Łasztownia - 07/03/2006 09:15
Coraz częściej mówi się o zagospodarowaniu terenu znajdującego się na Międzyodrzu czyli Łasztowni. Obszar ten jest wielkości 33 ha i jest w bezpośrednim sąsiedztwie Śródmieścia. Niestety od wielu lat Łasztownia popada w ruinę i czas niewątpliwie działa na niekorzyść tego terenu, którego położenie miasto z powodzeniem mogłoby wykorzystać na nasze centrum turystyczne. Jest wiele projektów zagospodarowania tego terenu m.in. budowa kompleksu kulturowo-rozrywkowego i alternatywnie do niego stworzenie na tym miejscu centrum handlowo-usługowego.
Jestem ciekaw jakie zdanie na ten temat mają kibice Pogoni i jak widzieliby Łasztownię w swoich oczach.
Odp: Łasztownia - 07/03/2006 10:04
taa były też projekty na zagospodarowanie terenów wokół stadionu Pogoni, była śnieżna górka, był plan starego miasta oraz deptaka, był pomysł by zrobic coś atrakcyjnego by ludzie swoją 'łódką' mogliby podpłynąć do naszych Wałów, chcieli też wrócić deptak przy wałach odcinając droge.. chcieli postawić spowrotem Sedine..
tak szczerze każdy jest w stanie przypomnieć sobie chodź jeden projekt na jaki miasto wydalo kupe kasy.. i co? jakieś osiągniecia?
niech buduja juz cokolwiek.. niech tu sie cos dzieje.. zrobiliby coś gdzie ludzie (badź turyści) mogą sie wybrać w weekend prócz galaxy!!
ale spoko jestem optymistą na jesieni mamy wybory :> sasasa
plany sa niestety tylko planami i nie sadze zeby cos w najblizszym czasie powstalo...
to jest na pewno lepsze rozwiazanie nicz kompleks handlowo uslugowy....
a moze stadion Pogoni tam postawic?
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
i sam M. Jurczyk ma wystartować! A co najgorsze to jestem prawie pewein ze zostanie ponownie wybrany prezydentem... problem Szczecina nie tkwi w politykach, ale w nadmiernej ilości idiotów zamieszkujących to miasto...
Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
i sam M. Jurczyk ma wystartować! A co najgorsze to jestem prawie pewein ze zostanie ponownie wybrany prezydentem... problem Szczecina nie tkwi w politykach, ale w nadmiernej ilości idiotów zamieszkujących to miasto...
hehe przesadziles jak Jurczyk znowu wygra to raczej wyjade na zawsze
to co zakładamy się? o flaszeczke czy coś ;]
hmm... gdyby wzieli pierwszego lepszego chlopa rzadzilby lepiej niz Marian teraz .... poprostu chcialby cos zrobic ...wystarczyloby
taa.. to samo mogli powiedzieć 4 lata temu.. musimy wybrać kogoś kompetentnego, co by przykładowo nie zrywał oraz podpisywał umów w zależności od zdania jednego z zastępców..
Problem tkwi bardziej w tym, ze nie-idioci nie chodza na wybory
A co do samej Lasztowni planow jest duzo, trwa dyskusja, tylko nic z niej nie wynika. Czas w koncu wybrac jeden projekt i zaczac go realizowac, korzystajac w duzym stopniu ze srodkow Unii Europejskiej. Poczatek to oczywiscie zapewnienie komunikacji ->budowa osobnego mostu?-> mi marzy sie tam nowe miasto, cos na ksztalt zmodernizowanych terenow po portowych np. jak w Bilbao. Umiescilbym tam budynek Opery/teatru, jakies muzeum (tematyka zwiazana z portem i "morskoscia" szczecina?). Wazne by ta czesc miasta zyla, czyli musza tez tam znajdowac sie mieszkania. Nowe serce Szczecina bilo by byc moze tam.
Odp: Łasztownia - 11/03/2006 14:58
W stwierdzeniu o dużej ilość idotów zamieszkujących miasto niestety wiele prawdy np. ci którzy protestują przeciwko budowie dachu nad Lodogryfem czy pajace z Szafera którzy blokują budowę hali widowiskowo-sportowej.
Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763448139 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.