Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 05/10/2004 16:16
Powołanie Zająca da się jeszcze jakoś uzasadnić, ale Kałużny? Kiedy on ostatnio zagrał mecz "na poziomie"? [wogóle kiedy on ostatnio grał?].
Mam nadzieje że przegrają i z Walią i z Austrią i wywalą wreszcie Janasa, bo za dużo już tam miesza.
Też mam nadzieje że Listkiewicz nie spęka po przegranych i odrazu pożegna Janasa, bez żadnych spotkań, podsumowań itp. Ze zmianami zwlekać nie można, bo jeżeli Listek bedzie przekładał dymisje Janasa na dalsze terminy, to pogrąży polski fultbol i będzie potrzeba długiego czasu żeby wszystki ogarnąć.
A co do następncy Janosika, najlepszym chyba rozwiązaniem byłoby zatrudnienie kogoś zza granicy (np.Okuka), albo kogoś z Czech lub Niemiec. Może wreszcie nowy zagraniczny trener zauważyłby zawodników wyróżniająych się w naszej ekstraklasie i dał sobie raz na zawsze spokój z Żewłakowami i im podobnych.
Czas wreszcie na jakieś radykalne zmiany. Przecież jednym z sygnałów jest kompromitacja najlepszej w kraju Wisły Kraków w dwumeczu z Gruzinami, co napewno o czymś świadczy...
Gdybym miał postawić się w sytuacji nowego trenera, to napewno powołałbym nowy sztab szkoleniowy. Na asystentów Wdowczyk, Jacek Zieliński lub Kubicki, którzy mają jakąś wiedze na temat polskiej ligi i napewno przydaliby się podczas selekcji zawodników zagranicznemu trenerowi. Wątpie żeby Engel czy Kasperczak zgodzli się na prowadzenie kadry, a tym bardziej jako asystenci, więc raczej nie brali by byli podczas wyboru sztabu szkoleniowego.
Potem już tylko żmudna praca i z biegiem czasu rewolucja kadrowa, pożegnanie takich sław jak Dudek, Żurawski, Krzynówek, Szymkowiak, Hajto, Kosowki, Lewandowski, Bąk "i inni"... W ich miejsce przykładowo M.Burkhardt, M.Sokołowski, M.Nowacki, Bieniuk, Jarzębowski, Rzeźniczak czy Surma...
Pomarzyć dobra rzecz, tylko szkoda że to wszystko mało prawdopodobne...
Z drugiej strony ciekawe czy PZPN zdecudyje sie powołać kogoś zza granicy na szkoleniowca...raz już to było przerabiane, ale "mądrą" decyjzą powołano Janasa...
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Piłkarska reprezentacja Polski, przygotowująca się na zgrupowaniu w niemieckim Herzlake do eliminacyjnych meczów mistrzostw świata z Austrią i Walią, pokonała w sparingu czwartoligowy zespół SV Meppen 3:0 (0:0).
Reprezentacja Polski rozpoczęła mecz w składzie: Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Jacek Bąk, Tomasz Hajto, Tomasz Rząsa, Radosław Kałużny, Mirosław Szymkowiak, Kamil Kosowski, Maciej Żurawski, Tomasz Frankowski, Ireneusz Jeleń.
to jak oni wyszli w taqim składzie to co będzie z Austrią, wiem że to tylko sparing ale reprezentacja wygrała tylko 3:0 z jakimiś czwartoligowymi ciotami , jak BÓG istnieje to może wygramy .
Meczyk już w sobote !!
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 07/10/2004 15:18
normalnie kurwicy mozna dostać jak sie czyta wypowiedzi Janasa
najpierw mówi ze powołuje znakomitego Kałuznego, by za chwile dodac ze sam jest ciekaw jego formy
to co on do cholery wyprawiał w przerwie miedzy meczami? zamiast zapierdalac po kraju i europie i ogladac potencjalnych kandydatow to ten dzięcioł albo chlał z Drzymałą albo jezdzil na pucharowe mecze Amiki i ogladal drugi garnitur z Wronek
w ogole przeraza mnie zwyżkujaca forma Rasiaka. jestem pewien ze ta jedna przypadkowa bramka w sparingu zadecyduje ze to drewno pojawi sie na murawie, tym bardziej ze Franka opusciło chwilowo szczescie
swoja droga przez ostatni rok Szymkowiak tez mnie rozpierdalał formą - chłopak sie nadaje do kabaretu jak mozna cały mecz spedzic siedzac na murawie i placzac do sedziego. to ma byc rozgrywajacy reprezentacji? i kurwa skróćcie mu te sznurówki - ile razy mozna wiązac buty i podciagac getry?
