| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 12/12/2003 10:37
Kapitan reprezentacji Czech Pavel Nedved został uznany za najlepszego piłkarza 2003 roku w 22. edycji plebiscytu magazynu "World Soccer".
31-letni Nedved, pomocnik, jest kluczowym graczem Juventusu, z którym w poprzednim sezonie zdobył mistrzostwo Włoch i awansował do finału Ligi Mistrzów.
W głosowaniu wyprzedził Holendra Ruuda van Nistelrooya (Manchester United) i Hiszpana Raula (Real Madryt).
Tytuł trenera roku "World Soccer" przyznał Carlo Ancelottiemu, który doprowadził AC Milan do zwycięstwa w Champions League. Dziennikarze fachowego pisma uznali Milan drużyną roku.
Dodam tylko że wcześniej typowałem że Nedved wygra pozdro 4 @LLLLL
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 12/12/2003 12:37
Dla mnie najlepszym trenerem był chyba jednak M.Lippi który ograł ze swoim Juventusem Real Madryt a także Barcelone mimo że grali dogrywkę na Camp Nou w 10.
A LM przegrał w rzutach karnych to bardziej szczęście decydowało niż umiejętności piłkarzy czy trenera.
Piłkarzem najlepszym zdecydowanie Pavel Nedved!
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 15/12/2003 16:29
Francuz Zinedine Zidane (Real Madryt) został wybrany Piłkarzem Roku 2003 w plebiscycie Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA). Wyniki zostały ogłoszone w poniedziałek w Bazylei. Zidane po raz trzeci otrzymał to wyróżnienie.
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 15/12/2003 23:48
Piłkarz Roku:
1. Zinedine Zidane (Francja/Real Madryt) 264 pkt
2. Thierry Henry (Francja/Arsenal Londyn) 186
3. Ronaldo (Brazylia/Real Madryt) 176
4. Pavel Nedved (Czechy/Juventus Turyn) 158
5. Roberto Carlos (Brazylia/Real Madryt) 105
6. Ruud Van Nistelrooy (Holandia/Manchester United) 86
7. David Beckham (Anglia/Real Madryt) 74
8. Raul (Hiszpania/Real Madryt) 39
9. Paolo Maldini (Włochy/AC Milan) 37
10. Andrij Szewczenko (Ukraina/AC Milan) 26
Piłkarka Roku:
1. Birgit Prinz (Niemcy) 268 pkt
2. Mia Hamm (USA) 133
3. Hanna Ljungberg (Szwecja) 84
Drużyna Roku: Brazylia
Największy postęp w roku: Bahrajn
Specjalna nagroda prezydenta FIFA: Irak
Nagroda Fair Play: kibice Celticu Glasgow
Nie chciałem zasmiecac forum nowym tematem wiec wkleje wyniku tu I co o nich sądzicie?Ja chciałem żeby wygrał Henry ,no coż Zidan też moze byc
|
Bądz dumny z tego kim jesteś...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 16/12/2003 01:05
> Ja się tylko zastanawiam za co wygrał Zidane i czemu Nedved tak daleko...trzeba
> mieć medialne nazwisko żeby wygrać!!!
Zgadza się i trzeba Grać (wychodzic na boisko) dla jakieś wielkiej drużyny, nic nie pozkazując wielkiego. Wg. mnie to w tym roku Nedved, van Nisterlooy i Henry (fakt widziałbym ich lepiej w innych drużynach - ale to moje zdanie) byli zdecydowanie lepsi od Zidana. Nie wiem co tak wysoko robi tam Ronaldo, że zagrał jeden dobry mecz przeciwko MU?? Lipa. Komercja rządzi rankingami... [Ostatnio edytowane przez Pszczółek: 2003-12-16 01:08]
|
Fan Club Kamień Pomorski
AP Gryf Kamień Pomorski
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 16/12/2003 16:50
KURWA wiedzialem jak tylko Nedveda nie wybrali do finalowej trojki ze wygra ktos z przereklamowanej dwojki z Realu i ze Henry nie bedzie mial szans mimo calego szacunku do Zidane to za co on wygral to zlota pilka chyba tylko dzieki dobrej grze z poprzednich sezonow? mimo ze nie jestem fanem Nedveda ani Juventusu to na ten tytul zasluzyl tylko i wylacznie PAVEL NEDVED!!!!!!!!
|
Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 16/12/2003 17:26
Dokładnie podzielam zdanie boberka - Zidane jest według mnie strasznie przereklamowany i wygrywa te wszystkie tytuły jakby tak "z urzędu" a nie za naprawdę dobrą grę. Nagroda była za sezon 2002/2003, a wtedy jeszcze w Realu grał Makelele i to bardziej on zasługiwał na słowa pochwały według mnie, bo gdyby nie było Makelele, to Zidane'a nie byłoby widać na boisku. Fakt, że ma kilka tych swoich formowych zagrań i potrafi ograć kilku rywali, ale już bez przesady. W końcu dlaczego Real nie awansowa ł do finału Ligi Mistrzów w poprzednim sezonie a zrobiło to Juve Co prawda jest to teraz tylko gdybanie, ale gdyby Nedved zagrał w finale Champions Leaugue, to Juventus zapewne pokonałby ten zgniły Milan...Wkład, jaki Nedved wnosi do drużyny jest nieoceniony, jest wielkim kreatorem gry, świetnie strzela, podaje no i w ogóle. Zidane już swoje zrobił, powinni nagradzać tych, którzy naprawdę na to zasługują...
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: Najlepszy piłkarz 2003 roku... - 16/12/2003 18:02
Jak dlamnie to :
Najlepszy piłkarz: Bugaj
Trener: oczywiście baniak
No i drużyna : Cracovia..., Arka... PEWNIE ŻE NIE PRZECIEŻ TO POGOŃ!!!
|
Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
|
|
|
- 1
- 2
-
|