Francja - Polska - 23/09/2004 15:01
Walijczycy przedstawili kadrę na mecz z Polską Skład Walii na mecze z Anglią i Polską:
Bramkarze: Danny Coyne (Burnley), Mark Crossley (Fulham), Paul Jones (Wolverhampton), Darren Ward (Norwich);
Obrońcy: James Collins (Cardiff), Mark Delaney (Aston Villa), Rhys Weston (Cardiff), Danny Gabbidon (Cardiff), Andy Melville (West Ham), Robert Page (Cardiff), Gareth Roberts (Tranmere), Ben Thatcher (Manchester City);
Pomocnicy: Simon Davies (Tottenham), Carl Fletcher (West Ham), Andy Johnson (West Bromwich), Jason Koumas (West Bromwich), John Oster (Sunderland), Paul Parry (Cardiff), Carl Robinson (Sunderland), Ryan Giggs (Manchester United), Mark Pembridge (Fulham), Robbie Savage (Birmingham), Gary Speed (Bolton);
Napastnicy: Craig Bellamy (Newcastle), Robert Earnshaw (West Bromwich), John Hartson (Celtic), Gareth Taylor (Nottingham Forest).
Wiem że do meczu jeszcze kupa czasu ale proszę o wpisywanie waszych propozycji ustawienia drużyny polskiej zanim zrobi to Janas
Mój typ to:
Dudek---Hajto_Kłos_Żewłakow_Rząsa---Kosowski_Mila_Krzynówek_Smolarek---Żurawski_Frankowski
Ostatnio edytowany przez: Scarface, 17 listopada 2004, 12:05 [4 raz(y)]
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Skład Polski na mecz z Walią ? ? ? - 23/09/2004 15:31
Chyba wcześniej gramy jeszcze z Austrią? Zresztą temat o reprezie juz jest. Ale mój typ podam: Dudek - Baszczyński, Bąk, Głowacki, Rząsa - Kosowski, Szymkowiak, Radomski, Krzynówek - Żurawski, Wichniarek.
Napastnik: Andrzej Niedzielan (NEC Nijmegen)
PS
Zauważyliście że im bliżej ataku tym mniej zawodników czyżby w końcu Janas zdecydował się na Frankowskiego i typowo polski atak ? ? ? ? ? ?
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Chciałem jeszcze zauważyć ze na ile sie orientuje to Raisak jest zawodnikiem Sieny, więc jeżeli nie ma go w szeregach kadrowiczów z zagranicy to bardzo dobrze.
I'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air
they fly so high
they reach the sky
and like my dreams
they fade and die !
fortune's always hiding
i've looked everywhere
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air !
UNITED !!! UNITED !!!
Odp: Skład Polski na mecz z Walią ? ? ? - 01/10/2004 08:09> Jeżeli będzie grał Lewandowski,Kosowski,Hajto,Rasiak,Kukiełka to powiezie nas Walia i Austria strasznie. > > Chciałem jeszcze zauważyć ze na ile sie orientuje to Raisak jest zawodnikiem Sieny, więc jeżeli nie ma go w szeregach kadrowiczów z zagranicy to bardzo dobrze.
Rasiak już jakiś czas temu został powołany a jest graczem Derby County a nie Sieny.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Skład Polski na mecz z Walią ? ? ? - 01/10/2004 15:53
Selekcjoner reprezentacji Polski Paweł Janas uzupełnił kadrę na eliminacyjne mecze Mistrzostw Świata 2006 z Austrią w Wiedniu (9 października) oraz z Walią w Cardiff (13 października) - poinformowała oficjalna strona PZPN.
W gronie powołanych zawodników z polskich klubów jest ośmiu z Wisły Kraków (Kłos, Baszczyński, Głowacki, Stolarczyk, Szymkowiak, Gorawski, Żurawski, Frankowski), dwóch z Legii (Boruc, Włodarczyk), po jednym z Groclinu (Mila) oraz Wisły Płock (Jeleń).
W kadrze na mecze z Austrią i Walią nie ma debiutantów. Do reprezentacji, po blisko czteroletniej przerwie, wrócił Tomasz Frankowski. Napastnik Wisły Kraków po raz ostatni w drużynie narodowej zagrał za kadencji Jerzego Engela. Było to 15 listopada 2000 roku. Na stadionie Legii Polska wygrała z Islandią 1:0, a Frankowski strzelił bramkę z rzutu karnego.
Kadra na mecze z Austrią i Walią
Bramkarze: Jerzy Dudek (FC Liverpool), Tomasz Kuszczak (West Bromwich Albion), Artur Boruc (Legia Warszawa).
