiedzi? nie. Moim zdaniem potrzeba nas, starszych czysto teoretycznie, którzy się wezmą w garść i zechcą pomóc młodym i coś im pokazać i przekazać. Kwestia tego czy młodzi chcą pomocy to druga sprawa. Myślę, że każdy powinien spalić się ze wstydu bez wyjątku. Ja np. nie wiem co trzymałem i jak bo nie widziałem. ale w dobie komórek? nikt nie zareagował? Nie było nikogo kto by powiedział "dawać to do góry i odwrócić"? Gdyby poszła poprawka nie byłoby tak źle, zwykła wpadka, ale no cóż. Tak mamy wstyd na całą Europę. Ze skrajności w skrajność.
W kwestii źle zaprezentowanej sektorówki. Jak ktoś myśli, że w trakcie rozwijania można ten proces wrócić, to chyba nigdy nie brał udziału w takiej oprawie. Nie da się tego zawrócić - zbyt duży tumult. Tak jak ktoś wcześniej napisał, winę za ten stan rzeczy ponoszą osoby ogarniające (w mojej opinii było ich za mało na tak dużą ilość tych co na meczu pojawiają się od święta). Jako kibice nie ma co się łamać, trzeba brać to na klatę, wyciągnąć WNIOSKI i DZIAŁAĆ. Czasu się nie cofnie. Liczy się to co przed nami, a przed nami walka o TOP3 tej nudnej jak pizda ligi. Dobrze byłoby aby na mecz z Podbeskiedziem przyjść równie liczebnie jak wczoraj. Też ktoś wcześniej napisał, że teraz sektorówki będą prezentowane w sektorach 10-13. Moim zdaniem - bez przesady. Jak jest możliwość, to trzeba robić oprawę. "Nie myli się ten co nic nie robi."
W kwestii relacji Pogoń-Legia, to jest tak jak z Ex-partnerką. Niech się pie*doli. Jej wybór.
W kwestii finałowej TOP8: Dobra Czesiek. Żarty się skończyły, każdy wie że remisowałeś specjalnie, bo chciałeś aby piłkarze zaoszczędzili siły na rundę mistrzowską. Trzeba wygrywać!
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 08:40
wstaję w niedzielę rano po meczu i własnym oczom nie wierzę. Pseudo grupa Ultras Pogoń wydaje oświadczenie że winę za wszystko ponosi kryta. Kurwa szok, kim trzeba być żeby w takiej sytuacji nawet nie potrafią przyznać się do błędu. Od czego wy kurwa jesteście, od tego żeby przyjść kilka godzin przed meczem położyć sektorówkę na sektorach i niech się dzieje wola nieba. To wy jesteście wszystkiemu winni a nie kibice z krytej. Proste i logiczne że na tym meczu było sporo osób które były na meczu pierwszy raz bądź od dawna nie były na meczu. Mi się zdaję że powinniście na sektorze być po to żeby takie sytuacje nie miały miejsca, ale jak widzę wam się wydaje coś innego.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 09:26
Nie ma co męczyć juz tej sektorówki. Problem ktory trzeba przedyskutować jest taki, ze jakies kiepy nie raczyły podnieść kawałek jebanej folii podczas oprawy na młynie. Gdy zwróciłem uwagę, jeden odwrócił sie i zlał, a drugi sie patrzał, to mu powtórzyłem i usłyszałem "nie trzeba". Serio kurwa? Żadnej "blaszki na ryj" nie sprzedałem, bo myśle ze jestem za krótko na młynie ale tez dlatego bo miałem wrażenie, ze nikt by mi nie pomógł podczas ew. bójki. I stały jebane chuje cały mecz i stękali, nawet jednej przyśpiewki z siebie nie wydusili.
