Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> kara smierci w Polsce << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Lrd
Moderator**
IP: zapisany
Na forum od 7578 dni

kara smierci w Polsce - 04/03/2006 12:15
Siedze od rana i mysle sobie, czy zdjecie kary smierci w Polsce mialo jakis sens? No dobra wedlug religii zycie moze odbierac tylko Bog, ale to co sie dzieje w tym kraju to przesada. np. Ostatnia sprawa w zwiazku z kobieta, ktora razem z konkubentem zakatowala swojego 4 letniego syna. Zlapali ich, posiedza 20 lat i wyjda za dobre zprawowanie, a dziecku zycia nikt nie zwroci. Ja mysle ze kara smierci powinna zostac przywrocona, zeby ci mordercy wiedzieli jak czula sie ich ofiara. Moze to daloby ludziom do myslenia.

Against modern wszystko!

Kibic
Na forum od 7889 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 14:45
Kara śmierci powinna wrócić...niktórzy mordercy za to co zrobili nie mają prawa żyć....

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
elo
Kibic
Na forum od 7564 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 14:56
Jetsem za karą śmierci i chciałbym aby tą karę przywrócono w Polsce. Kara ta powinna obowiązywać w przypadku przestępstw o szczególnym okrucieństwie, w których przestępca umyślnie i z premedytacją pozbawia życia drugiego człowieka.

Obrazek jpg wstawiony na forum
DANI
Kibic
Na forum od 7588 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:06
Załóżmy zeby powrocila kara smierci w Polsce i wg Was kto by ja mial wykonywac??

Choć życie ciąży a psychika siada, nie mogę się poddać!To Moja Zasada!
seeedzik
Kibic
Na forum od 8024 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:26
kara smierci przy PiS i LPR u wladzy ?? rotfl swoja droga to dobry straszak, ale znowu nie wiem czy nasi sedziowie maja takie jaja zeby takie wyroki orzekac, badz co badz decdyjesz o czyims zyciu, a za morderstwo nawet z premedytacja raczej nie bede dawac, ewentualnie wielokrotni mordercy, podkladacze bomb, zabojcy, nie masz ich az tak wielu

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
byku
Kibic
Na forum od 7747 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:32

seeedzik napisał:  
kara smierci przy PiS i LPR u wladzy ?? rotfl

Tak sie sklada,ze to wlasnie PiS zawsze mowil o wprowadzeniu kary smierci...
Niestety o ile mi wiadomo to jest to niemozliwe gdyz Unia Europejska zabrania tego typu praktyk , no chyba ,ze tak jak chce LPR wystapimy z Unii no ale to juz inna para kaloszy.

seeedzik
Kibic
Na forum od 8024 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:45

byku napisał:  

seeedzik napisał:  
kara smierci przy PiS i LPR u wladzy ?? rotfl

Tak sie sklada,ze to wlasnie PiS zawsze mowil o wprowadzeniu kary smierci...
Niestety o ile mi wiadomo to jest to niemozliwe gdyz Unia Europejska zabrania tego typu praktyk , no chyba ,ze tak jak chce LPR wystapimy z Unii no ale to juz inna para kaloszy.

mowil, odpowiedni czas uzyty w wypowiedzi :] papa rydzyk bylby niepocieszony gdyby znowu zaczeli :]

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
IS
Kibic
Na forum od 7299 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:46

Lord napisał:  
Siedze od rana i mysle sobie, czy zdjecie kary smierci w Polsce mialo jakis sens? No dobra wedlug religii zycie moze odbierac tylko Bog, ale to co sie dzieje w tym kraju to przesada. np. Ostatnia sprawa w zwiazku z kobieta, ktora razem z konkubentem zakatowala swojego 4 letniego syna. Zlapali ich, posiedza 20 lat i wyjda za dobre zprawowanie, a dziecku zycia nikt nie zwroci. Ja mysle ze kara smierci powinna zostac przywrocona, zeby ci mordercy wiedzieli jak czula sie ich ofiara. Moze to daloby ludziom do myslenia.

Bardzo ciekawy temat. Według paragrafu bodajze 2244 Katechzmu Katolickiego - kościół dopuszcza wykonywanie kary śmierci w sytuacjach adekwatnych do popełnionego czynu - ten paragraf został ustanowiony na początku 1990 roku. Z kolei nasz nawiększy autorytet Papież Jan Paweł II w jednej z encyklik trochę tak jakby potępił karę śmierci. Ja osobiście jestem za przywróceniem kary śmierci ale nie tylko ze wzgledow utylitarnych tzn takich z których by wynikalo ze utrzymywanie zabojcy w wiezieniu byloby za drogie tylko pzedewszystkim ze wzgledow wlasnie etycznych i moralnych w ktorych sprawiedliwosć i prawda pelnia role wiodącą.