Obrońcy: Jacek Bąk (RC Lens), Michał Żewłakow (Anderlecht Bruksela), Tomasz Rząsa (SC Heerenveen), Tomasz Hajto (FC Nuernberg, Niemcy), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Marcin Baszczyński (Wisła Kraków), Tomasz Kłos (Wisła Kraków), Maciej Stolarczyk (Wisła Kraków)
Napastnicy: Maciej Żurawski (Wisła Kraków), Tomasz Frankowski(Wisła Kraków), Grzegorz Rasiak (Derby County), Ireneusz Jeleń (Wisła Płock), Piotr Włodarczyk (Legia Warszawa).
źródło: onet.pl
* * *
Więc trzon kadry w meczach z Austrią i Walią będą tworzyć piłkarze, którzy zagrali jak dla mnie największą żenade na arenie międzynarodowej od czasów meczów Pogoni z Fylkirem (tylko że wtedy u nas nie było żadnego kadrowicza więc sytuacja wyglądała troche inaczej)...
Niby nie dziwiłoby mnie to jakiś czas temu, ale powołanie po takiej grze jaka miała miejsce wczoraj nie wystawia dobrego świadectwa polskiej piłce i przede wszystkim Janasowi...
Nie dziwi mnie powołanie Żurawskiego, Frankowskiego i Głowackiego...ale co tam robi np. Stolarczyk czy Szymkowiak?
P.S: Janas chyba specjalnie czekał z rozesłaniem powołań do piątku, żeby zobaczyć jak w PUEFA spiszą się polscy gracze...no i zobaczył jak Wisła się kompromituje... i powołał 8 piłkarzy, którzy uczestniczyli wczoraj w tym "spektalku"...ehh
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Napastnicy: Maciej Żurawski (1976, Wisła Kraków, 34A/, Tomasz Frankowski(1974, Wisła Kraków, 4A/1), Grzegorz Rasiak (1979, Derby County, 14A/3), Ireneusz Jeleń (1981, Wisła Płock, 4A/1), Piotr Włodarczyk (1977, Legia Warszawa, 3A/2 --- Źródło wp.pl ---
W nawiasie rok urodzenia, klub, ilość występów, ilość bramek
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Odp: Skład Polski na mecz z Walią ? ? ? - 03/10/2004 11:53
Selekcjoner Paweł Janas w związku z kontuzjami zawodników dokonał uzupełnień w składzie reprezentacji Polski na mecze eliminacyjne do mistrzostw świata z Austrią (9 października) i Walią (13 października).
Powołani zostali trzej nowi zawodnicy: 25-letni obrońca Amiki Wronki - Jarosław Bieniuk, 30-letni obrońca Lecha Poznań - Paweł Kaczorowski oraz 23-letni napastnik SC Feyenoord - Euzebiusz Smolarek.
eee Kaczorowski ... ?? a czy on czasem nie zostal przesuniety do rezerw lecha ?
zajebisty sklad mamy
Odp: Skład Polski na mecz z Walią ? ? ? - 04/10/2004 02:05
Żenada. Ja nie wiem co w kadrze robi Lewandowski i Kaczorowski. Kaczorowski odkąd się przeniósł do Lecha zatracił jakoś umiejętności. A jeśli chodzi o Lewandowskiego to uparł się na niego Bonek i teraz Janas. Kompletna pomyłka ? On kiedyś miał asystę albo bramke strzeloną chociaż ? ; O
Mnie martwi coś innego. Dzisiejsza "Wyborcza" opisała wszystkich kadrowiczów jak grali w ten weekend. Z bramkarzy grał tylko Boruc; w/g opisów obrońcy byli na boisku (większość z Wisły). Na gratulację zasłużyli tylko Krzynówek i Mila, bo pochwały wobec Rasiaka to chyba kpina. Ludzie kto ma grać w reprezentacji? Przed nami mecze z Austrią i Walią, czyli zespołami grającymi ostro, na pograniczu faulu.
Nie chcę źle wróżyć ale ciemno widzę wyniki.
No właśnie, jakiś miesiąc temu go tam przesunęli! Teraz już gra, ale POWOŁANIE?!?! Dla mnie to zwasze bylo i będzie jakieś zboczenie Janasa, coś w stylu Rasiaka bez klubu czy Lewego bez formy. Ciekawe że taki Rasiak dzień po podpisaniu kontraktu już dostaje powołanie a Wichniar i Żuraw grają od począku sezonu w Bundeslidze i nawet nie dostali szansy...
Odp: Wyjazdowy tydzień reprezentacji --- skład, wyniki - 04/10/2004 20:34
Z Austrią niestety porażka są lepiej poukładani i może nie są piłkarską potęgą ale grają swoje już od lat stawiam na 2-1 lub 2-0 dla austriaków, z Walią większy optymizm ale mimo wszystko nie spodziewam się rewelacji remis lub minimalne zwycięstwo 1-1 lub 0-1
PS
Mam nadzieję że się mylę i Janas poskłada to przedszkole do soboty.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757669338 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.