Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Dlaczego Lech? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
lewik
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7729 dni

Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:06
Chcialbym tu wam zadac male pytanie, ktore ma na celu pomoc mi napisac pewien artykul. Mianowicie interesuje mnie czy macie jakiekolwiek pojecie skad sie wziela nazwa Lech Poznan, co oznacza i do czego sie odwoluje? Wszystkie skojarzenia, pomysly i domysly miel widziane (oczywiscie cenzuralne i na poziomie:)).

PS. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.

Ostatnio edytowany przez: lewik, 2 stycznia 2005, 19:41 [1 raz(y)]

Orło
Kibic
Na forum od 8356 dni

*

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:28
Wydaje mi się że zakładający klub w Poznaniu nadali mu nazwę Lech dlatego że chcieli podkreślić że są Polakami, a to przecież legendarny Lech założył plemie Polan i stolicę w Gnieźnie. A Gniezno tak jak Poznań leży w Wielkopolsce. Nie wiem czy tak było naprawdę, ale tak mi się wydaje. A jak tak nie było to i tak wymyśliłem całkiem sensowną historyjkę:D:D:D

Babilon Team
F G
Kibic
Na forum od 8216 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:33
..

P.
Do końca!
Na forum od 8170 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 18:54
A ja bym chcial zablokowac ten temat.....jest srednio interesujacy.....Moge??:)

Sami przeciw wszystkim!!!
dr Pavlo
Kibic
Na forum od 8307 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 19:33

Orło napisał:  
Wydaje mi się że zakładający klub w Poznaniu nadali mu nazwę Lech dlatego że chcieli podkreślić że są Polakami, a to przecież legendarny Lech założył plemie Polan i stolicę w Gnieźnie. A Gniezno tak jak Poznań leży w Wielkopolsce. Nie wiem czy tak było naprawdę, ale tak mi się wydaje. A jak tak nie było to i tak wymyśliłem całkiem sensowną historyjkę:D:D:D

jestem takiego samego zdania, a tobie sie dziwie ze jako kibic Lecha nie znasz histori jego nazwy

Na zawsze Pogoń
lewik
Kibic
Na forum od 7729 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 19:40
Znam, pisze artykul, chce porownac stan wiedzy nt. kibicow wybranych klubow ekstraklasy. Najprosciej przez fora internetowe, interesuje mnie tez z czym jest Lech kojarzony nieprawidlowo. Dziekuje za wszystkie dopowiedzi.

Kibic
Na forum od 7993 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 19:42

łasic napisał:  

Orło napisał:  

jestem takiego samego zdania, a tobie sie dziwie ze jako kibic Lecha nie znasz histori jego nazwy

Co się dziwisz niektórzy z forumowiczów nie wiedzą pewnie skąd się wzięla nazwa "Pogoń"....

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
skarbnik
Kibic
Na forum od 8497 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 19:45

..::śmiel@q::.. napisał:  

łasic napisał:  

Orło napisał:  

Co się dziwisz niektórzy z forumowiczów nie wiedzą pewnie skąd się wzięla nazwa "Pogoń"....

A Ty cwaniaku, wiesz ?

Obrazek jpg wstawiony na forum
mem
Kibic
Na forum od 7862 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 20:22
Ja nie będe ściemniać, że wiem bo nie wiem dlaczego Pogoń nazywa się tak, a nie inaczej. Wiem, że nazwa została zmieniona w roku 1955 z Kolejarza Szczecin na Pogoń Szczecin i tyle... =/

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
Łabek
Kibic
Na forum od 8095 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 20:23

lewik napisał:  
Chcialbym tu wam zadac male pytanie, ktore ma na celu pomoc mi napisac pewien artykul. Mianowicie interesuje mnie czy macie jakiekolwiek pojecie skad sie wziela nazwa Lech Poznan, co oznacza i do czego sie odwoluje? Wszystkie skojarzenia, pomysly i domysly miel widziane (oczywiscie cenzuralne i na poziomie:)).

PS. Z gory serdecznie dziekuje za pomoc.

Pytaj sie ale raczej nie tutaj i nie nas... temat mało ciekawy proponuje zamknąć ;)

Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Mlody_86
Kibic
Na forum od 7779 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 20:34
Moim zdaniem bezsensowny temat. Proponuje zablokować

MKS !

Kibic
Na forum od 7993 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 20:35

Skarbnik napisał:  

..::śmiel@q::.. napisał:  

łasic napisał:  

Orło napisał:  

A Ty cwaniaku, wiesz ?

Tylko nie cwaniaku ;P Jestem pewien na 90 % że od tego że założyciele (także byli mieszkańce Lwowa) chceili nawiązać do tradycji Pogoni Lwów i dlatego taka nazwa :P Ale w sumie nie wiem po co mówię bo już ci niektórzy teraz wiedzą :D

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Safe
Kibic
Na forum od 7833 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 21:36
proponuje zablokowac ;) jak wiekszosc odpowiedzi :D
lech ZDEHC :P

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
mem
Kibic
Na forum od 7862 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 21:48

KloceK napisał:  
proponuje zablokowac ;) jak wiekszosc odpowiedzi :D
lech ZDEHC :P

Zdech? A ja myślałem, że Zdechł :D

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
1973
Kibic
Na forum od 7866 dni

*

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 22:14
moim zdaniem temat malo wciagajacy stop

P.
Do końca!
Na forum od 8170 dni

Odp: Dlaczego Lech? - 02/01/2005 23:09
Blokada.....:P

Sami przeciw wszystkim!!!
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772467943 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.11 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005