Autor
Wiadomość
   Typowanie -> Puchar Narodów Afryki << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
chicago
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7691 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 22:28
Ja niestety miałem mecz wiec oglądałem pierwszą połowe meczu Angola - Kongo i to co pamietam to Mputu który kopie kolesia z Angoli w JAJA:D
A mówią w Polsce ze Imeh to cham:)

Udziu
Kibic
Na forum od 7181 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 28/01/2006 19:06
No to typujemy :P Egipt-WKS :) juz 1:1, ale jeszcze nic stracone :P ja za WKS :P

Najlepszą obroną jest atak!
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 28/01/2006 20:06
No cóż, dzisiejszy mecz pokazał, że WKS ma bardzo wąską kadrę. Szczególnie rezerwowi obrońcy zagrali totalną padakę, w czym brylowali Kouassi z Domoraudem. Egipt z taką grą nie ma czego szukać, bo nawet te rezerwy WKS długimi okresami kontrolowały grę - a każda strzelona przez nich bramka była bardziej kuriozalna od drugiej.
No i nie mogę zgodzić się z afrykańskim gościem Eurosportu (skądinąd koleś bardzo fajnie komentuje), który wybrechtał rezerwowego bramkarza WKS. A przecież Barry nie miał żadnych szans przy obu bramkach (przy trzeciej wręcz cudem, kapitalnie sparował piłkę na poprzeczkę) i nie popełnił żadnego błędu, czego nie można powiedzieć o Tizie.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 28/01/2006 21:16
Nie oglądałem dziś spotkań, ale skoro Maroko zremisowało z Libią to nie miało czego szukać na tym turnieju...

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 31/01/2006 21:44
Moje typy na dalszą częśc turnieju:

Egipt zwycięża bez większych problemów DR Kongo po czym w półfinale trafia na Gwineę która spokojnie ogrywa Senegal.
W drugim półfinale spotkają się Kamerun(po pokonaniu WKS) i Tunezja(która po ciężkim pojedynku pokona jednak Nigerię).
W finale Egipt(który chyba jednak pokona Gwineę na własnym terenie) zagra z Kamerunem i raczej zwycięży Kamerun...

Visca el Barca!!!
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 31/01/2006 21:58
Ja myślę, że Nigeria jednak powinna ograć Tunezję - zwłaszcza po tym, co podopieczni Lemerre'a zaprezentowali w meczu z Gwineą (niby półrezerwowy skład, ale przecież największe gwiazdy Gwinei również rozpoczęły to spotkanie na ławce i tylko Feindouno pokazał się na bodaj 30 czy 35 minut). Ale mecz bardzo trudny do wytypowania, wygrana Tunezji w sumie nie będzie dla mnie jakimś wielkim zaskoczeniem.
Ciekaw jestem spotkania Kamerunu z WKS i wcale nie byłbym taki pewien, że Kamerun to wygra. Muszę przyznać, że Lwy specjalnie nie imponują mi podczas tego turnieju, szczególnie słabo prezentuje się ich defensywa, może poza znakomitym Atoubą. Wiele zależy od tego, czy wykuruje się wprowadzający dużą nerwowość w grę WKS bramkarz Tizie - bez niego jego drużyna ma większe szanse.
Pozostałe ćwierćfinały chyba bez historii - awans Gwinei (o ile ich bramkarz nie zepsuje imprezki) i Egiptu.
Dalej nie ma co wybiegać w przyszłość, choć na tą chwilę wygląda na to, że turniej wygra któraś z trzech drużyn - Kamerun, WKS, Nigeria. Egipt jest całkiem niezły, ale spodziewałem się znacznie więcej po ich największych gwiazdach - Mido i Barakacie. Nie sądzę, aby mieli realne szanse na wygraną...

Zdelegalizować traktor.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 03/02/2006 18:55
No to mamy pierwszą niespodziankę...

Visca el Barca!!!
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/02/2006 21:11
Coś niesamowitego, takiej serii rzutów karnych jeszcze nie widziałem :) Szkoda Kamerunu, bo byli troszeczkę lepszym zespołem od WKS i zabrakło troszkę szczęścia - moim zdaniem to był przedwczesny finał.

