Idea Ekstraklasa - 14/10/2004 23:14
Nowym sponsorem ekstraklasy przez najbliższe 3,5 roku będzie operator telefonii komórkowej - Idea. Umowa opiewa na 31,5 mln złotych. Idea pozostawiła w pokonanym polu rywala z tej samej branży - Erę.
W komisji przetargowej oceniającej oferty Idei i jej konkurenta - Ery zasiedli prezes PZPN Michał Listkiewicz, czterech wiceprezesów PZPN - Eugeniusz Kolator, Henryk Apostel, Stefan Antkowiak i Eugeniusz Nowak, a także przedstawiciele klubów - Bogdan Basałaj (Wisła Kraków), Ireneusz Serwotka (Odra Wodzisław), Marek Koźmiński (Górnik Zabrze), Jacek Milewski (Arka Gdynia), Mirosław Stasiak (Stasiak Ostrowiec Św.) i Zbigniew Drzymała (Dyskobolia Grodzisk Wlkp.).
Jak poinformował prezes Listkiewicz decyzję o wyborze sponsora podjęto jednogłośnie.
- Za wyborem Idei przemawiało także, że TP S.A. jest sponsorem reprezentacji - dodał prezes PZPN.
Umowa Idei z PZPN będzie obowiązywać od 1 stycznia 2005 do 30 czerwca 2008, czyli przez 3,5 roku. Idea zapłaci 31,5 mln złotych, co według oficjalnych informacji wynosi o 17% więcej niż oferowała Era (wg nieoficjalnych informacji Era oferowała jednak 40 mln złotych).
Idea będzie miała prawo do wybrania nazwy dla naszej ekstraklasy. Na razie przedstawiciele operatora telefonii komórkowej nie ujawnili, jakie mają plany w tej kwestii.
Oficjalnie wybór sponsora zatwierdzi PZPN na jutrzejszym posiedzeniu prezydium zarządu.
źródło: 90minut.pl
-------------------------------------------------
Nareszcie mamy sponsora.Mówili że Era daje więcej,ale wybrali Idee.Miejmy nadzieje że wreszcie kluby podciągną się troche finansowo bo bida aż piszczy w niektórych klubach.Ciekawe jaką nazwę walną ?? (Jeee będzie nazwa jak na zachodzie i jakies logo.....) A i jeszcze jedna śmieszna sprawa: fajnie będzie Wisła wyglądać z reklamami Ery i Idei.....
Ostatnio edytowany przez: AŚ, 18 lutego 2005, 14:37 [1 raz(y)]
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 01:24
-------------------------------------------------
Nareszcie mamy sponsora.Mówili że Era daje więcej,ale wybrali Idee.Miejmy nadzieje że wreszcie kluby podciągną się troche finansowo bo bida aż piszczy w niektórych klubach.Ciekawe jaką nazwę walną ?? (Jeee będzie nazwa jak na zachodzie i jakies logo.....) A i jeszcze jedna śmieszna sprawa: fajnie będzie Wisła wyglądać z reklamami Ery i Idei.....[/cytat]
Nie ma co ukrywac ze kazdemu z Prezesow wszystkich klubow(nawet Wisla, Legia,Groclin) w obecnych czasach ucieszy taki przyplyw kasy od Ideii bo przeciez bardzo czesto niektore kluby ledwo wiaza koniec z koncem! i oby tylko ta kasa poszla na cos pozytecznego czyli modernizacja lub rozbudowa stadionow czy np podgrzewana murawa zeby byla zainstalowana na kazdym
stadionie zeby sie nie ogladac na pogode przy inauguracji rundy wiosennej.
co do nazwy to moglo by byc : IDEAlna Liga(Ekstraklasa)
a co do konfliktow interesow jesli chodzi o Wisle ktora sponsoruje Era to podobna sytuacja byla kiedy Era zaczela sponsorowac rozgrywki koszykarskie a druzyne Slaska Wroclaw sponsorowala IDEA no ale jakos wtedy z tego zdolano wybrnac wiec teraz pewnie tez tak bedzie!
Nie ma co ukrywac ze kazdemu z Prezesow wszystkich klubow(nawet Wisla, Legia,Groclin) w obecnych czasach ucieszy taki przyplyw kasy od Ideii bo przeciez bardzo czesto niektore kluby ledwo wiaza koniec z koncem! i oby tylko ta kasa poszla na cos pozytecznego czyli modernizacja lub rozbudowa stadionow czy np podgrzewana murawa zeby byla zainstalowana na kazdym
stadionie zeby sie nie ogladac na pogode przy inauguracji rundy wiosennej.
co do nazwy to moglo by byc : IDEAlna Liga(Ekstraklasa)
a co do konfliktow interesow jesli chodzi o Wisle ktora sponsoruje Era to podobna sytuacja byla kiedy Era zaczela sponsorowac rozgrywki koszykarskie a druzyne Slaska Wroclaw sponsorowala IDEA no ale jakos wtedy z tego zdolano wybrnac wiec teraz pewnie tez tak bedzie![/cytat]
Nie do konca z tego wybrnieto bo nie miali loga EBL a za to mieli reklame Ideii,przez to mieli podobno mniejsza kase od sponsora ligi.
