Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Ulica Pogoni ? << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Helmut
Moderator*
IP: zapisany
Na forum od 8324 dni

Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 20:55
Komu ulicę, komu?

Wojciech Jachim, Szczecin 24-11-2003, ostatnia aktualizacja 24-11-2003 21:14

Rada Szczecina wystawi na sprzedaż prawo do nazwania ulicy w ścisłym centrum miasta. Dochód z nietypowej licytacji zasili konto Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

W poniedziałek radni przegłosowali uchwałę w tej sprawie. Chodzi o ulicę obiegającą z dwóch stron niedawno otwarte największe szczecińskie centrum handlowe "Galaxy". Cena wywoławcza 10 tys zł. Internetowa licytacja zacznie się 27 grudnia a skończy o dziesiątej wieczorem 11 stycznia, czyli w dniu finału XII Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Radni zastrzegli, że "zaproponowana nazwa nie może być obraźliwa, wulgarna, nie może promować ideologii i pojęć antydemokratycznych ani antyhumanistycznych. Nie może to być również nazwisko osoby skazanej wyrokiem sądu bądź osoby, na której obecnie ciążą zarzuty prokuratorskie. Nazwa musi być łatwa w wymowie i piśmie".

Inicjatorami wystawienia ulicy na licytację z myślą o WOŚP są dziennikarze szczecińskiego oddziału "Gazety Wyborczej".

A gdyby tak ulica Pogoni? :) co o tym myślicie?

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
bleble
Kibic
Na forum od 8157 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 20:59
Bardzo dobry pomyslll !!!!!

kawek
Kibic
Na forum od 8224 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:03
Skoro w Łodzi jest dzielnica Widze to czemu u nas ma nie byc ulicy Pogoni...........

Cinek
Kibic
Na forum od 8198 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:09
zrzutka na ulice... :P

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:11
Ulica Floriana Krygiera też by ładnie brzmiało...

Llibertat per a Catalunya!
KMT
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:14
Chciałbym na takiej ulicy mieszkać:D:D:D

Bądz dumny z tego kim jesteś...
TomY
Kibic
Na forum od 8554 dni

**

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:15
> Skoro w Łodzi jest dzielnica Widze to czemu u nas ma nie byc ulicy
> Pogoni...........

To nazwa zespołu wziela sie od nazwy dzielnicy...

Żyleta
Kibic
Na forum od 8184 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:15
Też myśle że ulica Floriana Krygera była by strzałem w 10 a jak to nie wypali to może Ptaku by rzucił kasą na ulice to było by zajebiście tylko szkoda że to taka zadupna ulica :D Jakaś główna mogła by być ;-)

Bo jest paru ludzi... Piraci
kontiii
Kibic
Na forum od 8348 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:34
A co sądzicie o tym rondzie ktore powstaje przy zbiegu ul.Piastów i Mieszka.W głosie prowadzony jest konkurs na nazwe tego ronda. Rondo imiena Floriana Krygera lub rondo Pogoni Szczecin

POGOŃ SZCZECIN MKS
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:39
No ja ostatnio przechodziłem tamtędy i nie wime jak oni to robią, ale póki co to to miejsce ni h*** nie przypomina mi ronda, qrde nie wiem jak można robić rondo asfaltując całkowicie prostą drogę, nie robiąc żadnej krzywizny (no chyba że to się tak dzisiaj robi, nie wiem nie jestem ekspertem w tej sprawie)...

CHUDY
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 21:50
ja jestem za ulica floriana krygiera... chyba kazdy szczecinianin kojarzy te osobe z Pogońia !!!!!!

:FIREdevil: M I Ł O Ś Ć D O P O G O N I J E S T N A S Z Y M L O S E M , Z W Y C I Ę S T W O N A S Z Ľ N A D Z I E J Ľ :FIREdevil:
ekil
Kibic
Na forum od 8187 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 22:07
Ja takżę porponuję ul.Floriana Krygera

henieq
Kibic
Na forum od 8497 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 25/11/2003 22:19
wiecie co, jak dla mnie to taka głupia sprawa z nadawaniem nazw ulic ,stadionów imieniem ludzi bedących wśród nas; uważam ze przesadzacie, sam pan florian to potwierdzil, takie rzeczy robi sie ku pamięci osob miejsc wydażeń historycznych

na dobre i na złe
Obrazek gif wstawiony na forum
siwy24
Kibic
Na forum od 8152 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 14:07
racja pan Florian jakby chcial za zycia miec nazwe to juz by ja mial nazwe stadionu, i mysle ze nazwa ulicy tez za bardzo mu sie nie spodoba

JP
Kibic
Na forum od 8401 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 14:18
> No ja ostatnio przechodziłem tamtędy i nie wime jak oni to robią, ale póki co to
> to miejsce ni h*** nie przypomina mi ronda, qrde nie wiem jak można robić rondo
> asfaltując całkowicie prostą drogę, nie robiąc żadnej krzywizny (no chyba że to
> się tak dzisiaj robi, nie wiem nie jestem ekspertem w tej sprawie)...

Plac ten to nie ma być typowe rondo, tylko ma mieć kształt cygara :)

Co do pomysłu na ulice Pogoni to jest świetny, wykładać kase i podbijać cene ;)

MW'03
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 14:19
No wiecie mi się wydaje, że to wszystko jest kwestią uzgodnienia. Na prawie zbytnio się nie znam, ale wydaje mi się, że jakby na początku nazwać ulicę dajmy na to ul. Pogoni Szczecin, to możnaby przy wykupywaniu zrobić taką klauzulę, że w przyszłości można tą nazwę zmienić, zmodyfikować no i myślę, żę wtedy już nie byłoby żadnego problemu. Przecież sporo ulic z czasem zmienia swoje nazwy tak, by bardziej dostosować je do nazwijmy do teraźniejszości, także uważam, że taki pomysł nie byłby znów taki głupi...

F G
Kibic
Na forum od 8218 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 14:27
Ulica bedzie nosila moje nazwisko i imie wiec o czym my mowimy?Juz mam walizke baksow przygotowana:D

Mick
Kibic
Na forum od 8161 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 15:02
> Ulica Floriana Krygiera też by ładnie brzmiało...

ja też się podpisuje pod nazwą ul. Floriana Krygiela

Obrazek jpg wstawiony na forum
adas|MKS
Kibic
Na forum od 8338 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 16:33
ejj moze nazwac ta ulice Antoś Ptak :P

Ale fajnie bybylo gdyby byla ulica pana Florjana lub Pogoni :)

[Ostatnio edytowane przez Shaq: 2003-11-26 16:34] [Ostatnio edytowane przez Shaq: 2003-11-26 16:34]

Jestem paprykarzem i się tego nie wstydzę!!
Helmut
Moderator*
Na forum od 8324 dni

Odp: Ulica Pogoni ? - 26/11/2003 16:42
> ejj moze nazwac ta ulice Antoś Ptak :P

no pewnie... albo lepiej Gondora - i codziennie bedziemy tam srać :)

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
 - 1  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772578623 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005