Zdelegalizować traktor.
Stanisław Grzesiuk
Kibic
Na forum od 7463 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/02/2006 21:12
Mamy już znanych półfinalistów :

Egipt-Senegal
Wybrzeże Kości Słoniowej - Nigeria

Szkoda że Kamerun odpadł, Eto nie strzelił, decydujący karny - Drogba strzela i WKS wygrywa w karnych 12:11

qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/02/2006 21:48
Kamerun odpadł :(

To teraz mam nadzieję, że będzie finał WKS-Egipt i kibicuje chyba WKS

Visca el Barca!!!
Udziu
Kibic
Na forum od 7181 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/02/2006 23:01
Yeah WKS dalej :) <jupi>!! :D

Najlepszą obroną jest atak!
--
Kibic
Na forum od 8589 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/02/2006 23:11
jak ogladalem rzuty karne w tym cwierfinale to az mi sie wierzyc nie chcialo, ze z taka latwoscia oni to robia.

W polfinalach bede kibicowal WKS i Senegalowi :)

Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7422 dni

*

Odp: Puchar Narodów Afryki - 05/02/2006 14:50
Jestem za WKS,a te karne wczoraj....jakos latwo i im to wychodzilo:)

WKS w FINALE!!

polfinal WKS:Nigeria 1:0 Drogba!!

Ostatnio edytowany przez: Randall McMurphy, 7 lutego 2006, 15:53 [1 raz(y)]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Dawid.Ch
*zablokowany
Na forum od 7164 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 07/02/2006 19:15
Po pierwszej Połowie 1-0 Dla Egiptu w meczu Egipt-Senegal

www.pilkanoznaswiata.fora.pl Kibice wchodźcie w to
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 07/02/2006 20:07
O ludzie, po raz kolejny mamy dowód na to, że w piłce nie liczy się to, jak kto gra w piłkę, lecz to, jakie ma się wpływy. Egipt w finale, ale gorąco życzę im porażki - karny dla Senegalu w 90 minucie był tak ewidentny... Aż dziw bierze, że nie zaatakowali mocniej sędziego, bo na miejscu Camary zrobiłbym sędziemu kręcenie wora.
Aha, o co chodziło z tą sytuacją z Mido - akurat wyszedłem i wróciłem na samą końcówkę tej akcji?

Zdelegalizować traktor.
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7422 dni

*

Odp: Puchar Narodów Afryki - 07/02/2006 20:09

Szołn napisał:  
O ludzie, po raz kolejny mamy dowód na to, że w piłce nie liczy się to, jak kto gra w piłkę, lecz to, jakie ma się wpływy. Egipt w finale, ale gorąco życzę im porażki - karny dla Senegalu w 90 minucie był tak ewidentny... Aż dziw bierze, że nie zaatakowali mocniej sędziego, bo na miejscu Camary zrobiłbym sędziemu kręcenie wora.
Aha, o co chodziło z tą sytuacją z Mido - akurat wyszedłem i wróciłem na samą końcówkę tej akcji?

Trener go zdjal a ten sie wkurzyl lekko, zaczal pyskowac,cos jak Milar u nas:) a co do karnego sedzia sie bal podyktowac...gospodarzom zawsze pomagaja a tak by juz sie dogrywka zaczynala mam nadzieje ze WKS wygra w finale, pozdro

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
Junior
Pogoń Szczecin
Na forum od 8826 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 07/02/2006 20:33

Szołn napisał:  

no coz... tak to jest dla zianteresowanych i ze znajomoscia chodz troszke angielskiego polecam
http://observer.guardian.co.uk/osm/story/0,6903,1677743,00.html

ten artykul mowi wszystko,
wracajac do karnego to byl oczywiscie ewidentny i sedzia ladnie pomogl Egiptowi, no ale co zrobic....

qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 09/02/2006 16:14
No to w fianlechyba wszyscy kibicujemy WKS.
Zresztą z przebiegu turnieju bardziej zasłużyli na zwycięstwo...zachowanie Mido skandaliczne(trener się nieźle na niego wydzierał :D )

Visca el Barca!!!
jns
Kibic
Na forum od 7601 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 11/02/2006 00:19
Przed rozpoczęciem turnieju stawiałem na Kamerun, ale ten pożegnał się z imprezą po dramatycznych karnych w półfinałowym meczu z WKS. W finale mimo wszystko byłem za popularnymi "Słoniami" i znowu się zawiodłem :)
Co do Egiptu, to musze powiedzieć, że już samo dojście przez tą drużynę do tej fazy rozgrywek wywołało we mnie lekkie zaskoczenie.
No, ale to jednak gospodarze okazali się najlepsi na Czarnym Lądzie i to bez swojego wielkiego, oburzonego gwiazdora.

qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 11/02/2006 15:32
W finale chyba jednak lepszy był Egipt, ale z przebiegu całego turnieju moim zdaniem na zwycięstwo bardziej zasłużyli piłkarze WKS

Visca el Barca!!!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757636861 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005