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 14:38
wlasnie znamy juz sponsora to oznacza ze w ta niedziele powinnien byc juz magazyn ligowy na TVN`ie
mam nadzieje ze bedzie tak jak zapowiadali i obejrzymy sobie juz skroty z tej kolejki
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 15:53
Wreszcie sponsor dla ligi poslskiej ! Niech jeszcze więcej "potężnych" firm bierze sie do roboty i sponsoruje nasz lige ! Moze wreszcie skonczymy z bieda w pilce !
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 16:56
No i elegancko...Oby tylko ten zastrzyk gotówki dla klubów został należycie wykorzystany (dobre oświetlenie, podgrzewana murawa, renowacja stadionu...) i by te pieniądze nie poszły na marne...Myslę, że Idea wie w co się pakuje i że nie wyjdzie na tym tak jak Canal+, który osattnio przez taki sponsoring stanął na skraju bankructwa...Sponsorzy się wykazali, teraz czas na działaczy i piłkarzy.
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 18:38
No nareście się doczekaliśmy sponsora bo pięniędzy w Polskiej piłce nigdy nie za wiele. Wydaję mi się, że nie są to aż tak duże pięniądze aczkolwiek nie ma co nażekać Na pewno klubowe budżety kluby obie podreperują. Mam nadzieję, ze hajs nie zostanie wydany na podniesienie kontraktów piłkarzą a na szkolenie młodzierzy badź modernizacje stadionu itp. No jestem ciekaw jak to wszystko będzie wyglądało. Mam nadzieję, że za tym sponsoringiem kolejne firmy włączą się w sponsorowanie Polskich klubów w Szczególności Pogoni.
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 18:47
Kasa się przyda.....ale ją trzeba umiec wydawać. Akurat to umieją wszyscy, tyle tylko, że czynią w to glupi sposób. Szczegolnie prezesi polskich klubów...........
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Odp: IDEA Liga Polska - 15/10/2004 21:47
Ja się szczerze mówiąc rozcarowałem .... bo Era dawała więcej i coś mi to korupcją "pachnie" bo tu Idea ma związki z TP(sponsor repry) ..a chuj mnie to obchodzi no ale co ..."Jak się nie ma co się lubi to się lubi coś ma " a pozatym lepsze to niż nic.
PS. Nasuwa mi się taki cytat z Komisji Śledczej" Chwała nam i naszym kolesiom z chujami precz"
Odp: IDEA Liga Polska - 16/10/2004 13:58
a ja mam pytanie moze ktos wie jaka to przyniesie wymierna kozysc dla Pogońi? znaczy ile floty dostaniemy? I jakie zobowiazania sa...bo nie wyobrazam sobie zeby np z jednej strony stroju byla reklama Canal+ a z drugiej Idei. troche by to betonowo wygladalo (słup reklamowy)
nie zapominaj o tym dużym napisie lotto i gdzies bosman chyba jeszcze musi być
ogólnie sie ciesze że bedzie dostawa kasy chodzby nie dużej, ale zawsze
bo licząc że przez 3,5 roku ma sie wypałcić 14, a niedługo 16 klubom, to tego nie bedzie już tak dużo..
ale na podgrzewaną murawe to napewno wysatrczy
Takie są realia kapitalizmu i pozyskiwanie pieniędzy, jest to obecne w wielu ligach - im słabsza liga tym więcej mniejszych sponsorów i struktura sponoringu słabsza aczkolwiek Idea to w jakimś stopniu noga TP (monopolisty praktycznie na rynku) a sama Idea to święta trójca GSM w Polsce. Szczerze mówiąc z tego co się pisało o Era i problemach jej akcjonariuszy to bardziej pewnym partnerem wydaje się Idea. Wiesz swojego czasu FC Barcelona broniła się w ogóle przed umieszczaniem reklamy na t-shirtach zawodników a taki AC Milan reklamę umieścił - komu się jak wiedzie na tyle ulega się żądaniom sposorskim. Wolę mieć kilka reklam na plecach Portowców niż zmienioną nazwę Klubu Pozdr.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772447994 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.