Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Najpiękniejsze miejsca Polski << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Pit.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7975 dni

Najpiękniejsze miejsca Polski - 04/05/2007 16:58
Majówka za pasem, lato wraz z wakacyjnymi planami zbliżają się pełną parą...
Jestem z tych, którym możliwości finansowe nie pozwalają na zagraniczne wyjazdy, ale również z tych, którzy poprostu kochają polskie krajobrazy:)
Założyłem ten temat, żeby każdy z nas mógł podzielić się informacjami na temat pięknych miejsc, miejscowości, tras czy widoków, do których trzeba zawitać, którymi trzeba przejść, które trzeba zobaczyc...
Chodzi mi o same konkrety (nie np. Mazury, Karpaty, Tatry itp.), konkretne miasta, konkretne ośrodki czy widoki. Jak dojść, jak dojechać, ile to kilometrów stąd, czy jest opcja dojazdu pociągiem czy PKSem...
Tak żeby móc któregoś letniego ranka wstać, zobaczyć za oknem słońce i bezchmurne niebo i na spontanie wsiąść w samochód, PKS czy pociąg i pojechać gdzieś w Polske, zobaczyć piękne miejsce które nigdy nie widzieliśmy, a nie ciągle opcja "Międzyzdroje" czy "Zalew Szczeciński";)

Osobiście na początek polecam:
1. Plaża w Karwii. Dawno tam nie byłem, ale wspomnienia zostały:) Piękna plaża, niby taka jak wszystkie inne ale jednak inna. Dojechać można z Trójmiasta jadać na Władysławowo, a potem ciągle wybrzeżem prosto. Nie pamiętam czy kolej podmiejska tam dociera, ale możliwe że tak (do Władysławowa napewno tak). Z noclegiem nie wiem jak, bo byłem tam przy okazji wizyty w Gdyni. Polecam i sam w tym roku mam zamiar zawitać tam i przy okazji...

2. ...Plaża w Chałupach. Chałupy welcome to:) i wszystko jasne;) Dojechać tam można samochodem z Trójmiasta jadąc w kierunku na Władysławowo, i na rondzie zamiast w lewo jechać właśnie na Władysławowo odbić na Hel. Malutka mieścina, plaża z dwóch stron drogi:) Jak ktoś nie był to polecam.

3. Ośrodek wypoczynkowy w Starym Kaleńsku. Miejsce mojej tegorocznej majówki. Z Czaplinka jest tam 9 km z buta albo stopem, ale jesli sie nie ma ciężkich bagaży to proponuje z całego serca pieszo (zajmuje to średnim tempem troszkę ok. 1,5 h) - browar w ręke i heja:D W Czaplinku podziwiamy Jezioro Drawsko, po drodze 3 inne, a ośrodek w Starym Kaleńsku znajduje się w małej dolinie nad Jeziorem Kaleńsko. Cisza, spokój, standart domków w sam raz (2 domki na łącznie 10 osób za dobe kosztowały nas 160 zł, czyli 16 zł na osobe za dobe.) Dużo opcji na aktywny wypoczynek, mają nawet swoją strone internetową (www.starekalensko.com.pl/). Jeziorko jest miejscami troche zaglonowane, wiec do pływania niekoniecznie, ale ogólnie ośrodek super. Polecam:)

Potem dodam kolejne, teraz wasza kolej:) Zapraszam do dzielenia się informacjami:)

edit: sam nie znam zbyt wielu miejsc w promieniu 100-200 km, a takie by było najlepiej poznac:)

Ostatnio edytowany przez: Pit., 4 maja 2007, 17:33 [2 raz(y)]

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
WNB
Kibic
Na forum od 7264 dni

Odp: Najpiękniejsze miejsca Polski - 04/05/2007 18:18
www.zamki-res.pl

Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
goral1982
Kibic
Na forum od 7649 dni

Odp: Najpiękniejsze miejsca Polski - 04/05/2007 18:41
MUZEUM ORĘŻA POLSKIEGO W KOŁOBRZEGU
"Dzieje oręża polskiego" znajduje się w pawilonie wystawowym przy ulicy E. Gierczak 5 i terenie przyległym. Obejmuje czasy od pocz±tków państwa polskiego (druga połowa X wieku) do końca drugiej wojny ¶wiatowe (1945). Zaczyna się bogat± kolekcj± militariów wczesno¶redniowiecznych (80 włóczni, 46 toporów, 4 miecze, noże bojowe, łuk, ostrogi, strzemiona i fragmenty uprzęży końskiej). Duż± atrakcj± s± dwie łodzie: dłubanka z IX wieku i łódĽ o konstrukcji dłubankowo-klepkowej z pocz±tku XIV wieku.
Sporo mundurow, armat , sa rowniez samoloty,wyrzutnie rakiet , karabiny i wiele innych fajnych rzeczy.

http://www.dziedzictwo.pl/sources/muzea/k/kolobrzeg-mop.html

Scarface
Kibic
Na forum od 7756 dni

*

Odp: Najpiękniejsze miejsca Polski - 04/05/2007 18:49
Wieliczka
Można obejrzeć trójwymiarowe zdjęcia z kopalni a to nie to samo wrażenie jakie robi sama kopalnia gorąco polecam

Jezioro Szmaragdowe
Jezioro Szmaragdowe w ... Szczecinie piękne jezioro w malowniczej scenerii puszczy bukowej

Czarnocin
Mała miejscowość nad zalewem szczecińskim jak ktoś lubi ryby, las i wodę można też popływać na rowerze wodnym albo nauczyć się serfowania.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Randall McMurphy
Kibic
Na forum od 7488 dni

*

Odp: Najpiękniejsze miejsca Polski - 04/05/2007 19:42
Pobierowo a co:] niedawno wrocilem i jestem bardzoo zadowolony:] choc dziwnie sie czulem mijajac gosci z Wisly i Lecha,ale widac ze czas typowego wypoczynku chodzacw koszulce Pogon szczecinska albo zadna,zero reakcji:]

To My Niechciani, Nielubiani i Bezczelni...MKS!
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763412949 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005