| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Upadek Adama Małysza w Salt Lake City - 28/02/2004 12:52
"Małysz miał chwilowe zaniki świadomości"
Podczas pierwszego treningu przed zawodami Pucharu Świata w Salt Lake City Adam Małysz przewrócił się po swoim skoku na odległość 115,5 m.
Przy lądowaniu Małysz zawadził nartą o wystającą z zeskoku trawę i uderzył głową o ziemię. Złamał obie narty. Skoczek na chwilę stracił przytomność, ale kiedy przenoszono go na nosze i do karetki był już świadomy.
- Byłem zaraz przy nim. Tłumaczyłem jego słowa amerykańskim lekarzom - mówił Włodzimierz Szaranowicz, komentator TVP. - Po kilkunastosekundowej utracie świadomości Adam świadomie odpowiadał na pytania o dzień tygodnia, miejsce pobytu, czy coś go boli. Narzekał tylko na ból szyi, ale prawdopodobnie dlatego, że za ciasno założono mu gorset usztywniający. Miał rozciętą skórę na nosie - dodał Szaranowicz.
Po kilkunastu minutach Małysza przeniesiono na nosze i wniesiono do karetki. Przez jakiś czas samochód pozostał jeszcze przy skoczni. - Wtedy znowu zaczął pytać: "Gdzie jestem?", "Dlaczego?". Znów miał chwilowe zaniki świadomości, mimo że był przytomny - opowiada Szaranowicz.
- Lekarka, która była w szpitalu przy Małyszu, powiedziała mi że jest to klasyczne wstrząśnienie mózgu, czyli nie ma mowy o żadnych ćwiczeniach przez tydzień. Być może Małysz wyjdzie ze szpitala już jutro, choć Jan Szturc mówił, że po takich upadkach leży się przez 2-3 dni - relacjonuje Szaranowicz.
Małysz opuścił szpital
Adam Małysz opuścił szpital w Salt Lake City, gdzie przebywał na obserwacji po piątkowym upadku na olimpijskim obiekcie podczas treningu przed sobotnim i niedzielnym konkursem zaliczanym do klasyfikacji Pucharu Świata w skokach narciarskich.
źródło onet.pl
|
[ocenzurowano głupote autora]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Upadek Adama Małysza w Salt Lake City - 28/02/2004 16:58
> ale strasznie spadnie w klasyfikacji pucharu swiata
W tym momencie bardziej się dla mnie liczy stan zdrowia Małysza niż jego pozycja w Pucharze Swiata i ilość punktów jakie przez ten upadek straci. Ważne, by wyszedł z tego cało i był w stanie skakać dalej na dobrym światowym poziomie...
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Upadek Adama Małysza w Salt Lake City - 01/03/2004 20:51
Kurwa kto jezdzi na nartach ten wie jak grozny jest upadek przy takiej predkosci.Wiec nie pierdolcie glupot ze upadek nie wygladal groznie.Malysz wroci i znow bedzie wielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Nasza Pogoń najlepsza w Polsce jest!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|