Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 19:26
z taka gra na mistrzostwach to my nawet bramki nie strzelimy ...
Beznadziejna gra, nie umiemy przeprowadzic ani jednej skladnej akcji (szczegolnie w 2 polowie)
a gra obydwoch bramkarzy to jest po prostu tragedia, w zyciu nie widzialem tak kuriozalnej bramki
btw. na uwage zasluguje zerowe zachowanie kibicow w Chorzowie - nastepna parodia zaraz po grze Polakow, zamiast chociaz odrobine ich wspomoc to prawie od poczatku meczu z nich drwia tak sie nie robi tym bardziej ze bledy zdarzaja sie kazdemu
Jedynie na pochwale zasluguje Szymkowiak i Jelen ktory wszedl a boisko w 2 polowie
szkoda mi Tomka Kuszczaka bo bez watpienia jest bramkarzem bardzo dobrym (o czym swiadcze mecze w lidze angielskiej), ale taka bramka to naprawde tragedia do tej chwili nie wiem co on zrobil
Ostatnio edytowany przez: eF^, 30 maja 2006, 20:00 [3 raz(y)]
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 20:03
o meczu mozna powiedziec tylko tyle ze sie odbyl i na stadionie bylo w chuj burakow...
znowu mamy doczynienia z tym co 4 lata temu. zamiast zapierdalac ostro na treningach pilkarze wola sobie w telewizorze mowic o tym jak to oni sobie lubia potanczyc albo by stolarzami byli...
fajnie ze Jeleń sie przytomnie zachowal przy tej sytuacji bramkowej. Kuszczaka mi szkoda - praktycznie zaprzepascil szanse na pierwszy sklad a wcale od Boruca gorszy nie jest. przy bramce babol straszny ale Boruc tez nie wiele lepszy byl. ogolnie z taka gra to w bierki elektryczne co najwyzej...
po badaniach DNA okazalo sie ze Janas jest nie tylko wujkiem Rasiaka ale takze Brożka
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 20:17
Trudno się dziwić kibicom, ale teraz przydałoby się wsparcie, a nie dołowanie. Ale ma to swoje plusy-nic ich bardziej nie zmobilizuje jak właśnie ostra krytyka.
Szkoda mi Kuszczaka, bo jak wcześniej wspomniał Trib, wcale nie jest on gorszym golkiperem od Boruca. A takim babolem chyba już pogrzebał swoje szanse na pierwszy skład. Jednak dzięki Bogu, że takiego babola popełnił dzisiaj, podczas meczu aniżeli miałby coś takiego zrobić w Niemczech Choć Boruc też się nie popisał.
Zresztą na naganę zasługuje cały zespół, który z taką grą to może do Niemczech pojechać co najwyżej pooglądać ładne stadiony.
Ale tak jak pisałem gdzie indziej, rozliczymy Janasa i kadrę po Mundialu.
Ostatnio edytowany przez: jns, 30 maja 2006, 20:24 [2 raz(y)]
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 21:14
czy ktos orientuje sie ile placili dzis u bukow za zwyciestwo kolumbii? bo mialem sen z pieniedzmi i chcialem obstawic ich zwyciestwo ale zbyt dlugo w szkole i nie zdazylem:/
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 22:51
no ale kurw* jak można wygwizdać Kuszczaka który popełnił błąd a oni go dobili gwizdami ja pier**** on jest jeszcze młody , akurat w tym momencie potrzebował wsparcia ale wspaniała chorzowska "publiczność" się popisała ...
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 23:30
Pewnie będe tu w mniejszości(albo jedyny) ale napisze, że nie było, aż tak źle i mam w dup.. komentarze typu: "Tragedia!, Kompromitacja!"
Kuszczak puścił babola ale nie zapominajmy, że to był jego dopiero 4 epizod w kadrze no i zapewne czuł presję sporą(choć to go oczywiście nie usprawiedliwia) bo walczył o pierwsze miejsce na mundialu.
Nie przesadzał bym z tym błędem Boruca. Poza dwoma golami w zasadzie nie mieli żadnej sytuacji bramkarze, żeby się wykazać.
A Dudka baboli widziałem już dziesiątki.
Głównym problemem jest skuteczność...o ile Smolarek i Żurawski walczyli szukali okazji, podawali, rozglądali się(moja dwójka na mundial do ataku) toBrożek i Rasiak dno.
Ale Frankowski byłby takim samymy dnem jak Rasiak i Brożek.
Jego występ z Litwą i 2 mecze w barwach Wolverhampton które dane mi było obejrzeć wyglądały mniej więcej tak, że Frankowski stał na boisku i się zastanawiał co ma robić jak 5 letnie zagubione dziecko. Przez ostatnie 6 miesięcy zatracił swój instynkt i jestem przekonany, że do MŚ by go nie odzyskał.
Jeśli chodzi o pomoc to Krzynówek nieźle w pierwszej połowie w drugiej jakby nie miał sił(wogóle w II połowie gra dużo słabsza Polaków no ale według mnie przez kilka słabych roszad).
Kosowski całkiem nieźle, choć bardziej podobał mi się Jeleń i to jego widzę na prawej pomocy.
Szymkowiak nie taki zły mecz ale w drugiej połowie nie miał wsparcia w kolegach.
Sobolewski nieźle, Radomski beznadziejnie.
Obrona to dla Mnie popełniła kilka błędów których popełnić nie powinna ale jak Bąk i Jop potrenują to powinni się zgrać. Żewłakow i Baszczyński nie tak źle.Kłopotem nie jest postawa indywidulana piłkarzy ale brak zrozumienia całej lini.
Jeśli to potrenują to według mnie powinno być na Mundialu lepiej.
Reasumując:
I połowa dobra, druga słabiutka ale o tragedii czy kompromitacji dla mnie nie ma mowy.
Piłkarze mieli kilka dni treningów głównie pracując nad szybkością i wydolnością i chyba rzeczywiście mieli prawo być trochę zmęczeni.
Dwa gole trochę przypadkowe dla Kolumbii.
W pierwszej połowie kilka ładnych akcji.
Niech nie gra RASIAK!!!
I oby Sobolewski nie był kontuzjowany bo Radomski był dziś według mnie beznadziejny.
Co do formy bramkarzy?Zobaczymy w meczu z Chorwacją może wtedy będą mieli więcej okazji by się pokazać niż rykoszet oraz strzał bramkarza.
Co do kibiców i stadionu...to dzisiejszy mecz tylko utwierdził mnie w przekonaniu(które mam od dawna), że stadion Narodowy powinien powstać w Warszawie i słusznie Chorzów nie został zgłoszony jako miasto-kandydat do EURO2012
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Polska - Kolumbia - 30/05/2006 23:55
Co do meczu to krotko...nie robmy tragedii...PAmietacie mecz Polska - Grecja przed ME? Po beznadziejnym meczu Grecja przegrala by na ME zdobyc majstra...a moze to znak?Co do bramki Kuszczaka...naprawde nie zazdroszcze mu sytuacji ale powiedzmy sobie szczerze...takie bramki nie powinny sie zdazac bramkarzowi reprezentacyjnemu...niewazne czy to w Polsce, Anglii czy w Azerbejdzanie. (chociaz ostatnio u mnie w CM'ie Toldo strzelil bramke Buffonowi wybijajac z 5)
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757624631 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.