Wirusy - 05/03/2005 12:34
Witam! Chcialem zapytac sie was czy macie czeste problemy z wirusami, jakie sa wirusy, i czy wiecie gdzie mozna sciagnac jakies programy antywirusowe? Wiecie moze? bo mam z tym problem i niedlugo juz komp nie bedzie chcial mi dzialac.
Odp: Wirusy - 05/03/2005 12:40
sciagnij sobie ad-aware SE professional i Zone Alarm (firewall), jak to odpowiednio skonfigurujesz to zaden wirus z netu nie jest straszny a ad-aware tez dobry jest. a wogole to jak sie po stronkach xxx nie jezdzi to tak latwo wirusa sie nie zalapie
Odp: Wirusy - 05/03/2005 12:43
ja tam problemow zbytnich nie mam czasem jakies trojany spryyware itp ale to usuwam Ad-aware lub CWShredder polecam a jedyny wirus jaki kiedys mialem to Blaster (ten co po paru minutach kompa wylacza ) ale odpoiwednia ładka zrobila swoje a a ntyvirusa obecnie nie mam chyba sobie wyprobuje Pande moze ktos ma ?? albo uzywa ?? pozdro
Odp: Wirusy - 05/03/2005 12:44
1. Antivirus: Avast! [darmowy do domowego użytkowania] link
2. Przeglądarka: Firefox, Opera. Tylko nie IE. To jedna wielka dziura przez którą wszystkie spywary, wirusy sie instalują. Od kiedy używam Firefoxa nic mi się nie zainstalowało, nie mam żadnych problemów z wirusami, spywarami.
3. Klient poczty: Każdy tylko nie Outlook
4. Firewall - osobiście nie używam bo jestem w sieci i nie mam zew. IP, ale jeżeli ktoś ma neo, czy zew IP. to polecam.
5. Ad-aware. Jak używasz IE to bardzo ci się przyda
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
No ja w tym roku nie mialem zadnych problemow z wirusami. Zakupilem w pobliskiej przychodni zdrowia b.dobrego firewall'a, tzw. szczepionke i odtad zaden wirus grypy mnie nie ruszyl
1. Thunderbird [darmowy] link
2. The Bat [płatny, ale są cracki ]
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ... tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Odp: Wirusy - 05/03/2005 21:35
1. Jak ktoś pisał wyżej, ściągnij antywirusa Avast. Abyś był z niego zadowolony - pobieraj update wirusów.
2. Nie używaj Internet Explorer. Mozilla Firefox rulez.
3. Nie używaj Kazaa. Jak już to Kazaa Lite-K.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772457993 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.