sezon 1992/1993 pomóżcie - 09/10/2008 16:04
Witajcie, drodzy kibice Pogoni !!! Jestem w ekipie forumcm.net, która tworzy update na sezon 1992/1993 do football manager 2008. I tam właśnie będzie Pogoń Szczecin ! Ale potrzebuję waszej pomocy. Potrzebuję składów właśnie z tego roku, wiem że składy są na 90minut.pl, ale nie ma tam tego co potrzebuję najbardziej obok skłądu - prosze was o w miarę dokładną pozycję, na której grał ten zawodnik oraz jego umiejętności w skali 1-6. myślę, że miło będzie zagrać Pogonią w tych latach w ekstraklasie i prowadzić swój ukochany klub do zwycięstw. serdecznie pozdrawiam i proszę o pomoc
Stare dobre czasy to były lata w których nie tylko że nieprzepuściłem żadnego meczu ligowego czy pucharowego ale też wszystkie sparingi i mecze towarzyskie oznaczały obecność obowiązkową i żyło sie meczem 3 dni przed i 2 dni po choć trzeba obiektywnie przyznać że w tamtych latach niewiele innych rozrywek było w mieście.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: sezon 1992/1993 pomóżcie - 09/10/2008 19:22
Tu są skany z książki Floriana Krygiera dotyczące sezonu 1992/1993. Myśle że mogą się przydać, jest tu skład, informacje na temat wyróżniających się zawodników oraz młodych talentów.
Odp: sezon 1992/1993 pomóżcie - 10/10/2008 11:01
Aż wstyd się przyznać, że człowiek ma już tyle lat ale doskonale pamiętam tych zawodników.
Podaję moją w miarę obiektywną ocenę umiejętności poszczególnych piłkarzy.
Pamiętaj jednak, że umiejętności a forma i jakość gry w określonym sezonie to często dwie różne sprawy. Skalę umiejętności określam również jako potencjalne możliwości czyli tzw. talent.
Skala umiejętności na warunki krajowe, może w niektórych przypadkach trochę oceny zawyżone ale ciężko być czasami obiektywnym bo emocjonalne podejście często powoduje wypaczenie obiektywizmu.
Bramkarze:
Radosław Majdan 5
Wojciech Tomasiewicz 3
Obrońcy:
Janusz Studziński 4
Maciej Stolarczyk 5
Waldemar Jaskulsk 5i
Andrzej Miązek 4
Andrzej Turkowski 4
Stefan Machaj 3
Pomocnicy:
Siergiej Nikitin 1
Dariusz Szubert 5
Wiesław Latała 3
Adam Benesz 4
Sławomir Rafałowicz 4
Mariusz Kuras 5
Piotr Mandrysz 5
Napastnicy:
Artur Bugaj 4
Olgierd Moskalewicz 5
Robert Dymkowski 5
Fakt, że można tylko pomarzyć teraz o takim składzie. W sumie bez gwiazd ale kilku niezłych jak na krajowe warunki piłkarzy było. No i ta atmosfera oczekiwania na każdy mecz, wyjścia z grupą kolesi itd. Ech, wspomnienia....
no łezka w oku sie kręci,mimo że to nie był świetny zerspół,wspominam go z rozrzewieniem. oceny rzecz jasna subiektywne,ale przesadziłeś z tą 3 dla Machaja...conajmniej czwóreczka,był to naprawde dobry stoper lepszy od wolnego Turkowskiego któremu dałeś 4. No i z tą jedynką dla Nikitina to zupełnie przegiąłeś-może to nie wirtuoz,ale dobrze wykonywał swoją prace na lewej flance. nie wiem za co 4 dla Bugaja?? Trójka wystarczy. Kuras 5 chyba za całokształt kariery,ale za umiejętności też 4 zreszta naciągane. Latała ,szkoda że tylko trója,ale zasłużona,zdecydowanie w 1 lidze sie nie sprawdził,nie to jak za Różańskiego w 2,wtedy motor główny obok Rafałowicza. Szubertowi równiez troche naciągnąłeś-mozliwosci mial niebagatelne,nie do końca wykorzystane. Miązkowi tylko 4?? a Stolarczykowi aż 5? Veto! Oceniasz na równi umiejętności Miązka ze Studzińskim? Najbardfziej niedoceniany piłkarz Pogoni,szkoda że nawet godnie klub go nie pożegnał,dla mnie ikona wcale nie mniejsza niż Kuras. Pamiętajmy że w tamtym okresie mając w składzie drewnianego bądź co bądź Studzińskiego,mieliśmy najlepszą obrone w kraju,bramek traciliśmy jak na lekarstwo. Dlatego Moskalewicz i Dymkowski dostali po 5 też troche na wyrost,bo rownie mało ich strzelaliśmy. No i kwestia Tomasiewicza,mógł byc to naprawde niezły bramkarz,ale przegrywając notorycznie rywalizacje z Majdanem grał niewiele,a jak zagrał to zawsze jakiegoś babola musiał strzelić.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763374620 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.