| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 11:09
jako ze sezon ogorkowy wciaz trwa to zapodaje taki o to temat , "Najpiekniejszej bramki wszechczasow waszym zdaniem zarowno w Polsce jak i zagranica " . oto moje typy na obecna chwile :
Swiat :
1. Diego Maradona w meczu na MS w 1986 mecz Argentyna -Anglia(rajd przez pol boiska)
2. M. Owen -MS 1998 i ponownie mecz Anglia-Argentyna
3. R.Carlos w turnieju przed MS 1998 we Francji- mez Brazylia -Francja (rzut wolny zaprzeczajacy prawom fizyki
Polska:
1.M .Citko Liga Mistrzow mecz Widzew-Atletico 1-4 i lobowanie Moliny z polowy boiska
2. R.Piotrowski mecz Pogon-Stomil atomowe uderzenie z rzutu wolnego( 35 metrow )
3.Deyna w meczu MS 1974 Polska -Wlochy uderzenie z pierwszej pilki z 16 metrow i Dino Zoff bez szans
mam nadzieje ze temat sie chociaz troche spodoba [Ostatnio edytowane przez boberek: 2004-02-16 11:10]
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 12:33
boberek plus za temat :p
zagraniczne:
1. Ronaldinho w meczu Barcelona- Betis (rajd przez 40m i brazylijka z 30m)
2. Thierry Henry w meczu Arsenal- MU (przyjecie pilki plecami do bramki, i strzal z 20m z powietrza)
3. Roberto Carlos(??) nie wiem w jakim meczu, strzal z lini koncowej boiska
4. Zinedine Zidane w finale LM Real- Bayer (wolej z 16m, pilka w samo okienko)
+ te co wymienil boberek
polska:
1. Sergio Batata w meczu Pogon-Arka Gdynia ( brazylijka z 20m po podaniu Łabedzkiego)
2. Tyczkowski w meczu Jagiellonia- Pogon (z ostrego konta pilka nad Bodziem W.)
+ te boberka, szczegolnie ta M.Citki w meczu z Athletico
P.S. Wymienione przez siebie bramki mam na hdd, gdyby ktos byl zainteresowany to chetnie udostepnie, gg w profilu
pozdro
|
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 12:56
Naprawdę wiele wspaniałych i efektownych bramek się już w życiu widziało i tak na dobrą sprawę, to ciężko jest mi tak teraz wymienić te najlepsze, bo pewnie bym jakąś pominął albo coś...W każdym razie te, co podajecie jak najbardziej!
Dobra była bramka w jakimś meczu Ligi Hiszpańskiej, jak koleś strzelił z połowy boiska, ale jak się nazywa to już nie pamiętam...:
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 13:15
Faktycznie jest wiele pięknych bramek ...jedna ładniejsza od drugiej, moja pamięć podpowiada mi piękną bramke Zidana w finałowym meczu Ligi Mistrzów z Bayerem Leverkusen kilka lat temu, to była naprawde cudowna bramka ...bodajże z woleja lewą nogą pod poprzeczkę. To jest chyba najładniejsza jaką pamiętam... podpowiedzicie może coś jeszcze.
|
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 13:42
Zdecydowanie bramka Roberto Carlosa z meczu Mallorca - Real (bodajże w 2000). Niczym Maurice Green dopadł do bezpańskiej piłki przy linii końcowej boiska, w samym narożniku, po czym z zerowego kąta wpakował ją bramkarzowi za kołnierz 
Mistrzostwo świata... Ten jego wolny przeciwko Francji też był niczego sobie
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 14:03
Z polskich bramek najlepsza jest bramka Marka Citko z polowy boiska.Niezla tez bramka piotrowskiego z meczu ze Stomilem. A z zagranicznych najlepsza bramka jest rajd Owena w meczu z Argentyna zakonczony zajebistym strzalem.Oraz dwie bramki R.Carlosa jedna z lini koncowej a druga z meczu we Francji.