no i na koniec Lewy... co ten koleś robi w ogóle na zgrupowaniu? ile razy trzeba pokazac na boisku ze sie nie zasługuje na powołanie? u Janasa pewnie do czasu az jego samego wywalą, tylko że wtedy słowa "sorry, nie udało mi sie" moga nie wystarczyc kibicom
jak sie teraz nie rozpierdoli tych chorych układów to te eliminacje mozemy sobie już odpuscic
pozytywny wynik z Austrią zapewnie niektorych ostudzi, ale ja i tak jestem za wymianą towarzystwa wzajemnej adoracji
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Austria-Polska - 07/10/2004 15:51
w sparingach polska zawsze wyniki miala niskie a w tych o punkty jakosto tam szlo....znacyz no kiepsko szlo ale i nie tak tragicznie (poza eliminacjami za engela) a i mysle z e w tym roku nie bedzie tak zle a na kadre teraz przeprowadzona jest pewnego rodzaju zmasowana ofensywa mysle ze 2 miejsce jest w naszym zasiegu w grupie a co do meczu stawiam 2:1 dla naszych !!
Odp: Austria-Polska - 07/10/2004 16:06
Rasiak podobno zagrał nadzwyczaj świetnie Sram na sparingi, ciekaw jestem jak bedzie w meczu. Ja juz bym Janasowi podziekowal. Za powolanie Kaluznego nalezy mu sie nagroda Darwina czy cos podobnego. Dzisiaj w PS jest wywiad z Ledowniem. Polecam przeczytac Polewka na maxa
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Austria-Polska - 07/10/2004 16:16
jak rasiak drewniak im bramke strzelil to znaczy ze oni strasznie kiepscy sa nie jest dobrze ale nic to...( radio maryja uratuje polski hip hop)
- Janas byl trenerem mlodziezowej reprezentacji
- gral tam i Szymkowiak, Mila, Rasiak i Lewandowski (tylko ze w innym odstepie czasowym)
- Wronki leza w Wielkopolscie
- Blisko jest stamtad do Grodziska
- Stamtad jest blizej do Drzymaly, z ktorym mozna robic niezle interesy (ma przeciez dochodowa firme, a to rzadkosc w Polsce)
- Wzamian Janas promuje zawodnikow Grodziska
Malo ci
- Janas bedac dyrektorem sportowym w Amice mial do czynienia z zawodnikami typu Burkhardt, Bieniuk itd.
- Czy majac swiadomosc, ze mozna ich opchnac na zachod za niezla sumke (i przy okazji pobrac niezla prowizje wzamian za promocje w reprezie) milabys jakies watpliwosci co do powolania takich pilkarzy jak Lewandowski (Groclin, ale to dzieki Janasowi zostal opchniety za duza kase na Ukraine)
Jak widac, Janas jest jebanym materialista ktory przeklada swoje interesy nad interesami Polski
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Austria-Polska - 07/10/2004 17:27
Ja stawiam 1x a powolanie Kaluznego to az slow brakuje!!! A np. taki Gilewicz ktory zna cala reprezentacje(chyba tylko 3 jest spoza ligi austryjackiej) bedzie siedzial na trybunach!!!!!!!!! Polakom gratulujemy Janasa...i Rasiaka i stadionów i PZPNu i...
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 09/10/2004 14:31
Jeśłi nasze Orły i Sokoły zdobędą w tych dwóch spotkaniach 2 punkty, to chyba będzie można to zakwalifikować jako sukces, 4 to już będzie coś, bo raczej nie liczę na to, by udało im się wydziobać więcej... Jakoś nie mam zaufania do tych powołanych kadrowiczów...Jeśli w ataku by postawił na Żurawia i Franka to może i by coś zawalczyli, ale znając to beztalencie to wystawi drewniaka Rasiaka i kicha...
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 09/10/2004 14:56
Kałużny zagrał jeden mecz w Bundeslidze i to wszystko i tylko dlatego ze polowa obrony była kontuzjowana. Był to mecz z Vfb Stuttgart i był to mecz przegrany nie zagrał żle ani nie zagrał dobrze, był chyba najwolniejszym zawodnikiem w tym meczu.nie wiem co on robi w kadrze.Janas ma nastepujace kryteria którymi sie kieruje w wyborze zawodników.
