Autor
Wiadomość
   Typowanie -> Puchar Narodów Afryki << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
stahu
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8038 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 29/12/2005 14:40

Kubos napisał:  
w styczniu eurosport bedzie pokazywal spotkania z tego turnieju :] juz widzialem reklame :]
pozdrawiam

Coś nawet słyszałem że Eurosport pokaże wszystkie spotkania tego turnieju także będzie co oglądać ...

krzysieek
Kibic
Na forum od 7684 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 03/01/2006 09:14
Ja może skusze się na wybrane mecze ...

Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 04/01/2006 01:01

qbajag napisał:  
Dwa lata temu większość osób stawiała na Nigerię, Kamerun i Senegal a teraz w Afryce wszystko staneło na głowę więc już rywalizacja w grupach będzie ciekawa...
Ja jak zawsze w Afryce kibicuje Kamerunowi ale myślę, że o zwycięstwo powalczą jednak czarne konie: Ghana i WKS

Rywalizacja z pewnością będzie ciekawa - w żadnej grupie nie można wskazać pary zdecydowanych faworytów, jest też tylko jeden zespół zdecydowanie odstający od stawki (Libia). W ciemno można obstawiać tylko na wygraną Kamerunu w swojej grupie.
Na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to, że o tytuł powalczą 3 drużyny - Kamerun, WKS i Egipt. W dalszej kolejności Nigeria - pomimo tego że słyną z niestabilności, nadal mają niesamowity potencjał w składzie i to w każdej chwili może "zagrać".
Inne zespoły raczej nie włączą się do walki o trofeum. Trener Tunezji Roger Lemerre ma ponoć zamiar potraktować ten turniej jako element selekcji przed Mundialem - można więc spodziewać się eksperymentów kadrowych. Ghana ma zdecydowanie zbyt słabą defensywę, a to kluczowa sprawa podczas każdego turnieju. Maroko, RPA i Senegal - nie tak dawno czołowe drużyny Afryki - przeżywają obecnie duży kryzys i nie widzę żadnej z tych drużyn dalej niż w ćwierćfinale (nie zdziwiłbym się, gdyby jedna bądź dwie z nich nie wyszły z grupy).
W kategorii "największe rozczarowanie" stawiam na Togo i Angolę - drużyny jednego zawodnika (Adebayor i Mantorras), które miały swoje 5 minut i najwyższy czas na powrót do szeregu.
Czarny koń? W pierwszej kolejności Gwinea, która - jak na drużynę, która w składzie ma takich graczy jak Balde, Feindouno, Bangoura, Thiam, Sylla czy Yattara - jest zaskakująco niedoceniana. W drugiej kolejności DR Kongo, mające graczy mniej spektakularnych, ale wystarczająco solidnych by wykopać z turnieju Togo i Angolę.

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 20/01/2006 18:30
Libia chyba czarnym koniem nie będzie na tym turnieju...

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
AMS
Kibic
Na forum od 7546 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 20/01/2006 19:49

qbajag napisał:  
Libia chyba czarnym koniem nie będzie na tym turnieju...

Ogladam mecz Egipt-Libia i dla mnie jest bardzo slaby, duzo kopaniny, fauli,przypadkowych zagran i zero mysli taktycznej
Libijczycy sprawiaja wrazenie jakby nie wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi

A ja i tak wierzyc nie przestane...
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 21/01/2006 11:13

stahu napisał:  

Kubos napisał:  
w styczniu eurosport bedzie pokazywal spotkania z tego turnieju :] juz widzialem reklame :]
pozdrawiam

Coś nawet słyszałem że Eurosport pokaże wszystkie spotkania tego turnieju także będzie co oglądać ...

Szkoda,że dzisiejszy mecz Kamerun-Angola będą tylko retransmitować...:(

Visca el Barca!!!
chicago
Kibic
Na forum od 7691 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 21/01/2006 22:29
Faworyci Kamerun gwiazda Eto'o może strzeli z 10 goli?
Masakra jak biega o Togo jak oni dostali sie do MŚ?
Angola gorsza od Kamerunu , wiec widać że jednak coś nie te zespoły awansowały do Mundialu mieli swoje 5minut udało sie ...
Zobaczymy jak to jutro , moje typy :
Tunezja - Zambia 3:1
RPA - Gwinea 2:1

Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 22/01/2006 20:55
Kolejny dzień turnieju za nami i póki co zanosi się na to, że będzie to niezwykle przewidywalny turniej - oby tak pozostało do końca, jest szansa na uszczęśliwienie portfela ;)
Co stanie się jutro? Zanosi się na jeden szybki, fajny mecz (Nigerii z Ghaną - powinno paść sporo bramek) i jeden mecz z gatunku "nie do oglądania" (Zimbabwe napsuje sporo krwi zmanierowanym senegalskim gwiazdeczkom, powinni w najgorszym razie przegrać honorowo).

Nigeria - Ghana 2:1, Zimbabwe - Senegal 0:0 lub 0:1.