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 14:21
> Zdecydowanie bramka Roberto Carlosa z meczu Mallorca - Real (bodajże w 2000).
> Niczym Maurice Green dopadł do bezpańskiej piłki przy linii końcowej boiska, w
> samym narożniku, po czym z zerowego kąta wpakował ją bramkarzowi za kołnierz
> 
Mistrzostwo świata... Ten jego wolny przeciwko Francji też był niczego sobie
> 
mam to, moge udostepnic 
pozdro
|
"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 14:59
Ładną bramke strzelił Juskowiak z meczu reprezętacji we francji na Park Depres(nie wiem jak to sie pisze) wynik 1:1 nie wieszliśmy , ale ten mecz był jednym z lepszych i jeszcze bramka Batyty z arką też dobra
|
Na Ziemi Choszczeńskiej Wychowani Z Pogonią Od Zawsze Związani...
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 15:42
przypomniala mi sie jeszcze bramki: 1.Ch.Vieriego jeszcze za czasow gry w Atletico Madryt kiedy to strzelil bramke prawie z pod choragiewki roznej z zerowego kata 2. bramka z tej rundy w wykonaniu R.Bilinskiego po przepieknej akcji z Drumlakiem 3. bramka D.Szuberta kilka sezonow temu w meczu z Widzewem w łodzi zdobyl bramke prosto z rzutu roznego 4 no i oczywiscie bramki zdobyte RĘKĄ przez Maradone , Scholesa z meczu z Polakami i Jana Furtoka w meczu z San Marino
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 22:07
Nie wiem jaki to był mecz, ale bramka Mendiety po potężnym woleju zza pola karnego w samo okienko. Widziałem tę bramkę w filmiku The best football moments(czy jakoś tak).
I oczywiście bramki Rivaldo z przewrotki.
Oraz bramki Alexa Del Piero, które zdobywał w niemal identyczny sposób, kiedy Juve triumfowało w Champions League.
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 16/02/2004 22:09
Dla mnie wymiata bramka strzelona bodajze
> przez ktoregos z zawodnikow Fiorentiny kilka lat temu - przewrotka czy jakoś
> tak z 20 kilku metrow.
To był mecz Fiorentina-Barcelona i to było może nawet ze 30 metrów a strzelcem był Mauro Bresan, dla mnie też ta bramka wymiata, fajne jeszcze były Beckhama z Deportivo strzelona z około 30 kilku metrów, Elbera ze Spartakiem, około 25 metrów samo okno. Z Pogoni zapadła mi w pamięci może mało efektowna ale fajna bramka Stolarczyka w meczu z Amiką. Jak jeszcze mi się jakieś brameczki przypomną to napiszę
|
Babilon Team
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najefektowniejsze bramki wszechczasow ! - 17/02/2004 10:29
Bramka Marco van Bastena na Mistrzostwach Europy w Niemczech w 88 roku, zapomniałem tylko z kim ale chyba z CCCP ... strzelił też przepiękną bramkę przewrotką chyba w 1 edycji Ligi Mistrzów,niestety przeciwnika nie pamiętam ... a trzecia ładna brameczka to rajd przez całe boisko piłkarza z Arabii Saudyjskiej na Mistrzostwach Świata w Stanach Zjednoczonych, mecz bodajże z Belgią ... jeszcze jedna która zapadła mi w pamięci to bramka R. Carlosa z rzutu wolnego na turnieju który odbył się w 97 roku we Francji (generalna próba przed Mistrzostwami) ...
a w Polsce to nie wiem ... dużo ładnych bramek strzelił Leszek Pisz, ale on tylko z rzutów wolnych co obniża trochę ocenę, najpękniejszą to zdobył chyba ... Janusz Jojko (swojaka) w barażach o utrzymanie w 1 lidze końcówka lat 80-tych ...
|
Better dead than red!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1