1. musi grzac ławe najlepiej w zachodnim klubie (Rasiak, Kałużny, Kosowski)
2. musi piłki zagrywać do tyłu w żadnym wypadku do przodu (Lewandowski)
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 09/10/2004 19:00
W takim składzie Polska rozpocznie mecz z Austrią [za www.pzpn.pl]:
Jerzy Dudek - Marcin Baszczyński, Jacek Bąk, Tomasz Hajto, Tomasz Rząsa - Marcin Zając, Radosław Kałużny, Sebastian Mila, Jacek Krzynówek - Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski
"Rossi" i Kałużny w postawie
Ostatnio edytowany przez: Pit., 9 października 2004, 19:07 [1 raz(y)]
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 09/10/2004 22:41
no i Polska wygrała, Franek bramke strzelił, ale i tak Janas pewnie woli Rasiaka który nie miał ani jednej udanej akcj Kałużny nie zagrał najgorzej wiekszosc podan było celnych chociarz wiekszosc było do tyłu a Radomski to była jedna wielka pomyłka. Bardzo dobrze zagrał Dudek
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 09/10/2004 23:07
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wynikiem dzisiejszego meczu! Zwycięstwo bardzo cieszy, no ale co do gry to są zastrzeżenia...Bramki zdobyte dzięki takim kilkuminotowym zrywom i błędom bramkarza...Tak poza tym to bezbarwna gra, zupełnie bez pomysłu, ciągle wykopy do przodu na drewniaka i zero z tego pożytku. Od razu wiedziałem, że jak wejdzie Frankowski, to będzie groźny...Powinien zagrać od pierwszej minuty, bo Rasiak nic nie prezentuje swoją grą i to nie tlyko w dzisiejszym spotkaniu! Dudek jak zwykle musiał pokazać "klasę" przy stracie bramki, no ale trzeba mu oddać, że kilka razy ładnie wybronił.
Oby podobny wynik w Cardiff, ale z remixu też będę zadowolony, bo już na pewno nie zagra Krzynówek, a tego zawodnika może nam bardzo brakować jeśli idzie o grę skrzydłami...Ale zobaczymy jak to będzie...
Fart czy nie fart wynik idzie w swiat! a jesli udalo by sie zajac na koniec eliminacji drugie miejsce to juz nikt nie bedzie pamietal w jakich okolicznosciach wygralismy z Austria naprawde wole 3 zwyciestwa po farcie niz jedno po pieknej grze ....
To jest jakas taka typowa Polska mentalnosc gdybysmy przegrali dzis -to wszyscy powiedzieli by norma ,standard ,a jak juz wygralismy to przestanmy narzekac na styl bo to nie jest nasz problem ze Autria ma takiego bramkarza jak Manninger ! naprawde pomijajac fragment meczu od 20 do 45 minuty zagralismy niezle....Bardzo pewny Dudek i obrona(poza sytuacja na 1:1), pomoc bardzo solidnie ,dobry powrot do kadry Kaluznego ichwala Janasowi za ta decyzje bo gdyby nie Kaluzny to zagral by pewnie Lewandowski... ,jesli chodzi o atak to dobry wystep Zurawskiego oraz zmiennika Farnkowskiego ktory mam nadzieje tym wystepem przekonal Jansa kto tak naprawde zasluguje na drugie miejsce w ataku na mecz z Walia ,Rasiaka zostawie bez komentarza!
gdyby tak jeszcze co najmniej punkt w Cardiff byla by swietna sytuacja wyjscowa na wiosne....
i jeszcze raz na koniec CIESZMY SIE TYM CO MAMY!
Co sądzicie o pomocniku polskiej reprezentacji Radomskim??? - 09/10/2004 23:15
Po obejrzeniu dzisiejszego meczu byłem bardzo zadowolony z wyniku. Jednak najbardziej zastanawia mnie gra Radomskiego. Pomimo czerwonej kartki pokazał, że jest dobrym kandydatem na rozgrywającego reprezentacji. Ciekawi mnie, czy inni odnoszą podobne wrażenie??
dobrze, zgodze się z tobą Boberku ale spójrz na to ze strony takiej iż nie zawsze Polska będzie wygrywać po błedach bramkarzy itp. A styl gry reprezentacji nie jest olśniewający. Przecierz nie będziemy wygrywać ciągle po golach ze stałych fragmentów gry i błedy bramkarzy. Oczywiście ciesze się z wyniku ale częsciowo obawiam się wyniku meczu z Walią. Obrona zgadzam się zagrała pewnie, Dudek także a w pomocy zagraliśmy średnio. widoczny jest brak zgrania piłkarzy.
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 10/10/2004 14:38
Wynik Mnie zaskoczył pozytywnie...gra beznadziejna i nie wiem z czego Boberek się cieszy.Janas dalej będzie trenerem, Kałużny który dla Mnie akurat nic nie pokazał i tak wyleci ze składu bo Lewandowski wróci...z Walią powinniśmy wygrać...na wiosnę mamy 3 takie spotkania, że tylko Boniek by ich nie wygrał a później dostaniemy 3 razy w dupe bo Janas znów coś kretyńskiego wymyśli...i tyle z naszego awansu.
Ja bym wolał byśmy oba mecze przegrali, Janas żeby odszedł i nowy trener miał trochę czasu na budowę nowej kadry.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757669462 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.