Rywalizacja z pewnością będzie ciekawa - w żadnej grupie nie można wskazać pary zdecydowanych faworytów, jest też tylko jeden zespół zdecydowanie odstający od stawki (Libia). W ciemno można obstawiać tylko na wygraną Kamerunu w swojej grupie.
Na dzień dzisiejszy wszystko wskazuje na to, że o tytuł powalczą 3 drużyny - Kamerun, WKS i Egipt. W dalszej kolejności Nigeria - pomimo tego że słyną z niestabilności, nadal mają niesamowity potencjał w składzie i to w każdej chwili może "zagrać".
Inne zespoły raczej nie włączą się do walki o trofeum. Trener Tunezji Roger Lemerre ma ponoć zamiar potraktować ten turniej jako element selekcji przed Mundialem - można więc spodziewać się eksperymentów kadrowych. Ghana ma zdecydowanie zbyt słabą defensywę, a to kluczowa sprawa podczas każdego turnieju. Maroko, RPA i Senegal - nie tak dawno czołowe drużyny Afryki - przeżywają obecnie duży kryzys i nie widzę żadnej z tych drużyn dalej niż w ćwierćfinale (nie zdziwiłbym się, gdyby jedna bądź dwie z nich nie wyszły z grupy).
W kategorii "największe rozczarowanie" stawiam na Togo i Angolę - drużyny jednego zawodnika (Adebayor i Mantorras), które miały swoje 5 minut i najwyższy czas na powrót do szeregu.
Czarny koń? W pierwszej kolejności Gwinea, która - jak na drużynę, która w składzie ma takich graczy jak Balde, Feindouno, Bangoura, Thiam, Sylla czy Yattara - jest zaskakująco niedoceniana. W drugiej kolejności DR Kongo, mające graczy mniej spektakularnych, ale wystarczająco solidnych by wykopać z turnieju Togo i Angolę.
Ogladam mecz Egipt-Libia i dla mnie jest bardzo slaby, duzo kopaniny, fauli,przypadkowych zagran i zero mysli taktycznej
Libijczycy sprawiaja wrazenie jakby nie wiedzieli o co w tym wszystkim chodzi
Odp: Puchar Narodów Afryki - 21/01/2006 22:29
Faworyci Kamerun gwiazda Eto'o może strzeli z 10 goli?
Masakra jak biega o Togo jak oni dostali sie do MŚ?
Angola gorsza od Kamerunu , wiec widać że jednak coś nie te zespoły awansowały do Mundialu mieli swoje 5minut udało sie ...
Zobaczymy jak to jutro , moje typy :
Tunezja - Zambia 3:1
RPA - Gwinea 2:1
Odp: Puchar Narodów Afryki - 22/01/2006 20:55
Kolejny dzień turnieju za nami i póki co zanosi się na to, że będzie to niezwykle przewidywalny turniej - oby tak pozostało do końca, jest szansa na uszczęśliwienie portfela
Co stanie się jutro? Zanosi się na jeden szybki, fajny mecz (Nigerii z Ghaną - powinno paść sporo bramek) i jeden mecz z gatunku "nie do oglądania" (Zimbabwe napsuje sporo krwi zmanierowanym senegalskim gwiazdeczkom, powinni w najgorszym razie przegrać honorowo).
Nigeria - Ghana 2:1, Zimbabwe - Senegal 0:0 lub 0:1.
Odp: Puchar Narodów Afryki - 22/01/2006 21:36
Nie obstawiałem, a szkoda bo trafiłbym wszystkie wyniki do tej pory...Szołn miałeś rację z Gwineą.