Paulvanday
Kibic
Na forum od 7728 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:46

DANI napisał:  
Załóżmy zeby powrocila kara smierci w Polsce i wg Was kto by ja mial wykonywac??

juz ty o to sie niemartw znajda sie i takie osoby ktore beda gilotyna

Szczecin moim miastem,Pogon moim zyciem
elo
Kibic
Na forum od 7564 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:47

DANI napisał:  

Egzekucji w dzisiejszych czasach nie dokonują już ludzie tylko specjalnie do tego stworzone tzw. maszyny iniekcyjne, które przy pomocy komputera wstrzykują specjalny środek zatrzymujący pracę serca i oddech. Z powodzeniem są one stosowane w USA i dzięki nim oczyszczone są sumienia wykonawców, a zasada jej działania wyklucza odpowiedź na pytanie, kto nacisnął guzik.

Obrazek jpg wstawiony na forum
UI
Kibic
Na forum od 7775 dni

*

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 15:56

elo napisał:  

DANI napisał:  

Egzekucji w dzisiejszych czasach nie dokonują już ludzie tylko specjalnie do tego stworzone tzw. maszyny iniekcyjne, które przy pomocy komputera wstrzykują specjalny środek zatrzymujący pracę serca i oddech. Z powodzeniem są one stosowane w USA i dzięki nim oczyszczone są sumienia wykonawców, a zasada jej działania wyklucza odpowiedź na pytanie, kto nacisnął guzik.

Ja też jestem za karą śmierci. Ale myśle że to było by najmiejszym porblemem nacisnoć ten guzik. Ale najpierw trzeba naszą władzę przekonać do kary śmierci

Obrazek gif wstawiony na forum
tribu
Kibic
Na forum od 7873 dni

*

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 16:04
oczywiscie kara smierci powinna byc. ostatnio mowili o typie ktory sie znecal nad 4letnim dzieckiem swojej zony czy cholera wie kogo, i tak je pobil ze oderwaly sie fragmenty nerek i chlopak zmarl. w uzasadnieniu typ powiedzial ze karcil dziecko... kiedys Kazik spiewal: "nie ma litosci dla skurwysynow". takie zwierzeta jak ten typ to odrazu do gazu. bo takie wstrzykiwanie jakis trucizn to dla nich zbyt humanitarne jest. niech cierpia.
w ogole w ostatnich latach bardzo wiele takich zdarzen bylo ze ojczym czy tam macocha sie nad dzieckiem znecali. np matka kazala ojczymowi i jego kolesiom utopic swojego syna(a pozniej sie tego wypierala). albo ta baba co piatke swoich dzieci zabila i chowala je w pojemniku na kapuste. odrazu wyeliminowac i sie nie pierdolic. a gadanie meza jej ze on nie wiedzial nic o ciazach tez bylo zajebiste:D paranoja. takich ludzi ktorzy sobie dzieci narobia a pozniej sie nad nimi znecaja, zabijaja lub wyrzucaja na smietnik powinni kastrowac profilaktycznie. bo z takich dzieci tez nic dobrego nie wyrosnie prawdopodobnie.
no a wracajac do tej baby od piatki dzieci. dostala dozywocie. i teraz do konca jej jebanego zycia podatnicy beda ja utrzymywac. i to jest normalne?? duzo takich ludzi jest z dozywociem - wyeliminowac ich i odrazu by sie miejsca w wiezieniach zrobily. i drugi plus bylby taki ze kazdy by sie 2 razy zastanowil czy warto zanim by cos zrobil. mysle ze kara smierci bylaby wystarczajacym odstraszaczem dla wiekszosci ludzi. tyle przemyslen jak na obecna chwile

100% PD
kibic24
Kibic
Na forum od 7383 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 16:30
jestem za ale tylko ze jakies konkretne morderstwa itd. zawsze troche kasy sie zaoszczedzi zamiast trzymac takie cos w wiezieniu i placic ,ale w polsce jest to niemozliwe jestesmy w unii a unia zakazuje tego typu kary

maluch69
Kibic
Na forum od 7839 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 04/03/2006 17:13
Temat bardzo ciekawy.
Ja tak do konca nie jestem przekonany do tej kary. Zapytacie czemu?? bo za duzo niewiinnych ludzi juz tak stracilo zycie. Czesto sie tak dizeje, ze juz po wykonianiu kary za jakis tam czas okazuje sie, ze stracono niewinna osobe (zobaczcie co sie dzieje w USA) Nie mam dokladnych danych ale jest to naprawde ogromna liczba osob. Dlatego nie moge sie okreslic. Z jednej strony jestem za a z drugiej nie.

