| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Drumlak-Amerykańska liga to nie przystań dla emerytów - 05/03/2004 20:05
Ze Stanów Zjednoczonych powrócił do Szczecina najlepszy piłkarz Pogoni z rundy jesiennej Paweł Drumlak, z którym w styczniu portowcy nie przedłużyli umowy.
- Powiem szczerze, że nie spodziewałem się zimowego rozstania z Pogonią i nie szukałem zbyt intensywnie innych miejsc pracy. Gdy okazało się definitywnie, że w Pogoni jestem niepotrzebny, kończyły się już w Europie transferowe okienka i trudno mi było znaleźć sobie nowego pracodawcę.
- Najciekawiej wyglądała oferta z klubu Columbus Crew z zawodowej ligi amerykańskiej. Pojechałem tam na kilka treningów i teraz czekam na decyzję. Z tego co zaprezentowałem za oceanem, nie jestem zadowolony. Zmęczenie podróżą, problemy z aklimatyzacją i upały sprawiły, że nie byłem sobą. A amerykańska liga to nie przystań dla emerytów, jak się niektórym wydaje.
- Jest też możliwość gry w jakimś innym amerykańskim zespole, a czasu jest jeszcze trochę, bo rozgrywki zaczynają się dopiero w kwietniu. Na siłę nie chcę się tam jednak pchać i wyjazd na inny kontynent traktuję jako ostateczność.
Więcej - w "Kurierze Szczecińskim"
źródło onet.pl
|
ŻEGNAJ FORUM.POGONONLINE.PL (NARESZCIE) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Drumlak-Amerykańska liga to nie przystań dla emerytów - 05/03/2004 22:55
> To jest liga emerytów myśle że ma nawet poziom od naszej...
sorry ale ciezko zrozumiec co chciales przekazac
|
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Drumlak-Amerykańska liga to nie przystań dla emerytów - 06/03/2004 02:29
slaba nie slaba ale reprezenatacja USA gra coraz lepiej pozatym pilka nozna w sy=tanach jest popularna jak w Polsce baseball wiec nie ma co sie dziwic ze nie jest to najsilniejsza liga ale znajac amerykanow za pare lat moze byc duzo modniejsza a patrzac jak sport rozwija sie w stanach mozna zalozyc ze napewno bedzie to w przyszlosci mocna liga.poczekamy zobaczymy
|
|
|
|
|
Odp: Drumlak-Amerykańska liga to nie przystań dla emerytów - 06/03/2004 07:43
Bylem pare razy w Stanach. To na co zwrocilem uwage byly boiska do pilki przy kazdej szkole, na kazdym skwerze. I na tych boiskach zawsze cos sie dzialo. Jesli nie zajecia z footbolu to SOCCER. Bylem tym naprawde zdziwiony. Zawsze myslalem ze tam pilka nozna zajmuja sie kobiety i dzieci ale jednak nie, to sie powoli zmienia. Po czesci moze dla tego ze tam gdzie bylem (zachod i poludnie) jest bardzo duzo ludnosci naplywowej (latynosi) a latynosi kochaja pilke chyba nawet bardziej niz europejczycy.
Za kilka lat tamtejsza liga bedzie jedna z ciekawszych. Pewnie wymysla jakies rozgrywki na tyle komercyjne ze sciagna spora ludzi nie tylko przed telewizory ale i na boiska - wtedy juz nikt nie powie ze to liga dla emerytow.
a swoja droga...co Drumi sobie nie poradzil i sie skarzy 
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
Odp: Drumlak-Amerykańska liga to nie przystań dla emerytów - 06/03/2004 11:44
na mls praktycznie przychodzą sami meksykanie lubujacy sie w tym sporcie, a amerykanie zamiast tego wola pojsc na bejsbol, kosza, czy na ten ich amerykański futbol (dla mnie to zawsze byl głupi sport, aj jeszcze gupsz nazwa bo z pilka kopana to on nie ma nic wspolnego).
amerykanie chca by na mecze przychodzilo wiecej ludzi, sciagaja do siebie gwiazdy juz na emeryturze, a tak poziom jest nizszy niz w Polsce, sadze ze Pogon by tam jechala jak chciala.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
- 1
-
|