Są niedoceniani, a mają szansę na półfinał nawet(o ile nie dojdzie jednak do strajku )
Jutro obstawiam:
Ghana-Nigeria 2:1(coś mi mówi, że Nigeria zagra słabo na tym turnieju)
Senegal-Zimbabwe 0:0
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Jak na razie dobry meczyk (choć spodziewałem się czegoś odrobinę lepszego, może w drugiej połowie się doczekam). Nigeria jest troszeczkę słabsza niż przypuszczałem, boczni pomocnicy są kompletnie bezproduktywni. A Ghana z taką defensywą i bramkarzem nie ma czego szukać na tym turnieju - jeśli trener czegoś nie wymyśli w ciągu najbliższych paru miesięcy, to ich udział w MŚ zakończy się kompromitacją.
Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 21:05
sorrki ze odbiegam od tematu ale mam pytanko na temat zawodnika Zimbabwe czy tam nie gral przypadkiem Shingay Kaondera byly pilkarz Gornika Zabrze
Odp: Puchar Narodów Afryki - 23/01/2006 21:25
Porto - owszem. Zresztą Zimbabwe jest najbardziej "polską" drużyną na tych mistrzostwach - w kadrze tej drużyny znalazło się aż czterech graczy z przeszłością w naszej lidze (a mogło być pięciu, gdyby Choto nie doznał kontuzji). Nie tylko wspomniany Kawondera (Górnik), ale także bramkarz Muzadzi (Lech Poznań), obrońca Mbwando (również Lech) i pomocnik Dinha (Sokół Tychy). Na dodatek wszyscy zagrali dziś w wyjściowym składzie
Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 18:18
To co dzisiaj wyprawiał Lua-Lua to coś absolutnie niesamowitego, reakcja bramkarza Angoli powaliła mnie z krzesła - dla takich chwil warto oglądać PNA
Angola pokazała, że ich awans na MŚ był jakimś niesamowitym zbiegiem okoliczności - grając przez 75 minut z przewagą jednego zawodnika byli zwyczajnie słabsi niż DR Kongo...
To co dzisiaj wyprawiał Lua-Lua to coś absolutnie niesamowitego, reakcja bramkarza Angoli powaliła mnie z krzesła - dla takich chwil warto oglądać PNA
Angola pokazała, że ich awans na MŚ był jakimś niesamowitym zbiegiem okoliczności - grając przez 75 minut z przewagą jednego zawodnika byli zwyczajnie słabsi niż DR Kongo...
Dokładnie to samo chciałem napisać...po tym meczu byłbym skłonny powiedzieć, że to DR Kongo gra na MŚ.
Zresztą w eliminacjach do MŚ DR Kongo zdobyła 4 pkt. z RPA i 2pkt. z Ghaną i w Niemczech by grała gdyby nie wyjzadowe wpadki z Burkina Faso i Ugandą
Visca el Barca!!!
Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 18:49
też oglądałem mecz angola -dr kongo bardzo dobrze grał ten lua lua trzeba także pochwalić bramkarza dr kongo za wspaniałe interwencje to on w głównej mierze uchronił swój zespół od porażki
Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 21:19
Komentator Eurosportu powiedział dziś, że Francuzi, Koreańczycy i Szwajcarzy muszą się cieszyć patrząc na grę Togo w tym turnieju.
Ale radochę to mają dopiero w Portugalii i Meksyku bo Togo jednak jest moim zdaniem zdecydowanie lepsze od Angoli
Visca el Barca!!!
Odp: Puchar Narodów Afryki - 25/01/2006 21:31
Zgadzam się, Togo zaprezentowało się dzisiaj dość korzystnie i nie powinni skompromitować się na Mundialu - tym bardziej, że grupę mają dość słabą. Nadal są oczywiście "faworytem" do odpadnięcia z 4. lokaty, ale przynajmniej powinni podjąć rękawicę.
Natomiast Angola to po prostu parodia (póki co gorsze wrażenie sprawiła na mnie tylko Libia, choć i ona w meczu z WKS potrafiła kilka razy zawiązać zajebistą kombinację) i nie zmienia tego nawet brak Mantorrasa - podejrzewam, że nasza reprezentacja nie miałaby żadnych problemów z zaaplikowaniem im 2-3 bramek z uśmiechem na ustach.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757636862 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.