miejsce na Twoja reklame.
kibic24
Kibic
Na forum od 7383 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 07:42
wiesz jakie teraz sa metody badania czy ktos klamie czy nie ?100% pewnosc, wariograf to juz przeszlosc, teraz podlaczaja cie do kompa i nawet jak bys chcial klamac to nie dasz rady ,bo przestepca zawsze ma zapisana mysl w glowie i daja mu rozne napisy na ekran przewaznie zwiazane ze zbrodnia i badaja reakcje i wykresy np przyklad byl na discovery klientka byla w 4 miejscach a w 1 tanczyla i lekarz mowil ze to sie dowie od niej i sie dowiedzial, poprostu mozg sam reaguje

MiSiEk_sz-n
Kibic
Na forum od 8017 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 08:07
Zrobić kare śmierci dla pedofili i innych takich gadaów co gnebiom małe dzieci !!

LADS FROM SZCZECIN nasze chasło prosto brzmi "dokad siły nam zostanie - my żyjemy by sie bic - po nas przyjda tez nastepni - beda zyli tak jak my "
Aras Capone
Kibic
Na forum od 8233 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 09:12
Jest jeszcze jedna sprawa, że zanim dojdzie do wykonania kary śmierci mija wiele czasu
i przez ten właśnie okres skazaniec może się bardzo zmienić, wiem, że pewnie część
udaje, że odnalazła Jezusa i tak dalej, ale wielu staje się o wiele lepszymi ludźmi.
Ostatnio jakiś gościu w stanach, który napisał wiele cenionych książek, stał się nie malże
autorytetem w sprawach etyki, dostał wiele nagród, a za grzechy przeszłości
przyszło mu zapłacić w momencie po którym, gdyby wyszedł z więzienia wiadomo, że
nie zrobiłby nic złego.
Można podawać wiele przykładów, kiedy zadziałała resocjalizacja, być może to strach przed karą
śmierci, być może czas.

Jeżeli chodzi o kwestię, że nie opłaca ię takich ludzi trzymać w więzieniu, bo idzie na nich zbyt dużo kasy
to pomysłem powinny być obowiązkowe prace dla wszystkich więźniów.

Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
kibic24
Kibic
Na forum od 7383 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 09:35
odnalazla ?:) a co on zaginal

Ambasador
Moderator**
Na forum od 7758 dni

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 10:23
Po co tak szybko ich zabijać??? Nie lepiej testowac na nich nowe lekarstwa na rozne choroby???Przynajmniej jakis pozytek z nich by byl... i mozna by bylo organy od nich barc ale... w Polsce wola utrzymywac kogos do konca zycia...

Temat ciekawy aczkolwiek kontrowersyjny...

Szczecin moim miastem, Pogoń moim życiem!
borsuk
Kibic
Na forum od 8892 dni

**

Odp: kara smierci w Polsce - 05/03/2006 10:41

Aras Capone napisał:  
Jest jeszcze jedna sprawa, że zanim dojdzie do wykonania kary śmierci mija wiele czasu
i przez ten właśnie okres skazaniec może się bardzo zmienić, wiem, że pewnie część
udaje, że odnalazła Jezusa i tak dalej, ale wielu staje się o wiele lepszymi ludźmi.
Ostatnio jakiś gościu w stanach, który napisał wiele cenionych książek, stał się nie malże
autorytetem w sprawach etyki, dostał wiele nagród, a za grzechy przeszłości
przyszło mu zapłacić w momencie po którym, gdyby wyszedł z więzienia wiadomo, że
nie zrobiłby nic złego.
Można podawać wiele przykładów, kiedy zadziałała resocjalizacja, być może to strach przed karą
śmierci, być może czas.

Jeżeli chodzi o kwestię, że nie opłaca ię takich ludzi trzymać w więzieniu, bo idzie na nich zbyt dużo kasy
to pomysłem powinny być obowiązkowe prace dla wszystkich więźniów.

Mowisz o Tookie'm?...a co do kary smierci to jak najbardziej powinna wrocic...Osobiscie bym wymordowal tych, ktorzy katuja, zabijaja male, bezbronne dzieci!

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763426370 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.09 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005