Kontakt: [email protected] lub
https://www.facebook.com/granatowobordowi/
https://www.youtube.com/channel/UCxZxAvGhuKMBhf8d8HfCJ8w
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 11:38
Moim skromnym zdaniem, powinnismy zaczac ogarnianie od dopingu. Kuleje i widac to golym okiem. Poswiecic 1 sezon ultrasowania na konkretne dopracowanie dopingu. Nie mozna meczyc dwoch czy trzech przyspiewek bo stadion sie muli. Repertuar musi byc zywy. Przygotowany najlepiej przed meczem ale musi byc mozliwosc "reakcji na zywo", na dane sytuacje na stadionie i boisku. Osoby na gniezdzie max 3, do tego reszta ultrasow porozrzucana na piekle ogarniajaca niespiewajacych albo podkrecajaca tych co juz spiewaja. Przez rok mozna fajnie nauczyc nawykow. Dopiero pozniej wziac sie za oprawy. Korona z glowy nie spadnie. Dalej. Fajnie, ze zwykli kibice dochadza do glosu i sa to merytoryczne opinie ale niektorych prujdup nie mozna sluchac. POGON 1948 to juz wogole jestes wykurwiaczem lez. Szumu robisz na forum a w realiach jakos cie nie widac. Oczekiwania masz spore a dajesz cos od siebie? Czy moze jestes ksieciem, ktoremu powinno sie przygotowac tron na vipach, zebys spokojnie i w godnych warunkach mogl ogladnac jak KTOS INNY wpadl na pomysl i zrealizowal z gorszym lub lepszym skutkiem oprawe? Poswiecil kawal swojego czasu i pracy? Odmawial spotkan rodzinie, dziewczynie, kolezkom? Poswiecal szkole i prace? Ile dni w tygodniu poswiecasz na Pogon? Nie musisz odpowiadac. Tak samo weteran. Wkurwiasz oczy. Jezdziles, tworzyles kiedys ruch kibicowski na Pogoni? To kombinuj dalej. Podbij poogarniaj chlopakow, powiedz co i jak. Bo widze, ze sily starcza ci tylko na klawiature. Chyba, ze osiadles na laurach i pomnik za zaslugi ci sie nalezy i jestes taki kozak, ze gdzie ty teraz bedziesz poswiecal swoj cenny czas na obecny ruch kibicowski na Pogoni?
Te "kiepy", jak mówisz, kupiły bilet na młyn, w ten sposób znacznie dofinansowały oprawy tylko po to, by taki Kumaty jak Ty mógł osmieszyć Pogoń na oczach całej piłkarskiej Polski robiąc oprawę na prostej do góry nogami. Idź lepiej sprzedaj blaszkę na ryj temu kiepowi, który za to odpowiadał.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 12:48
Ogólnie rzecz biorąc, nastąpiła zmiana pokoleniowa i trzeba chwilę poczekać aż to wszystko zatrybi. Ładnych kilka lat temu w Lechu też była straszna posucha z tych samych względów i jakoś dali sobie radę. Wyszło jak wyszło, ale tego oświadczenia to mogliście sobie podarować, bo przerzucenia winy na kryta i to w tak słaby sposób, jest kurwa tanie i jest gorszym wstydem niż ta odwrócona sektorówka. Lepiej trzeba było nie pisać nic niż zachowywać się jak dzieci w szkole które zwalają winę na innych.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 12:56
zróbcie zrzutę na mikrofon, można było wziąć megafon. Na górze nie było słychać co mówi osoby na gnieździe. osoby na młynie to 1/3 osób która wiedziała co śpiewać dlatego wyszło jak wyszło. Osoby na gnieździe nie ogarniały jedynie bębniarze wiedzieli co mają robić. z sektorówką to pomyłka wyszła , brzegi powinny być jakoś zaznaczone który idzie pierwszy - chyba nieporozumienie wyszło, jak by szła od dołu było by ok.
Daliśmy dupy ale nie ma co się łamać trzeba wnioski wyciągnąć i do przodu.
Odp: Pogoń Szczecin - Legia Warszawa - 10/04/2016 13:10
Nie znam za bardzo tego co dzieje się obecnie na Młynie, więc może będzie to głupie pytanie - dlaczego S. nie prowadził wczoraj dopingu? Gość ma takie serducho do tego, całym sobą pokazuje, że kocha Pogoń i potrafi nawet z garstką osób zrobić rozpierdol.
Parę lat temu był świetny P. i "Wojna!", wydawało się, że wszystko zmierza w dobrym kierunku, a teraz mam wrażenie, że co mecz jest ktoś inny, w dodatku bez pomysłu i charyzmy, a to tutaj niezwykle istotne. Z wczorajszego meczu nie pamiętam żadnej przyśpiewki, która zrobiłaby na mnie wrażenie, a przy takiej ilości osób, można było konkretnie pierdolnąć. Jestem przekonany, że S. by to rozkręcił.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.