Zdelegalizować traktor.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 22/01/2006 21:36
Nie obstawiałem, a szkoda bo trafiłbym wszystkie wyniki do tej pory...Szołn miałeś rację z Gwineą.
Są niedoceniani, a mają szansę na półfinał nawet(o ile nie dojdzie jednak do strajku :D)

Jutro obstawiam:
Ghana-Nigeria 2:1(coś mi mówi, że Nigeria zagra słabo na tym turnieju)
Senegal-Zimbabwe 0:0

Visca el Barca!!!
Jay-J
Kibic
Na forum od 8280 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 16:48
Wreszcie jakis dobry mecz sie szykuje... Ghana-Nigeria. Mysle ze bedzie remis... powiedzmy 2:2 ;)

Czemu Choto nie ma w kadrze Zimbabwe?

Obrazek gif wstawiony na forum
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 17:11
Choto jest kontuzjowany.

Jak na razie dobry meczyk (choć spodziewałem się czegoś odrobinę lepszego, może w drugiej połowie się doczekam). Nigeria jest troszeczkę słabsza niż przypuszczałem, boczni pomocnicy są kompletnie bezproduktywni. A Ghana z taką defensywą i bramkarzem nie ma czego szukać na tym turnieju - jeśli trener czegoś nie wymyśli w ciągu najbliższych paru miesięcy, to ich udział w MŚ zakończy się kompromitacją.

Zdelegalizować traktor.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 20:39
Widziałem mecz od 60 minuty i obie drużyny ze swoimi formacjami defensywnymi raczej nie mają szans na wygranie turnieju.

P.S. ładna bramka :D

Visca el Barca!!!
Porto
Kibic
Na forum od 7309 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 21:05
sorrki ze odbiegam od tematu ale mam pytanko na temat zawodnika Zimbabwe czy tam nie gral przypadkiem Shingay Kaondera byly pilkarz Gornika Zabrze ???

Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 21:25
Porto - owszem. Zresztą Zimbabwe jest najbardziej "polską" drużyną na tych mistrzostwach - w kadrze tej drużyny znalazło się aż czterech graczy z przeszłością w naszej lidze (a mogło być pięciu, gdyby Choto nie doznał kontuzji). Nie tylko wspomniany Kawondera (Górnik), ale także bramkarz Muzadzi (Lech Poznań), obrońca Mbwando (również Lech) i pomocnik Dinha (Sokół Tychy). Na dodatek wszyscy zagrali dziś w wyjściowym składzie :)

Zdelegalizować traktor.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 24/01/2006 23:01
Pierwszy ćwierćfinalista znany...obyło się bez zaskoczeń.
Jutro dwie kolejne ekipy powinny zapewnić sobie awans.

Visca el Barca!!!
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 18:18
To co dzisiaj wyprawiał Lua-Lua to coś absolutnie niesamowitego, reakcja bramkarza Angoli powaliła mnie z krzesła - dla takich chwil warto oglądać PNA :D
Angola pokazała, że ich awans na MŚ był jakimś niesamowitym zbiegiem okoliczności - grając przez 75 minut z przewagą jednego zawodnika byli zwyczajnie słabsi niż DR Kongo...

Zdelegalizować traktor.
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 18:35

Szołn napisał:  
To co dzisiaj wyprawiał Lua-Lua to coś absolutnie niesamowitego, reakcja bramkarza Angoli powaliła mnie z krzesła - dla takich chwil warto oglądać PNA :D
Angola pokazała, że ich awans na MŚ był jakimś niesamowitym zbiegiem okoliczności - grając przez 75 minut z przewagą jednego zawodnika byli zwyczajnie słabsi niż DR Kongo...

Dokładnie to samo chciałem napisać...po tym meczu byłbym skłonny powiedzieć, że to DR Kongo gra na MŚ.
Zresztą w eliminacjach do MŚ DR Kongo zdobyła 4 pkt. z RPA i 2pkt. z Ghaną i w Niemczech by grała gdyby nie wyjzadowe wpadki z Burkina Faso i Ugandą

Visca el Barca!!!
Michał51
*zablokowany
Na forum od 7171 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 18:49
też oglądałem mecz angola -dr kongo bardzo dobrze grał ten lua lua trzeba także pochwalić bramkarza dr kongo za wspaniałe interwencje to on w głównej mierze uchronił swój zespół od porażki

kto nie skacze ten z policji hop hop hop
qbajag
Kibic
Na forum od 8270 dni

**

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 21:19
Komentator Eurosportu powiedział dziś, że Francuzi, Koreańczycy i Szwajcarzy muszą się cieszyć patrząc na grę Togo w tym turnieju.
Ale radochę to mają dopiero w Portugalii i Meksyku bo Togo jednak jest moim zdaniem zdecydowanie lepsze od Angoli

Visca el Barca!!!
Szołn
Kibic
Na forum od 7770 dni

Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 21:31
Zgadzam się, Togo zaprezentowało się dzisiaj dość korzystnie i nie powinni skompromitować się na Mundialu - tym bardziej, że grupę mają dość słabą. Nadal są oczywiście "faworytem" do odpadnięcia z 4. lokaty, ale przynajmniej powinni podjąć rękawicę.
Natomiast Angola to po prostu parodia (póki co gorsze wrażenie sprawiła na mnie tylko Libia, choć i ona w meczu z WKS potrafiła kilka razy zawiązać zajebistą kombinację) i nie zmienia tego nawet brak Mantorrasa - podejrzewam, że nasza reprezentacja nie miałaby żadnych problemów z zaaplikowaniem im 2-3 bramek z uśmiechem na ustach.

Zdelegalizować traktor.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757636862 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005